Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hmmm velice se tesim na produkt ze studia Warhorse. Takhle to vypada, ze se preci jen dockame dokonale hry... *1*
  • S odstupem tolika let je zapotřebí říct, že pro hry od Bethesdy výtky stále platí - třeba nový Fallout je super hra a proto zvlášť zamrzí ten diletantský nedůraz na detail. Už na ranné alfě KCD je vidět přesně opačný přístup a tak si myslím, že se Warhorse podobných přešlapů vyvarují.

PS: Je ale taky jasné, že po vydání se objeví spousta lidí, kteří budou psát příspěvky typu: "Hra mi včera dvakrát spadla, tak ať si Vávra raději zamete před vlastním prahem." Prostě absolutní nepochopení, o čem je vlastně řeč.
  • Dan Vavra genialne a pravdivo opisal aky je v skutocnosti SKYRIM,prehypovany a overrated.Je vidno ze chlap ma skusenosti s RPG hrami a sudi podla normalneho zdraveho rozumu.

Pale hore!
    • když je neco prehypovane a overrated tak to par let po vydani nikdo nehraje, coz není pripad Skyrimu. (50k lidi denne -steam)
      • Ty zjevne neumis cist, jinak by ses docet, ze on to taky hraje ... protoze nic lepsiho jaksi neni, coz ale neznamena, ze to bude vychvalovat.

Lidi v koncetraku taky zrali plesnivej chleba ... protoze jinej nebyl, ale taky jiste nikde nepopisujou, jakej to byl labuznickej zazitek ...
      • ano to mas pravdu no hraju to len preto ze skyrim sa da zmodovat,ale prvky obsiahnute v hratelnosti sa nedaju nijako zmenit cize jediny dovod tam je ze si uzivaju tu zmodovatelnost hry a to je pre mna len take skraslenie hry
  • Pane Vávro, být takový génius a deset let neudělat pořádnou hru to člověka nasére, co? Zvláště když ví jaký má jedinečný potenciál převyšující všehcny ty ubožáky z bethesdy, epicu, id softu. *1*
    • A co první Mafia?
  • Mechwarrior_bw
    Je Dan Vávra egomaniak ? áno je ... lenže tento egomaniak má z veľkej časti pravdu. Vypichol detaily ktoré sú mnohdy zásadného charakteru ale bežný zástupca dnešných más ich jednoducho prehliadne. Radšej sa nechá unášať v prúde jedného veľké divadelného predstavenia, ktoré sa navonok zdá okúzlujúce a rozmanité ale vo vnútri je zhnilé a prázdne.

Na druhej strane tento Vávrov postoj je ideálne chápať predovšetkým ako opačný extrém proti 100-vkovým recenziám a nezmyselnej glorifikácii hry, ktorá sa ale opakuje rovnako ako u TES4.
  • Pane Vávra, těch Vašich 100+ bodů (u některých jsem se opravdu hodně pobavil, za to Vám patří dík) byste ale mohl aplikovat na 99% herních titulů, tzn. že každá hra je vlastně téměř brak. Vy vlastně chcete, aby byl Skyrim naprostý odraz skutečné reality. Mně osobně ale jedna realita stačí a ve hře, byť zabugované, se chci bavit a zapomenout na všechny strasti skutečného života, pokud mi to daná hra dovolí.

Za sebe mohu říct, že po 130 hodinách hraní mě nejvíc, ale opravdu nejvíc štvaly questy, které byly zabugované a nešly prostě dokončit, nebo jen s použitím konzole a že jich nebylo málo. Jinak jsem většinu Vámi zmiňovaných věcí s přihmouřeným okem přehlédl, nad některými jen kroutil hlavou, ale i tak jsem se stále a skvěle bavil.
    Tak to asi stárnu a ke štěstí mi stačí málo.
    • rhomola
      130? Fíha, to zní dobře. Sem kolem 60ti a odhadem tak maximálně v polovině hlavních q linií, ale buglej sem ještě neměl ani kousek. První a zatím jedinej bud, kterej mi fakt štve. :DDD že ač sem zaplatil za uklid po vrahovi v me nove vile, krev je rozmazana v zarizenem domecku vsude po skrinich a po podlaze a v laborce, kde jsou alchymicke a enchantovaci oltare, se porad vali kosti a maso a bordel z pitvani :DDD
      • Tak já mám odehráno přes 80 hodin a bohužel jsem bug měl... například, nemůžu koupit dům přesto, že mi již byl nabídnut jarlem... jenže dědula u kterého se kupuje stále tuto nabídku nemá (že se jedná o bug jsem zjistil díky hledání na netu, kde je právě tento udávaný jako jeden z případů) u q jsem se s bugem také setkal (bohužel) takže ano štvou, ale prostě zatím dělám jiné q, koupil jsem dům v jiném městě a jdu dál a doufám, že až vyjde patch tak tyhle chyby odstraní a já budu moci buď hrát tuto postavu dál a nebo rozjedu novou postavu... *3*
  • PCfanos
    Tak já se těším na novou hru od Dana Vávry, podle všeho to bude obrovská mapa s grafikou min. jako v Crysis 2, bez loadingů, špičkové animace a modely, originální questy a příběh, super realistické a inteligentní chování AI, po tom co napsal nečekám nic menšího. Jo kdo s čím zachází..
    Jinak Skyrim má dost chyb, ale důležitý je celkový dojem ze hry a ten je takový, že se i po cca 50 hodinách pořád perfektně bavím. Třeba podobný Two Worlds 2 měl lepší grafiku, animace, výrobu zbraní, ovládání i přivolání koně , páčení zámků, ale co z toho, když jako celek podle mě nefungoval. Hry jsou tak trochu alchymie, občas se i z nedokonalých přísad podaří vyrobit výborný lektvar, což podle mě Skyrim je.
    • Cahir
      ". Třeba podobný Two Worlds 2 měl lepší grafiku, animace, výrobu zbraní, ovládání i přivolání koně , páčení zámků, ale co z toho, když jako celek podle mě nefungoval. Hry jsou tak trochu alchymie, občas se i z nedokonalých přísad podaří vyrobit výborný lektvar, což podle mě Skyrim je" - Předem se omlouvám za svou reakci, ale tohle je ta totální píčov*na. Nebál bych se tvoje tvrzení označit za naprosto iracionální.
      • Souhlas. TW2 moc nahráno nemám, ale když porovnám TW1 a Skyrim, tak mi zčíná vítězit TW1. Co s obrovským světem, když je tam mrtvo a nuda ?
    • A hlavně pořádnýho koně!! :D
  • Dnes vysla hra Dana Vavry Kingdom Come, jen pro poradek, at to tady mame vsechno zdokumentovany. Samozrejme v kontextu tohohle clanku a jeho hry to je pomerne velka zabava. Verim ale ze Dan by uz asi nikdy neco takoveho nenapsal:)
  • Dan Vávra má ve všem pravdu. Skyrim je hra kterou začali, ale nedokončili. Chtěli udělat velký svět a skončilo to chaosem. Většina věcí na které poukazuje jsou sice jen detaily, ale ty utváří dojem z celé hry. Dan chce jen poukázat na zkvalitnění her a ne, aby vycházeli takové splácaniny. Ti, co ho odsuzují asi nemají moc velké nároky na kvalitu hry a nepřemýšlejí nad tím. Nejlepší RPG roku je to jenom, protože to nemá žánrovou konkurenci.
    • A Zaklínač?
  • johnysak
    Po roce a čtvr jsem sem opět zavítal a ucítil jsem nečekaný záchvěv nostalgie... pořád je to nestárnoucí klasika! *1*
    • Článek, nebo hra? *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit