Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Hahaha, tón toho článku nemá chybu. Podle mě je autor buď masochista, nebo je to jen póza jak se vyčlenit z davu. Nedokážu si totiž představit, že by normální člověk napsal mmj.:
"A mě už to na rozdíl od zbytku herního světa nebaví. Necítím se ve světě Skyrimu dobře. Mám konstantně pocit, že ho vytvořili hlupáci a ignoranti a že je to celé taková podivná noční můra."
a zároveň přiznat, že to pořád hraje, protože mu "nic jiného nezbývá" (čímž Bethesdě dává najevo, že je opravdu zbytečný bugy opravovat).
Celý je mi to dost šumák, ale ta představa, jak se někdo hrbí nad počítačem a hraje, protože mu "nic jinýho nezbývá" a zároveň u toho "soptí vzteky", to mě teda fakt pobavilo :D -
-
No jak jsem psal, prostě TES je odteď "Call of Duty RPG žánru"... Hrají ho ti, co jej zbožně obdivují a taktéž ti, kteří jej za jeho nedostatky nenávidí, jenže nemůžou přestat. *5*
-
-
Ja mám skvor pocit že ho hrajú ľudia ktorých baví , nebaví a ultracoolalternatívny trollovia ktorý vedeli že Skyrim bude hrozná príšerná nadhodnotená a zlá hra už keď videli prvý screenshot a tejto istote prispôsobili každý svoj ďalší dojem *3*
-
Ty ten COD asi hodne hrajes, kdyz nedokazes psat o nicem jinem?
-
-
Nehraju, už jsem to tady psal *4* Já mám totiž vytříbený vkus, bro *5*
-
-
A co teda hrajes, co jsou u tebe ty vytribene hry, jestli se muzu zeptat?
-
-
Ano... nehraju si na zadneho ultraundegroundistu, ale zase nehraju kazdou blbost.
-
Tohle ti pripada jako vytribene hry? To bych cekal, ze ses dostal dal, kdyz se tak stale ohanis COD...
-
Gothic/Risen, FIFA, BFME apod.
-
-
-
nech ho :D on je rád že píše...
-
-
-
-
Nejvtipnjší na tom všem je, že takovej seznam chyb by se dal napsat úplně na každou hru. Pardon, vlastě nedal. Málokterá hra je totiž tak rozsáhlá jako Skyrim, takže by se 100+ výtek nedalo ani sepsat. Možná s kladama dohromady. :) Některý chyby jsou samozřejmě relevantní, jiné naprosto směšné, jako že unesu 10 2H zbraní apod. Je to hra, ne realita. Mám nahráno x desítek hodin, 50 level a nepřišel jsem na bug, kterej by mi hru otrávil nebo znemožnil v něčem pokračovat. Asi jsem skromný a nenáročný, RPG hraju nějakých pouhých 12 let... ale Skyrim za ty prachy přináší tolik zábavy jako celá trapná, devítkou věčně ohodnocená, série CoD dohromady. To, že Bethesda umožňuje hráčům hru vylepšovat a rozvíjet je jen +. Pro mě si 10/10 zaslouží, protože se za své peníze bavím tak jako u žádný jiný hry...
-
-
Já se u 7 roků staré RPG bavím tak nějak víc. A déle.
Na hře mi při koupi chyběly nálepky:
* Polotovar - nutno dodělat komunitou. *
* Pouze pro TES pozitivní. * -
-
Tak když si kupuju TES, tak už 10 let vim že to prostě polotovar je, a to se mi na tom paradoxně nejvíc líbí, že už pár dní po vydání se vyrojí několik stovek módů, kterýma si můžu hru nastavit dle vlastního gusta tak, jak by mi to nikdy nebyli vývojáří nějakym nastavenim obtížnosti schopný udělat. Anim netvrdim že skyrim nemá chyby, má jich a má jich hodně, ale za ten " polotovar " jsem vděčnej, nikoliv nasranej.
-
-
Pekne napsano, ten plesatej nerd co to napsal by zaslouzil za takovyto vyplod par facek.
-
Tak to prostě je.
-
-
Tak tak...
-
-
-
Ikdyby zde Dan naspal 1000+ důvodů, tak ovce to budou obhajovat do nekonečna. Na všechno mají ovečky odpovědi. Buď mody nebo reedici samozřejmě za nemalé peníze. Tolik tuposti se jen tak nevidí. Jen sypte ovečky prachy do chřtánu Bethesdy. Tam se za břicho popadají, jak ty lidi jsou blbí...
-
-
a jakej rozdíl mezi ovcí co leze do zadku Bethesdě a ovcí co leze do zadku Vávrovi, a jde s druhým "anti-skyrimovským" stádem? pokrytecká ovečka která si vždycky najde na tom nějakou chybu :D :D mimochodem když mluvíš o nějaké reedici za nemalé penize (nevim teda vubec o čem mluvíš, když na skyrim vyšli jen placené DLC, které byly na obsah rozhodně bohaté), tak si vzpomeň kolik na Mafii 2 vydali tupých placených DLC s jednim blbym oblečenim a jednim modelem auta.....faktem je že Skyrim je hra roku, jedna z nejlépe hodnocených her, a mezi hráči po celém světě jedna z nejoblíbenějších, tak se s tim prostě smiř, hatere ;) názor a hodnocení valné většiny mluví jasně......mě totiž přijde že na Skyrim si nejvíce stěžují češi.. i když ti si stěžují pořád na něco, i když sami se o moc lépe nepředvedou.....vsadím se že si to v životě nehrál *15*
-
... aneb každá jiná vydavatelská společnost.
-
-
ad 7) nevím o čem mluvíte, mapy interiérů jsou dle mého názoru vcelku přehledné, jen by se mohly otevírat na celou obrazovku
ad 10,11) máte quicksave, menu na ukládání je na jedno tlačítko + klik myší, to opravdu nezvládáte?
ad 30) kolik her okna v interiérech má? myslím taková, kterými je vidět ven (ne pouhou texturu)?
ad 32) byl jste někdy vůbec na prohlídce nějakého hradu?
ad 39) horským jezerům se říká plesa, to asi znáte že a opravdu existují
ad 63) Vaše neschopnost, já s postupným levelováním lockpicku neměl sebemenší problém
ad 64) to že máte dobrý meč znamená, že nepotřebujete kovat?? A co brnění? To si namalujete na papír?
ad 67) berte to jako bazarové ceny, když něco někde najdete, nikdo Vám za to plnou cenu nedá
ad 74) natáhněte na sebe brnění a řekněte mi pak, jak dlouho jste s ním vydržel sprintovat.
ad 93) že si pane Vávro po 30 hodinách hraní nedokážete našetřit na dům za 12k, to je problém Váš, ne hry. Mně to nečinilo žádný problém a podotýkám, že to nebylo z kráděží. -
Všechny ty body jsou pravdivé, vtipně napsáno. Některé mi jsou šumák, jiné mě taky serou, ale na druhou stranu...i přes ně je Skyrim dobrá hra. Tak 8/10.
Animace postav, AI, bugy...to by se jistě mělo vylepšit a jde o ostudu Bethesdy...ale lepší fantasy single player open svět není a nebyl (Čest sérii Gothic, ale TES Morrowind a Skyrim je lepší).
Proto třeba odpouštím i ty primitivní questy. Kdo chce strhující dějovou linku, ten za to zaplatí linearitou (Witcher, DA, ME a další). Když si chci dělat, co chci, zabít koho chci apod., tak se holt musim omezit na určitou simplexnost rozhovorů a naskriptovaných situací. A to přijmu radši, než když jako Witcher doženu královraha a místo abych ho zabil, tak se mi hra přepne do animace, která ukáže, že jsem vlastně střevo, on mi utek, a hra mi tak vlastně vnutí tu svojí přednastavenou rádobystrhující linii. Radši utrhnu borůvky ve sněhu, než procházet prázdné kaňony v DA nebo sterilní místnosti v ME. Radši toleruju skok 20 metrů ze skály než nemožnost vůbec odněkud spadnout, držící mě neviditelnou zdí na kraji propasti. Radši si povyskočím s hnusnou animací než nemít vůbec možnost skákat. A dalo by se pokračovat až do sta. *3* -
-
No konečně jsem po půl hodině našel kvalitní názor na věc *3*
-
Po pravdě řečeno Zaklínač byl pro mě tak špatná hra, že toto je přes všechny moje výhrady úplný skvost.
-
-
Proc nenapises duvody proc je zaklinac, tak spatna hra? Pro me to treba neni 10 hra, ale spatna rozhodne neni, je vynikajici a to pro duvody, ktere jsou dobre zname a popsane v mnoha recenzich. Takze pouze flame
-
-
-
Stejně tak by se dalo vyjmenovat 115 důvodů, proč hrát Skyrim nebo 115 důvodů proč nehrát jakokouliv jinou hru.
-
-
Moc rád si je přečtu:)
-
-
Je úžasné, že místo, abyste se našeho vývojáře zastali a fandili mu, tak tu dopředu plivete na jeho hru, kterou se snaží mít co nejlepší s týmem, který má sedmdesát lidí.
Místní chytráci by konečně mohli postřehnout, že Bethesda má k dispozici poměrně víc zaměstnanců a daleko více prostředků, což by místní chytráky logicky mohlo dovést k závěru, který jim samozřejmě nedošel, a tak jim ho jak malým dětem ve školce řeknu po lopatě.
S tolika lidmi na vývoj opravdu není problém vyřešit jednoduché problémy, nevychytanosti a bugy.
Příklad se stromem se může samozřejmě zdát jako hnidopišství, ale na něm se dá naprosto krásně ukázat jádro věci, Bethesda, ačkoliv má prostředky, absolutně nic neřeší a sází na svojí značku a věrnost fanoušků.
Jenom to shrnu - děláte hru, která se odehrává na severu, kde jsou převážně jehličnaté stromy, máte obrovskou firmu, dost peněz a neobtěžujete se zaplatit chlápka, kterej umí dělat dobře stromy, aby vypadaly jako stromy, nepřijde vám to trochu divný?
A to jsem rozebral jenom jeden příklad. -
-
No promiň ale the elderscrolls 5: skyrim je furt dobra hra občas se tam najde nějaká chybyčka ale to furt nemění tu hratelnost a ten příbech celé hry. Nemyslím si ta tvoje hra bude bez chyby tak přestaň krytyzovat staré dobré hry.
-
-
Za prvý. Nauč se česky protože tu tvoji sračkočeštinu číst nehodlám. *10* Ta hra je příběhově dobrá. No...spíš ucházející. Ale to je jediný její plus. Jinak ale pořád stojí za h... *16*
-
-
-
Těšim se na příští fight club. Snad dorazí i Dan a rozjede se trochu flame na téma Skyrim *15*
-
-
Nechcem vidiet ten chat na ustreame :D
-
Jj, to by byla řežba! *15*
-
-
Takže, tenhle seznam si vytisknu, a až vám, pane Vávro, vyjde ta vaše slavná hra, budu si všechno odškrtávat. To jsem zvědav.
-
Tento článek je prostě skvělý a řeknu vám proč. Vyvolal zde takovou diskusi, že musel vygenerovat takový počet unikátních zobrazení, že bych se nedivil, kdyby tuto statistiku sám o sobě za těch pár dní webu zdvojnásobil. Co to má za důsledek? Šéf webu bude trvat na tom, aby autor něco podobného psal dál, protože to zvyšuje cenu reklamy/prestiž webu. A vy se pak zase budete hádat, budou vám praskat žilky, budete chytří jak rádia z Moskvy a donutíte autora napsat další a další takový článek... Nejvtipnější na tom je, že všichni chcete, aby "autor už nepsal", ale svým chováním vzkazujete "piš dál, protože my to potřebujeme a vás to zaplatí..." xD nu a já se těším se na další článek autora, protože mě neskutečně pobavil. Nejen tím, že byl vážně vtipně napsaný, ale i hloupostí v diskusi, nad kterou se vždy rád pobavím :)
-
-
Samozřejmě, není to první článek zde tohoto druhu. Nevypadá to moc solidně, ale je to efektivní :-/
-
-
Rovnice je jednoduchá - píšou se takové články, jaké si vyžadují čtenáři... a to, že se jim nelíbí, je pouze logické, protože negativismus a hon za senzací dnes vládne světu. Všimněte si zajímavého úkazu, největší flejmaři (z mého pohledu ti méně chytří) velmi často argumentují "kdyby raději napsal něco pořádného blablabla". Je ale zajímavé, že ti samí lidé na podobné články nikdy nekliknout/nepřečtou si je/nebudou se (mít) v diskusích (proč) hádat. V podobných článcích je minimum komentářů v diskusích. Proč? Protože prostě zajímají minimum lidí, zatímco článek, jako je tento (a to bych si vůbec nedovolil říci, že je špatný, jedná se o osobní pohled autora na věc, ta nemá proč být korektní, je to názorová novinařina, a z mého pohledu neuvěřitelně čtivě napsaná, hodně dlouho jsem nedokázal učíst tak dlouhý text na internetu, protože mě prostě autor neudržel) a jemu podobné drtí vše. Vtipné na tom je, že lidé, co na ně nadávají, právě pro ně žijí :) absurdní? ano.
-
-