-
Mechwarrior_bw: promiň, tvůj argument je, že do toho vidíš. kdyby byl můj argument, že do toho taky vidím, k čemu by to bylo? (snad nechceš přejít k tomu, že budeme přeměřovat, kdo dál dočúrá...) mít postavu rozdělenou na několik zón je jednoduché. stejně jako detekce místa zásahu. určení co upadne je potom snadné a výpočetní náročnost v tom příliš velkou nevidím. samozřejmě možnost useknout 100 částí ze člověka je zcela zbytečné, bohatě by sis vystačil s 20 zónami a i to je celkem dost (ve finále by to byly ruce a nohy tak na dvou třech místech, hlava). výpočetní náročnost? prakticky žádná. následné chování takto postižené postavy? nevyzpitatelné, většinou by to působilo nereálně. nebo by ti nevadilo, kdyby s tebou bojoval člověk s useknutou rukou? chceš realitu? takový člověk už by s tebou nebojoval, většinou kdybys mu usekl cokoli...
jak ti tu nenáročnost dokážu, aniž bych to naprogramoval nebo aby to nenaprogramoval někdo jiný? asi nijak. stejně jako ty mi nedokážeš, že je to náročné, když se oháníš tím, že to zatím nikdo nedokázal. ale jak jsem psal: o tohle u vývoje není zájem z jiných důvodů.
proto jsem si dovolil to mezi námi uzavřít remízou. snad ti tohle jako argument bude stačit *5* -
Nemůžeš se bránit když máš - meč + kouzlo nebo dva meče, obouručními zbraněmi se dá normálně bránit.
-
Asi se nechám zmrazit a vzbuďte mě za 2 měsíce *3*
-
Nastesti na PC mame mody, takze jestli bude ten inventar az tak hrozny jak vypada, tak se do tydne obevi hromady modu co to upravej :)
-
JENZE ON NEZACNE ANI PATRAT! a schovat neni kam? a co se treba jen se skrcit? jako chapu, ze kdyby vystrelil 2 sip za vterinu - tak OK. Ale je tam velka prodleva a on jen stoji a kouka... Ja vim, zijeme v dobe, kdy sice vetsina her toto ignoruje, ale neni to skoda? Ubehlo par let od Oblivionu a ja cekal v tomto, nejaky pokrok. A on krok zpet.
-
ucho: tak tomu sa hovorí argument... *7*
-
Proč se hlavní hrdina nedokáže bránit bez štítu? Ve videu se bez štítu neubránil sebemenšímu útoku. Chápu to když má v obouch rukách kouzla, ale když budu mít masivní obouruční meč nebo sekeru, tak do sebe nechám jen tak řezat? *13* Pokud to tak bude tak tuto neschopnost hridiny budu proklínat celou dobu hraní. Kryt, úder, kryt... vždyť v tom je kouzlo souboje s meči. Jinak se mi hra líbí a těším se až budu kolem sebe švihat obouručákem v blýskavé zbroji (když nebude fungovat obrana s mečem tak mi nic jiného nezbude). *1*
-
Tak za 1. v tom avp bolo rozdelene telo ja neviem mozno tak 13 mozna 15 casti,mne to ale bohate stacilo ano keby ze to chces urobit ultra realisticky tak dajme tomu aj niekolko stoviek ale naco pane boze,staci ak sa telo rozdeli tak do 30 max 50 casti a to uz tych zopar centi si nikto nevsimne to uz je bez predmetne.
Navyse ze niekolko stovak polygonov,no pokial viem procesoru pomaha predsa graficka karta na vykreslenie obrazu postavy a teda predovsetkym len grafika,chcel si naznacit ze postava musi mat zopar stoviek polygonov aby som mohol dajme tomu rozdelit postavu na 50 casti a aby to pri dnesnych grafikach a procesoroch neutiahlo,nechci ma rozosmiat.
Ale inak Ucho ma pravdu to v takejto hre je z isteho hladiska zbitocne zalezi ci tu hru chcu pretranformovat na realnejsiu alebo ist klasickou cestou.Ja som len odbocil lebo nesuhlasim s takym nazorom co sa tu pisal. -
:) najdi si prosim, co znamena presne slovo POKRACOVANI (vysla arena a pote jeji 4 pokracovani)
-
ten inventář je uplně v pohodě, to jen ty jsi tvrdý dřevo který se nedokáže přizpůsobit...
-
Mechwarrior_bw: a můj pohled je takový, že se mýlíš ty. takže tie *5*
-
Napsal jsem "Jeremy Soule se měl INSPIROVAT" - ne tedy aby přesně OKOPÍROVAL ten styl. Navíc to, co jsi napsal, že totiž "tahle hudba se epicnosti vubec nemuze rovnat skladbam Jeremyho Soula" jenom poukazuje na to, že repertoár Bathory neznáš, neboli (pardon) větší kravinu jsem dlouho nečetl. Pusť si např. skladbu "Foreverdark Woods" nebo "Ring of Gold" nebo "The Lake" nebo "The Messenger" či "To Enter Your Mountain", atd., atd., atd. a zjistíš, že Jeremy Soule je proti tomu 2. liga.
-
Boha jeho, tak to mi ho vyndej... jak se může někdo takový vyskytnout na světě?
-
Mechwarrior_bw: k té AI, jestli jsi nečetl články zde na games, přečti. tahle věc je tam dobře vysvětlena. jinými slovy. AI je občas tupá, protože musí být tupá. opět je to o kompromisu a o vyladění velmi tenké linie mezi chytrostí a tupostí. od her se očekává, že se u nich bude hráč bavit. tedy ve finále ti nepřátelé nabíhají pod ruce jak na porážku a občas ti musí trochu znepříjemnit život. tak to prostě je. kdybys prohrál každý druhý souboj, se hrou bys za chvíli sekl. stejně tak přesily. AI nemůže být chytrá, protože v souboji tři na jednoho bys opravdu skoro nikdy nevyhrál, pokud by tě AI nenechalo vyhrát... je to celkem zajímavá problematika. a znovu: hry jsou hry. realita sice hezky vypadá, ale nikoho by nebavila. proto se hry řídí přesně danými pravidly a záleží na tom, jak ta pravidla do sebe zapadají.
-
Grafika je opravdu priserna a ano oblvion byl pro me prumerna hra, pro tebe treba ne ,ale pro me jo.
-
mýliš sa, do tejto oblasti trochu vidím, na to aby si mohol mať realistický model zranený - odsekávania končatín a častí tela na lubovolných miestach musí byť postava fyzicky rozdelená do stoviek segmentov, čím ti radikálne stúpne nie len polycount ale už len samotný fakt, že tam nemáš jeden objekt ale stovky objektov predstavuje takú výpočtovú záťaž že by to žiadna konzola nerozdýchala.
-
Ešte teraz si spomínam, keď som videl prvé video z Oblivionu a čítal prvé novinky o ňom. Pri videu som zažil také grafické orgie, ako napr. pri Crysise alebo Far Cry. A veci ako že každá postava tam má vlastný denný režim, večer chodí spať, ráno ide do práce a podobne. Potom vraj úžasný bojový systém (dokonca si po sebe mohol zbierať vystrelené šípy a znova ich použiť!), to bolo niečo WOW! Bol som nadšený, keď som si to mohol zahrať a... Úplné sklamanie, vôbec ma to nechytilo + bolo to pred asi 5+ rokmi.
Teraz si pozriem video, vypadá to úplne rovnako, akoby to bežalo na tom istom engine ako Oblivion a na ktorom bežal aj spackaný Fallout 3. Pribudli draci a to je všetko. Jediné čo sa mi na tom páči je tá pekná zasnežená krajinka, ale to je asi preto, lebo mi to nostalgicky pripomína nádherný Icewind Dale. -
tethrew: vývojářů se asi zastávám, protože jsem sám vývojář a vcelku živě vidím, co všechno museli řešit za problémy a co by tohle všechno představovalo. a být u nich v manažerské pozici, tak to okamžitě zatrhnu jako nerentabilní fičuru :D
řada hráčů chce věci, které není jednoduché zrealizovat. ne z důvodu samotné realizace, ale protože to rozboří spoustu dalších věcí. vývoj je o kompromisech.
takže v počátcích chceš štrejchat vlky mečem po zádech. to mi jako reálné nepřijde.
a jinak si nepamatuji, že hráči u GTA4 nadávali na změny, co si vybavuji fóra, byli nadšení (originálku jsem měl od prvního dne a u rockstaru jsem byl pečenej vařenej :) )
neříkám, že se sekací hra s diskutovaným systémem nemůže objevit, ale dovolím si tipnout, že u série TES to nebude... je to totiž zcela jiný styl hry, který přenáší víc věcí na hráče a ne na jeho postavu. -
Šlo by to udělat, stejně boj v oblivionu trval (s člověkem) kolem minuty víc ne. Navíc by to bylo mimořádně, třeba jako poslední úder a pak by protivník bez ruky bojoval do vykrvácení, nebo utekl atd. Problém s morbidností je nemocí dnešní doby a čím je generace mladší, tím je méně obeznámena s nebezpečím světa. Ve středověku byly děti přeci jen opatrnější, když viděli všechno to utrpení a žádný teplouš nedával do "vysílání" hvězdičku a veřejné popravy nebyli označovány PEGI infem.
-
Dobry zase :D.. Prumerna hra a Skyrim, co vypada hur, nez Oblivion.
Doufam, ze se mi celej tvuj koment zda..