Avatar: Frontiers of Pandora – recenze technického paskvilu
-
Podívej, on je problém v tom, že ten problém často nezaznamená úplně každý. Tady Pavel Makal měl problémy technického rázu, v jiných recenzích to zas není tak dramaticky vypichováno.
TloU bylo opravdu špatné, ale já to dohrál na verzi 1.0.2.1 (pvrní velký patche) a tam už zcela v pohodě, dnes to pravda běží ještě lépe.
BG3 někdo řeší někdo neřeší - ve městě je logické že to poběží pomaleji než na louce, ale slyšel jsem i takové ohlasy že to "ve městě špatně optimalizované" - no co k tomu říci.
Poslední roky ukázaly, že hry jsou už tak obří monstra, že dokonalé fungování na miliónu konfigurací a pod low level API DX12 (tam je proti DX11 velký rozdíl) není ihned samo sebou. Pokud to někomu hodně vadí, nezbývá než hru hrát po 2mes a nebo úplně přeskočit.
-
To vypadá, že to sekání bylo způsobeno problémem s kompilací shaderů a v launch verzi je ten problém opraven, viz např tohle video kde k žádnému zasekávání nedochází:
https://www.youtube.com/watch?v=WiYglmS7AzM
A teď otázka, nakolik validní jsou recenze založené na preview verzích kde jsou chyby, jež v prodávané verzi nejsou? Pro recenzenty tohle není jednoduché, chápu.
-
Kup si auto za plnou pálku a ber na zřetel, že to má motor v říti, destičky nebrzdej a gumy to má sjety jak polskej kamion
-
Nezapomněl, 32:9 UW 1080p je 4.1 milionu pixelů, 16:9 1440p je 3.7 milionu.
Oproti tomu 4k je přes 8 mega.
-
Ne nedostalo protože u tlou všichni už věděli o co jde, a a to si cením recenzentů co napsali, že je to ždímačka prachů...u BaGu3 by to taky nikdo nenapsal kvůli občasným technickým potížím, to je trošku rozdíl když to má pár bugu co spraví dayonepatch a nebo je to na sraXcky jak sníh na magistrále... u CP77 musejí bejt lidi co maj jen PS4 a koupený na tom dost naštvaný...když dali za hru plnou cenu a skončili na 1.6 přičemž ten ,,pravý Cyberpunk,, je až 2.0
-
To ze vsade je nejaky problem nie je pravda. Aspon nie co sa tyka rovnakeho dopadu na hratelnost. Je rozdiel, ak sa ti niekde rozpadnu textury a je rozdiel, ci sa dostanes na 9FPS.... a je rozdiel ak sa ti to stane raz vs kontinualne. Napr BG3 som hral okamzite po vydani, 150hodin a padlo mi to cca 3-4x za cely cas, inak ziaden problem.
Riesenie nie je "jo tak to nehrej", ale "jo tak to pred vydanim poradne otestuj drahy vydavateli"
-
Chcel by som panom, co nizsie vedu dolezitu diskusiu o PC vs Konzole, dat namety na dalsie dolezite diskusie:
1. Brambory vs ryza
2. Pivo vs vino
3. Rock vs Pop
4. Tricko vs kosela
Az to vyriesite, vymyslime nieco dalsie.
Avatar je sklamanie, Ubisoft by uz mohol zacat investovat aj do scenaristov, open world sandboxy im idu, ale bez pribehu to je fakt ako hrat excelovu tabulku.
-
RE: Jevo83 - Jo tak to nehrej, protože všude je nějaký problém. Naprosto všude. Jediná v klidu hra v době vydání za rok 2023 je RE4.
A to se stejně ještě někteří nervovali, že když tam s 8GB kartou narvali všechny táhla doprava, tak se hra ani nezapnula - protože VRAM. To že existují i 24GB karty majitele 8GB nejspíše nezajímá :)
-
Ked si v den vydania kupis hru za 60+ eur, tak asi nechces cakat dalsie 3 mesiace, kym to daju technicky do hratelnej podoby. Recenzuje sa predsa verzia produktu, ktoru ma redakcia k dispozicii, nie nejaka optimisticka predstava buduceho stavu.
-
jojo jako prostého konzumenta - který si "možná" tu hru i zaplatí tě chápu. Jak už jsem psal níže, touto metrikou by TloU vyfasoval 3/10, Survivor 2/10 a BG3 5/10 - protože to běželo blbě ve městě.
Nicméně světového vydavatele si tím "nevycvičíš" - jakože nějaké Tiscali z Prahy to BG3 setřelí, tak se Lariani příště poučí a už si to nedovolí..
Akorát tím nasmolíš všechny distributory, výrobce případné češtiny a všechny zainteresované v tom řetězci. Myslím že review bomby na Staemu stačí úplně. Vzhledem k tomu, po kolika minutách a s jakými argumenty tam zprvu "recenzovali" TloU, tak mi stačilo.
-
Nezapomněl jsi na ten ultrawide? 😉
-
Pokud se nepletu, tak i z místní ankety vyšlo, že máte výrazně PCMR publikum, do kterého hustíte konzolový obsah....
Takže poslech nahoru, za užitečnou a dobře cílenou recenzi 👍
-
6/10 si Cyberpunk při vydání rozhodně zasloužil protože se recenzujou hry při vydání a ne jaký budou za 3roky...v tom tvojem komentáři je všechno nejhorší v kontextu toho, proč si firmy dneska dovolej vydávat hry ve verzi ,,jsem sraxka,, a nebo vystrhli jsme pul obsahu a budem ho prodávat jak DLC...ale když si připlatis dalších 200Euro tak budeš mít tu správnou hru a pak recenzuj!
-
Abych to nějak rozseknul, na myši hraju 30let, na gamepady jsem musel (chtěl) naučit kvůli TloU1,2 kvůli kterému jsem zakoupil PS4.
PC mám už 12let u televize a nyní nemám problém hrávat jako na padu, tak na myši. Důkladně jsem to střídal u TloU1 a obojí má něco do sebe, s jistotou lze ale říct že na padu je hra vždy těžší. Na druhou stranu se to ale ovládá mnohem pohodlněji. Takže tak :)
-
Na jednu stranu plně souhlasím, ale vzhledem jak ohromné množství 3A vychází ve více či méně špatném stavu, bral bych to na zřetel. V podstatě jsem zatím slyšel snad kromě RE4 naprosto na všechno kňourání.
A co si budem říkat, pokud by redakce tlačila bezezbytku tvou strategii, přestanou jim posílat s předstihem klíče, přestanou komunikovat a nebude co recenzovat.
-
"Každopádně bych byl velmi opatrný s výsledným hodnocením, kde se nějak
výrazně do známky promítá technický stav. Ten se za pár týdnů zlepší,
ale známka tam už zůstane viset na věky."A já bych s tím třeba vůbec opatrný nebyl. Ať se vydavatelé snaží vydávat hry hotové. Když by to byl ojedinělý případ, tak bych s tebou asi souhlasil. Ale vzhledem k tomu, že je to čím dál víc standard, tak si nemyslím, že by se to mělo začít obecně ignorovat a zvedat hodnocení jen proto, že ta hra si tu známku nezaslouží, ale oni to možná někdy v budoucnu ignorují.
-
Každopádně bych byl velmi opatrný s výsledným hodnocením, kde se nějak výrazně do známky promítá technický stav. Ten se za pár týdnů zlepší, ale známka tam už zůstane viset na věky.
Je možné, že zrovna po této hře tak jako tak za měsíc ani pes neštěkne a tak nějak s tím počítáš.
Ale představ si, kdyby dala Šárka Cyperpunku 6/10. Dneska by určitě litovala.
Pokud jde o nároky, řídil bych se tabulkou, kde je vše uvedeno s FSR a to je třeba brát v potaz. Vydavatelé už na nativ evidentně komplet zanevřeli
-
Vzhledem k tomu, že píšeš "alespoň" 4090, předpokládám, že je tvůj komentář žertem, ale kdyby náhodou ne, 3840*1080 je cca stejný počet pixelů jako standardní 1440p, takže rozhodně žádná divočina :)
-
Já ale netvrdim, že technickej stav her je vždycky skvělej, to ostatně bohužel neni pravda už ani na konzolích, kde ty fps dropy jsou taky poměrně častý. To ani neřešim, že volba Quality ti tu hru dost často lockne na 30fps.
Nicméně nějaký nastavení na tyhle věci stejně nebude mít v podstatě žádnej vliv, takže to fakt už neni o hledání sáhodlouhejch řešení na redditu. Mimo Cyberpunk jsem tohle neřešil už fakt hodně dlouho, což je celej můj koment. Já si rozhodně nepotrim na nějaký hledání % zlepšení, jak ten šílenec GhostFromHell pode mnou.
-
Žádné překvapení se nekoná, vyzkouším za několik let až bude ve slevě za pár babek. Zatím hraji Assassin's Creed Valhalla a jsem spokojený, tady se jim podařilo vytvořit celkem fajn svět...I přestože má svý větší hluchý místa a questy při kterých jsem si vyloženě nudil. Ubi jsou přeborníci na vytvoření hezkých světů, obsah těch světů je ale bohužel většinou bída a někdy i přímo tragédie.