Přejít na výpis diskuzí
Americké studio chystá hru o Golemovi z historické Prahy
7.2.2013 | Pavel Dobrovský
121 příspěvků
-
Kdyz se ti libi nejakej namet a chces z nej udelat hru a zachovat pribeh tak z toho bud muzes udelat adventuru a nebo vypichnout par stezejnich bodu ktere se ti zdaji dulezite a udelat okolo toho dobrou hru jineho zanru.
Ja jako hrac pro ktereho adventury nepatri k nejoblibenejsimu zanru preferuju dobrou hru. -
V tom smyslu bude špatná, protože když už si někdo vypůjčuje tradiční námět, tak na oplátku má mít k němu trochu úctu a snažit se ho vystihnout obsahově a nezprznit. Což je přesně Golem Mechwarrior. Je tam tak strašně moc vidět ta prvoplánovost vzít netradiční prostředí pro Amíky a naroubovat na to akční hru aniž by to s pověstí mělo samo co dělat.
-
Na to neni co psat protoze ty uz jsi jednoznacne rozhodnuty ze to bude spatna akcni hra i ktera urazi tvuj historicky jemnocit...
-
To spíš asi nevíš co napsat? Až na něco přijdeš, klidně se poděl...
-
"dobra akcni hra ze stredoveke prahy s golemem" *1* RLY? Ale mi to je jedno, jsme svobodná země ať si každý plácá co chce, já jim ale peníze na to nedám. *5*
-
Kdyz pises takovy veci mam hroznou chut te urazet ale neudelam to. Takovej jsem humanista :D
-
Předsudky byly, jsou a budou. Jedno se akčnímu žánru musí nechat: má v současný době šanci přitáhnout asi nejvíce lidí. Čím víc lidí si to zahraje, tím je větší pravděpodobnost, že někoho nezaujme jen ta akční část, ale třeba i architektura starého města nebo si vyhledá původní pověst nebo se třeba začne zajímat o historii jako takovou.
-
Proc ne? Ja vubec nevim ze to tu nekdo tak hrozne resi. Mne se naopak libi ze se nekdo o prahu zajima a jsem fakt zvedavej na jeji vytvarne ztvarneni.
Kdyz se nahodou ta hra nepovede ublizi to nekomu?
A co kdyz to bude dobra akcni hra ze stredoveke prahy s golemem? Bude to opravdu o tolik horsi nez kdyby to udelali uplne fiktivni? -
Ne.
-
A co takovej Tommy Magnusek a Bastardi 3?
Kecám *1* Ale včera jsem bohužel shlédl celou trilogii Bastardů, takže ve mě ještě doznívají dojmy. -
A vidíš, mě to na první dobrou asociovalo spíš Shadow of the Colossus naruby.
-
Protože tím jen prohlubují předsudky o hrách, že když vezmou tradiční historický námět (pověst), tak z toho nedokáží udělat nic víc než akční blbost, která nemá se smyslem pověsti nic společného.
-
Zrovna Woody Allen je podle me az na par starsich kousku uplne hroznej. Jinak amici maj samozrejme mnohem vic kvalitnich reziseru ale kdo to videt nechce ten to samozrejme neuvidi.
Mit alespon jedinyho Ceskyho rezisera co jeste dokaze natocit dobrej a zajimavej film tak bych skakal do stropu. -
Líbí se mi, co zatím ukázali z vizuální stránky, jestli nebude repetetivní hratelnost, což bývá u dost mlátiček, tak by to nemuselo být špatný. A že se to přesně nedrží pověsti... tu už tu jednou máme, nikdo nám jí nesebere, tak proč jí nepojmout trochu jinak?
-
To zas ne. Mají jednoho Woodyho Allena aspoň :)
-
Golem Mechwarrior? *1* To je akční brak na n-tou *15*
-
Ale pán Grygar, je to přece Amerika! Tam nic něž akční brak přece nemají!
-
Uplne mi ukapla slzicka...
-
Že přístup autorů už od pohledu nemá nic společnýho s akčním brakem.
-
Ale jak tuhle herní kastraci historie a pověstí může někdo obhajovat, to nevim. Golem je hlavně židovská pověst, vychází to z židovskýho náboženství, stvoření člověka a pak hlavně z pocitu utlačování, nespravedlnosti, které se na židech páchali, si vytvořili takovouhle pověst silné bytosti, která jim dodá sílu, když žili v těch ghettech vyvrženi ze společnosti. Golem neni žádná mašina na zabíjení a bitevní ochránce Prahy, nebo co. Fakt strašný :)