Přejít na výpis diskuzí
Abernathy: „Průmysl ignoruje ženskou část publika“
27.3.2013 | Aleš Smutný
171 příspěvků
-
Ja rad hravam za zeny aj za muzov. Len ked vo vacsine hier sme stylizovany to role ktora sa hodi muzovi, ako sme zo sveta zvyknuty. RPGcky prejdem za muza ako bojovnika, potom rogue za zenu. ME som viac krat presiel za zenu ako za muza. Do GTA5 mohli dat zenu namiesto jedneho z 3 chlapov.
-
Průzkum PopCap Games (nic proti nim, Peggle je opravdu velmi chytlavá casual záležitost) jistě pokrývá rozložení osob, které hrají non-casual tituly. Ale notak.
-
A že Abernathy nutně musí dceři koupit AAA mainstreem střílečku a následně se diví, že v takovém titulu hraje za "zlého bílého heterosexuála" je opravdu problém Abernathyho uvažování. Stačilo se rozhlédnout po bohaté nabídce indies titulů nebo u nonindies kupovat něco jiného než AAA střílečky.
BTW "Abernathy says that the game industry would do well to keep up with the times, noting that America had voted in a black president and was taking steps to legalize same-sex marriages." Takže kreténské uvažování typu "zvolíme komunistu, hlavně že je černoch" a "svatba už není svazek muže a ženy" budeme protláčet i do herního průmyslu? -
„Ženy nejsou malým, výjimečným typem trhu na okraji hlavní skupiny. Ženy jsou novou hlavní skupinou“, říká Abernathy.
Nemyslím si. Je tu celá řada her, kde jde hrát za ženskou postavu. Jak hry z minulosti, tak i ze současnosti. Navíc nesmíme zapomínat i na příběh, kde ženský charakter taky často zasahuje do her, i když hlavní herní postava nemusí být žena.
Jestliže např. ženská autorka nějakýho románu udělá hlavní postavu své knihy jako ženu nebo muže, je taky její věc. Jestli chlap spisovatel udělá knížku, kde převažují ženský charaktery nebo mužský, proboha, kdo se na to ptá?
Nikdo nemá problém s tím, že to dotyčný autor udělal tak či onak, jak to cítil. Pokud je kniha dobrá, prodá se, a nikdo se nad tím nepozastavuje.
Ale u her se vždycky objeví nějaký potroublý jouda (kvůli dceři a bůhvíčemu), který se někomu chce zavděčovat a jiným rozkazovat, jaký příběh a osazenstvo mají herní vývojáři začleňovat do svých her? Tak to sorry...
Pro mě za mě, ať jdou ženský programovat, ať vznikají ženský herní studia, a ať si tam klidně do příběhu dají jen ženský. I další studia, kde převažují chlapi, ať klidně do her dávají víc ženských, jen hlavně ne na příkazy nějakých pomatenců, kteří chtějí ostatním autorům říkat, jakým způsobem co dělat.
Ok, vlož kapitál, a pak můžeš spolurozhodovat o tom, kdo a co uvnitř hry bude a nebude, jinak nevidím důvod, proč se nad tím vůbec pozastavovat.
Hra bude dobrá, když bude dobrá, tak, jak ji autoři udělali, nehledě na to, jaká hlavní herní postava tam je. Stejně tak jako v jiných oblastech mimo hry. -
-
Ty ses ale hysterka. Nikdo nikomu nic nerozkazuje. Chapes co to je verejna diskuse?
-
-
Nikdo nikomu nerozkazuje, jen veřejnou diskusí a prohlášeními typu: „Ženy nejsou malým, výjimečným typem trhu na okraji hlavní skupiny, ženy jsou novou HLAVNÍ skupinou“ zbytečně víří oheň...
Navíc pochybuju, že vůbec pochopils byť jen jednu myšlenku z příspěvku výš, jinak bys sám nereagoval jak hysterka. *15* -
-
Rozkaz verejnou diskusi, ty jsi dobrej :-).
Ten kdo nepochopil smysl diskuse a prisuzuje ji jiny vyznam jsi ty, nacez na to hystericky reagujes. A netrkne te to ani, prestoze jsi nucen do obdivuhodnych konstrukci, kdy jsi nucen verejnou diskusi vydavat za rozkaz. Proste malost a zaslepenost.
-
-
No jo, jenže v EUSSR se takovýhle absurdní představy můžou rychle přeměnit v realitu.
-
-
-
Jeee, už zase tohle. To už je snad nějaká móda, kdy každý ukazuje, jak moc je angažovaný a jak bojuje za správnou věc. Co jsou nejprodávanější hry? Střílečky a sporty. Opravdu chceme (a i ženy) hrát za svalnaté Rambo-girl a ženské komando v Call of Duty? Chceme hrát za představitelku drsného žesnkého gangu v GTA? Chceme FIFu, NHL, NFL, NBA jako ženské ligy? Problém je, že v těch nejprodávanějších hrách a tedy těch, co jsou nejvíc vidět, se ženské představitelky až tak moc nehodí. Tam kde se hodí, jako v adventurách, hrách s příběhem, tam už to vůbec špatné není a ženských postav je zde hodně. Bude Beyond, Last of Us, to jsou (budou) moderní hry, kde fakt nemám pocit, že by ženám ve hrách bylo něco upíráno.
-
-
V TLoU hrajes za bileho drsnaka, ktery chrani mladou divku, tedy jasne klise. Nechtel by sis zahrat treba za maleho cernouska, ktereho chrani drsna asiatka?
-
-
Jsem pevně presveccen, že by se to hernimu prumyslu nevyplatilo, jako nic porti zenam, ale vim, že mají zajem hlavne o vztahy a drby mozna nejaky serial a tim to vetsinou hasne
-
-
Na tobě jde krásně vidět, že jsi ženskou nikdy neměl..:-D
-
-
Prave ze měl dokonce chodim i do třidy s 26 holkama a skutečne jsem si dokazal všimnout, jak holka travi svuj volný čas
-
-
A jeste doplneni všimni si, že se spousta her nevyplatí uz ted a co teprve několik aaa her pro ženy. kromě zlaté the sims 3 vyjímky
-
-
Mě spíš zajímá, kolik jsi jich z těch 26ti obtáhnul.
-
-
Na tobě jde krásně vidět, že jsi ženskou nikdy neměl..:-D
-
Kdyby jsi byl starší a zkušenější, tak bys věděl, že s holkama ze třídy se nikdy a za žádných okolností nezačíná :-P (je to cesta do pekel)
-
-
-
-
-
Jak nevyplatilo? Mas pocit ze napriklad takova serie The Sims se EA nevyplatila?
-
-
SIMS hrajou i chlapi a to v dost velkém počtu.
-
-
Ovšem otázkou pak je, zdali by tržní úspěch byl takový, kdyby ho muži nehráli. A čistě bez p*dele, každej kámoš, kterého znám simsy hrál nebo hraje. Z holek co znám to rozhodně všechny nejsou. Ale to je taky tím, že výrazně menší část z holek co znám hraje PC hry obecně.
-
A? Majorita jsou furt ženy. A svého času šlo přitom o nejprodávanější hru.
-
-
člověk by to neřek ale např. já mám kámošku co hraje hry jako Dead Space,Portal,Saints row atp...a navíc se zdá že na kvalitu her dbá mnohem víc než většina lidí co znám,kteří prosedí téměř celej den u CoD (nic proti CoD,já si to taky čas od času zahraju).Podle mě by se hry podle žen trochu orientovat mohly,pokud se nebudou dělat hlavně hry pro 8-leté holčiny a začnou se dělat hry jako v článku zmíněná Lara,Remember Me nebo Mirrors Edge.Alespoň by byl zašlý stereotyp trochu rozpohybovaný trochu větší rozmanitostí...
-
Vždyť to je něco úplně jiného *7*. Holčičích a facebookových casual her jako je Sims apod. je spousta, článek je spíš o "AAA" příběhových hrách s hlavním charakterem, se kterým se má hráč "ztotožnit".
-
-
-
x
-
nejste normalni...kterej chlap ma koukat na nasrrate buznicky. Poradny holky od rany to chce (stara bujna Lara, Heavy Metall FAKK2, Kate Archer... vzdyt je rozkosny za ne hrat a divat sr na ne)
-
phorno průmysl taky, a všem je to jedno. Jediný, co žnský byli schopný po chlapech přebrat, sou telefony, pže je to pro ně jak šperk a status socky (nebo sociální status c já vim), a pak řídit blbě auta (velký kabelky)!!
Svatá pravda, a žádnej offtopic!