Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takhle jsem se už dlouho od srdce nenasmál ! Dan Vávra má samozřejmě pravdu ! Skyrim vás pohltí, bude vás bavit, jenže má spoustu chyb a on je objevil a naprosto přesně pojmenoval ! Já upřímě řečeno také nechápu, proč to propána jána, vypadá místy hůř nežli Oblivion, proč postavy vypadají mnohem hůře než v Zaklínači 2, proč v PC verzi není PC kvalita, proč tam není humor, proč tam není sex a proč se musí loadovat za každým druhým rohem. Bojový kůň který hned chcípne, šplhá jako Jeep, přitom z něj nejde bojovat... Někdy jsem chtěl jet podle ukazatelů, ty však ukazují někam do pekel, s těmi srázy má Dan Vávra samozřejmě pravdu. Teď zjišťuji že některé questy bývaly v Oblivionu zábavnější, že Bethesda se inspirovala částečně u Zaklínače 2, že animace mimiky a i grafika je opravdu sto let za opicemi (a pět let za Zaklínačem 2). Jenže - ono je to tak obrovské a na tak dlouho že se tomu dají některé věci prominout, přesto si nelžeme a netvrďme že ta hra je dokonalá, protože dokonalá není.

Osobně třeba nechápu proč tam není něco jako rozklad těl. Příjdu do hodovní síně v hradu a tam pořád leží mrtvola. Jasně, chápu že mrtvoly se mohou válet v lese, nebo v dungeonu, ale v hradu ? V trůním sále ? Ale fuj, který estét by to tak ponechal ? Kdyby se časem mrtvoly rozpadly na kosti a vývojáři by to zohlednili, mohlo by se stát že při vstupu do toho dungeonu na vás zaútočí kostlivci lidí které jste předtím zabili a bodou vám to chtít vrátit. Naneštěstí to v Bethesdě nikoho nenapadlo. V tomhle byl geniální Hitman, kde kdy jste někoho zabili tak jste mohli časem vidět jak zřízenci vlečou mrtvolu v černém pytli.

Ano, logické a historické nesmysly tu najdete, prostě je to fantasy z jako středověku, z jako Evropy a jsou tam jako Vikingové... V tomhle je nepřekonatelný Zaklínač 1 (a trochu i dvojka) kde středověk vypadá jako středověk, hrady jako hrady (La Vallete je nejkrásnější hrad jaký kdy ve hrách byl !) a postavy se oblekájí uměřeně době (13.století.) Více se k tomu snad už ani nemá cenu rozepisovat, "Pekelník" to udělal za mne.

Bravo !
    • Je vidět že nejsi jenom starý ale taky dost blbý...

Ty jsi nějáký rektální alpinista, když máš zapotřebí lézt Hellboyovi do míst, kam slunce nesvítí! :D

Většina chyb které pojmenoval se ve hře ani nevyskytují, hodně však ano, nicméně, žánr RPG her nebyl nikdy na bugy skoupý... Takže je jasné, že se zde nechal Daniel unést emocemi...

Že se nerozkládají mrtvoly? A co, kolik freatur by jsi tam prosím chtěl dávat? Už takto je coby do herního světa a herní náplně Skyrim vůbec nejrozsáhlejší RPG hrou vůbec! Samozřejmě že tam jsou chyby ale kde nejsou? Jedná se o výborný RPG titul a tak to prostě je..
      • 80% toho co napsal je naprosta pravda... je to zabugovana hra se starou grafikou (ano an grafice zalezi taky) , nudna s dementnim konzoloifnim ovladanim a inventarem, konma co vylezou na mount everest a kdyz nich slezes tak odkracej nekam do haje....chapu ze je to velkej svet a modeli nemuzou bejt vsude vypiplany, ale aspon s texturama by si mohli dat zalezet, aspon s texturou mece se kterym bojuju... vypada to jako bych an svuj norskej mec nahazel texturu z diabla 1..
  • SPOILER WARNING:
    Tak všechny hlavní linky ve Skyrimu konečně dohrány po 18 dnech (Rage dohraný za necelé 3) a za tu dobu se toho stihlo opravdu hodně: Zachránit svět před obřím drakem(nemluvě o jednom co sem osedlal) a porazit ho přímo ve "Walhalle", zabít Císaře, poslouchat Ulfrikovy plamenné proslovy a pak jeho jménem dobývat města, lovit jako vlkodlak/zbavit se "prokletí", prodat duši, zbavit jednu univerzitu pošahanýho elfa, obnovit zaniklý řád válečníků... a spoustu dalších velmi zábavných, nebo zajímavých věcí a víte co?! Ještě mi jich strašná spousta zbývá a to jen deníku ve chvíli, kdy nemám prolezlou ani půlku mapy!
    Přiznávám, že se za to hraní prostě nějaké questy dost opakují (ale existuje rpg ve kterém ne? ) a taky sem napočítal zhurba 5 bugů ( blok u parťáků, nefungující quest, blok u konverzace atd.) ... a dokonce mě i chvilku štvalo, že si prostě nekoupím všechny volné baráky ve Skyrim, protože ten jeden quest mi prostě nejde a já přiju o tři panáky na zbroje a hromady vitrín.
    Proč mi to nevadí? Protože už ve středu vychází patch (světe div se, měla je i Mafie a tolik keců kolem toho lidi z Bethesdy taky neměli *3* ) a obří sandbox s proměnlivým příběhem prostě udělat bez chyb nejde (na rozdíl od nudné lineárky)! Stejně jako u Oblivionu chvilku zabere, než se pochytají všechny mušky a napíše se pár módů kterýma si člověk doplní všechny detaily podle sebe, ale hry od Bethesdy se nedají hrát jen jednou a i na první dohrání to byl super zážitek.
    Uznávám, že koně ve Skyrimu sice nejsou nejrychlejší (ostatně většina z nich jsou tažní koně a ne odpadlíci VP) jak tu vytýká pan Vávra a z celého seznamu se najde asi dalších 20 víc, či méně podstatných mušek, ale to že je někdo !d!ot a neumí pracovat s mapu (a kouzlem jasnozřivost), nebo si nastavit četnost autosavu a kvalitu grafiky... prosím to už nejsou chyby při vývoji Skyrimu, ale chyba při vývoji pana Vávry.
    Každopádně pokud hře někdo vytýká, že budova v multikulturním fantasy světě má nesedící zábradlí a hrad vypadá jinak než ve skutečnosti možná nechtěl ani tak napsat recenzi, jako zviditelnit jméno, které už dnes nemá žádný lesk(ne, že by ho kdysi mívalo nějaký skvělý). *2*
    • Prosím o počet herních hodin.
      • protože pokud bys 8 hodin denně spal a 16 hodin hrál, tak za 18 dnů 288 hodin. Slabota. Mám laťku na 300+ a to bylo RPG které nemělo open-world, kde se dá dělat víc věcí a víc času se tam ztratí bloumáním či tam něco někde není.
        • 96 hodin přesně *3* někteří z nás mají i soukromý život a kdyby člověk všechen čas trávil u pc, není to život, ale dost smutná existence.
          Každopádně hra, která mě donutí ke spuštění každý den (a víc než těch 18 dní člověk zatím Skyrim nemohl... čili ta laťka tu trochu ztrácí smysl) je docela zázrak. Ono oblivion je přeci jen ještě novinka a navíc hra, co se nedohrává jen jednou (Oblivion za ty roky dostaly 5 kompletních repete).
          Jinak můžu se zepat co je to za RPG? Mám pocit že z poslední várky sem zkoušel snad všechno.
          • Od Bioware z roku 2002 Never Winter Nights 1 s dvěma přídavky .. 300+2x100 hodin za jednu postavu, jednim přesvědčením a podvojným povoláním. Pak to můžu sjet celé se stejnou postavou, ale být zlý místo dobrý. A pak znova s jinými povoláními a vlastnostmi. A pak to můžu sjet s jinou postavou pro tu srandu. A to se celé násobí.
            Základní hra trvá 100 hodin, pokud ji rychle proběhneš pouze hlavní linii a nezdržuješ se ničím. NPC reagují i na přerušování hovoru. Záležitost s NPC lze řešit většinou 3-5 způsoby podle toho jestli jseš klaďas nebo zlej. Dá se zaplatit, přesvědčit, lhát, zastrašit nebo zabít .. Takže se nekonají pouze 2 možnosti jako občas ve Skyrim: špatná a špatná. Vždy je tam řešení pro obě strany povahy hrdiny.
            Ano, není to 3D, ale iso-3D ale dá ze zoomovat a točit kamera. Ale je to pořádné poctivé vtahující RPG, jaké se dnes už nedělají. Jo tohle kdyby někdo vrazil do pořádného engine.
            Jo a plus pro mne: kromě win i nativní linux program. Nemusím kvůli tomu rebootovat do herni konzole Windows. *4*
            Hraju to každým rokem (letos po desáté) a trvá mi to pár měsíců, než to dojedu. Taky jsem v práci 10+ hodin a skoro 2 hodky zabiju v MHD. O víkendu se plně věnuju rodině. Real life.
            • V pohodě, ja taky nechci nikoho napadat, jen reaguji, argumentuji a dávám do kontrastu svůj úhel pohledu. A jsem rád za úhly pohledu ostatních. Člověk se má furt čemu učit.

Jo, taky mi připadá smutný, že v RPG žánru mi zatím nic nepřekonalo 9 roků starou hru.
              Vím, že se ve Skyrim spousta věcí opraví, spousta věcí vylepší. Ale pár se jich určitě nevylepší a toho se děsím. Jsem trochu magor, co když se ponoří do RPG, tak se vlomí do té postavy. Ta postava má určité vlastnosti, mimo jiné "přesvědčení". Většinou jsem neutrálně spravedlivý co pomáhá slabším, bla, bla, bla (nutná znalost alespoň základních pravidel D&D). Takže například nejsem schopen okrást tu ubohou stařenku v pastoušce (jo až tak jsem magor). Pak mně samozřejmě zcela odradí quest, ve kterém můžu být jen zlý nebo hajzl. Ta hra mně přestane bavit. Nutí mně vydat rozhodnutí, které se příčí vlastnímu přesvědčení. Ano, můžu ten quest nechat plavat, ale až do konce hry mně tam bude strašit. Možná se udělá mod na odstranění nechtěných questů, ale z paměti ho neytěsním a bude mně iritovat.
              Jo, jindy si zvolím, že jsem chaotické zlo a uživám si "drsnějších" metod řešení questů.
              Mimochodem, v NWN, pokud začneš dělat rohodnutí, která nesouhlasí se zvoleným přesvědčením, začnou se ti odebírat body zkušenosti. Paráda.
              Ano, ve Skyrim nedefinuju ve vlastnostech postavy svoje přesvědčení, ale to prostě v sobě mám a nemůžu ho ignorovat. Takže i když ho nedefinuju, měly by questy mit řešení pro dobráky i hajzlíky. Tohle nikdo nedodělá. *9*
            • Ok, díky za připomenutí :) jinak se omlouvám jestli si ten předchozí příspěvek pochopil nějak útočně myšlený tak nebyl, protože tu jako jeden z mála píšeš rozumně.

NWN jsou opravdu báječná hra, akorát mě nenapadla v záplavě nových rpg co teď vyšly ( a že se pár skvělých kousků taky urodilo).
    • A ještě mimochodem ke dvou větším dezinformacím uvedeným panem Vávrou:
      -Skyrim nenamlouvali 4, ale víc než 70 lidí včetně profesionálních herců.
      -Bethesda se nikdy netajila faktem, že Skyrim pojede na starším enginu, ale stejně jako třeba u DE3 jde starý engine kopletně překopat do míry, kdy už toho moc společného nemají.
      • asi jsi nepochopil, že tím chtěl naznačit, že ten dabing stojí za prd, i kdybyb měli dabérů 100 tak je pěkně trapné, když jsou jednotlivé hlasy úplně stejné jako ve TES4, F3, FNV a to včetně frázování a přízvuku.
        • Aha, takže Nord má mít jiný přízvuk než Nord? Nechápu, ale nebudu ti tvůj názor brát :).

To že se v té 70tce oběvilo i 12 hlasů z Oblivionu mi nepřijde jako prohřešek vzhledem k tomu, že mezi hrami je skoro 6 let a mezi herními světy dokonce 200. Navíc hlasy rozhodně nezní stejně a i když si některé můžou být podoné, i v reálném světě se takové případy najdou *3* .
          A mimochodem, s FNV měla Bethesda jen absolutní minimum dočinění, takže by to chtělo dávat bacha, co člověk flamuje *2* .
    • Tak ve světě, ve kterém prodejní rekordy trhá Justin Bieber, nejčtenější deník v Česku je Blesk a Agáta Hanychová vydala bestseller, je klidně možné, že Skyrim je ta nejbombovější hra ve vesmíru.
      • WOW! Tak takhle pádných argumentů tu zatím zaznělo jen pár desítek :) to holt bude asi tou hloubkou.
        Ono ve světě kde JB trhá prodejní rekordy se prostě najdou lidi kteří radši něco žbleptnou, než aby reagovali *3* .
        • Po 2500 příspěvcích je toto téma plně vyčerpáno. Ve výsledku celkem 0 lidí změnilo názor a jediným výsledkem diskuze je, že je celkový dojem ze hry subjektivní záležitost a tím pádem je diskuze zbytečná.
          • A nebyl tím pádem ten příspěvek tak trošku zbytečný? Když nevím co už říct, tak neřvu jen proto, abych nebyl zticha *3* . Ono ne všichny zajímají Vávrovy články a proto se sem někteří dostanou se zpožděním po přeposlání od kamaráda... čili pokud je pro tebe téma vyčerpané, nemáš důvov už cokoli psát, já tu od začátku nebyl a zpětně číst 2500 příspěvků opravdu nehodlám *4* stačila mi Vávrova zpackaná kritika.
            • Ten příspěvek byl myšlen jako: "Proti gustu, žádný dišputát," tím jsem pro tebe shrnul všech 2500 příspěvků a závěr celé diskuze. Toť vše.
  • Ja si počkám na to open world RPG od warhorse, potom uvidíme či sa Pán Vávra dokáže podobným chybám vyhnúť, alebo o nich vie len napísať krásne dlhý flame.
    • Jde o to ale jestli si lidi takovejch chyb všimnou, když tady čtu příspěvky lidí kteří to hrajou a všimli si toho až po tomhle článku....
    • Vyhnout se těm chybám nebude nic těžkého. Betsheda to ale nedělá, protože ví že hráčí TES jsou prostoduší fanbójové, kterým je to jedno.
      • ted jsi jeho nazor krasne vystihl *1*
      • A taky ví, že debílkům v diskuzi je třeba nepřikládat žádnou váhu
        • Jedinýmu komu se tu nedá přikládat nějaká váha jsi ty. Ještě jsem tu od tebe nečetl jedinej rozumnej a smysluplnej komentář. Vsadim se, že jsi tu někde už vyzvracel svůj názor, ale číst od tebe porád to samý, pod každým druhym komentem je trapas.
          • díky za uznání megafóne :)
    • A co vlastne Dan Vavra pro Warhorse dela, ze jen na nem zalezi, jestli se hra vyhne nejakym chybam?
  • Perfektní článek! Už to čtu po několikátý a pořád se musim smát :D. Ve všech bodech má Dan pravdu i když v týhle době už je i něco z bugů vyřešeno ;-). Ale vyřešeno mělo být už před vydáním :D.
  • Skyrim mam rád, ale musim přiznat že Dan Vávra má pravdu. Skyrim je hra která působí tak krásně spíše proto, že není s čím jí srovnávat. Obrovský herní svět a spousty úkolů a možností, stačily Bethesdě k omluvě toho, proč hra vypadá jak 10 let stará...

Kromě toho, ve hře chybí motivace... nemůžu si pomoct, ale jediné, co mě ve hře motivovalo, byl hlavní příběh... Teď se ale čím dál více setkávám s generovanými úkoly, nebo s kraťoučkými nudnými úkoly, bez jakýchkoli zápletek, nebo pořádného děje.

Čím více odehraji připravených úkolů, tím více mi Skyrim připomíná - a teď vážně nepřeháním - Mount & Blade. Nemyslím grafikou, ani celkovým zpracováním, tam je samozřejmě Skyrim mnohem dál, ale pravdou je, že v obou těchto hrách postrádáte jakousi motivaci je hrát....
    • Před deseti lety se hral Morrowind, jestli mezi nim a Skyrimem není rozdil v tom jak vypadaji tak jsem asi slepej:)
      Motivaci si v TES si dost často clovek musí najit vlastní. Pro nekoho je motivace pruzkum světa, pro nekoho hledani souvislosti v knihách a někdo třeba jen chce udelat všechny ukoly. Spousta ukolu zapletku ma, hlavne ukoly pro hlavni frakce. Opakovaci ukoly jsem nikdy moc nedelal, není to potřeba, protože ve hre se da najit plno ukolu které mají hlavu a patu.problem je ze dost často nejsou proste na ocich, najdes třeba nekde v dungeonu knihu a když ji prectes dostanes úkol který vede přes pet dalších dungeonu a po ceste narazis na npc které mají s ukolem spojitost. TES hry proste nejsou hry na 30 hodin s tim ze si clovek rekne uz to vse znam a vse jsem zazil. Hodne hracu se ve hre ztraci a nevedi jak z ni dostat to aby je to bavilo, pak si reknou ze to je blbost a daji ruce pryc. Mezi ne patri i Vavra:)
      • Mě ta hra baví, ale už to hraju asi rok, teď mě to bavit přestává... Mám nejlepší zbroj jakou tam můžete mít, nejlepší vybavení, hraju to na nejtěžší obtížnost... Je pravda, že obtížnost nepřátel se také trochu zvyšuje, nicméně po této době hraní, už je přece jen rozdíl znatelný, tj. problémem pro mě je to, že hra už pro mě není výzvou, na začátku sem musel vymýšlet spoustu taktik atd. abych přemohl nepřítele, teď je hra příliš jednoduchá...

Když jsem na sobě měl poprvé orkskou zbroj, byl jsem radostí bez sebe, strašně sem si přál abych v dungeonech našel ještě nějakou další takovou skvělou výbavu. Ale na mé aktuální úrovni už si není čeho vážit. Když někde najdu ebenitovou zbroj, klidně jí prodám, protože si můžu sám vyrobit deset dračích (zabít draka po roce hraní není problém).

Co se týče grafiky, měl jsem na mysli srovnání s jinými hrami... Např. Assassin's Creed, z roku 2007 (tedy o čtyři roky starší než Skyrim) má lepší grafiku, a především animace.
        • No po roce těžko můžeš očekávat, že tě to bude bavit jako na začátku, jiné hry stejné ceny jsou na jeden den.

Co se týče toho, že si není už čeho vážit, tak to je holt tak trochu problém všech co mají moc a peníze...

No a grafika v TES byla vždy na vrcholu právě kromě Skyrimu, tady je problém s tím, že už je hodně ovlivněná starou generací konzolí a u hry takovýhlech rozměrů je těžší ji celou přetvářet pro PC a konzole... Každopádně bych zase grafiku přirovnal kněčemu jinému než AC z roku 2007, protože mezi nimi je fakt rozdíl.
          • Hra samotná je podle mě dobrá, jen bych ji možná trochu víc vyvážil - v pozdějších fázích chybí motivace - právě tak, aby hra byla udělaná stylem, že tam bude vždy někdo o něco mocnější a bohatší než já, koho nebudu moct porazit, nebo např. udělat kovářství podobně jako vyháčkovávání s nějakou minihrou, kdy bude těžké vyrobit zbroj "správně".
  • Čtu Vávrovu recenzi a příspěvky k tomu a začínám se děsit. Něco co vlastně dávno tuším a vím se zhmotňuje ... Skyrim začínám hrát potřetí. Pokaždý skončím po pár hodinách s tím, že se k tomu určitě vrátím. Mezitím vylepšuji prostředí o spoustu modů, protože stromy a spol nejsou opravdu nic moc. Jinak ale grafika a svět, který jsem zatím viděl, se mi líbí. Jenže jsem jako ženich, co se strojí na veselku, ale svatbu pořád odkládá. S Oblivionem jsem měl to samé ... Proč? Prostě se nějak nemůžu do těch her obout a ponořit. Možná chyba u mě. Přitom ale Gothic 2 jsem projel jedním dechem, Gothic 3 si užíval jako otevřený svět do všech detajlů, podobně i Zaklínače 1 i 2, Two Worlds 1 i 2, dokonce i tu zatracivanou Arcanii ... osobně si myslím, že Oblivion i Skyrim je přes ty bugy dobře odvedená profesionální práce. Práce. Nemá to koule, jak se říká. nechytne to tak, jak by opravdu mělo. Nebo jo? Jdu hrát, zkusím se do toho pořádně ponořit, ta kritika trady mi docela pomohla, horší už to snad být nemůže :)
  • Několik stručných poznámek:
    - skoro všechno tohle bylo ve F:NV, kterému dal Dan Vávra vysoké hodnocení
    - co se dabingu týče, ne, není to zdaleka tak hrozné
    - vikingské válečné sekery vůbec nebyly nějakz zvlášť těžké, naopak - jejich ostří totiž bylo mnohem tenčí než u dnešních sekyrek
    - výtky k balancování nechápu - mě se nic takového nestalo a podle mě se to stát ani nemůže
    - bugy v questech atd.: narazil jsem za celou dobu na dva malé. Pánové, kdo z vás to má?
    - grafické a technické bugy: zanedbatelné. Ukažte mi otevřenou hru, která jich má míň
    - krajina: zajímalo by mě, kde přesně je ten potok který najednou končí, nebo jezero na vrcholku hory
    - k luku: OK, pak by si měl ale Dan Vávra střelit z pětačtyřicítky do břicha, protože v Mafii (resp. obou dvou) se po tom člověk jenom otřepe
    • Hairy_Ass
      Kromě (pro mě) epic bugu, a sice padání hry, které jsem ale už vyřešil a jestli mi hra spadne po 20h průběžného hraní, tak je to moc, tak jsem narazil zatím na jeden jediný - v jedné jeskyni se mi nešlo prosekat pavučinou, to vyřešil opětovný loading. Ale chápu, že TES hry nebyly nikdy s optimalizací na špici. *9*
    • Nicméně, přidám ještě známý citát:

Nesouhlasím s vaším názorem, ale udělám všechno proto, abyste ho mohl zastávat nadále.
      (Voltaire)
  • Marllone
    Jsem moc rád, že Dan Vávra tenhle článek napsal. Aspoň, až vydá s Warhorse Studios ono plánované RPG, všem těmhle kravinám, co se dějí ve Skyrimu, se vyhne, a bude to nejgeniálnější hra pod sluncem bez bugů.
    • rhomola
      Pravda pravdoucí, ale po zkušenostech s herní dobou jeho produktů, a po názorech v tomhle fóru, si to doufám, budu moct aspoň prvních 20-30 hodin zahrát stáhnutý a pěkně cracknutý a pak uvidíme, podle toho jaký to bude, jestli to teda nebude už dohraný... :DDD
  • Za pár let vyjde tenhle článek plus diskuze knižně, na to vemte jed!
  • Normalne s p. Vavrou souhlasim, vetsinou si vazim jeho nazoru a rad ctu jeho recenze/hodnoceni. Tohle je ale vazne hnus. 100+1 chyb ... koho sakra zajima, jestli je nekde zachod? Stamina pri natahovani luku? V tom pripade bych nechal tvurce 99 procent akcnich her zkust strilet ze zbrane. Ve vetsine z nich se napriklad neresi tak zasadni vec, jako je naboj v komore pri prebijeni. Neni jedina hra, ktere doslo, ze RPG neni raketa. Je vazne neuveritelne lehke najit spinu. Dejte mi jakoukoliv hru a chyby podobne urovne vam vyskabu taky. Ja bugy Skyrimu nepopiram, ale za 40 hodin jsem nenarazil na nic, co by mi hru vyrazne znechutilo. A z nedostatku argumentu pak tahat veci typu "hospody jsou stejny" je vazne jenom detinske podupavani....
    • KOmplikovanej save.:D Nevim, ale PC verze ma uzasne tlacitko F5.:D
    • Vole, ze se nejakej zamek ve skutecnosti neotaci?! Zatratte Deus Ex, protoze takhle hackovani nevypada.:D Dokonce jsem tam prohledaval kose a nachazel naboje do pistole....to taky neni normalni. Po vzoru p. Vavry navrhoju odsoudit treba prave Deus k nejvetsi s*acce roku....
    • No ale hospody jsou stejný. Je to fakt v pořádku? Ten záchod jen ukazuje, že v Bethesdě nemají dostatečný smysl pro detail. Já dělat hru, v životě bych tam na záchod nezapomněl. Aspoň že tam dali děti - to je velké plus.
      • Tohle neni Duke Nukem aby tam byl zachod nepostradatelny. Jinak kydz se tu mluvi o Vikingach a je tam prevazne takovato kultura radoby tak jejich toalety vypadaly tak ze meli venku vykopanou jamu a v ni byli exkrementy a vselijaky bordel. V domech zachody nemeli nebo ste tam snad cekali splachovaci zachod v kazdem dome???
      • Znam desitky RPG kde zachody taky nejsou . Obecne..zachod neni nijak pekna vec a hodi se tak maximalne do poniceneho sveta Falloutu..v tehle dobe byl zachod hnusna smradlava dira , ktere by se kazdy v realu vyhnul na sto honu...jestli tohle nekomu ve hre chybi..je magor..
        • Já nevím, ale záchod je vedle postele nejdůležitějším místem pro všechny lidi. Jsem pro to, aby v příštím TES nebyly postele.

Neříkám, že přítomnost záchodů ve hrách je naprostou nutností. Ale stejně tak není bezpodmínečně nutné, aby byly v řekách ryby, ale když je tam najdete, poteší vás to. Každý detail ve hře přeci potěší.

A mimochodem, když najdu ve skyrimu na kusy rozkrájené lidské tělo, je to podle mě daleko nechutnější než nějaký vesnický záchod. *7*
          • Odtoho je v mnoha jeskyních místnost čisťe s kyblíkama :) Proč myslíš že tam jsou? :D
            • to radsi nerikej nahlas..nebo nekdo zacne rejpat proc v nich teda nejsou hov.a :)
          • Nemam pocit ze by ve Skyrimu bylo malo detailu..vlastne si tak nejak nevzpominam na hru kde by jich bylo vic...v dnesni dobe kdy v megahitu Mass Effect jsou na cele vesmirne zakladne tri interaktivni predmety pusobi Skyrim jako zjeveni. Ale holt Bethesda si dovolila opomenout zachody a je zle , ale to ze tam jsou vypiplany detaily kazdeho domu do uplneho zblbnuti uz nikoho netrapi...hlavne ze nejsou hajzliky:D
      • Kazi to to hrani? Ja jsem rad, ze konecne narazim na questy, ktere pokladam za zajimave, jsou neuveritelne rozmanite a minimalne zabugovane, coz je u mnoha rpg zasadni problem. Pak jsem ochotnej hre zapomenout, ze si musim kazdy quest aktivovat.
        • Jestli si jednou chce Bethesda opravdu zasloužit 10/10, tak musí pracovat lépe a takové věci jako příliš často se opakující interiéry, by v jejích hrách být neměly. Když tam ale takové věci jsou, měl by to vzít seriozní recenzent v úvahu a absolutní hodnocení by neměl dát.

A ano, hraní to kazí. Samozřejmě, jako skutečný RPG hráč už jsem si vymyslel tunu věcí okolo, abych si vysvětlil nedodělky tohoto ražení. *1*
          • A ty si myslis ze v ty dobe si najimaly lidi architekty a kazdej chtel mit uplne jinej barak a jinej interier?? Jim slo o funkcnost predevsim a ne o vzhled kdyz vemu v potaz severany to byli bojovnici a ne architekti a stavbari. Zapni si v nastaveni mozek
            • A ty sis nevšiml, že oni tam ty řezby mají? On přece mluvil o architektuře a né ozdobnejch prvcích. Když už chceš někoho kritizovat, tak si uvědom o čem mluví. Jde o půdorysnou strukturu budov. A ano, že jsem tam narazil na 3 stejně vypadající hospody znamená jenom jedno - že je prostě takhle stavěj z nějakýho důvodu.
            • Jejich stavby vynikali unikátníma ornamentálníma a zvířecíma, někdy i mytologyckýma dřevořezbama. Funkčnost? ano ale i krása, což ukazuje jen na to, že Tobě mozek chybí úplně a jen plácáš blbosti! *6*
    • pana vávru zdá se totiž chytají záchvaty hnidopišství, když dostane krámy
      • a když ho krámy přejdou tak se směje reakcím v týhle diskusi

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší