Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 4 knihy povídek Zaklínače? Něco mi uteklo?
  • Magister_Peditum
    Zkus Abercrombieho První zákon. Hodně nabourává stereotyp fantasy macho hrdiny. *3* A Eriksonova Malazská kniha padlých má tolik rovin, že spousta lidí nerozdýchá ani první díl. *15*
  • Jo Píseň ledu a ohně je sice pěkná, ale knihy mám doma a nečetl. Pokud to seriál nepos... tak to může býti zajímavé. Pocity to vyvoláva jíné, ale zajímavé. Na knihy se těším. Pro mě je toto vyjímka, kterou ale RR Martin hned tak nedokončí.
  • A napsal ji soukromě pro někoho a unikla, jak jsem někde četl.
  • Přečetl dost. Mě prostě nesedí.
  • Magister_Peditum
    Díky.
  • GlaDOS
    Doporuč mi tedy něco. I když lidé, co mají něco načteno, nepíší jako totální negramoti.
  • řeŽ, inteligente. Bohužel můj chabý intelekt nestačí na tvoje myšlenkové veletoče.
  • Magister_Peditum
    A jsme zase u toho. Děláš tady závěry, a druhým dechem dodáváš, že jsi z toho téměř nic nečetl. *4*
  • Nicméně je třeba uznat, že ta současná východní je člověku mnohem blíže, než ta západní. Alespoň podle mých skromných zkušeností. Tolkien založil fantasy tím, že vzal drobného človíčka a nechal ho prožívat spousty různých dobrodružství. Politika mu sloužila jako nástroj, nikoliv jako forma. To je dle mého prvek, který ze současné západní tvorby vymizel, vše se tak nějak děje v politice a o politice, zatímco příběh, ta malá dobrodružství jdou stranou. Musím uznat, že jsem zatím nečetl nějaké velikány západní fantasy, ale zkoušel jsem Toma Lloyda, kde to jsou politické boje, a zkoušel jsem Glena Cooka, kde je to to samé. Martin na tom bude obdobně, byť jsem nekoukal ani na seriál, protože prostě podle mého názoru kniha musí jít první. To východ, ať už z důvodu neprostupných hranic, či z důvodů společenských (přeci jen je západní civilizace mnohem více vázaná na společnost jako celek, kdežto na východě jde více o existenci jedince) se prostě soustředí na konkrétní postavy, což je to ono dle mého gusta. To je to, s čím tenkrát přišel Tolkien, nebo níže zmiňovaný Herbert. Politika nástrojem, nikoliv formou. A je to ostatně důvod, proč čtu Kinga, který je z velké části soustředěný hlavně na jednotlivé postavy. Je to také mnohem blíže hrám (na mysli mám hlavně pen & paper).
  • Tikov
    Dovolím si příklad ze svého dětství- PP jsem četl někdy kolem 13 let a nebyl problém. Zaklínače jsem zkoušel v 15 a ani tehdy to ještě moc nešlo a vrátil jsem se k němu po 8 letech až letos v létě (díky dokonalé audio verzi od Eka :( )
  • walltar
    Tak se di zase vždělávat ... my narozdíl od tebe už máme základku zasebou.
  • Magister_Peditum
    Což rozhodně není něco, nač bychom měli být hrdí. Lidi se pomalu odnaučili přísloví: "dvakrát měř, jednou řež". *3*

Opraveno.
  • Zayl
    To jo, klátím se smíchy. Škoda že se to děje každému z nás ve větším či menším meřítku každý den několikrát.
  • Magister_Peditum
    Tys toho ze "západní" fantasy asi moc nepřečetl, co? Stačí jen ten seznam autorů, co tady postoval Aleš... to by pro začátek mohlo stačit.
  • huhi - to byl poněkud přehmat :-) Naopak - pětileté dítě velmi dobře chápe obsah Pána prstenů - klidně to můžeš předčítat před spaním, ale netroufla bych si dceři ani v devíti letech předložit Zaklínače, ačkoli paradoxně i ona je členkou oficielního klubu AS.....
  • Magister_Peditum
    Zábavného na tom je to, že tady někteří dělají závěry na základě příkladu, co on tady popsal.
  • Tvuj nazor. Podle me hloupost,ale mas na nej pravo.
    Pan prstenu je pohadka pro dospele,a to je proste fakt. Male deti nema sanci nicim zaujmout..
  • Pán jistě žertuje :-p
    A nebo v šestém díle GRRM zaválí, přejmenuje Ašu na Yaru s tím, že to tak fanoušci mají raději, škrtne haldu postav - co po nich taky a polovinu kapitol věnuje Ros....Ros s Malíčkem, Ros s Daenerys, Ros s Catelyn, Ros se Stannisem, Ros s Wun-Wunem, Ros s Krvavou Vránou laškovně si natáčejíc jeho kořínek na prstík....
    Mimochodem ta PC hra Cyanide studios je zoufale špatně hratelná a nudná....
  • Však tě sem nikdo nezval, vrať se zpět do toho vašeho "černouškova".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit