Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to stejné jako např. s divadlem nebo kinem. Majetkové právo a kupní smlouva se zde vztahuje na lístek = licenci vidět hru / film. Samotné představení je pak služba. Takže pokud se budete v divadle chovat nevhodně, je možné vás odtud vyvést bez možnosti vrácení vstupného. Přirovnání to samozřejmě není dokonalé, ale zhruba sedí.
  • Ok blbej příklad sem použil jelikož steam je vlastně zaměřený na singl hry jenže Diablo prezentovali rovnou jako Online onli a tak se ta hra prostě musí brát. (I když se to mě taky nelíbý jelikož asi kvůli tomu třeba nikdy na Diablo nebude ani čeština ¨, jelikož i ta by mohla bejt braná jako závadná Modifikace.)
  • To je samozřejmě EULA samotná, protože kupní smlouva jako taková vlastně neexistuje. Nicméně je jasné, že hra je chápána jako služba, takže majetkové právo se zde neuplatňuje. Je možnost koupit si pouze licenci hru hrát. Pokud by nějaký soud potrvrdil, že toto není možné a hru je možno prodat pouze formou převodu majetkových práv, byla by samozřejmě neplatná i EULA. Ale to asi není na pořadu dne.
  • Dobrý postřeh, prokázání viny je samozřejmostí a to by Blizzard horko těžko dokázal, takže si evidentně ze zákonů, ústavy atd. těžkou hlavu nedělá a odstřihává od hry aniž by prokázal vinu dotyčného hráče, který je pochopitelně nevinný do doby než je mu prokázána vina.

Já doufám, že to někdo z postihnutých hráčů dotáhne dál a Blizzard dostane trest, tyto firmy si stále dovolují víc.
  • Coze? Mas skusenosti so steamom? Mam ho 99% casu v offline mode, ked nekupujem alebo nestahujem hry. Jedinu hru, ktoru hram online je race07, ale ani tam nemusim prepinat do online modu. Staci len pripojit router k pc. Vynimkou su hry, ktore vyzaduju autorizaciu po instalacii, ale iba prvy krat (tak ako niektore krabicove). Ak by nejaka hra vyzadovala nonstop pripojenie pre single player, tak by to bolo skor vynimka.
  • Skutečně?

Ze smlouvy: If you have purchased a license to use Blizzard’s Diablo III Interactive Game (“Diablo”) and you reside in North America, then any license to use the virtual goods (“Loot”) you purchase and sell through the Auction House is provided to you by Blizzard Entertainment, Inc., who will be your contracting party hereunder.

Vidíš tam to spojení "license to use"?
  • No nefungoval. Pokud jsi hral online a pak jsi treba nemel net (vypadlo spojeni treba), tak to automaticky vyzvalo "chcete se prepnout do modu offline?" a kdyz si to do toho modu prepnul, tak stejne to chtelo pripojeni k internetu a mel jsi smulu. I kdyz to bylo fakt davno, tohle uz je urcite opraveny :)
  • EULA není zákon, tento cár je samozřejmě podřízen legislativě dané země a já jako laik pohybuji o tom, že tohle je košér a bylo by zajímavé vidt takový soudní spor. Jestli je něco opravdové zmrdstvo, tak je to klamání zákazníka, toto stálo ještě nedávno v jejich EULE po vydání hry:

"Section 11
    "Duration of the "On-line" Component.
    The Game is capable of both offline and online player modes, both of which require that you obtain authorized access to the Service. You understand and agree that the Service is provided by Blizzard at its discretion and may be terminated or otherwise discontinued by Blizzard pursuant to the Terms of Use."

http://us.blizzard.com/en-us/company/legal/d3_eula.html

Dnes už by si to tam hledal marně a někdy v posledním týdnu nebo dvou to odstranili a změnili, tomu já říkám svinstvo a někdo takový jako Blizzard je ten poslední co může křičet když klame zákazníky s údajnou možností hraní offline, naopak je čas aby někdo klepnul přes prsty je.
  • Ok tak ale neříkej, že zase Blizz něco vymyslel, když s tim přišli užý dávno jiný a neříkej, že Maxis uvádí jako příklad zrovna Diablo, jelikož mohli uvést jako příklad cokoliv.
    Vlastně už několik let maj online Spore(částečně závislý na netu) a Darkspore(taky Online onli), z čehož soudim , že k tomuhle online onli už taky pěkně dlouho směřovali
  • Já jsem s ním nikdy problém neměl. Můžes popsat v čem přesně to bylo úplně nanic?
  • já jsem s DRM a steamem a originem skončil, mám doma dvě hry, které nejdou ani bez netu nainstalovat a né vždy ten internet doma mám, takže dokud to má online cokoliv nekupuju
  • hru si nadobudol kúpnou zmluvou od Blizzardu, takže to majetkové právo je...
  • Určitě. Nikdo tě nemůže nutit přijmout nové licenční podmínky. Pokud jsi zaplatil za službu s nějakými podmínkami, máš nárok na vrácení peněz, nebo její využívání podle starých podmínek.
  • Ano. EULA jistě nesmí porušovat majetkové právo. Jenže hra není majetek. Takže se jí majetkové právo netýká..
  • Kdyz sem to zkousel naposled, tak byl uplne nanic, protoze vubec nefungoval (ok, bylo to pred dvema lety asi :)
  • jenze vono to vadi predevsim tem co si tu hru koupili ne piratum ti jim na to dlabou ty problemy Diabla3 fakt netrapi
  • Cože? A Steam offline mode jako nic?
  • To by ale Blizzardu tu online verzi skoro nikdo nekupoval :)
  • no to taky pak musi dokazat zes podvadel TY a ne nekdo jiny pod tvym uctem treba hacker, jako postihovat dozivotnim banem za to ze jim se neco nezda neni spravny
  • Argumentace: "Já jsem si hru přece koupil" (nekoupil, koupil sis maximálně právo hru hrát), "takže si s ní můžu dělat co se mi zachce" (nemůžeš, porušovalo by to podmínky smlouvy), je naprosto zcestná. Pokud by Blizzard chtěl, mohl nabídnout SP verzi Diabla bez aukce a pouze s LAN MP (není už něco takového, nebo se to alespoň nechystá?) a možností cheatovat a hrát offline, jak se komu zachce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit