Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Taky vybrali obrovské množství peněz za early access, takže si mohli dovolit investovat víc a přitom nežebrat u distributora ani o obří úvěr v bance. Kdyby původní zájem o EA nebyl tak velký, bude výsledná hra mnohem ořezanější. Ohledně marketingu se jim povedlo udržovat celou dobu rozjetý hype train (a podle mého celkem levně), takže bych taky nehádal víc jak třetinu ceny vývoje.

• Jasuja

A ty starší, třeba sedmičku a osmičku?

• michaelfoucault

Ne, nezní...

• DOS hry byly strašně úspěšný a Larian si je publishoval sám, takže všechny zisky šly přímo jim, díky tomu si mohli dovolit takovou expanzi. DOS2 dělalo 120 lidí, pro BG3 jich dalších 300 najali, aby to mohli udělat cinematicky, s milionem cutscén a dialogů. Ale do marketingu určitě 100 mega nenasypali, tam bych odhadoval tak 20-30 max.

• lito

ty tak uboze diskutuješ 🤮

• lito

to už opravdu zní jako AAA tvorba s takovým budgetem, se divím, že Lariani operují s takovým budgetem. Otázka je,  jestli je to i s marketingem, hype byl hodně silný,  pokud by to bylo 100 mega i s marketingem, tak by to byl pořád AAA titul, ale pořád by se  budget nemohl rovnat těm větším hrám. Takové FF XVI mělo 150 mega na vývoj a 100 mega na marketing. Horizon přes 200 milion na vývoj, na marketing se neví. 

• lito

a ja sí říkal, že na tohle nikdo neskoči a ejhle hejl se našel.

• Já vim že bizarní je od slova bizzare, ale v češtině prostě zní líp bizardní, sorryjako.

• vonTossis

Bizarní je tvoje čeština. 

• Derp_1337

A to si vážně myslíš, že je tam 17000 úplně různých konců?

To jen spíš zapčítali každou drobnou odlišnost (např. postava XYZ přežila/umřela) a vynásobili si to různým počtem variací.

• KronosDeret

Splitscreen coop přes steam link na televizi je naprostá pecka. Jen jsem chtěl zkusit jestli to funguje (btw pouze dx11, vulcan okamžitě crashuje), vytvořili jsme si s manželkou ze srandy naše postavy z DnD a vypnuli jsme to o tři hodiny později. Bomba. Ani jeden normálně nehrajeme hry na ovladačích, ale na tohle i na UI jsme si zvykli rychle.

• lenosi, co udelali hru jenom se 17000 konci

to ja radsi ty konce nez skyboxy

• Larian má přes 400 lidí, šest studií a BG3 stál přes 100 mega. Je to AAA jak řemen. A jsou tam naprosto bizardní nedodělky, jakkoliv je to jako celek impresivní hra.

• LessPh

Počkej, jestli je Larian AA, tak proč vývojáři Expedition Rome jsou jen jedno A -> a když to šlo tam, tak proč to nejde v BG3? Je to lenost, navíc by to nedalo tolik práce udělat to pořádně..

• LessPh

Mám 2 důvody:

- skyboxy

- koupil jsem teď taky nové DLC k CK III, tak jsem se chtěl věnovat tomu, ale včera mě vyklepnuli během 30 minut, tak to musím nechat trochu odležet :D

Znovu jsem to koupil, protože si myslím, že to nebude špatný.. jen škoda těch drobností, který mi kazí zážitek..

• lito

jasně že hrál a jsem velký fanda. hraji mmorpg XIV a samozřejmě jsem hrál i XVI. XVI má nádherný visual art, perfektní hudbu, zabavný combat, jen mi tam chybí RPG elementy. 

• medveddd

Co tě tedy přimělo se k tomu vrátit?

• Jasuja

Jojo. JRPG? Hrál jsi Final Fantasy? Jsi fanoušek?

• lito

tak oni jsou pořád AA tvůrci, takže asi tohle musíme respektovat, netuším budget, ale asi to nebude mít rozpočet Hogwarts Legacy. Za mě je spíše na facku ten inventář, že se nepoučili z Divinity 2 a neudělali něco s lootem a inventářem.

• LessPh

Já to včera refundnul, abych to dneska koupil znovu a znovu stahoval, aktuálně 48%.

Vrátil jsem to kvůli lajdáctví, stejně jako u DOS jsou malý detaily nedodělaný.. u obou DOS to bylo rozpixelovaný UI.. u BG3 otřesný poloviční a nedodělaný skyboxy.. lenost vývojářů. Navíc s tím jak se snaží o filmové dialogy, mám ty skyboxy pořád před sebou, protože tvoří pozadí těch dialogů... radši nevypínejte DOF, protože pak je to opravdu na zvracení.

Před 14 dny jsem dohrál Expedition Rome, ač byl titul celkově průměrný, tak graficky se jednalo o naprosto precizní práci a to jsem se koukal do všech zákoutí, abych něco našel.. no a nenašel..

Takže za mě BG3 zatím -2 body za odfláknutou grafiku.. prostě tohle nechápu, proč když něco dělají, proč to nemůžou dělat pořádně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit