Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nic se nezmění a fašista Putin může vylízat ....komu chce, třeba sobě.
    EU bude fungovat dál!!!
    • Brilantní myšlenka!
      • Ano, pravdu napsal.
        • Skvěle multinicku. Budeš povýšen!
          • Da zdrávstvujeť Půtin!!!
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/407058-podle-sorose-bude-po-kolapsu-eu-rusko-novou-velmoci.html
  • Jsou to potěšující čísla. Export z České republiky do Spojených států amerických vzrostl v minulém roce o 13,6%. Podíl USA na našem vývozu činí 2,4%, což je víc než v případě Ruska a Číny.

Tyto informace vyplývají z analýzy, kterou si nechala vypracovat Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky. Úspěch českých exportérů v Americe je o to cennější, že se jedná o vysoce konkurenční trh, na kterém působí spousta kvalitních špičkových firem.

Navíc úspěch v USA otvírá dveře i jinde. Nedávno ostravský výrobce tramvají dodal vozy na nově budovanou trať ve Washingtonu. Pro něj je to vynikající reference, která mu pomohla dostat se do Číny, kde nyní zakládá s místními podnikateli společnou firmu na výrobu tramvají.

Růst vývozu do Ameriky byl důležitý i z toho důvodu, že export do Ruska kvůli pádu rublu výrazně klesl. Rusové tak holt mají méně peněz. Majitel českobudějovické společnosti Koh-i-noor Hardmuth a podnikatel roku 2015 Vlastislav Bříza už dříve uvedl, že americké trhy nahradily jeho firmě ty ztracené ruské. Důležité jsou také americké investice u nás, které patří k těm klíčovým.
    Rusové holt mají méně peněz. Proto jsou USA pro nás obchodně daleko zajímavější než Rusko. Ve Státech žije 300 milionů obyvatel s průměrným platem v přepočtu 78 tisíc Kč. V Rusku žije 140 milionů obyvatel, kteří měsíčně berou v průměru 11 tisíc korun. Tato čísla jsou jasným důkazem toho, že vyšší kupní síla Američanů znamená také více možností pro české exportéry.
  • Kolik nadějí dává takový nesmyslný nadpis ruským fašistům, že?
  • Simone ty darebáku, napiš nám taky něco o atomové válce.
    • já jsem TA holka Simona.
      máš potřebu komolit moje jméno?
      tak se nech léčit nebo zplynovat ruský šmejde kulihrachu
  • Islámský terorismus má jeden počátek, o kterém levičáci neradi slyší. Byla to tzv. dekolonizace, kdy nesvéprávní lidé se měli stát svéprávnými a jaksi to nevyšlo. Důsledkem je i hrůzný masakr v Paříži.

V mnoha zemích tzv. třetího světa to vypadá strašně, rasové, kmenové nebo náboženské války, statisíce mrtvých lidí, hladomory, obrovská bída. Viníkem této hrůzy jsou stoupenci tzv. politické korektnosti, mezi nimi hlavně komunisté.

Ti neustále viní Západ z všech možných chyb a vymysleli si tzv. právo národů na sebeurčení. Ve skutečnosti však Těm, kterým chtěli pomoci, hrozně ublížili a na svém kontě mají miliony mrtvých. Pravdou je, že domorodci by měli Evropanům za kolonizaci spíše trvale děkovat.
    Britský ministr vnitra v Churchillově válečném kabinetu labourista Herbert Stanley Morrison řekl v souvislosti s dekolonizací moudrá slova. „Je to jako dát desetiletému dítěti klíče od domu, pistoli a číslo bankovního konta.“ Já dodávám, že dekolonizace zemí Afriky a Asie je to samé, jako uplatnit právo na sebeurčení v dětském domově. Ty konce si umí představit každý rozumný člověk. Chovanci v lepším případě vyženou, v horším zabijí vychovatele, rozkradou, co se dá, dům zdevastují, a pak se rozutečou po okolí, které začnou teorizovat.
    A tohle byl počátek islámského radikalismu, když země a především jejich obyvatelé na to nebyli připraveni, a najednou zůstali bez kontroly a nevěděli, co mají dělat
    Umožnila jsme nezávislost zemím, které na to nebyly připraveny, protože neměly dost lidí schopných řídit stát. Výsledkem pak nutně musel být chaos. Markantně se to ukázalo například v roce 1975 v Angole, kdy po vyhlášení nezávislosti odešlo ze země na milion Portugalců, v zemi vypukla občanská válka, která vzala život desetitisícům lidí, a nový stát se bez kvalifikovaných lidí málem zhroutil.
  • S americkou filckou Simonou se nedá diskutovat. Ta je zde pouze pro legraci a nebo aby se člověk procvičil ve sprostých nadávkách. Já tyto dvě věci striktně dodržuji a proto je mi zde velice dobře, samozřejmě tu musí být bukvice Simon.
    • Já jsem TA holka Simona a tobě to vadí. takže jediný teplouš jsi tu ty rusáku hnusáku
      kulihrachu.
      Ty kradeš moje jméno, komolíš moje jméno, mluvíš sprostě, gayínkuješ tu celý den.
      Ty debatu nežádej grázle. jednak debatovat neum,íš a jednak ty debatu ničíš.
  • Nonstop tralala nonstop tralala. Tapety nonstop a plus 100 tralala. *14*
    • Ano smrdíš tu nonstop ruský internetový trolle zlej BTW juro Carlosi trolle.
      Kradeš moje jméno Simona a podvádíš tu s bodováním.
      Jsi nejvěrší grázl na debatě a tiscali tě kryje
      • Tvé lži a kradení nicků už tu nikoho nezajímá, grázle. Kapiš? *5*
        • Ty jsi ulhaný grázl a zloděj jmen ruský povle BTW.
          Zalez špíno. Špíny jako jsi ty bych se nedotkla ani stometrovou tyčí. štítím se tě.
          • Kdyby ti řekl ano, tak by si po něm skočila, jak slepice po flusu, protože by to byl tvůj první chlap. Řikají tady o tobě, že prý jsi stará panna.
            • Narodila jsem se v roce 1990 a jsem lesbicky orientovaná.
              Mám přítelkyni. Takže tvoje laciné pomluvy si strč do řitě ruský šmejde bbbb
  • Je poněkud schizofrenní, jestliže prezident republiky varuje před přistěhovalci, kteří nebudou respektovat naše zákony, ale sám je porušuje. Jestliže je někde zakázáno kouření, tak to platí pro každého i pro hlavu státu.

Já souhlasím s názorem Miloše Zemana, který varuje předtím, že islámští uprchlíci nebudou respektovat naše pravidla. Toto nebezpečí nelze podceňovat. Nicméně od prezidenta České republiky bych žádaal, aby on sám šel lidem příkladem v respektování práva, protože kdo jiný by to měl dělat.

Jenomže on bohužel dává najevo špatné příklady. Kouřil v poštovně na Sněžce, kde je to zakázané, a zapálí si i na jiných místech, kde to není dovolené. Naposledy v jistém britském nekuřáckém hotelu, kde byl na summitu NATO. Hotel si kvůli tomu údajně naúčtoval pokutu 60 tisíc korun, ale to není podstatné. Převažuje mezi lidmi názor, že je třeba respektovat pravidla hostující země. S tím souhlasím a platí to pro každého, i pro hlavy států. Obecně, když je někde zákaz kouření, tak je třeba to respektovat. Ti, co to nedělají, jsou burani a vidláci.
  • Americká filcka Simona se laskavě probudila po noční službě v redakci Tiscali a bude nás nyní obšťastňovat svojí přítomností. Simona je zlodějka, lhářka, podvodnice a stará jalová megera. Krade nicky, lže nám o politické situaci a podvádí s hlasováním. Že se nestydíš, ty stará megero a jalovice, před slušnými diskutéry, zde na Tiscali.
    • Jsi ruský grázl a gauner.
      1. jsem mladá holka z Olomouce a nejsem a nikdy jsem nebyla zaměstnankyní Tiscali.
      2. Ty kradeš měsíce moje jméno simona takže zloděj jsi tu jedině ty.
      3. Já jsem upozornila na to že vy putinovci tu podvádíte s bodama aneb 20 plus pro vasše příspěvky za vteřinu a mínus 20 pro druhou stranu za vteřinu.
      4. Tobě vadí pravda o zločinech Putina kterou jsem tu uvedla kecale.

Jsi lhář, zloděj jmen a ničitel těchto debat. Ty mezi slušné lidi anio debatuující nepatříš ruský gaunere
      • Že se nestydíš, ty americkej gaunere a lumpe, nám tady pořád kazit diskuzi.
        • Já jsem TA holka Simona. Pokud ti to vadí tak se dej zplynovat nebo léčit
          ruský teplouši Ivane Aline.

Ty tu ničíš tuhle debatu grázle. Třičtvrtě stránek zaberou jen tvoje osobní útoky a pomluvy na které jsem pouze reagovala. Jdi se léčit duševně chorý blbe
          • Ty lumpe Simone, ty starej podvodníku a lháři, řekni nám co dělá malinká Simonka a její maminka. Já vím, ty lumpe, že jsi je hlady sežral.
            • já jsem TA holka Simona. Pokud ti to vadí tak se jdi léčit ruský teplouši.

Kulihrachu BTW zlej tiradore trolle Aline Carlosi... jména měníš častěji než trenky ale je ti to k prdu nulo. To komolení mého jména tě vždy prozradí.
              2é lidí za které by ses rád vydával totiž nikdy nebude mít úplně stekný slovník hlupáku

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit