V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Jak banka pracuje s právě okrádaným klientem. Poslechněte si záznam telefonátu
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-prokrista-provedte-ten-prevod-klient-nuti-bankere-poslat-penize-smejdum-269803
proto doporučuji Komerčni banku, velmi seriozni banka u nas..
-
ty woe..to jsem hoši fakt nečekal. nejlepší zápas téhle generace.. bojujte takhle dál, prosím!!
-
„Myslím,
že jsme všichni viděli, jak moc je talentovaný a jak skvělé údery
dokáže hrát,“ vrátil se šampion letošního Australian Open a US Open
především k drtivému Macháčovu forhendu, který dělal Sinnerovi největší
problémy.Starosti
však Italovi dělala i rychlost, s jakou na něj létaly Macháčovy
projektily. „Musel jsem být velice pozorný při každém svém gamu na
podání, protože on returnuje velice agresivně a hrozně rychle. Prostě
jsem se snažil zůstat v každé výměně a ono to nějak dopadne, přesně jako
v té poslední. Hrál jsem každý míček na maximum, takže jsem šťastný, že
jsem zase ve finále,“ dodal Sinner.
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-svetova-jednicka-se-klani-machacovi-vsichni-jsme-videli-jak-moc-je-talentovany-5038116
další poklona pro Tomáše od dalšího generačního talentu. Proti Tomášovi musí fakt každý hrát naplno, jinak může mít už velký problém. Jsem zvědav, kam to Tomáš dotáhne do konce roku, tuším jsou ještě pro něj dva turnaje - nevím, jestli se přihlásil do Basileje nebo Vídně a pak tisícovka v Paříži. Gratuluju Jannikovi k uzavření roku na 1. místě.. :) -
Šéf Varnsdorfu: Sestup? Jsme chudí jak kostelní myši. Z tlaku béček je mi na blití
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/fotbalovy-varnsdorf-po-sestupu-z-druhe-ligy.A250526_165537_fot_dsouteze_pbi
nejprve bych chtěl napsat, že se mi práce tohoto pána ve Varnsdorfu velmi líbí, klobouk dolů před jeho manažerskými schopnostmi. Tohle řízení klubu z mála s takovými úspěchy, jaké Varnsdorf v té jeho éře poslední dekády dosahoval, to se podaří tady málokomu v našich luzích a hájích a tohle je to správné řízení, které by se mělo v čs. fotbale prosazovat i vzhledem k jeho nízkému finančnímu zázemí stran zdrojů příjmů naopak (TV a marketingových práv)...
Nadto vychovali spousty ligových hráčů i začínajících trenérů, vždy jsem jim fandil pro tenhle pro čs. trh správný princip řízení klubu z předchozího odstavce, dost na ně i koukal hlavně minulou sezonu, kdy to bylo možné ještě na netu. Takhle jsem si vyhlédl ostatně i Abdullaha..
Co se ale týká béček, je to zkrátka dobrý trend. Pač kde jinde se mají vyhrát mladí kluci z těch velkých klubů, než v rámci klubu. To by měl pán chápat i jako manažer, že velké kluby zkrátka mají zájem na tom dělat si vše tzv. in da house, mít vše pod kontrolou svých trenérů akademií, hráči jsou jejich dlouhodobou investicí zkrátka. A v konečném důsledku je to rovná soutěž.
Už jsem zmínil, že Varnsdorf letos soupeřil o ten sestup s juniorkou Baníku a Olomouce a ani jeden ten klub si nějak výrazně hráči z áčka nepomáhal. Sparta to podle mě nedělala taky. A tak jediný, kdo ten význam těchto juniorských týmů v 2. lize nepochopil, a ke kterým míří ta slova a výtky tohoto manažera z článku, je zase Slavie, jak jsem už psal.
Ti mladí kluci okolo 20 let totiž nemají jinou možnost, kde hrát a je to lepší variantou, než odcházet brzy do zahraničních juniorek, jak už jsem psal dříve, kde se nemají stejně šanci prosadit a končívá to stejně návratem sem.
Jinde v klubech typu Varnsdorfu apod. ten jejich mateřský velký klub nemá nikdy jistotu, že ten kluk bude nastupovat, byť se třeba nebude část sezony dařit. U těch mladých pod 20 bývají totiž velké výkyvy v konzistenci výkonu během sezony a tady pán sám ví, jak těmto klubům, které berou hráče z juniorek velkých klubů, záleží na umístění a klidné sezoně, čiže trenér pak takového mladého kluka z Baníku, Sparty apod. může přestat stavět, a to nikdy nebylo účelem mateřského klubu, aby seděl na lavičce - oklikou zpět, velké kluby mají hráče, které vychovali, jako dlouhodobou investici.
čiže tohle je druhý pohled, který tenhle manažer z Varnsdorfu ale určitě zná. Chápu frustraci, ale nemusí být zklamaný, v té vaší fotbalové komunitě má určitě respekt za to, co dokázal s málem.. :) -
-
v srpnu se může stát, že zavolají z Nottinghamu nebo Newcastlu, že potřebují stopera.
Podle úspěšného trenéra je téměř zázrak, že Diouf Slavii neopustil už v
zimě. "Musím mu za celý klub poděkovat, protože měl možnost odejít... (Jindra Trpišovský)zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-ogbu-muze-odejit-i-kdyz-podepsal-novou-smlouvu-pripustil-trpisovsky-udrzet-dioufa-je-pry-utopie-236d5128-6182-4d32-accd-ee1eaff069fa
hlavně toho Ogbua do té PL musíte teda prodat za ranec, když je to nej liga světa a Pelé tam měl jít za 500mio, sice jen teda nabídka od jednoho klubu té ligy, který toho manažera navíc propustil do Arábie následně, ale Ogbu a Pelé nejdou skills a užitkem pro tým srovnat.. :) Což bylo vidět i na tom, že když Slavie neměla Ogbua v sestavě, tak vzadu hořela.
Když v ní nebyl ale Pelé, nikdo si toho prakticky nevšiml, pač ho zastoupil Zmrzlý..
Ono je ještě navíc prodat a prodat a zájem a zájem. Pokud Pelé mohl odejít a neodešel, tak ty nabídky na něj zřejmě Slavii nemohly uspokojovat. Pokud by totiž nějaká podobně zajímavá jako od Crystalu přišla, tak si myslím, že po tom, jak vás vystrašil těmi zraněními, už byste ho dnes prodali všemi deseti, doufám poučeni..
Tolik už za něj ale ve Slavii neuvidíte, pač na jaře prakticky nic nepředvedl, nejen vinou těch zranění, ale není tam právě ten očekávaný posun, hraje stále stejně, směrem dozadu spolehlivý, ale dopředu bohužel nulový a ještěže ho zdobí velmi dobrá kopací technika, pač by se to propsalo jinak i do statistik, nemít ten dobrý nákop a trenér tak důvod posílat ho kopat standardky (rohy, nepřímé kopy)..
Ale neobejde chlapa, chybí individuální technika a díky tomu budou ty nabídky dosti dole, kdo ho měl na follow up teda ze scoutů a agentů zvenku, tak v tomhle čekal určitě na nějaký posun a ten nepřichází, bohužel..
Jinak jste ve Slavii ty nabídky pro Pelého, ať už v jakékoliv výši, perfektně utajili, pač ani jeden novinář nic nezaznamenal a nepustil.. :D ten kluk má nejlepší marketing v lize, co pamatuju (a to vůbec teda nezpochybňuji, že je to dobrý charakter, řeším jen business okolo něj).. A to tady běhali teda jinak lepší hráči i v jeho věku..
Jo kdyby mu bylo 19, tak by se dalo ještě počkat a doufat, ale Pelé bude mít už za půl roku právě 21, to pro novináře, kteří se u nás fakticky nezajímají..Trenér Dovalil navíc kdysi řekl, že hráče můžete zlepšovat jen právě do tohoto věku, tzn. tohle už asi vypadá na finále u tohoto kluka a tohle mu na výbornou ligu nebude podle mě stačit, pač se nedokáže dostat přes chlapa ani v naší lize právě.. Musel by být extra rychlý, aby tímhle nahradil tu prakticky nulovou individuální techniku a dostal se k těm nebezpečným centrům ze stran a tedy té své přednosti - nákopu..
tohle Slavie právě pocítí v té ceně nyní, byť těch nabídek se může sejít vícero, ale už žádná za takovou raketu jako od Crystalu, pač není bohužel důvod, stojí to s ním na místě a ty nabídky nebyly už před tím rokem žádné jiné vysoké právě.. a od té doby se to s ním nepohlo..takhle uvažují manažeři právě -
-
a že tady máme těch novinářů ve slavistickém dresu teda neurekom... :D
-
-
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jannik-sinner-miami-titul-zebricek-posun-antuka.A240402_130326_tenis_pls
tady je to přesně naopak. Na antuce bude ve výhodě Carlitos. Jednak má pestřejší hru, což rozhoduje právě na antuce, druhak třeba v Monte Carlu a Římě tuším taky nic neobhajuje, čiže může jen získat.
Antuka je navíc pořád Jannikův nejméně oblíbený povrch. "naučil" se na ni teprve nedávno, datuje se to podle mě s angažováním trenéra Cahilla, kdy tu hru na antuce zlepšil. Tak 3 sezony dozadu to byla ještě jeho noční můra,kdo si pamatuje.
Pro Carlose je to naproti tomu nejoblíbenější povrch. Exceluje hlavně doma na pětistovce v Barči a tisícovce v Madridu, ale čekám, že letos, před vrcholem na antuce, kterým bude olympiáda, pojede ty antukové turnaje jako dráha. Pro mě je to největší favorit jak Roland Garros, tak i olympiády. :)
Jannik má skvělou sezonu, ale velmi těžko se drží taková forma celou sezonu. Možná by byl rád, kdyby ji měl na tu antukovou část, kde budou dva velké vrcholy. Ale třeba ji udrží. Carlos toho hodně dokázal hned v prvním roce na okruhu, trošku se zahltil, podle mě i vyhořel a nyní musí najít novou motivaci. Nyní ji má před sebou dostatek pro červen a červenec. Bude to zajímavé ty souboje s Nolem a Jannikem. :) Jakože se tam může přimotat ještě i Alex Zverev na clayi.. -
Sparta zvládla ukrutně těžký zápas s perspektivním Libe. Kdyby hrál Libe od začátku tak, jako od té 20.-25. min. až do konce, tak si možná něco odvezl. Vepředu je ale moc do ničeho nepouštěli, pač hrál skvěle Pany, nejlepší hráč Sparty dnes určitě. Ale líbil se mi i Ryneš. Kdo ví, jestli ta branka Libe měla platit a nebylo to za čárou, tohle už se asi nikdy nedozvíme, každopádně Radek Kováč tam dělá s nimi dobrou práci, jsou mladí, bude to hodně nepříjemný tým, líbí se mi tam vícero hráčů, které nakoupili - Enemeho nevyjímaje, toho jsem měl na scouting sheet sám.
Z tohoto pohledu mě zajímá zítra Slavie na Gablonz, pač Gablonz je už zase slušný oddíl, a jestli zvládnou vzadu uhlídat Chorase tak, jak ho vymazala Sparta minule, tak i vzhledem k tomu, že hrají doma, to tam Slavie nebude mít lehké. Navíc v derby nic zářného nepředvedla, celý druhý poločas byla lepší Sparta a nebylo vůbec poznat, že Slavie hraje doma, bylo to remízové utkání, na šance pro Spartu, čiže Gablonz má slušné šance, pokud to takticky zvládnou a nebudou to moc otevírat a hrát na brejky, mají na to totiž tým. Slavie určitě není ve formě, což ukázal i zápas předtím s Ajaxem. -
-
Protože o něm skauti z Evropy dávno vědí?
Přesně
tak. Proto svoje tvrzení otáčím a říkám: čím víc bodů, gólů a asistencí,
tím lépe, protože za něj dostaneme víc peněz. Snad u nás vydrží co
nejdéle. Ale pokud si udrží současnou formu a nastavení, může z něj být
jednoho dne klidně vůbec nejdražší hráč v historii české ligy.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-jablonec-slavia-rozhovor.A241020_215014_fotbal_jic
no to klidně může, ale bude to případ jako Juras, pač nej hráčem ligy je jednoznačně nyní Šulcík. Ten by měl navázat na ty přestupy Rosy, Pavla Nedvěda apod. A klidně bych, být Adou, za něj chtěl i k půl miliardě i s bonusy.
Slavie vyhrála zase asi šťastně. Koukal jsem jen hodinku, protože to byl obvyklý zápas Slavie tuhle sezonu. Táhnou ji ty staré páky, legendy z té éry, kdy Slavie ligu opravdu válcovala. Tohle ten tým nyní nepředstavuje, protože Slavie sice kupuje hodně hráčů, ale málokterý se chytne tak, aby tým pak táhl jako to bylo u Ngadeua + ještě toho jednoho exotického stopera, Olayinky, Simy, zmiňuji zahraniční hráče záměrně.
Tenhle Diouf něco do sebe má, ale není to zase žádný míčový kouzelník a včera ta asistence na gol byla jednoznačně chyba hned dvou hráčů Jablonce, to jim ten zápas prohrálo. Jinak byl Gablonz Slavii úplně vyrovnaným soupeřem.
Slavie zkrátka neválcuje jako před těmi 3-4 roky a je mylné to o ni psát. Pořád to je o těch hráčích jako Bořa, Lingi, Provod, popř. se musí dařit Chorasovi + o Oscarovi už jsem napsal litanie v minulosti. Kdo se mi ale líbil včera z nových byl ten Minchez.
Slavie udělala před sezonou, jak jsem psal, maximum pro zisk toho titulu. Chybělo jen přivézt ještě Olayinku. Ale čtěte mě - pořád to jsou stará známá jména. Nejsou noví tahouni.
A ještě jeden problém má Slavie, a sice nižší zapracování mladých do kádru oproti Spartě, která jich tam má snad 6-7, když vezmu i Vydryse. Včera jsem koukal na juniorku Slavie, viděl jsem už ji snad 10x a jak zase čtu, že to tam překypuje talenty, tak vždy kroutím hlavou, protože už jsem jich pár zpochybnil a dnes hrají na Slovensku v týmech na padáka. Slavie prostě hodně nakupuje a nevím, jestli to má někdy racio..
Ti tahouni z té zlaté ery navíc stárnou, stárne i Choras, letos jim to může stačit, ale s každým dalším rokem získá na převaze Sparta a Plzeň, kteří staví ten kádr více věkově koncepčním způsobem, mají tam mladé, kteří ten tým táhnou už teď a vychází jim ten scouting o poznání lépe.
čiže to, jak zmiňuje Jindra, že se třásli až do konce, to i v zápase se Spartou, dost jim dal zabrat Ajax v krizi, tam to bylo vidět nejvíce, co píšu, pač nastoupila lavička. A to ještě příjdou prodeje takového Jurase, toho Dioufa, asi už i Igyho, Zimy pravděpodobně taky, což je jeden z mála tahounů z té silné doby věkově ok a nemají zkrátka budovaný tým na 3 sezony dopředu jako to dělá konkurence. Proto už nevidíme tu dominantní Slavii z té éry předešlé, pač ti tahouni jsou předem daní a už to nejsou žádní mladíci navíc, každý zápas jim nemusí vyjít + tam jsou znát nyní ty poslední špatné scoutingové roky. vždy je třeba koukat dopředu v takové práci jako management čehokoliv. Bude to vyrovnané až do konce, momentálně má výsledkově štěstí Slavie. Sparta, kdykoliv nezahrála ten svůj standard, tak na to doplatila, Slavie zatím ne, už tam měla totiž vícero zápasů, kde k tomu vítězství vyloženě dokulhala (vedle derby, včera Jablonce, Teplice mě napadají ještě a ještě tam byl jeden zápas takový) -
-
ještě jsem si teď ve sprše vzpomněl teda na mého oblíbence Holeše, ale taky už hráč přes 30, ale ten by mohl Slavii podržet ještě 2-3 roky, pač jde vidět, že se o sebe celou kariéru stará - atletický typ.
Ale jinak juniorku dělá Slavii juniorka Bolky, ze které nakupují. Tam je to vidět asi nejvíce, co píšu. Proto ale i možná Slavie stáhla nyní od čs. repre mládežnického trenéra, cítí tam sami deficit.
Navíc nejsou vyloučeny odchody i těch tahounů ještě - Provod má zaječí úmysly, Lingi možná bude chtít taky pryč, Slavie nemá ale náhrady, pač Zaf se trošičku zase posunul, ale není to pořád to, s čím ho Slavie kupovala. Ty 2-3 poslední roky, kdy byla konkurence dál ve scoutingu, ty budou nyní další roky Slavii dobíhat, už jsem o tom psal.. vsadili vše na jednu kartu zkušenosti se ziskem titulu hlavně tento rok, jsem na to zvědav, čekám to vyrovnané i vzhledem k okolnostem (přetížení klíčových hráčů Slavie a možná zranění), do posledního kola, pač konkurence více rozkádá síly, točí hráče-reprezentanty. Je to jako maraton. Nemusíte vézt prvních 20km, rozhoduje se totiž na konci a někdy až v cílové rovince.. :)
-
-
-
Titul bude v Ostravě obhajovat Čech
Zdeněk Kolář (224.), v kvalifikaci, která se odehraje v neděli
21. dubna, nastoupí mimo jiných i Češi Jiří Veselý (281.) či Jonáš
Forejtek (369.). „Zajímavý je určitě 20letý Portugalec Jaime Faria
(223. na žebříčku ATP). Výsledky na začátku sezony má fakt fantastické,
tak jsem na něj zvědavý stejně jako na Bosňana Damira Dzumhura (126.),
Francouze Benjamina Bonziho (182.) nebo na vítěze juniorského Rolland
Garros Chorvata Dina Prižmiče (183.). V Austrálii prohrál těsně
s Djokovičem a ten o něm prohlásil, že to bylo, jako by hrál se svým
mladším dvojčetem,“ přiblížil Roubíček.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-potize-tenisoveho-svazu-turnaj-v-ostrave-neohrozily-obesel-se-bez-dotaci-titul-obhajuje-kolar-5026554
mně se taky tento Prizmič líbí jako Nolemu. Pamatujete, jak jsem po zápasech s Jirkou Lehečkou a Tomášem Machačem, kteří s ním oba hráli, psal, že to bude podle mě hráč top 10 v budoucnu, teď je mu tuším 19. tak uvidíme. :) musí ale makat, pač tihle kluci z Balkánu ne vždy ten talent dotáhnou právě.. -
https://infotbal.cz/obri-boj-o-dioufa-o-hvezdu-slavie-se-zajima-hned-devet-klubu-z-premier-league/
no tak jestli byli včera v Budějkách a viděli ten první poločas Slavie a obrannou hru tohoto senegalského klenotu, tak už nepřijedou.. :D ten kluk musí zapracovat na obraně, je to evidentní, bylo to hodně vidět i ve Frankfurtu i v derby. V Premier league nemá absolutně s tímhle šanci, to podepíšu každému, kdo ho koupí, jakože ho nikdo nekoupí. Pač to, že někdo ještě sleduje hráče, neznamená, že ho kupuje. soudruh Tvrdík má velké oči.
Slavie s tímhle výkonem bude mít problém i proti Fene. Nevím, jestli ve 2. půli zabrali (to už jsem neviděl), ale ta první byla z jejich strany tragická. Budějky jim pomohly pentlí a pak ta jedna šťastná střela z dálky, jinak to byl úplně vyrovnaný zápas.
Slavie nikoho neválcuje, jak jsem si přečetl, má jen v lize štěstí na výsledky, v Hradci měla třeba prohrát (evidentní pentle Bořy), pak Teplice, Sparta, tohle byly remízové zápasy např. Ve Frankfurtu zahrála třeba lépe Plzeň, měla tam podstatně více šancí, dala i více branek, Slavie tam držela sice míč, ale bez šancí.
čiže tohle není ten tým, který válcoval před 3-4 lety kde co, navíc to stojí pořád na těch starších hráčích. čistě analyticky, jakmile se Slavii zraní, tak to uvidí i ten největší optimista. je to folklor slavistických novinářů, ale musíte psát o realitě.. :) Plzeň je pro mě stále největší favorit na titul už i letos.. jsou kádrem nejdále. -
-
dokud není podpis na smlouvě, nebo ještě předtím nějaký seriozní návrh smlouvy, tak zájem je 0. Scouti takhle sledují X hráčů po světě. To je stejné v každém oboru. Měl jsem na scouting sheetu X holek, nakonec jsme podepsali s kolegy minimum, a to tam šlo jen prakticky o tu attitude holčiny. Tady sledujete ještě skills, podstatný je taky věk ještě daleko více než v té fashion branži, ten fotbalový scouting je náročnější v té komplexnosti hledisek, které musíte sledovat pro ne/podání nějaké nabídky.
tyhle faktografické záležitosti obchodních a smluvních vztahů si musí novináři z tohoto serveru výše hlídat, už se přesvědčili v případě jednání Baníku se Slavii o Ewovi, že to pak působí nepofesionálně..Ten článek měl být tedy taky uvozen jako SPEKULACE, jak to na tomto serveru rozlišují.
Moc se mi nezdá, že by šli z nej ligy do takto dobrodružných nákupů. Spíše má Slavie šanci jej prodat zase někam, kde umí hůře počítat. U německé nebo anglické ligy nepředpokládám.. Je to mladý kluk, ještě se může zlepšovat, ale v jeho věku jsou daleko lepší hráči - Brazilci, Argentinci, ale i z Evropy nebo Afriky. Za to, co za něj chce soudruh Tvrdík, za to chodí opravdu ti nej v tomhle věku, a to tenhle hráč prostě není. Pokud to někdo za něj dá, tzn. částku 400mio a výše, bude to pro něj špatný obchod v tuhle chvíli. Podle mě se hráči nekupují s nějakým výhledem zlepšení za takovéto sumy, tam se ta cena právě snaží srazit s tím, že se dá vyšší poměr do bonusů, protože je to wanna be, jestli se to do toho hráče dostane, v tomhle případě jde o bránění toho kluka. Technicky se ještě možná může taky zdokonalit, tuším trenéři říkají,že do takových 21 let se na tom dá ještě pracovat, pač to není ani žádný dribler, bohužel. Je to něco jako Juras, jen se ještě může zlepšovat díky věku. Plus má lepší hru hlavou, mám ten dojem.
Ale v tuhle chvíli je to vše wanna be a pak ještě příjdou jednání o ceně a nakonec nám Tvrďas sdělí, že si představoval za něj více a neprodají ho. Ale v tomhle je to ok, že má Slavie nároky na cenu, jen píšu pohled té druhé strany. A třeba se ozve zase nějaký ožralý milionář z Benficy a uděláte dobrý obchod, ale i tam to zdaleka nedosahovalo těch představ Jardy, které jsou v případě tohoto hráče nesmyslné, pač už tam má započtenu i tu inflaci, čiže by měl jít v podstatě za sumu jako kdysi Rosa nebo Pavel Nedvěd, a to snad vidí všichni, že těmto nesahá ani po kotníky, i v 19ti byli lepší - technicky, kopací technikou, fotbalovým myšlením, to prostě nejde srovnávat, kdo má rozum. :) nevím, jestli je to zase nějaký marketing Slavie, nebo proč rozjeli zrovna okolo tohoto hráče takový humbuk.. -
-
jinak já bych tohle nedal ani za Oscárka, tzn. těch 750mio, co chce Jarda za Dioufa, a toho považuju za nejcennějšího hráče současného kádru Slavie.
Musel bych se jedině o něj bít + nemít jiné varianty a trenér na mě tlačit, že na tu šestku nutně hráče potřebuje, je tam bez náhrady. A i tam bych to Jardovi navrhl až v bonusech s tím, že za Oscara bych dal to, za co šli kdysi Rosa s Nedvědem, ale zbytek do bonusů jedině.
A Oscar a Diouf taky nejdou srovnat, kdo má soudnost. :) v tuhle chvíli. za 2 roky třeba na Dioufovi zapracujete na Slavii tak, že už budu psát něco jiného, ale v tuhle chvíli bych ho já osobně ani nekoupil. Nevěřím, že není někde 5 lepších hráčů na tenhle post. Navíc, pokud by na mě Jarda vybalil takovou nesmyslnou cenovku. :) za to si koupím raději Brazilce nebo Argentince na tenhle post a ještě mě to možná vyjde levněji, pokud stejně, budou mít určitě lepší skills..
-
-
Měl výborný pohyb, kromě té kvality, byl velice zodpovědný i směrem dozadu. (Jindra Trpišovský)
sjeďte si dvě situace z toho prvního poločasu, kdy ho tam na pravé straně vymíchali Budějovičtí, souboje Franzi vypustil, stejně jako ve Frankfurtu, kde ho obešel na půli defenzivní hráč Němců a tenhle senegalský zázrak ho nebyl schopen chytit ani bez míče. Ale je to mladý kluk, může se ještě posunout, nedostatky odstranit, nezatracuji ho, nicméně má velké problémy PRÁVĚ s tím bráněním a právě tím vypouštěním soubojů směrem dozadu, což ho směrem k těm scoutům ven, nebo pak v té lize zabije, pokud to i oni nevidí..
Těží momentálně produktivitou jen z toho, že je v silném týmu. Pak mu stačí, když se mu jeden zápas povede, na další 2-3 nepovedené se zapomene.
Ale opravdu neblázněte v tom, že tohle je srovnatelný nebo lepší hráč než Rosa nebo Pavel Nedvěd.. :) Cena za něj.. Nemá vůbec individuální techniku, dopředu je to buldok, ale pak nestíhá často dozadu. Má ale dobrou kopací techniku na takhle mladého kluka. V Premier league by ale vůbec nestíhal s tímhle, co tady u nás produkuje a myslím, že by měl ještě zůstat tady v lize a nemít velké oči
Jestli zářil v 2.půli, nevím. Neviděl jsem. ale první mu tedy hrubě nevyšla, stejně jako celé Slavii. -
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-16-kolo-ceske-budejovice-slavia-trpisovsky-diouf-straka.A241124_180629_fotbal_duff
kua rezervy... viděl jsem 1.půli, tohle Slavii na Mou nebude stačit, pokud by hráli jako v 1. půli včera - Mou už to tam má sehrané podle sebe, dopředu jsou zajímaví, co jsem viděl, rezervy mají na stoperu - ještě se jim zranil navíc ten klíčový z Premier league. Těch výpadků poločasů je už několik právě, v tom je ten tým podstatně slabší než ten před těmi 4 lety.
-
-
-
Jak jste přemýšlel o změnách po půli?
Změnili jsme formaci, dostali jsme beka Wiesnera do středu hřiště, což nám pomohlo
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-13-kolo-viktoria-plzen-sparta-praha-lars-friis.A241027_211357_fotbal_duff
tohle jsem psal o půli, že Sparta nemá střed hřiště, Plzeň tam měla více hráčů. Na tohle se mělo reagovat dříve. Ale absolutně nesouhlasím s tím, že Slavie je odskočená od zbytku ligy. Ukázalo to derby, kdy Slavie ve 2. půli DOMA nestíhala a Sparta převzala tu režii hry, nebylo zkrátka vůbec poznat, kdo hraje doma. Slavie střídá dobré výkony s matnými (derby, Ajax, Teplice), Plzeň má velkou šanci letos na titul, protože podle mě mají nejvyrovnanější kádr, dobře nakupují, stabilně. Ten kádr bobtná stran kvality. Element kvalitního stratéga, trenéra Koubka, který je výborný analyticky (čtení slabin soupeřů + výběr hráčů do svého konceptu hry, dokáže přizpůsobit hru kvalitám vlastního týmu), nevyjímaje.
Proto jsem psal, že letos už do něho promluví. To je nyní ještě trápí zranění. Netrápit je u klíčových hráčů, tak tu Slavii vůbec neztratí z dohledu po celou sezonu.
Sparta i Slavie musí zkvalitnit lavičku, v tom mají problém oba ty týmy, u Slavie to ukázal zápas s Ajaxem, ale kdykoliv tam pustí hráče z lavičky, prostřídají, tak v tom zápase ztrácejí otěže (derby), táhne to tam pár lidí z té minulé éry Slavie + je pro ně důležitý Oscar ve středu, který je ale patrně na odchodu. U Sparty je to totéž, musí nakupovat a zase selektovat kádr, Plzeň to má rozloženo na vícero hráčů, proto táhnou, byť mají tolik zranění - Kabongo, Durosinmi, ta černá perla z Vyškova, pro mě obrovský talent čs. fotbalu Slon, odešel Hranáč, hned se jej podařilo nahradit. Umí zapojit i talentované hráče z akademie, kteří jsou schopni v důležitých zápasech už tým táhnout - Panoš, Sojka. Funguje tam výborně management zkrátka, píšu to už déle a chválím Adu i kolegu Koláře, zřejmě v tuhle dobu už i scouting s kolegou Říčkou.
bude to ale vyrovnané až dokonce. Slavii se momentálně daří v lize výsledkově (derby, Teplice, ještě tam byl nějaký takový zápas + nyní Jablonec měli taky štěstí, Jablonec tam měl šance), mají to postaveno na málo hráčích, pokud se ti zraní, bude to narozdíl od Plzně vidět v tom těsném lámání zápasů na svou stranu, pač ti hráči jim dávají rozhodující goly. O příštích sezonách jsem psal - ti klíčoví jsou ta nejvyšší věkovka v kádru Slavie. Z tohoto pohledu je na tom zase nejlépe Plzeň + Sparta, když ještě nyní v zimě doplní, pač si taky hlídá věkovou skladbu kádru.
Slavie hraje na tuhle sezonu, vsadili na to vše (příchody starších hráčů + je dohání špatný scouting z minulých let, ve kterém byla Plzeň i Sparta dál), jsem zvědav, jestli jim to vyjde. :) -
-
dnes jde do důsledku vidět to, jak Sparta potřebuje nakoupit křídla. Pár zranění, karty a je to úplně bez nápadu vepředu a i takový Rrahmani zůstává nevyužitým, nyní ho Lars zřejmě posune na křídlo, pač je to zase jeden z mála hráčů, který tam je schopen obejít jeden na jednoho dnes a na střed půjde Olatunji zvýšit důraz. Sparta musí být aktivní tohle přestupní období a hlavně o tvořivé typy na ta křídla. Takhle to bude vypadat, když odejde Šulo a Birma zkrátka.. Proto jsem čekal v létě nákupy, když byli posláni na hostovačku mladí, se kterými se už ztratila trpělivost.
Baník hraje fantasticky, hlavně ve středu pole. Sparta to dnes asi odnese, protože se daří jak Šiňasovi, tak i Rigovi, Boulovi, Buchtičovi a Ewe jediný z nich je dnes za svým standardem, ale ten střed má Baník.
Fakt jsem čekal, že v létě Sparta bude nakupovat na ta křídla, psal jsem o Vasilovi, toho jsem čekal na Letné fakt jistojistě ( špička ligy v bodování, nejlepší asistent s Birmou, sparťan, byl levný v létě, neměl ještě prodlouženo, nedařilo se jim tak, navíc nebývá zraněný, pač je to profík, stará se o sebe, velké plus pro týmy, které hrávají poháry), ale i klidně někdo z venku, kdo by už byl dnes trochu zapracovaný. Sparta potřebuje doplnit hráči s herní inteligencí zkrátka.
Baník je zranitelný v obraně, ještě hotovo není, stačí pár standardek a může se stát cokoliv, ale vzhledem k tomu, jak hrají dopředu, jak už se ukazuje Erik Prekop, který bude pro Baník čím dál větší posilou tím důrazem, který Baníku jako technickému týmu vždy chyběl, tak to nevidím moc dobře dnes se šancemi Letenských. Jedině ze standardek, jinak tam je fakt 5-6 hráčů na odchod (Kryštof, Peša, Solbakken - dnes to zase ukazuje, nenavázal spoustu hráčů dnes už, není určitě lepší než čeští hráči, je dokonce nejslabší z těch šestek, které Sparta má, ale dnes musel asi nastoupit, díky Kaanově stopce, Ross apod.). Spartě se uvolní místa na soupisce a musí utrácet. Vydělali, je třeba to neustále obnovovat a zkvalitňovat.
Mají i smůlu, že je Baník v plné palbě v době, kdy Spartě chybí naopak klíčoví hráči, pač v Baníku je to taky o nákupech, potřebují taky zkvalitnit ještě lavičku, ale základem už potrápí i špičku ligy. Ani Slavie to na tom terénu, co bude v prosinci, navíc v Ostravě, nebude mít s nimi lehké, budou-li kompletní, pač už jsou sehraní. Takhle bude třeba hrát i proti Slavii, taky nemají rádi hru na tělo s rychlým přistupováním -
sezona je totiž předlouhá pro všechny ty 3 týmy nahoře a něco mi říká, že na jejím konci bude rozhodovat právě ta šíře kádru, tzn. ten dlouhodobě kvalitní scouting a kvalitativně nabobtnalý kádr.. ;) pokud to Sparta nezmění scoutingem nyní v zimě ligou prověřených hráčů, tzn. si maximalizují šanci, že ti hráči hned zapadnou a pomůžou ještě tuhle sezonu, o tom píšu níže.
Ale budete to mít s lišákem trenérem Koubkem těžké, on tu šanci podle mě nepustí. Plzeň je na tom nejlépe z té trojky, psal jsem o tom už minulý rok, trošku jsem doufal, že k tomu dojde už minulý rok, ale ten kádr Plzně chtěl ustálit. Plzeň je opravdu nejdál z manažerského pohledu, i s výhledem na další sezony.. :) pač tohle je talentovaná profese, rozhoduje, krom práce trenérského týmu (a tam Plzeň navíc nijak neztrácí oproti konkurenci, ba právě naopak, analytika trenéra Koubka dokáže konkurenci pěkně zatopit a já už vám píšu teď, že Slavie v Plzni taky nevyhraje, pokud Plzeň přehrála Spartu i s tolika zraněnými, musela by se jí zranit obrana, tam potřebují ještě doplňovat, pro Hejdiče už je to asi poslední sezona v Plzni, co tak na něj koukám, když nastoupí, tam asi bude Ada koukat nyní nejvíce, pokud nevyjednávají teda o návratu Hranyho, což by jim ten problém se zastupitelností vzadu, kde spotřebovávají navíc maximum 3 stoperů, vyřešilo), hlavně ten scouting právě... a ten má Plzeň dlouhodobě nejlepší do toho systému, kterým se prezentuje. -
-
Slavií to je největší favorit soutěže,“ míní trenér třetiligisty
Svatopluk Habanec.
„Na rovinu: šance jsou 90 na 10 pro Viktorii, ale
budeme bojovat.“ "Vyřadit ji, to by se muselo sejít moc věcí."
„Plzeň má asi osmadvacetičlenný kádr, který je našlapaný, každý hráč má kvalitu a chce si říct o místo.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/mol-cup-usti-nad-labem-plzen.A241030_824501_fot_dsouteze_rou
vypíchl jsem pár pravd, které pronesl ústecký trenér, jen ty šance bych viděl na 99% pro Plzeň, přičemž to jedno procento je má vrozená pokora i v těchto dopředu jasných záležitostech.
taky jsem psal, že Plzeň má podle mě nejnašlapanější kádr v lize, prakticky všechno to jsou totiž i ligou prověření hráči, už i se spoustou zkušeností z pohárů, repre, mají nejlepší scouting v lize dlouhodobě, prakticky se nepletou, kvalitní trenér, výborný analytik pak do toho promlouvá, pač ví, co do toho specifického systému Plzně potřebuje. Pro mě je to největší favorit na titul letos v tuhle chvíli, i díky té šíři kádru, nejsilnější lavičce v lize, sehranosti.
Ale Spartu bych nepodceňoval, pokud bude mít nyní zase dobré přestupní období, má tam navíc hráče, kteří se ještě neprojevili a mají zkušenosti z těžkých lig - Igor Hnízdo, ten kluk z Bilbaa, Sparta má velmi silné kraje, zdá se, dost tam na tom Rosa zapracoval. Potřebují jen zkvalitnit lavičku, přivést tvořivá křídla, což je základem jejich hry + ještě nějakého stopera, přičemž by si měli stáhnout už Vydryse na tohle místo, já ho vidím na rozehrávce zezadu, podobně jako Krejču, pro mě to není hráč do středu, kde ten jeho potenciál v plné šíři podle mě nevynikne.
Sparta navíc s ním vzadu získá více alternativ do rozehrávky, nepůjde to jen přes Panyho, případně šestky. Sparta má svou kvalitu, jen potřebuje dostat přes ta křídla do hry více ty své kvalitní hroťáky, aby zvýšili produktivitu - Olatunji, Tuci i Rrahmani nejsou určitě výstřelem do tmy, je to nadstandard naší ligy, jen nemají servis momentálně. Vše leží na Šulovi a Birmovi a už by se s tím mělo teda něco dělat... čekal jsem to už teda minulé přestupové, opravdu jsem si myslel, že Sparta koupí Vasila s jeho výbornými čísly, cena byla nízko, pač Bolce nevyšel závěr sezony jako týmu. Teď už je Vasil zase ve svém živlu, prodloužil, ale Sparta moc možností nemá, chce-li ještě tuhle sezonu útočit na titul, musí kupovat ligou prověřené, s vysokou herní inteligencí, aby hned zapadli - Ladra, Ewe a Boula na šestku jako další element, který umí i rozehrávku, čímž Sparta taky je méně čitelnější, protože finálku tam může dát i šestka, nebo stoper - Pany, Vydrys..
fakt můžete být ještě překvapeni, rozhodne šíře kádru a sehranost, chytrost managementu v nákupech - dlouhodobě, i v tomhle přestupním.. jakože s každou další sezonou je na tom stran výhledu na titul hůře Slavie v tuhle dobu, ti musí nakupovat a zapracovávat hráče vyloženě zběsile, protože jim dobrých 6-7 hráčů té staré generace buď odejde nebo výkonnostně spadne, popř. mohou přijít zranění, už to jsou třicátníci.. ale všichni víme, že Slavie hraje dominantně na tuhle sezonu, hrají all in, tomu přizpůsobili i přestupové (návraty kluků z té staré úspěšné generace, kdy Slavie ještě vyhrávala tituly a hrála kontinuálně dobrý fotbal) -
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-podivejte-se-na-bizar-v-ceske-lize-rozhodci-odpiskal-ofsajd-po-autu-5039097
Xi prodělal zase krátký test inteligence... (zápas řídí hlavní a on byl tomu momentu nejblíže, pomezní přes celou šířku si mohl i myslet, jestli tam nebyla teč po tom autu hostujících hráčů, Xi to má opravovat) -
-
prof. Fiala rozumí i fotbalu: "Zlatý míč pro Rodriho mě potěšil.
Defenzivní záložníci nebývají pro média a veřejnost takové hvězdy jako
ofenzivní hráči. Přitom je jejich význam zásadní. Rodri je mimořádný
hráč, rozdílový, jak pro City, tak pro španělskou reprezentaci. "zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-premier-fiala-se-vyjadril-ke-zlatemu-mici-pro-rodriho-5039151
našeho premiéra, prof. Fialu, už citují i sportovní redaktoři, takový prokazuje přehled i o fotbalovém dění. Vše, co sdělil, s tím se přitom nedá polemizovat. Redaktor s tím taky uznale nepolemizuje.. :)
Jen snad dodám, že u statistiky City si všimnete, že kdykoliv Rodri nenastoupil, tak těch málo zápasů, které City remizuje nebo prohraje, bylo právě DOMINANTNĚ bez Rodriho. Z tohoto pohledu se dá říci, že je to letos kupodivu spravedlivé.
Vini je mladší, ještě bude mít příležitost, bylo to určitě rozhodování i stran věku nominantů. Leoš už asi sám napsal do France football, nebo kdo to uděluje, že to už letos nechce, že už to nemá, kam doma dávat, jinak to zase dostal.
Ale proto se směju sběratelům trofejí napříč společností, pač to vždy rozhádá kolokvium měsíc předem a měsíc po tom udílení. Je to jako miss, kdo z těch kluků je krásnější u těch kliček.. ;) pro někoho ten, pro jiného onen, pro manažery gamblingového Tipsportu kluci z Edenu :D , málokdy se berou v potaz statistiky, letos tomu tak ale evidentně bylo..
Statistika je pak jediným spravedlivým ukazatelem, komu by ta trofej měla náležet, aniž bych někomu nadržoval.. -
-
čiže jinými slovy - buďte oba rádi, že to Leoš letos asi nechtěl...
-
-
-
-
-
mám bohužel pocit, že Baník má málo soubojových hráčů, v tom ho Slavie převyšuje a i v kombinaci se stylem pískání hlavního sudího, to je dnes její výhodou.
Ale Slavie nás nijak nepřehrává, není to ta Slavie z před 4 let, Malik hezký gol, mrzí mě, že zrovna na Buchtiče, který je obvykle do obrany výborný a je na něj spoleh, ale Malik ukázal herní inteligenci, na 19 let samo pochvala, ale Rosa nebo Nedvěd to není, musí hodně zlepšit individuální techniku, aby se mohl přes tak technického hráče jako Buchtič dominantně prosazovat. Slyšel jsem ale kdysi tuším trenéra Dovalila, že tohle jde zlepšovat až do 21 let, čiže má ještě 2 roky a možná i trochu zesílit, pokud by chtěl do Premier league, protože Buchtič není žádný vazal, ale Malik se není schopný přes něj dostat, a to by asi měl být schopný, pokud říkáte, že má takovou a několikanásobnou cenu. Zatím se hlídají dobře, až na tu jednu akci. Ale byl jsem na ten jejich souboj zvědavý, jestli se přes něj Diouf bude prosazovat.
Slavii i sedí technický herní styl Baníku, na to stačí ten důraz, který jim umožňuje dnes terén i sudí. Baník musí dostat do středu ještě více soubojové hráče, ten Červík mě mrzí, že nedošel. A nevím, jestli nesedí na lavičce Baníku lepší golman zvláště pro tyhle zápasy (zkušenosti), ale máme plný realizák golmanů, tak to je jen laický názor. Podle mě tam i golman mohl důrazněji u té branky. -
-
soudruh Všetečka je 100% sichr holt, už zařízl Baník na Bohemce svým prudkým IQ, tohle se nedalo čekat, že bude jinak, Slavie další -2b, tohle byla pentle. Další věcí ale je, jestli si Baník tu remízu zasloužil, protože bohužel ve finální fázi kluci dávají housle slavistům, míchají si je v bagu, ale nestřílí - a není ranka, není branka..
Slavie prožila další upachtěnou výhru, ale o fous zaslouženou. Měla holt více šancí. Podle mě bude brát ale titul Plzeň, tohle není žádná Slavie, ze které by šel strach. KLuci je ve 2. půli v poli přehrávali. Chorase jsem si všiml až v 60.min, když dostal do žeber.
A je smutné, že tam 10 slavistických děcek, které dojedou, udělá takový bordel s pyro, doufám, že dostanou za to flastr, 10 min. se snad nehrálo. Dětem navíc pyro do rukou nepatří, v tom domácí pořadatelská služba trochu selhala. -
-
„Ve 101. minutě utkání rozhodčí správně
nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo za hru rukou. Rozhodčí
posuzovali v pokutovém území dvě situace. Nejdříve správně rozhodli, že
hráč hostujícího družstva č. 12 rukou nezahrál. Následně zahrál rukou
hráč hostujícího družstva č. 18. Jednalo se o neočekávané nastřelení
ruky spoluhráčem a rozhodčí proto pokutový kop správně nenařídil.
O přestupek by se nejednalo, ani kdyby byla ruka výrazně od těla.“
no takhle to v pravidlech kolego Kovaříku není. Penalta se píská, pokud HRÁČ ROZŠÍŘÍ OBJEM SVÉHO TĚLA, což se určitě stalo, protože neměl ruku v přirozené poloze. O žádném nastřelení, nenastřelení, nebo vašem mustru, kolik je ještě moc nebo málo od těla tady řeč vůbec nešla.
Tu ruku měl ten hráč Slavie pokrčenou v předloktí a od těla. čiže zase fail a Slavie je -5b/současnost, naprosto objektivně. Netuším, proč to děláte, a pokud vůbec Slavie ten titul vyhraje, jestli z něj budou mít v Edenu za těchto okolností radost. Pač tohle asi ještě nebude konec toho tlačení, čiže se ten náskok v TABULCE PRAVDY nakonec možná i vynuluje..
Jiná věc je, že si Slavie tu výhru o fous zasloužila.. díky vícero šancí, které vyprodukovala..ale tyhle kraviny za komisi vydávat nemůžete, smějí se vám pak všichni, že obkecáte vše navzdory pravidlům.
-
-