Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mám trochu obavu, že ty Alanovy sekce byly příprava na nového Maye Payna.

• Tak si něco na Epicu pořiďte. Lidi by neměli problém s Epicem, kdyby ta služba poskytovala aspoň to, co má konkurence. Což neposkytuje. Tak proč řešit dalšího klienta, který pro zákazníka nenabízí vůbec nic navíc? 

• On jen trolí aby měl reakci a nepřišel si tak moc sám. 

• Veskoslav

Lhář a ještě šašek k tomu...Jenom diletant může napsat, že Epic funguje většinu času lépe než Steam....Kdyby Epic byl taková pecka, tak by mu asi neklesly tržby za hry 3. stran, co? Ale to pak nabourává tvou "logiku"....

• Derp_1337

"Epic funguje ... dokonce lépe než Steam"

Hahaha 😂

Ten tvůj vtip se povedl. Povykládáš nám ještě nějaký další?

• blaiddtom

pozor aby ta to nahodou nezabilo ze nebudes mat nieco vo svojej bezcennej steam knihovnicke

• blaiddtom

jedine co tu od vsetkych vidim su same vymluvy a ospravedlnenia preco byt pohodlny a rozmazleny... epic funguje uplne bez problemov, dokonca lepsie nez steam vacsinu casu a podpora je nebe a dudy oproti valve..

neskutocna degeneracia a potreba za kazdu cenu na vsetko len frflat

• blaiddtom

lebo hraci su dnes jak opičky a neexistuje ze by si kupili nieco mimo ich virtuálnej steam knihovnicky

• Morraw

Se nedivím. Stáhnul jsem si to na zkoušku a sekalo se to jako prase. Z poslední doby stejný problem u Remnant 2 a Lords of the Fallen.

• Morraw

Eh, no zrovna absenci fyzických kopii bych neviděl jako problem. To už je dnes minorita. A to mám doma plno sběratelek. Za poslední 4 roky jsem si koupil možná tři krabičky.

• Derp_1337

Absence fyzických kopií u PC verze by se dala ještě přežít. Lidi jsou zvyklí nakupovat přes eshop Steam.

Ale jakákoliv nemožnost nakoupit v kamenných obchodech i u konzolové verze?? To je fakt už moc.

• Veskoslav

Epic účet mám od doby, kdy většina lidí ani nevěděla, že něco takového je a hry tam sbírám spíše jako "kartičky Pokémonů" než že bych to reálně někdy hrál. Není jediný rozumný důvod tam cokoliv pořizovat. 

A jde o přístup Epicu jako takového. Kupování exkluzivity, přelepování krabiček týden před vydáním (Metro Exodus). A Timík tomu také moc nepomáhá. K tomu zalagovaný obchod, který doteď jede pomaleji než všechno okolo včetně Ubisoftí srandy nebo EA legrace. 

A co si budeme. Celý Epic Games padá a žije pouze s jednou hrou. Takže riskovat, že si koupíš AW na Epicu, aby celý shop za 5-10 let skončil a ty si o to přišel. Jsou i snadnější způsoby, jak vyhodit peníze. 

A srovnáváš Steam před 20 lety, kdy net byl jenom o něco rychlejší než průměrný důchodce v Kauflandu a edice her nebyl jenom disk nebo kód v krabičce, ale artbook, návod, návod ke hře a jiné srandy. Bylo tedy zcela logické, že lidé protestovali. Navíc Steam byl v té době osekaný na kost a defacto nenabízel žádné bonusy. Problém je ten, že tam, kde byl Steam před 20 let, tak tam je teď Epic. Sice o něco pokřočilejší, ale v základu není o moc lepší. 

P.S: Ono jde vidět, že i lidé nějak kašlou na Epic launcher jako takový, když je ještě pokles útraty za hry 3. stran oproti roku 2022...Pokles při nárůstu účtů. To může dokázat jenom TImík a jeho tým...

• Já už účet na Epicu mám dávno (byť jsem tam dlouho nic nehrál), takže se hra jen nainstalovala a spustila, toť vše.

• Izmæl

Epic exkluzivita prodejům asi opravdu nepomohla, ale co jí nepomohlo už vůbec byla absence fyzické kopie. Od vteřiny, co to oznámili nebyl na internetu jediný člověk, kterému by to nevadilo. Včetně mě na chvíli, než jsem polevil a řekl si tak co už.

Digitál sice vede a je jednodušší, ale hráči jsou prostě stále ujetý na fyzický kopie, ať už z jakýchkoliv důvodů, ale tady to Remedy bohužel netrefili a přišlo mi, jak kdyby měli všechny ty nářky tak nějak u čokodíry :/

• Derp_1337

Problém je v tom, že Epic je fakt opravdu hodně uživatelsky nepříjemný. Manageři Epicu o tom ví, ale vůbec nic s tím nedělají. Jejich ředitele prohlásil, že ten obchod může být klidně totálně rozbitý, ale tak dlouho dokud tam dostanou hry, tak hráči se budou hrnout.

Přitom by to mělo být velmi jednoduché, aby pár vývojářů zapracovalo na UI. Ale oni to nedělají jenom z principu, protože nějaký hloupý ředitel řekl "ne".

A herní komunita na to řekla z principu taky "ne". A teď se ukáže, kdo má větší trpělivost a kdo ustoupí.

A uvedu ti příklad, co na tebe Epic dokáže nachystat:

Já to jednou nevydržel a chtěl jsem si udělat účet na Epic Store. Ale při registraci to chce ověření toho, že "jsi člověk". Jenže manageři tehdy nechtěli platit za nějakou hotovou službu jako "Captcha" a tak se rozhodli, že jejich vývojáři vyvinou úplně nový a revoluční systém ověření.

Celé to bylo postavené na tom, že jsi postupně před sebe dostal 20 obrázků a musel jsi je rotovat do horizontální polohy. Ono to nezní tak hrozně, jenže nějaká "hlava pomazaná" si řekla, že to by přece bylo moc jednoduché a tak na každý obrázek přidali časový limit v podobě 3 vteřin !!! A nejhorší bylo, že jsi musel nejdřív dodělat všech 20 obrázků a pak teprve na konci ti to řeklo "sorry, ale úplně začátku 2. obrázek byl o 5 stupňů špatně natočený. Zkus to znova." 🤮

Někdo ty obrázky dal na poprvé, protože měl štěstí na jednoduché obrázky. (Je lehčí rotovat obrázek domu než obrázek zvířete klečícího v trávě). Ale spousta lidí to nedala ani na 20. pokus! Na Epic se sesunula vlna kritiky, ale oni to moc neřešili. Trvalo jim víc než 3 měsíce než změnili "are you human?" ověření. Neskutečné.

• Derp_1337

Je to věc dohody mezi vydavatelem a vývojářem. 

A Sony a Micro$oft by si sami od sebe nesnížili tržby tím, že zakážou distribuci v normálních kamených obchodech. Oni totiž moc dobře ví, že ohromná spousta hráčů je konzervativních, takže preferují kamenné obchody a nenakupují přes jejich eshop.

• Derp_1337

Taky mi z toho zůstává rozum stát. Tak jedna věc jsou nějaké silné kecy ředitele... ale na druhou stranu tam přece tam měli mít nějaké manažery s trochou rozumu, kteří by pověřili pár vývojářů postupným vývojem uživatelsky příjemných vychytávek.

• BohumilCisar

Mně to nedá se nezeptat: To je pro vás takový problém si prostě udělat účet na tom Epicu, když se to tu rozpitvává pořád dokola? Já jsem nikdy nic přes Epic nekupoval, takže s tím nemám zkušenosti. AW2 mám na PS5, kde si normálně hry kupuju fyzicky, ale v případě této hry, na kterou jsem se těšil několik let, jsem neváhal ani vteřinu a prostě udělal výjimku a koupil ji z PSstoru, kde to nebylo úplně levné. A ani vteřinu jsem toho nelitoval. To fakt budete ignorovat jednu z nejoriginálnějších (a pro některé i jednu z nejlepších) her jen kvůli tomu, že není na vaší oblíbené platformě? Ještě si živě pamatuju, jak se cca 20 let zpátky hatoval Steam a hráči se ho snažili bojkotovat, protože si přece nebudou kvůli CSku instalovat další appku. No a vidím, že dnes je to přesně opačně a bojkotuje se to, co na Steamu není 😀

• Karlos23

jestli to spíš nebylo tím, že půl roku před vydáním na Steamu ho Epic stihl rozdávat na EGS zadarmo. 

• Karlos23

No chápu, že Epic je svým způsobem vydavatel a ten kdo celý ten vývoj zaplatil a proto si z AW 2 udělal svoje promo na svůj EGS. Každopádně Steam je obrovská platforma s nesrovnatelně větším počtem uživatelů jež má rádo svoje knihovny a třeba já jsem několik týdnů před vydáním psal dopis Remedy, že jejich hry miluju, ale pokud se AW 2 neobjeví také na Steamu, tak si tu hru prostě nekoupím. Takže pokud se AW 2 doteď nezaplatil, můžu si myslet že na tom velký podíl má právě absence AW 2 na Steamu. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit