Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechapem preco potom sa pustas vobec do takychto hier? Skuska s Falloutom ti nestacila?
    Chod pekne spat k svojim oblubenym hram, kde mas pekny 2 minutovy tutorial ktory staci vysvetlit celu hru ( :D ) a je v podstate uplne rovnaky pri kazdej hre dnesnej generacie a je na baze vysvetlovania "debilovi".
    Ale chapem, ze je to neskutocna zabava byt vyplazeny na gauci a mackat gombiky v poradi v akom ti to na obrazovke v hre ukaze. Problem je len, ze to by zvladla uz aj opica.
    A vobec co ta sem nalakalo a prinutilo si tu hru stiahnut? Si cakal, ze to bude uplne odlisne od prilozenych obrazkov? Alebo len jednoducho nerozmyslas, kedze to uz dnes nie je cool a je to aj pre vatsinu velmi namahave ;D
    A mas 22 rokov? Hmm tak vela stastia v zivote :D
  • Tak zase s Dark Souls/Demon souls by som urcite neporovnaval. Sice na Skyrim to sedi. Lenze Dark Souls sa na vypravacske rpg ani nechce hrat. A ide tam jedine o zdolanie danej urovne. Dialogy hoc ich tam par je su len na okrasu a pribeh ako taky je vypravany cez filmiky.
    A prave pri Dark Souls/DS mi to najviac pripomina starsie RPGcka. Urcite nie zo strany pribehu a vypravania ale k pristupu ku hracovi. Kde si hrac najprv musel precitat manual aby pochopil suvislosti a fungovanie systemu hry. Nie to ako v dnesnych copy-paste hrach kde je hlbka gameplayu miziva.
  • Tiez som z tej vekovej kategorie :P A rozhodne moje najpamatnejsie herne zazitky su z 90tich rokov. Homamy(ci uz tahovka alebo rpgcka), Baldur's-i, Ufoni, a uz tebou spominany Albion(za Tormentom urcite najoblubenejsi)ci Kotor to boli paradne hry. Albion som este hral s cestinou kde bol bug pri queste a clovek to nemohol prejst kedze pri vpisovani otazky(ano, este sa tam vpisovali aj otazky) tam bol problem s diakritikou a nebralo to ako platnu otazku. Btw asi najlepsia hra s kombinaciu Sci-Fi - Fantasy, Izometrickym a 3D pohladom zaroven. Aj ked Wizardry 8 ma tiez dobry mix tychto veci (+nadherny 3D vizual na tu dobu).
    No ale zlata era skoncila.
    Hram teraz BG2 EE a rozhodne si to uzivam. Ano viem presne kedy sa co stane ale predsa ma to bavi. Na Win7 64b funguje bezproblemovo a je tam dokonca aj moznost zoomovat scroolom :)
    Mladistvy a konzolaci by uz zrejme podobne hry mali obchadzat kedze zmysel tychto hier pre vatsinu z nich zostane ukryti aj po odohrani par hodin. Ty vytrvalejsi, ktory nehodnotia knizku podla obalu si v tom vasen objavit mozu.
    Sice mam rad peknu grafiku ale v mojich ociach to ma len doplnovat celok a nie predstavovat zaklad hry. Zaklad je ked ma hra dusu. A nie ze ju hrate ale v nej zijete. Za tie roky sa tomu nedokazalo nic priblizit.
    Sposob akym som prezival Torment je dodnes neprekonany. A zrejme to uz tak aj zostane.

Btw aby som len neprikrasloval musim pripomenut, ze pathfinding v EE je rovnako hrozny ako v povodnej hre. A je to az komicke co sa niekedy na obrazovke deje. V tomto sa zrejme herny priemysel polepsil. Zvysok je stale pre BG :)
  • smajdal
    Hele bacha komu říkáš blbečku, je mi 22, takže uznáš, že nemám čas si hodiny hrát s nastavením a dny zjišťovat na fórech jak se má hra hrát, protože je příliš cool and nerdy na to, aby mi to sama řekla. Můj názor je upřímný a pokud ho kdokoli chce nějak degradovat, ať mi políbí prd*l.
  • Hlavním atributem a charakteristikou RPG žánru je vývoj postavy. Nikoliv množství textu a dialogu. Takže ano, Skirim je na dnešní poměry velmi dobré RPG. ale tato diskuze není o skirimu
  • Ale i do sandboxu se da udelat kvalitni pribeh a rozvetvene dialogy - to s tim nema co delat. Arenu nepripominat - bug v hlavni dejove lince, ktery ji znemoznil dohrat a legendarni itemy - jdi do hospody, zeptej se na legendarni predmet, poslete do jine hospody - zopakuj 3*, jdi do nahodne generovaneho dungeonu, vzdy v opacnem rohu je vchod do nizsiho patra (pouzivej kouzlo pruchodu zdi) a ve 4 patre je legendarni predmet - tusim, ze nahodne generovany, ktery ma staty i nizsi nez obyc predmet. Byla to hruza i tehdy, kdyz to vyslo.
  • Kdepak, je to trefne srovnani - Skyrim zrovna hraji a prave mam za sebou Dawnguard - level 55. To neni RPG, ale simulator prochazeni krajiny. Sice pekne, ale co se tyce rozhovoru, podani pribehu, tak je to proste tragedie. A pritom, zaklady nejsou spatne, ale provedeni je opravdu otresne. Seranna - jedno z nejvic ukecanych NPC nema napr. skoro zadne konverzacni moznosti, s vyjimkou, te kde se muzete zeptat na zbaveni se upirstvi a kdyz to udelate prilis brzy, tak se Vam tato moznost nenavratne zablokuje. Nereaguje nijak na vyvoj pribehu a smrt jejiho otce je jim lhostejna, dialogy jsou mizerne a nepropracovane. Moje zena, me v 50% pripadu oslovuje Zemane, protoze je to byvaly osobni strazce. Questy i kdyz nektere z nich maji dobrou pointu, jsou tak lacine zpracovane, ze by i zak zakladni skoly napsal lepsi zpracovani. Jednoduse to vypada, ze jim dosly uprostred prachy a tak tam naskladali toho co nejvic - jen, aby to zaplacli. Ja bych uvital treba 1/3 rozlohu, ale kvalitnejsi zpracovani.
  • Thorleif_cz
    Na oficiálním fóru je thread s aktuální verzí češtiny.
  • JJ souhlasím není to uplne dobré srovnání,...Skirim je také výborná hra, a jedna z těch co mne jednou za pul roku zaujme...a pravda, BG je ctení knihy a vyborne RPG ale i drív jsme se setkali s hrami které toho textu moc neměli a presto nebyli.......bože tak stupidní...
  • Srovnání se Skyrimem opravdu není moc fér - Skyrim je sandbox, zatímco BG je příběhový RPG - obě jsou ale perfektní hry, každá na trochu jiném poli. Pokud jsi pamětník, tak si zkus vzpomenout na to, jak vypadala svého času Arena nebo Daggerfall - tam ty dialogy taky příliš vypointovaný nebyly.
  • je to cz?
  • Predevsim, po dohrani BG2 Vam dojde, ze v dnesnich modernich RPG prosly NPC zasadni zmenou - bylo jim snizeno IQ o desitky bodu (napr. Skyrim) nebo rovnou prosly lobotomii mozku (napr. Dark Soul). Jejich dialogova nabidka obsahuje maximalne 2-3 moznosti a pokud vypoti vic nez 4 vety po sobe, tak se jedna o zazrak - u nekterych pak, je cela dejova linie vypravena 15-20 vetami (DS). Naopak hrani BG2 pak pripomina cteni vyborne knihy, ktera Vas nenecha byt. Proste musite cist dal, i kdyz jste naprosto vycerpani. Jedna z mala dnesnich her, ktera se aspon trochu snazi problizit je Zaklinac, ale ten do rozsahlosti nemuze konkurovat. Hra ma spoustu nepovinnych map a questu, coz se v dnesni dobe vubec nevidi.
  • Modernimu hraci :D:D tak si dneska rikaji povrchni, konzumni bezmozci s online muscles. Fuj, uplne se mi zvedl kufr z tadytoho prasete.
  • Wouldn't it be cool if you could dual-wield me?
  • Jak určitě všichni ví, BG vychází z druhé edice papírové hry Dungeons & Dragons. Super je, že autoři papírového D&D teď vydali pro papírovou hru dobrodružství, které svým příběhem volně navazuje na příběh BG2. Vydali k tomu i cinematic trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2W__zxJroio

Jinak ti, co si chtějí vyzkoušet papírovou verzi D&D, mrkněte na www.d20.cz - jsou tam překlady pravidel.
  • Zajímalo by mě kolik mu je ?.....)) a hlavně, jeho IQ?..........uf....to bolí, ten jeho komentář vážně bolí.......a je to bohužel odraz toho (a ne jenom v herním průmyslu), jakým špatným směrem svět směru.....
    je mi 32 let,.... a opravu jsem prožil jeden z nejsilnějších herních zážitků u her jako fallout (všechny), BG I a II, Dungeon masters, ALBION.....a desítky dalších jenž v té době znamenaly pojem.......víte, tuhle koukám na Steamu, a vidím, hele, Wizardry 8, a jde spustit pod WIN 7, paradá kupuji (super zábava na týdny),...jdeme dál na steamu , hele Gorky 17 a běží na win 7. kupuji,....a dál port royal 2, BG,.....a další.....za pár kaček, upravené tak aby se dali spustit, a já si je s chutí zahraji i po takový letech ........proč ?....protože dnešní stupidní hry (jeden dobrý titul za půl roku mne neuspokojí) jednoduše hráči který zná celý herní vývoj ?...nemají co nabídnout.....a stejně jako jsem si koupil BD 1 po tom co byl upraven, kupuji i BG 2 a moc se těším jak sis jej přes vánoce zahraji.........a komentář smajdala ?? jen plkání a žvásty mladého blbečka....
  • Zajímalo by mě kolik mu je ?.....)) a hlavně, jeho IQ?..........uf....to bolí, ten jeho komentář vážně bolí.......a je to bohužel odraz toho (a ne jenom v herním průmyslu), jakým špatným směrem svět směru.....
    je mi 32 let,.... a opravu jsem prožil jeden z nejsilnějších herních zážitků u her jako fallout (všechny), BG I a II, Dungeon masters, ALBION.....a desítky dalších jenž v té době znamenaly pojem.......víte, tuhle koukám na Steamu, a vidím, hele, Wizardry 8, a jde spustit pod WIN 7, paradá kupuji (super zábava na týdny),...jdeme dál na steamu , hele Gorky 17 a běží na win 7. kupuji,....a dál port royal 2, BG,.....a další.....za pár kaček, upravené tak aby se dali spustit, a já si je s chutí zahraji i po takový letech ........proč ?....protože dnešní stupidní hry (jeden dobrý titul za půl roku mne neuspokojí) jednoduše hráči který zná celý herní vývoj ?...nemají co nabídnout.....a stejně jako jsem si koupil BD 1 po tom co byl upraven, kupuji i BG 2 a moc se těším jak sis jej přes vánoce zahraji.........a komentář smajdala ?? jen plkání a žvásty mladého blbečka....
  • Go back to COD, shorty.
  • Prej poďobanejch nerdů. To, paradoxně, asi mluvíš o sobě "moderní hráči"... lol...
  • hehe lilarcor perlil

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit