V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Frýdek míří do Baníku.
zdroj: https://infotbal.cz/frydek-miri-do-baniku-dojde-na-trase-liberec-ostrava-i-k-dalsim-prestupum/
pecka, Christian je někdejší mládežnický generační talent Sparty, výborný hráč, zapadne do toho, co se v Baníku hraje. Psal jsem taky, že bych ho bral hned všemi deseti, když byl na odchodu z Libe. Tupta by se mi taky moooc líbil. :)
-
-
s Fryďasem i Tuptou by se měly zlepšit i všechny standardky Baníku, Tupta umí i střelu z dálky, to Baníku taky chybí. Pourtzitidis by se mi líbil taky, ale hraje na mě hrozně nečistě, u něho visí redka ve vzduchu snad každý zápas, ale zlepšil se za poslední rok,rok a půl a Baník takové bojovníky do středu hřiště potřebuje..
navíc je i univerzální v tom, že umí i na stoperu právě..
Tohle jsou dobré picky podle mě. I Sychru docela chápu, jenom nevím, jestli by neměl Baník ještě počkat sezonu, jestli ten kluk v Pardubicích nespadne. Je zajímavý, ale tam bych koukal hodně na nominál toho dealu, pač jistota, že se v Baníku prosadí zkrátka není v jeho případě ,stejně jsem to viděl a vidím i v případě toho Davida Látala.
Tam musíte být opatrní, abyste se trefili procentuálně do co nejvíce těch přestupů.. -
Dobrá zpráva je, že bych se měl plně vyléčit, ale momentální stav mi
nedovoluje vykonávat tak důležitou funkci, jakou je sportovní ředitel
Sparty.zdroj: https://infotbal.cz/rosicky-byl-hospitalizovan-ma-problemy-se-srdcem-sivok-jako-docasny-sportovni-reditel/
brzké uzdravení, Tome. V životě jsou důležitější věci než byznys.. -
-
O tom, že byla liga především o Slavii a ne tolik o jejích rivalech,
vypovídá i statistika Baníku, který se v průběhu sezony vypracoval do
role lovce, když nejdříve dohnal a sesadil Spartu a posléze měl to samé v
plánu i s Plzní.Zatímco oba tyto týmy dokázali Slezané minimálně
jednou v sezoně porazit (dokonce i ve venkovních zápasech), na Slavii
si ve třech zápasech ani jednou nepřišli. V sobotu v Edenu stejně jako v
únoru měli svěřenci Pavla Hapala pouze jednu střelu na branku.zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-drtivy-finis-plzne-druhe-misto-a-hotove-posily-k-tomu-fachmani-ze-zapadu-jako-vzor-pro-ostatni-b18dec84-b5e1-4fc8-95f0-a658861066cf
máme bohužel opravdu slabou generaci sportovních novinářů. Nejen, že se nevěnují korupci sudích v čs. fotbale, která bohužel bují (tahle sezona a spousty kontroverzí právě okolo Slavie o tom hovoří úplně signifikantně - včetně té poslední šílenosti v Jablonci, předtím derby), ale ještě jim navíc bohužel schází analytické schopnosti. O kritickém myšlení teda nemluvě, a tím by novinář určitě v tomhle případě fandů Slavie trpět právě měl..
Nejen ve fotbale, ale prakticky v každém sportu je to navíc tak, že vám určitý soupeř sedí, jiný méně. Slavii sedí herní styl Baníku zkrátka,to vás krom jiného mate..
proto bych doporučil autorovi článku, aby si vyjel statistiky ze zápasů Slavie s takovou Olomoucí (nebral v potaz ten poslední, kdy víme, že Olomouc táhla už spousty marodů + konec sezony, účast v poháru, úzký kádr, berte předchozí vzájemné zápasy :) ), popř. i tou vámi podceňovanou Spartou, která byla Slavii vždy vyrovnaným nebo i lepším soupeřem, třeba ve 2.půli jejich minulého zápasu v Edenu a pak celé derby doma, kdy Slavii úplně přejela, což by se asi nemělo někomu kdo "celou sezonu ligu válcoval" stávat (a takových zápasů měla Slavie na desítky včetně pohárů - v Olomouci pak byla podobně vyřízená).. popř. mi tak něco říká, že i statistiky Slavie v zápasech s Libercem a tou tradiční Plzní, Hradcem by mohly tohoto novináře vyloženě překvapit :) a NARUŠIT mu ten jeho koncept od stolu iluze hegemonie Slavie v téhle sezoně.
Doporučuji vám, začínajícím novinářům asi, kteří jste ještě v době před 4 lety pracovali možná někde v manufaktuře, ale teda v dresu Slavie na každé šichtě, pač většina z vás sportovních nemá ani bohužel tu žurnalistiku a jste maturanty, nebo vyučenými dokonce (kolega Neumann zřejmě), abyste si sjeli tu opravdovou dominanci Slavie ještě s Nicem Stanciem v sestavě z před 4 let a přestali na nás,nezaujaté čtenáře, pouštět iluze + sami přestali odsunovat do nevědomí třeba tu katastrofální sezonu Slavie v pohárech, která by vás už měla analyticky varovat, že tady něco nehraje a začali se honem zabývat těmi tématy, která zvedali novináři Procházka s Mádlem ve své době o korupci svazu, sudích, popř. těch notoricky známých z minulých korupčních kauz, některých teda nedořešených - Slavie (Bílek), Jablonec (Pelta).. Pač příští ročník startuje nová oligarch liga a kvalitní, investigativní, tedy ne P.R., NOVINÁŘ, vybaven kritickým myšlením, mám ten dojem, bude mít, o čem zase psát.. očekávám totiž návrat do 90tek..
Budete tím navíc svému oboru užitečnější, než neustálým psaním P.R. článků o tom, komu fandíte (to čtenáře nezajímá), navíc s nepodloženými fakty, která si ani nemáte navíc chuť už dnes ověřovat (statistiky zápasu, o obrazu z něj teda nemluvě - výkon Slavie v derby na Spartě nebo té Olomouci a takových zápasů bylo bohužel letos u Slavie desítky včetně poháru, šlo to přes 10)..
Vše ukáže i další sezona :) Zvláště ,pokud pustí Slavie ty své základní opory, Ogbua už přeplácejí a udrží, uvidíme, co ti další zhruba 3, kteří tu Slavii i ve svém pokročilém fotbalovém věku letos v těch úspěšných zápasech nebo kritických chvílích, kdy se naopak nedařilo, táhli (ale budou už zase o rok právě starší :) ), a když ne oni, tak sudí.... 😠
-
-
-
Jenže Vitíka mohutně lákají italské a německé kluby, které
za něj nabízejí odstupné, které se Spartě bude těžko odmítat. „Odmalička
jsem snil o tom, že bych jednou chtěl hrát v nejlepších ligách na
světě,“ prohlásil Vitík.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/martin-vitik-sparta-malmo-liga-mistru-odveta-prestup-do-zahranici.A240828_002408_fot_pohary_min
ale nebude, pane redaktore. Sparta míří totiž do Ligy mistrů a ta cena za Viťaze tak určitě nespadne, spíše si můžou ještě vyjednat k ní větší bonusy, pokud by se Viťaz předvedl. On sám pak může dostat lepší smlouvu, než by dostal nyní, pokud se v Lize mistrů předvede. Psal jsem to včera. Jediné riziko je možnost nějakého vážnějšího zranění, ale to by se Martin musel bát dennodenně a vůbec ten fotbal snad ani nehrát. Ale tohle je jediná oponentura té mé úvahy. Sparta je v komfortní situaci, kdy má čas si najít náhradu a v té kapitalizaci Viťaze přitom nic neztratí.. -
https://infotbal.cz/neprijemne-prekvapeni-pro-banik-propasl-ewertona-slavia-obdrzela-vyssi-nabidku-ze-saudske-arabie/
jestli tomu dobře rozumím. Baníček mohl mít Eweho za 25 mio, ať už by s tím Slavia souhlasila nebo ne?? No pak ho mohl prodat on do té Saudské a vydělat balík. Tomu nerozumím, proč tu opci neaktivovali, i kdyby v Baníku nezůstal..
https://infotbal.cz/do-baniku-se-vraci-holzer-a-chce-take-prekopa-z-bohemians/
tomuhle rozumím ale dobře, Prekopa jsem Baníku taky doporučoval, to by byl dobrý deal, zajímavý, bojovný hráč, umí rozhodovat zápasy, přinese důraz okolo vápna, něco jako Vasil charakterově do týmu, lídr.
Holzi musí ale na křídlo, nikam jinam, dozadu on moc není totiž stran bránění. :) -
-
a že se Saudy by se kolegovi Mikloškovi, ale komukoliv z našich končin, obchodovalo náramně. :) S těmi nemusíte vůbec vyjednávat, stačí se nechat mluvit a zjistíte, že vám ve finále nabídnou ještě více, než jste čekali.
Ono se to přenáší i do dalších sfér plánování v tomhle umělém světě a souvisí to s podstatou jejich tzv. myšlení - vezměte si to jejich lineární město, které SNAD ještě staví a architekty byl přitom tenhle urbanistický plán zástavby městských aglomerací zavrhnut už snad před 100 lety, jestli si dobře pamatuji, už někdy před 1. světovou válkou.. :)
Nyní vyšli Saudi s novým NÁPADEM. A sice, že V RÁMCI UDRŽITELNOSTI (ano, i arabská kultura už si toho 2. věku Průmyslové revoluce všimla a krom prvních staveb továren na elektroauta, které už v čajně nebo USA/Německu - Tesla - stojí dobré 2-3 roky a vyrábějí, přišlo tohle dále mnou popisované.. ) postaví, nevím jestli teď 120 nebo 160km - to není důležité v meritu té věci - , obytný dům do nebes, celý součástí biodiverzity rostlinných druhů, což je taky zajímavé..
Protože.. Pravděpodobně nikdo milým Saudům nevysvětlil, jak se mění podmínky v přechodu z troposféry do vrchních sfér atmosféry, a to už ve vyšších desítkách kilometrů nad zemských povrchem.
Ty byty ve vrchní části toho domu budou asi za minimální nájem a pravděpodobně o ně nebude ani nějaký litý boj, protože nájemníci tam nebudou moci téměř vůbec větrat, účty za topení se pěkně prodraží. Už někde v 80km té vrchní vrstvy atmosféry totiž máte takové teploty, že to je děcka na kožich. Oni chtějí ještě výše.
Letos má stát 2km tohoto přírodního a architektonického zázraku. Kdyby dnes vycházel ještě můj za studií oblíbený časopis světových zaručeně pravdivých stories - HROM, vystačí si popisovat už jen východní svět mystiků - tedy o nápadech Arabů, a soudruhů v Sovětském svazu a čajně a fakt už nikdo nepoznáme, co je ta fikce..
A to Arabové byli v 10.-11. stol. jedni z nej obchodníků na světě.. těžko říci, kde se to historicky zlomilo.. :) -
-
a má to být pro 5 milionů obyvatel tenhle vyloženě realisticky pojmutý mrakodrap. :)
-
Baník by mohl ještě zkusit udělat na revanž Frýdka z Libe :) , kdyby jim Libe podepsal Hlavatého. Je sice po delším zranění, ale chytit by se mohl, mně se před zraněním v Libe líbil. Budou potřebovat ještě jednoho tvořivého hráče za Eweho. Nebo zkusit Dennyho Samka, ten nemusí zase tolik stát, Pavel umí zlepšovat hráče, on je zajímavý hráč, ligu už si navíc v Hradci kdysi zkusil, úplně do neznáma nepůjde. Takové záložní varianty, když utekla možnost s Vlkanovou a asi i s Hlavatým.
-
-
a škoda, že neudělali Köstlíka (to je jediný hráč z obrany Bohemky, kterého bych si krom toho nechal, jak už jsem psal - dobrý dopředu i dozadu), který už nechtěl být v Bohemce, ten by vzadu Baníku taky pomohl, je ještě navíc i v dobrém věku. Takhle si ho stáhl trenér Smetana do Ružomberku a zase to tam posílí
-
-
-
-
zase koncert, chlapci, takhle furt.. Těžký soupeř.. Lojza se prostě málo modlil..😯