Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • delO

no, já hraji na PS5 a to bude nějaké medium nastavení v rámci PC a rozhodně to není grafická špička, co jsem na PS5 viděl. Ani zdaleka.

• Veskoslav

Několik generací jsme jezdli v autech bez airbagů. Stejně debilní argument o 30 fps...

• medveddd

Nevím, z jakých vycházíš benchmarků, já koukal na video Daniela Owena, kterému hra na 2060 běžela v NATIVNÍM 1080p na 30-35 s tím, že nebylo všechno stažené na minimum.

A ano, locked 30 považuju za hratelné. Konzolisti tak hrajou několik generací a ruce jim ještě neupadly.

Když má člověk starou budget kartu, musí počítat s budget performancem. Nehledě na to, že není problém dát si DLSS quality, které vypadá stejně jako native a hrát na 40. Co víc bys chtěl s 2060 u takhle vypadající hry fakt nevím.

• Derp_1337

U nejnovější DLSS 3.5 většinou není moc poznat z čeho je to upscalované, protože ta technika by měla vyhladit nedokonalosti.

Samozřejmě rozdíl poznáš, když si uděláš screenshot a budeš detailně studovat obrázky, ale v reálu to za běhu (většinou) není vidět.

A to rozlišení, z kterého se to upscaluje, je variabilní dle náročnosti scény, takže přesně to asi nejde říct.

• Veskoslav

Co to je za argument? Takže už chápu, proč se vývojáři naprosto vykašlali na jakoukoliv optimalizaci, přijde Jirků a kupí to, i kdyby to jelo 5 fps...

• Veskoslav

No jo, ale to je upscale z 1440/1080 ne?:)

• Veskoslav

Jestli 37 fps avg s DLSS na performance, low, 1080 považuješ za hratelné, tak potěš... 

• Derp_1337

Ono to asi nebude tak hrozné, jak tvrdíš, když Tom's Hardware a TechPowerUp napsali, že RTX 4070 na maximální detaily ve 4K dává 80+ FPS se zapnutým DLSS.

Bez DLSS ten výkon už je ale o dost horší. Pokud by člověk cílil na 1080p, tak 4070 by dokázala hráčům vytáhnout sotva 60fps.

• skaven

pozri sa na vsetky fora, tam hraju performance  :)

• delO

to snad jde ruku v ruce panebože. 

• medveddd

Mně teda hra přijde krásná. Na low vypadá líp než většina her na ultra a běží i na 2060, skoro pět let staré budget kartě.

Pokud nejsi spokojen s tím, jak hra běží na tvém PC, třeba pro tebe někdo udělá mod, který low přejmenuje na ultra, abys měl pocit, jak to to tvoje dělo dává.

• jiri.svak

Hraješ hru, nebo hraješ její performance?

• delO

Control má ten combat ale hodně dobrý, tam opravdu dává smysl systém progrese, jelikož ability  úplně mění hratelnost a postupem času jsi polobůh. Ta hra je  ve všem směrech až na optimalizaci vynikající.

• Pořídil jsem si Runu a těším se až večer uchopím do jedné ruky gamepad a do druhé pyj. Nemám 4K monitor, takže má RTX 4070 se zapnutým frame generation bude pro dokonalý zážitek stačit.

• Lukyz

Control mě strašně nadchl a následně strašně nudil, stejně jako první AW. Atmosféra a příběh u obou her boží, ale naprosto nudnej a repetiví gameplay.

• delO

já v tomhle souhlasím s Veskoslavem.

Ta hra bude určitě masterpiece jako skoro každá jejich hra, ale nezlobte se na mě, optimalizace skrz platformy neexistuje.

Celé mi to připadá jako lobby, když jsem viděl technologický rozbor Digital Foundry, kde popisují, jak Alan Wake 2 zvedá laťku v rámci technologií a pak se dozvíš, že na konzoli to jede v nějakých 800p, tak si musím klást otázku, je to stále nezávislá novinařina? 

Pár let zpátky byl standard hrát ve 1440p a 4K na PC, s příchodem PS5 to přišlo i na konzole, Demon Souls místy vypadalo jako CGi v nativním 4K, za tři roky hrajeme doslova v HD rozlišení a upscalujeme do 4K při množství bordelu na obrazovce.

Grafická karta za  50 tisíc nedá nativně ve 4K tuhle hru při stabilních 60FPS ani na high bez vyplého RT, tak kde to jsme? 

Novináři mlčí, nebo to chválí. 

• vonTossis

Udělali mezi tím třeba výtečný Control, který patří do stejného světa. 

• Veskoslav

Pak je ale otázka, proč je doporučené CPU 8+16, když to hra nedokáže ani využít.

• Veskoslav

Aha. To se velice omlouvám, žil jsem v bludu, že přešli na UE5 kvůli právě jejich skvělému optimalizovanému enginu.

• mr.clayman

Ten Steam jsem jen plácl. Je mi fuk, kde to vyšlo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit