Přejít na výpis diskuzí
Age of Empires II: HD Edition - recenze
22.4.2013 | Ondřej Švára
143 příspěvků
-
Když sme u těch strategií ... sem si všiml, že značku Homeworld koupil Gearbox (ti co nám přinesli převratný Aliens: Colonial Marines, skvělý Duke Nukem Forever a Borderlands) ... už ste byli zapálit svíčku? Ať chudák odpočívá v pokoji.
-
Co? Jedna nebo dvě specifická jednotka, jedna nebo dvě specifické technologie a pak už jen jinak namixovaný strom technologií a jednotek. Vzhledově je odlišuje jen vzhled budov.
-
mohl bys mi prosím prozradit, kde se takový tupci jako ty berou?
-
Pro natvrdlé, když mám na mysli jen architekturu, tak se o ní v komentáři zmíním. Národy ve hře charakterizuje víc věcí než jen architektura budov.
-
Nebo co? Uděláš si další účty a přidáš mi pár mínusů do sbírky?
-
Age of empires 1 a 2 byly moje nejoblibenejsi hry, strategie na kterych jsem vyrustal (trojka byla uz slaboucka). Ale tenhle remake je podle myho mimo. Pametnici si radeji zahraji puvodni hru a ti co nejsou zatezkani nostalgii to bavit uz dnes urcite nebude *1*
-
Serr se do někoho jiného šašku.
-
Tak jsem si to stáhnul, zahrál si jednu hru a uvědomil si, že vlastně vůbec nemám chuť hrát AOE2.... takže jsem rád, že jsem to nekoupil, protože to by byla celkem drahá jedna hra.
-
Nazory lidi nejsou k placi, k placi jsou pouze ti, kteri se svuj nazor snazi vsemozne vstipit ostatnim.
-
Asi místo recenze čekal zas nějakou esej nebo blogýsek od janchora.
-
To bude možná tím že dvojka je zábavnější než trojka a i zábavnější než spousta dnešních strategií.
S tou druhou částí o CoH souhlasím, mě se druhý díl také vůbec nelíbí. -
Trojka byla jednoznačně nejslabší z celé série, všichni jsme si to koupili a všichni se vrátili záhy k The Conquerors.
-
Protože je tu trojka, tak se všichni vrací ke dvoujce, jak jednoduché *7*
-
Proč je recenze špatná? Autor je věcný. Nesnaží se hodnotit původní hru, ale zaměřuje na novinky v HD verzi a jak HD verze hry z roku 1999 obstojí v roce 2013. Jasně popisuje technické chyby hry. Slohově je to taky ok. Takže, kde je chyba? Nízké číslo nebo že to napsal Veskoslav a pár zdejších kývačů.
-
Rhulad - Přesně, každej si vytrhne z kontextu jen co se mu hodí a pak si tu honí ego pluskama a znehodnocuje kvalitní recenzi. Já si raději udělám svý vlastní názory, klidně vymínusovaný, ale svý. *4*
-
uprimne nevim kdo by se k dvojce dneska vracel když je tu prece trojka, když už. a taky je tu mnohem vic strategii ktere žanr posouvaji nekam.
sry za offtopic ale když už je reč o strategiich, ten novy coh 2 je hrozna sra..ka. Zkoušel jste to nekdo? nejen že se nikam neposunula hratelnost ale dokonce ani grafika -
Osobně vítám jakýkoli remake, protože možnost zahrát si staré pecky na dnešních strojích je slušné lákadlo. Další plus za Steam respektive za workshop, jsem zvědavý s čím fandové přijdou. Na druhou stranu, pětikilo(!!) za tohle? Srsly? Prakticky jen za tu možnost stáhnout si to ze steamu? Tak to jdu zpátky obdivovat KaM remake, tam jde aspoň vidět, že to jde zadarmo a dokonce s mnoha úpravami a vylepšeními.
-
To je hezké, když to takto někdo napíše, ale by konkrétně napsal, co je podle něj dnes už podprůměrné, by bylo bývalo lepší. Grafika? V době, kdy na Kickstarteru je to jedna hra s oldschool grafikou vedle druhý, tenhle argument neobstojí. Absence "rpg" prvků? Pathfinding?
-
To bude asi to, kvůli čemu má hru "halit opar podprůměru". *3*
-
Problém je , co lze i dnes považovat za podprůměr , když se celý strategický žánr smrsknul do tower defense pod taktovkou zpřístupnění nehernímu podprůměru .
Jistě patnáct let staré mechanismy přetřené naleštěným vizuálem už boudou působit známě , ale to nic nemění na tom , že i jednoduše generované mapy a stejná AI dokáže i po těch letech zabavit jako nejnovější klikačka ....