Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pc hraci to neradi uslysi, ale proc kazit gameplay a ovladani hry kvuli neergonomicke klavesnici. PC fanatici tvrdi, ze klavesnice s mysi je ve vsem lepsi nez gamepad, takze ti nebudou mit problem a ostatni si to muzou zahrat s gamepadem. Je potreba se s nim naucit zachazet, ale jde to snadno, do tydne jsem to zvladnul na pomerne obtizne hre z hlediska ovladani, heavy rain. A samoztejme je potrebs mit kvalitni gamepaf, ne nejaky sunt. A pak zjistite, ze gamepad nabizi flexibilnejsi ovladani u rady typu her.

Staci se podivat na skyrim a jeho zprznene ovladani ve srovnani treba s dark souls a to imho prave kvuli klavesnici a mysi. I pc hraci by se mohli naucit pouzivat herni ovladac, ktery byl vytvoren specialne pro hrani her a ktery je perfektni pro bojove tps.
    • Dark Souls je ultimátní odpad překonanej jen Skyshitem
    • Rozumím ti, ale jsem zvyklí při hraní se rukama opírat o stůl to není problém s klávesnicí a myší, ale zkus to s ovladačem. Ovladač mi nevadí, ale jak říkám počítač mám nastole nesedím na gauči u TV. Možná někdo řekne, že to je má pohodlnost. Ano je ? Hraji hry ve svém pohodlí.
      • Ja tomu rozumim, take jsem se s gamepadem u pc nesmiril, proto si radsi tyhle hry zahraji na konzoli, je to lepsi nez na pc s klavesnici.
    • Ale oni netvrdi ze mys a klavesnice je lepsi. Oni tvrdi ze jsou na to zvykli a proto to je PRO NE lepsi. A nechcou zjistovat jak je gamepad flexibilni.

Pak prijde nakej jejda a zacne tvrdit "nee, tohle je pro vas lepsi". Proto si stezuji. A ostatne, ja tyhle jejdy taky nechapu. *15*
      • Kdyz nechteji, tak ne hteji, to je jejich vec, ale at pak nebreci, ze se nekdo rozhodl udelat hru na miru gamepadu, ktery funguje dobre na konzoli i pc a na nektere hry je vhodnejsi.

Neprekrucuj a nedramatizuj, nic takoveho jsem netvrdil.
        • Jo protoze jsme opet u toho "do ted to slo ale uz nejde". Ono nejde udelat hru co by vyhovovala oboum nazorum ze? *5*
          Jinak se na me nezlob, ale vetsina tvych postu (az na vyjimky, se kteryma sem uz parkrat souhlasil) jsou stylem "ja to vim lip, a az vyrostes tak to budes taky tak videt".
          • Kdo rika ze to nejde? Jde to, ale stoji to penize a prinasi to omezeni a nutne kompromisy. A pritom je to zbytecne, protoze gamepad na pc take funguje, tak proc ho nevyuzit naplno? Jestli chce nekdo trucovat, jeho vec.
            • A je ti jasný, že pokud k tý PC verzi nebude přibalený gamepad, tak to bude z marketingového hlediska totální fail? Dělat PC port pro gamepad, když většina PC hráčů gamepad nemá, to je asi jako dělat na PS3 hru, která se hraje líp na klávesnici a myši. Prostě tento krok je imho jednoduše hloupost. Toto mě ale u studia typu Ubisoft dávno nepřekvapuje.
            • To je slaby duvod pro vytvareni kompromisniho omezeneho ovladani.
            • Proc? Protoze jak je videt tak hraci chcou i ovladani klavesnici. Az budes mrcet ze se hry na PC nevyplati, tak si vzpomen co pro hrace EA a spol dela. *5*
  • Mili hraci. Mohli by jsme z toho udelat PC hru, ale port z konzole pro nas bude levnejsi. Nemejte zadna ocekavani, ale hlavne si to kupte, pak bude vse ok. (Copyright Blizzard 2012)

*1*
  • At se vyvojáří nediví se jsou tak málé prodeje na PC když maj i problém udělat pořádný nastavení a hodit jen konzoloidní port. Kde chybí zakladní věci jako FOV a vetší možnost nastavení grafiky nebo i přenastavení tlačítek je už dokonce problém. Víc her jako Tribes, Quake atd. Jde to od 10 k 5.
    • Kauzalita je opacne, nejprve nizke prodeje a proto priklon ke konzolim. Imho za to muze piratstvi, kdyby bylo na pc piratstvi na urovni konzoli, tak prodeje her budou konzolove prekonavat. Ale s 90% piratstvi at se spis nedivi pc hraci.
      • Verim, ze mas v rukavu dukaz, ze kdyby se nepiratilo tak by si to vsichni "pirati" museli koupit a tedy koupili (ber s nadsazkou) a kapsy vyvojaru (vydavatel se smeje, vime proc) byly narvany dolarama a timpadem my dostavali stale kvalitnejsi tituly, hlavne po strance hratelnosti.

A nebo mozna (jak si myslim ja) ty konzumni hnoje proste urcity lidi nebavi. A proto se nezaplati, pirati nepirati (az na vyhypovane vyjimky).
      • představ si že jsem přesně čekal něco takovýho tu někdo napíše, ale to řešit to nebudu..
        tu máš odpověd pěkný čtení .. http://www.gamermc.com/2011/12/01/the-real-cause-of-piracy/
        • Muzes mi objasnit souvislosti? Ja se preci nesnazim vysvetlit priciny piratstvi, ale jeho dopady.
          • Mě by zajmalo jaké dopady to má. Vydavatele to nijak nepoškodí nic ho nestojí. Chytrý člověk si to vyzkouší pokud se mu to líbí tak si to koupí pokud ne jde dál..
        • Psychotic
          1) Nějaký neznámý bloger nemá žádnou kredibilitu - myslím, žes jeho stránku našel zadáním slova "piracy" do googlu.
          2) Článek vůbec neodpovídá na Jejdáskův post. Je pravda, že PC má mnohem větší uživatelskou základnu a kdyby nebylo pirátství a lidi hráli stejně jako teď, snadno by prodeje PC předstihly konzole.
          3) Tento skvělý muž prostě vzal argumenty (podložené či ne), které piráti píšou všude a pořád a zplácal z nich jeden hodně dlouhý článek. Nic světoborného se tam nepíše.
  • Kde sme kurv*??!! Tohle mě teda nasralo jako by to dalo nějakou speciální práci. Kurv* investice prej, dám jím litr a budu to hrát na gamepadu s který si budu připadat jak kdybych poprvé hrál hru... proč mě sotva přijdu z práce tohle musí nasra*.
  • Je do tyden co jsem dohral Revelations a s ovladanim jsem nemel problem. Jedine v cem mi to obcas zahaprovalo byl spatny odhad zda skakat dozadu ci do strany. Ale to nebyla vina klavesnice ani mysi. Takze pokud nespachaji nejakou prasarnu tak se bez gamepadu obejdu i nadale. *6*
  • říkejte si co chcete ale assassin je (nechcu říkat konzolová) gamepadová hra jako vyšitá mnohem víc než třeba serie GTA tam se to omlouvá ještě střílením ... od sytému boje přes lezení po akrobacii,,.. tohle není FPS naučte se s tím gamepadem žít je to generacemi zdokonalovaná záležitost zato myš s klávesnicí doznala minimum změn..
    • Doznaly minimum změn, protože to jsou dokonalé periferie.
      • Dokonale nejsou, ale primarne jsou ergonomicky prizpusobene kancelarske praci a i kdyz jsou herni modely, ktere se snazi zlepsit jejich ergonomii pro hrani her, tak vetsina hracu stejne hraje na tech kancelarskych.
      • smejki
        až na to, že tomuhle kombu chybí analogový input.
        proto existují kniply, volanty a další věci, které se montují i k PC *3* , protože řídit na šipkách je šialené.
      • klávesnice do ní má teda daleko....
        • PS: klidně bych si na myši místo kolečka představil klobouček pro scrollovaní do všech směrů do začátku.... máš pro dokonalost nízké nároky
          • Tikov
            Nutno podotknout, že alespoň mé myši mají vykyvovací kolečko i do stran pro tyto účely. (A stály zhruba jako každá druhá kancelářská myš)
  • walltar
    Mám klávesnici a myš ... a s gamepadem bych si ani nevytřel řit ... jediné na co je dobrý abych ho položil na zem a pořádně dupnul.
    • No vidiš, já když jsem zapl poprvé assassina na klávesnici tak sem se málem poblil a řekl jsem že to hrát nebudu jak je to na houby. Všechny assassiny jsem nakonec dohrál na PC s Xbox ovladačem a za na klávesnici bych to už fakt nehrál... Ten zážitek na ovladači je uplně jinej a hra teprve stojí za to...

Takže ať tam klidně vůbec podporu klávesnice nedávaj :))
      • A já dohrál všechny na klávesnici, a přijde mi to lepší. Heč
  • Ani jeden AC se nehrál dobře na klávecnici a myši :D, tak co řešit. Někdy je potřeba se rozvalit do křesla a mlátit do toho gamepadu :)
  • terz
    Nafouknutá bublina.
  • Tak to je teda super! To by dalo takovou práci implementovat funkční systém z AC2 do trojky? Když si jiná a menší studia (CD Projekt) dávají práci s tím, aby Xbox verzi přizpůsobil i grafickou stránku hry, to opravdu Ubisoft nemůže udělat naopak mnohem míň? ! Asi si radši namíchnou fanoušky série. Neměl bych problém s pořízením ovladače, ale mě prostě ty páčky nevyhovují a přijde mi to nepohodlné, nepřesné a omezující proti myši a klávesnici! A jsem si taky jistý, že tenhle problém nemá vůbec málo lidí.
    • Spades
      Však taky systém z AC2 ACB a ACR použijou - myslíš si snad, že ten systém byl uzpůsoben pro klávesnici a myš ?
      Vždyť vám prakticky jen místo páčky dali myš a na tlačítka gamepadu namapovali tlačítka z klávesnice... To ti udělá i emulátor...
    • Ringwraith
      Moje názory:
      Nepohodlné? Věc názoru, na 99% by jsi si zvykl a nic by ti nevadilo.
      Nepřesné? Pro přesné míření ano. Pro běhání ve třetí osobě jsou plně dostačující.
      Omezující? Pouze sebeklam. Kolik kláves na klávesnici v Assassin's Creed používáš? Bude jich podobně jako tlačítek gamepadu. Teď jsem hrál RE5 a mířil jsem samozřejmě myší, ale pro QTE jsem přecházel na gamepad - na klávesnici se mi ostatní klávesy "pletly pod prsty" a mnohdy se mi ve tmě nepovedlo během vteřiny rychle namáčknout F+V nebo jinou kombinaci.
      • Mě na gamepadu vadí právě ty páčky, se zbytkem problém nemám. Jsem si vědom, že to jinak asi řešit nejde, ale mě třeba plně vyhovuje mít možnost řídit pohyb vpřed myší, do toho kličkovat klávesnici, případně se myší při běhu rozhlížet, v tomhle páčky stejně citlivé být nemohou. Jinak spousta her je pro gampad dělaných a nemám s tím problém. Ale přijde mi divné, pokud by se měl zachovat systém z předchozích AC, že by se k tomu vůbec někdo vyjadřoval. Kdyby byla ne/podpora klávesnice už od počátku série stejná, tak si člověk zvykne anebo ne, ale takhle...
        • jinak teda ergonomie gamepadu je semozřejmě o něco lepší, ale pletení kláves se dá zamezit programovatelnými tlačítky na myši a chytrým rozložením kláves (použít alt, písmena qerfc- takhle jsem problém nikdy neměl)
          • Ringwraith
            Jako jo, to je fakt, taky jsem si mohl rožnout a na tu klávesnici se dívat.

Ale prostě jsem jen u toho RE5 uvedl případ, kdy mi přišlo pohodlnější chňapnout gamepad a pomocí muscle memory vybírat dvě ze čtyř tlačítek a ne dvě z 26 kláves.

Jinak jo, souhlasím, že páčky jsou méně citlivé. Ale v podstatě všechno, co jsem na gamepadu hrál bylo v pohodě a nepřipadal jsem si nijak omezený. (Darksiders, LotR: War in the North, WH40K: Space Marine,... atd.)
      • Mal som možnosť hrávať na gamepade. A zrovna jednoducho sa mi Assassins nehral, ani GTA IV ani ďalšie hry. Proste ja som si s tým pripadal vtipne. Naopak malý chalan, ktorý na tom hral tak mu to šlo od ruky no ja som sa nevedel ani poriadne namieriť na určitý ciel. Podľa mňa nepraktické a je dosť blbé to považovať za "konzolovku" keďže to je podľa mňa rovnaké ako zaklínač, ktorý si enviem predstaviť bez myšky a klávesnice

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit