Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mechwarrior_bw
    ucho : tak postupne :

- AI: pozri sa ako vyzerá AI v iných hrách, naozaj máš pocit, že nie je problém naprogramovať kvalitnú AI ? ale no tak, keby to bolo jednoduché ako opisuješ bola by špičková, realistická AI v každej hre, lenže taká nie je v ŽIADNEJ... vo väčšine je Ai tragická ako pred 10 rokmi.
    - vlci a medvede ako iné zvieratá takisto tak ľahko nezabiješ jedinou ranou, taký medved má velmi hrubú kožu ktorá je formou brnenia a takisto sa vie brániť útokom. určite by nešlo o "jednoraňáka". Dobre mierenú ranu do hlavy alebo nohy by neustály ale to by tvoja postava s nízkymi skúsenosťami nevedela ... ak by ich nabrala nebol by to problém.
    - súboj s dvoma : ak by boli obaja silnejší ako hráč tak by bola skutočne veľká šanca že by z toho hráč nevyšiel živý - a musel by sa dať na ústup alebo bojovať tak, že sa pokúsy jedného držať od tela.
    - áno, jedna dve chyby by znamenali smrť, neviem prečo by to mal byť problém.
    - na fireball by sa dalo použiť kúzlo na zahasenia ohňa alebo iné obranné kúzlo.
  • JohnyTheZik
    Probuh jen to ne.. Jeste takove skladby aby mi hraly v elder scrolls -.- .. Jako proti gustu zadny disputant, ale tahle hudba se epicnosti vubec nemuze rovnat skladbam Jeremyho Soula. Navic se do TES serie takrka vubec nehodi. Ackoliv je to severska zeme, tak pri predstave, ze budu poslouchat toto ci pripadne nejaky tvrdy seversky metal, mam hned husi kuzi ..
  • nie je ver my, len si to nahovaras
  • máme to stejně... taky mi to vydrží tak na dva jahry :D
  • nesuhlasim, nic podobne tam nie je, keby nebolo povedane, ze vylepsovali to co sa dalo z povodneho, tak by si nevedel o tom a povedal by si, ze to vyzera lepsie ako oblivion ci fallout, a viem jasne porovnat, pretoze som sa rozhodol prejst oblivion znova, nedavno som dohral FNV a grafika tuto je rozhodne lepsia, a toto su len gameplay videa a uz aj podla toho sudim, ze to vyzera lepsie, staci si pozriet na kovaca, kdeze oblivion, konecne urobili nejake poriadne ksichty a aj na prostredi vydno, ze zamakali, doporucujem pozriet prve video jazda na koni a zastane sa pozriet na najvyssiu horu, tam mas nadherny dokaz toho, ze to vyzera lepsie, mozno nie o mnoho, ale urcite lepsie a textury su rozhodne ostrejsie ako v oblivionu ako som povedal viem cerstvo porovnat nakolko to hram teraz a hram to z povodnymi texturami (schvalne) zmeny mam iba v inv a hud, inak vsetko postarom a ver my ze texturi a celkovo grafika je niekde inde oproti F ci O
  • Ta hudba má jako znamenat co? Jeremy Soule kreativně vyhořel? Tu úvodní melodii z videa bych složil sám i po desátém pivu. Takový ubohý podprůměr - alespoň oproti Oblivionu. A jestli je takováhle hudba jenom pro podbarvení nálady, tak i v tomhle je nějak mimo. Tenhle díl Elder Scrolls se totiž neodehrává u kříšťálové studánky kde nejhlubší je les..., ale v drsné severské části kontinentu. Jeremy Soule se měl inspirovat u naprosto geniální severské "kapely" (totiž projekt jednoho muže) jménem "Bathory" skrze alba "Hammerheart", "Twilight of the Gods" (moje oblíbené album), "Blood On Ice" (též moje oblíbené album, hl. skladby "The Lake" a "Gods of Thunder of Wind and of Rain"), "Nordland I" (mňam) a "Nordland II" (mňam), aby nejenom on poznal, kdo je tady bůh - zvláště v dnešní, hudebně ubohé, době.
  • Reakce na ucho:
    Seknutí do hlavy není vždy smrtelné. Nepočítáš s tím, že meč může pouze tvář štrejchnout, nebo má protivník přilbu. V počátcích by šlo udělat, že by si byl slabý a pořádnou sekeru bys neunesl. Zbytečně se zastáváš líných vývojářů, kteří (soudím dle videí) udělali stejnou hru jako před pěti lety, jen s jinou grafikou a prostředím. Mechwariorovi nápady jsou zajímavé a mě osobně už unavují stále stejné hry. Call of DUTY MW3 by v dnešní době měl mít hromady krve, plně zničitelné prostředí atd., ale zatím to vypadá jen na trochu lepší jedničku. Když rockstar přišel s trochu pokrokovým GTA IV, tak hráči nadávali, že už to není, co to bývalo... Kam ten svět spěje, proč jsme tak nenároční. Mohou za to i konzole, vždyť kdo z pc hráčů hraje nejnovější hry na stejném pc pět let? Proč už X360 a PS3 nepošlou na věčnost?
  • ja si naopak myslim, ked nemas stroj starsi ako 5 rokov, neinvestuj nic, nevyplati sa ti to, ver mi, ked mas starsi pocitac, tak asi je nacase
  • ucho
    tohle rozsekávání výkon nijak neovlivní. ovlivňuje to ale herní mechanizmy. jinými slovy: co bude nepřítel dělat s něčím useknutým, jak se bude chovat. (TES není hra se zombieky, kde po tobě zombie půjde i s useknutýma rukama). na realističnosti by to ztratilo ještě víc (nemluvě o morbidnosti a problémy s přístupnopstí, tedy špatnou reklamou), protože člověk s čímkoli useknutým = prakticky mrtvý člověk. to je pro hraní nepoužitelné a byly by z toho pouze různé způsoby úmrtí.
  • podla mna grafika je ok, ci je to uz ako chce, proti tejto stranke hry nic nemam
  • Mechwarrior_bw
    presne tak... určite by sa to dalo urobiť, ale tak ako som písal, chcelo by to čas a prachy a tie radšej investujú inam. Uvidíme čo prinesie budúcnosť ale jedno viem isto, už sa mi nechce bojovať s pytlom brambor ktorý dokáže zblokovať jednu ranu z desiatich (ak vôbec) a už ma doslova unavuje dívať sa na to ako všade strieka krv ale protivník na sebe nemá jedinú reznú ranu alebo aspoň krvavú stopy po zásahu.
  • Cahir
    Mechwarrior: I like your idea (i když jedna rána a ruka pryč?!, to je zas moc)! Ale... tohle je podle mě u takhle masové a profláklé hry nereálné. Už vidím ty americké "gauch potatoes", jak mlátí gamepadem o stůl, jelikož je ten nový soubojový systém "stupidně" náročný (podobný paradoxní obrat použil jeden vypatlanej Anglán ohledně Zaklínače 2). Možná v nějaké vyhraněnější hře, ale v Elder Scrolls bych nic takového do budoucna nečekal.

Pokud jsi ještě nehrál, tak ti velmi doporučuji hru: Severance: Blade of Darkness. Ta hra je dekádu stará, ale má dokonalý soubojový systém, v němž je právě hráčův um určující (úhyby, kryty, finty). postávám navíc zůstavají po těle šrámy, lze jim odsekat končetiny či je dokonce přepůlit, což tě jistě potěší, jelikož jak tě tak čtu, tak budeš pravděpodobně stejně uchy.lnej magor jako já. *1*

Ze současných RPGéček má nejpovedenější soubojový systém pravděpodobně Risen.

EDIT: Koukám, že kolega nade mnou mě s BoD předběhl.
  • to nema multiplayer? tak to nehraju jak dneska muze vyjit single hra omg
  • ztymi jaskynami by som pockal tiez, ono je pekne ze ti ukazu jeden rozsiahlejsi dung, ale aj v oblivione to na zaciatku vyzeralo, ze aha stoky wow, aha jaskyna wow aha pevnost jee, a vsetko to bolo strasne rovnake, az na vonkajsiu cast, ked si vosiel dnu si videl, rozdiel iba v rozlozeni chodieb, nic ine stale to boli tie iste textury, aj ked eylidske zrucaniny nemohli velmi vyzerat inak, hm ale mohli, ale makali na tom asi takze copy/paste, aspon my to pri niektorych tych dungoch tak pripadalo, dokonca v jednom zabudli na to, ze nejak by sa zislo urobit cestu aj na hornu cast, a to som prekutral cely dung viackrat, ci nie je tajna cesta ci nieco, tak ked to zvladnu tak bravurne a vsetko bude zas "handcrafted" tak uz som videl vela tomuto podobnych dungov, tento vo videu bol jeden z mnoha podobnych, ale ked si fakt dali pracu, tak suhlasim bude sa naco tesit, sorry za pessimismus, ja som uz taky
  • ucho
    Mechwarrior_bw: ne, není to problém naprogramovat, jen to naprogramovat nechtějí...
    vlci, medvědi a jiné potvory vycházející ze zvířat a logicky bez žádného brnění by tedy byli jednoraňáci? nebo by ustáli sekuntí mečem do nohy, kdy by prostě noha neupadla? nebo ranu kladivem do hlavy?
    boj se dvěma tebou navrhovanými protivníky by hráč nepřežil, nemohla by na něj platiti stejná pravidla. musel by na tebe útočit vždy jen jeden nepřítel a jedna dvě chyby by znamenalo smrt (pokud by tvoje postava nepodléhala jiným pravidlům - nedejbože aby ti někdo mohl useknout ruku)
    chceš sekání končetin, a co zlomeniny u tupých zbraní?

a co kouzla? dejme tomu klasický fireball? hořící člověk už většinou nic nerozdýchá, takže by šlo jedním kouzlem zabít všechny lidi? nebo u ohně bys tuto "realitu" aplikovat nechtěl?

tohle všechno jsou komplikace, díky kterým se jim do tohoto systému nechce. řada hráčů chce realitu. hry je ale třeba chápat jako hry, realitu tam nedosáhneš už jen z principu, že se to ovládá na klávesnici a myši, případně na gamepadu. čím víc bys hru přiblížil realitě, tím častěji by hráč umíral, což by bylo velmi frustrující...
  • Mechwarrior_bw
    zrejme narážaš na hry ako soldier of fortune 1-2 alebo spomýnaný avp, lenže vtedy mali postavy niekolko stovák polygónov a jednoduchý skelet, situácia sa od vtedy dramaticky zmenila. Nehovoriac o tom, že pri zásahu mečom nestačí rozdeliť postavu do 15-20 segmentov ale do niekoľko stoviek ! a k tomu jednoducho nie je výkon.
  • 5 pokracovanie nie 4
  • no ako tak pozeram, ked sa nic nezmeni, prave stym inventarom to skonia ako prvym
  • Mechwarrior_bw
    práve som ti vysvetloval : tak že silnejší nepriatelia by sa vedeli lepšie brániť, tým by si oddeliť slabých od silných nepriatelov. Mimochodom väčšina nepriatelov má brnenie a práve preto pri zvyšovaní schopností hráča by stúpala pravdepodobnosť prerazernia brnenia / ochrany keďže švyh meča by bol silnejší a rovnako by narastala pravdepodobnosť zásahu nechránených častí.

naprogramovať AI k tomu aby sa vedela správne brániť každému útoku je evidentne problém, veď nevedia poriadne naprogramovať AI ani na to aby reagovala na to keď jedného z ich parťakov zasiahneš šípom !
  • ok ja poviem priklady dve kde je boj celkom zaujimavy gothic 1-2 a blade of darkness, sice ten druhy je rpg asi len akoze, tzn skusenosti viac hp vecsi dmg, nejake komba zo zbranami, ziadne rozhovory ci questy, vybijes mapu ides dalej, ale aj napriek tomu som ho znova zacal a je to stale super, takze boje by sa dalo spravit aby boli viac atraktivne a nevidim nic proti hm useknutym koncatinam, hlavy a pod, ok teraz poviem kus blby priklad ale napr. dead island, usekavam hlavu ruky nohy skratka co sa len da a je to svojim sposobom RPG, vlastne je to RPG a je to zabava takto zabijat, aj ked som kus odbocil, som len chcel poukazat, ze aj tu by to nebolo az tak odveci dat TES kus viac krvy, ale ani takto to nie je az take zle, vyzera to zatial ok, az na ten inventar, alebo skor menu, pretoze to na PC sa jednoducho takto nehodi, dufam, ze na PC to bude kustik prerobene, ked nie tak hm

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit