Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
přesně tak, Nordové bojují sice srdcem ale bez mozku a ze záště (sice jsou nasraní oprávněně ale to na tom ve výsledku nic nemění). PS: reakce na ten příspěvek nahoře... nordové že mají něco společného s nacisty? já myslel že jde o inspiraci ze středověkých skandinávců. ale jestli mi něco z dějepisu uniká tak mě někdo poučte
-
Když jinak nedají... see above *3*
-
a uvědomuješ si, že teď jsem na samém konci diskuse a ne na jejím začátku ?
-
To je teda recenze za všechny prachy. Pán tu hru asi ani nepustil, jen viděl nějaká videa, screeny, řekl si, že bude originální a sepsal sáhodlouhou recenzi která v podstatě ani nezachytila kouzlo TES. Zastaralá grafika spousta bugů a mnoho dalších věcí které hře vyčítá jsou jen z jeho úhlu pohledu, samozřejmě, že Skyrim nebude mít grafiku jako Crysis2 a ani se do jejího zpracování recenzenti tak tvrdě nepustí. Je totiž zkrátka nemožné aby RPG takovýchto rozměrů měla tak dokonalou grafiku (možné to je ale 90% trhu by to na svých mašinách nerozjelo). U Skyrim jsem dohrál hlavní linii a pár vedlejších úkolů a zatím jsem na nějaké nesnesitelné bugy nenarazil. Ano jsou tam zajímavé kličky jako krádaže v obchodech když dá člověk na hlavu prodavačky železný kotel, ale pokud jste to hráli víte, že ani tak nemáte zrovna moc času, protože NPC ten kotel brzy shodí. Ostatně veškeré takové kličky jen hru obohacují a je o to více zajímavá protože stále dumáte jestli by jste sami nějakou třeba náhodou neobjevili. Váženému redaktorovi bych rád vzkázal, že si může dál snít o obdařených švédkách, ale ani skyrim, ani jakákoli jiná hra Vám je nepřivede pro ty si musíte zajít ven do barů a hospod třeba se Vám nějakou podaří získat a když ne neztrácejte hlavu stále tu je ta krásná blondýnka jejíž "drobná" vada jsou žluté zuby, smrdí ji z pusy, je úplně blbá a má kapavku. Na závěr bych rád dodal, že kdyby si recenzent trošku podrobněji projel nastavení zapl titulky a naučil anglicky jistě by měl ze hry lepší dojem.
-
tenhle samy D. Vavra dal 9/10 falloutu New vegas i když ten mel taky zastaralou grafiku!
A tady je uryvek z jeho recenze:
"Fallout o grafice ovšem není, i když bych se rozhodně nezlobil, kdyby vypadal jako Red Dead Redemption. Problém je, že Red Dead Redemption je hra asi 5x kratší než New Vegas, její vývoj trval pětkrát déle a stál pětkrát víc peněz, takže se přiznám, že se spokojím s obligátním: „Lepší Fallout v hrsti, než Red Dead Redemption na střeše.“ Dá se to ustát, a když jste venku v pustině, někdy to vypadá i docela hezky."
Takže fallout o grafice není ale skyrim je o grafice? *8*
A pane vavro, ve falloutu New Vegas se taky dá plavat v powerarmoru. -
Musím naprosto souhlasit s Peterem *3*
Úplně nejvíc mě, ale z toho výpisu chyb dostala ta klíčová dírka...já si furt říkal co je na tom divnýho...já jsem ale takovej de*** *1* , že mě to nedošlo.
Jinak perfektně sepsáno a když se nad tím člověk zamyslí opravdu tam ty chyby takové jsou, jen jim z důvodu opojení nikdo nevěnuje takovou pozornost. Hold je to tak. Snad to dá komunita brzo dokupy. -
Je očividné, že ten článek psal hodně nasran...ehm, emotivní člověk. Článek to trochu degraduje, jelikož spousta těch výtek je podle mého opravdu hnidopišství. Na druhou stranu spousta z nich je velice oprávněných.
S tím souvisí moje znechucení se zdejšími diskutéry, jelikož se chytli (už po pár hodinách kultovního) bodu se záchody a snaží se na něm dokázat nerelevantnost celého článku. Chci vám vzkázat, že to je nefér přístup bez jakékoliv reflexe. Ano, Dan přestřelil, ale místo kopání a držení se prkotin bych raději diskuzi o bodech, na kterých rozhodně něco je.
Já např souhlasím s Danem v bojích, v animacích (plavání tam furt je, ne že ne - postavy při boji stále těkají, jejich pohyb je neodhadnutelný - jestli chtějí ten samý engine použít i na nový Fallout, bude střílení stejně nepoužitelné, jako bylo v F3 a F:NV), naprostá nezajímavost a nevýraznost postav, opakující se model asi pěti archetypů osobností, s čímž souvisí dokola se opakující fráze, minimální rozhodování v rámci questů, nelogičnost questů, špatné GUI, zmršený kůň (jeho pohyb mi nevadí, ale že utíká, útočí na všechno kolem sebe, ostatní útočí na něho, nedá se z něj bojovat, tak to už mi vadí hodně), lineárnost dungeonů, špatné textury.... je tam toho prostě dost.
Navíc už jsem i do jiné diskuze psal - a v tom se shodnu s Danem především - že spousta negativ je v případě Skyrim krokem až dvěma zpět ve srovnání s jinými RPG hrami. Místo, aby se inspirovali třeba inovacemi v New Vegas, úplně je ignorovali a jedou si svoje...
Na druhou stranu přiznávám, že (asi) nejsem tak náročný hráč, jelikož mě Skyrim baví. Na druhou stranu New Vegas se mi zdál o hodně lepší. -
A uvedomuješ si že tá 5-6 strana už peknú chvílu nieje aktuálna ?
-
Článek o ničem... když bude člověk chtít, napíše to samé o každé hře. Docela mě ale udivuje jak pan Vávra přirovnáva hru k realitě, to je nářez.
-
jakoby mi to z ůst celé vypadlo :-) vyborne sem se zasmal a sem rád ze nejsem jedinej kdo ma racionalni ůsudek a otevřené oči
-
Jasně, Skyrim má mnoho chyb, to se nedá popřít.
Ale takovejhle "Hate" článek od narcisa jenž se zdráhá chodit kanalizacema za to, že je podepsán pod tím flusancem do tváře fanouškům Mafie... -
a nemyslim to nijak pozitivne...
-
Pro všechny, kdo chtějí získat další důvod, proč mě obdivovat či nenávidět, nalistujte si 5. - 6. stránku od začátku diskuze, kde jsem publikoval naprosto objektivní rozbor této hry. *5*
-
Ono je fakt, ze byt to vyvojar na zapade a s vetsimi zasluhami, tohle by obletelo svet.
-
Kolega to přesně vystihl. Plytkost. Povrchnost. Konstantní pocit, že všichni kdo na hře pracovali na všechno prděli a nemysleli, protože to bdue lidem stačit. Nelogičnost, nesystematičnost. Z té hry prostě naprosto očividně čiší, že její autoři neznají historii, neznají architekturu, nezajímá je logika, nedostatek fantazie nahrazují bizrnostmi. Nebýt plytký není práce navíc (nebo jen trochu), nebýt plytký znamená přistupovat k věcem zodpovědně, domýšlet je dokonce. To se v Bethesdě neděje. Její hry jsou plytké. Já osobně třbe avidím obrovský rozdíl mezi Falloutem 3 od Bethesdy a New Vegas od Obsidianu. NV je někde úplně jinde. Není povrchní, je promyšlený, má hloubku, mnohonásobně lepší questy. A při tom na první pohled je to úplně stejná hra.
-
Konecne to nekdo rekl na plnou hubu.
-
Myslim že tu nikdo skyrim proti članku neobhajuje. A tento členek není přímo proti skyrimu ale proti bethesdě protože stejné chyba ma každá jejich hra ale přitom se dobře prodavá. Mají se s jedním díle sr*t 6 let a piplat to když by pak stejně zaspaly vyvoj
On prostě jen sepsal to co je tu už dlouho a vybil si to na skyrimu. -
Jo, a pak přijde Thalmor a Skyrim už nebude pro Nordy, ale jen pro elfy, páč budou Nordi ještě rádi, když jim Thalmor dá loďky, aby mohli doveslovat do Altmory. *15*
-
Jenze vis jak. Vim, ze Bethesda odjakziva vydavala hry s velkymi neodladenymi svety. A Fantasy mne nikdy nebralo. Nakonec i Dragon Age jsem obesel obloukem. Snad jedine veci jako Planescape: Torment mne silene nadchly. A dokonce i kolem tohoto jsem slapal obloukem. Nakonec prave kvuli tomu, ze to je Bethesda, jsem si daval bacha - a ne jim neco promijel, jak se mi autor snazi namluvit. Presto jsem tomu sanci dal a ze zacatku skripal zuby. Ale libi se mi to. Fantasy jsem nejak vstrebal, v hodne vecech se neorientuji, ale cekal jsem od toho vylozene fantasy fallout. Nejsem zklamanej. Modlu si z her nakonec nedelam a mody popravde nestahuji. Maximalne skiny a modely, ale ty si kdyz chci udelam sam.
A nelogicnost. To je trochu problem. Ne vzdy vec, kterou nemuzu pochopit, nemusi byt nelogicka. ;) -
To je fakt, když už, tak by mohli zařídit, aby se tam ty mody daly aspoň dávat. Když vytvářet je na konzolích by byl asi vopruz.