-
Přesně tak, konečně někdo kdo to chápe :-) Je blbost simulovat neklidné ruce šíleným rozptylem bez přidání animace hýbající se zbraně se kterou není přesně mířeno.
-
Nemusím se zrovna ucházet o místo ve zbrojovce abych o střílení něco věděl. Ze skutečné zbraně jsem střílel hned několikrát, teorii k tomu mám, dokonce jsem si chtěl dělat zbroják. Na střelu fyzikální vlastnosti samozřejmě platí, proto když někdo střílí na stovky metrů stává se ze střelby docela věda. Ale jestliže jde o vzdálenosti o kterých se tady bavím, tj do cca 30 metrů, tak prostě zbraň střílí tam kam se s ní míří. Na tak krátkou vzdálenost není nejmenší šance aby se projevily nějaké vnější podmínky. Přesnost mnohem více než poryv větru ovlivní špatně seřízené mířidla. Ty jsou ale předpokládám v BF3 seřízené dobře (vždyť hraju za profi vojáka) navíc by ovlivňovaly nepřesnost vertikální. BF3 ale když střílím víc střel po sobě, nebo jsem "zmatený" střelbou kolem mě, tak i když jsou mířidla stále perfektně seřízená a míří perfektně na jeden bod, tak při střelbě na 30 metrů naberou střely 20 čísel rozptyl do všech stran. A toto není fyzikálně možné.
-
O jaký úhel posuneš hlaveň, když střela jí prolétá rychlostí kolem 300 m/s? I půl metrovou hlavní ta střela proletí za necelé dvě tisíciny vteřiny. Za tuto dobu neposuneš hlaveň o nic, spíš se ti bude hůře mířit, takže výsledek nebude hodnotitelný. Člověk události vnímá dokonce jako naprosto totožné. O to ale nejde, jasně že střelba na pohybující se vzdálený terč je o něčem jiném. Já ale komentuji testování střelby v BF3 v tom videu. Střelba na stacionární cíl na vzdálenost tak 10-20 metrů, tak prostě platí, ať chceš nebo nechceš, že střela letí tam kam míří zbraň.
-
Však ono střelba taky je čistě jen o míření. Při střelbě na krátké vzdálenosti o kterých se tady bavíme totiž vlivy jako rychlost větru, tlak, teplota apod. mají prakticky nulový vliv. Proto zbraň (neříkám střelec) střílí tam kam je mířeno. To, že si střelec špatně srovná mířidla i když má za to, že je má srovnané dobře není problém zbraně, o to mě jde. Ta hra ukazuje perfektně srovnané mířidla s cílem a okem střelce (obrazovkou) a přesto střely létají jinam - nesmysl.
Samozřejmě ve chvíli kdy se bavíme o střelbě na stovky metrů tak se to chová trochu jinak a je třeba uvažovat mnoho faktorů, ale BF3 se snad nikdy nestřílí na víc jak 30 metrů. -
Nejsem žádný fanboy Battlefieldu (popravdě jsem krom stařičkého 1942 žádný ani nehrál), ale stejně mi to nedá. Ti dva rádobydrsní borečci na tom videu jsou dost mimo. Rýpou se v nesmyslech, kterých si 99,99% hráčů nikdy nevšimne a nijak to neovlivní hru. Ale především BF je a vždycky byla arkádová vojenská hra. Nikdy to nebyl a neměl být ultrarealistický simulátor. Řešit to, že hitbox je o pár milimetrů větší než model postavy (čehož si jde navíc všimnout jen pokud střílíte do někoho, kdo stojí metr před Váma a nehýbe se = normálně během hry tahle situace nenastane), nebo to, že zbraň má větší rozptyl než by v reálu mít měla, je zkrátka u hry typu BF blbost. Borečci si jen honí ego (a jsem zvědavý, jak jejich slavná ArmA tohle všechno bude mít v cajku) a přitom jsou spíš k smíchu. A tím, jak mažou u videa "nepohodlné" komentáře to jenom potvrzují.
-
1) Představ si, že máš zbraň kterou popisuješ (= střelí kam mířím). Pak si představ, že míříš na jedoucí auto, které jede kolem tebe a chceš ho trefit. Takže se s mířením otáčíš a sleduješ ho. Zmáčkneš spoušť. Kam poletí kulka?
a) tam kam zbraň mířila v době zápalu střelné směsi
b) tam kam zbraň mířila v době, kdy kulka opouští hlaveň
c) jinam
2) Kam musíš mířit, abys auto trefil? -
Válku a mor na vás.Je to hra a díky bohu že je ne míle vzálená od reality.Právě proto mně hra přece baví.Určitě bych nebyl nadšený běhat v malé polní kdesi v afghanu pod palbou.Takhle si zapnu battla či jinou střilečku pokosím pár desítek noobů, zanadávam si nad spawn campery a jdu od toho.A takové kecy kdy se každému předhazuje co je nebo není lepší nelze než neřešit.Každý má svou oblíbenou pecku, a já vím že časy BF 2 jsou už dávno za námi.
-
Ježiš, ty seš kretén, to není pravda. Tys musel být ve straně, páč takovýho aktivního debila jen tak člověk nevidí.
-
A jses si jistej ze je to bug a ne feature?
-
Sice tvůj článek dle obsahu není určen mne, nicméně sám si rozporuješ v pro mně zásadní věci. Píšeš, že není myslen zle, ale celý je koncipován jako útok. Agrese se kterou jsi jej sepsal podtrháváš neustále opakujícím provokatívím oslovením děti. Jak říkám, mě se to netýká, BF3 neobhajuji ani směr, jakým se vydal, nicméně kdybys takto mluvil (ne psal přes nick)ke mě, nevím jak dlouho bych se udržel, abych nevyzkoušel jaké hitboxy máš Ty.
-
Ahoj. S nadšením jsi napsal text (jako jsem to dělával já) a já si jej dokonce celý přečetl. Ani dlouhý úvod mne neodradil, nicméně po úvodu nic nenásledovalo. Popisuješ co jsi hrál a pak nesmyslně se vracíš k tomu, řešit, jaká hra je jaká ... sám si se v psaní zcela ztratil a hlavně ten text nemá žádnou pointu. Přečti si ho po sobě a zkus si odmyslet svůj kontext (myšlenky, co tě k tomu napadnou, když to čteš ...ostatní nenapadnou) a očekávám, že ve výsledku dojdeš ke stejnému názoru - ten příspěvek přes značnou délku postrádá obsah ve smyslu "co tím chtěl básník říci".
Reaguji na to proto, že to sám znám dobře :-) Není to důvod k pohaně nebo útoku, ale důvod k uvědomění si a tím k vývoji ... -
koukam, ze je tu spoustu zbranovych expertu. Jen posilejte sve zivotopisy zbrojovce CZ budou z vas nadceni :-) Dal bych ruku do ohne, ze temer 100% na vojne nebyla a samopal, kulomet a pistole znate jen z her :-)
nejusmevnejsi jsou prispevky, ze kule jde tam, kamnamirim. Takze i kdyz ma naboj nejakou hmotnost a rychlost, rotaci a energii, fyzikalni zakony na ni neplati :-) -
"Ale jak nějak funkčně přenést do hry jakousi tu psychickou stránku boje?"
Stačí, když sebou bude kvidlat zbraň. Když hra mechanicky simuluje neklidné ruce, ale nezmění úměrně tomu jejich animaci, je něco špatně. -
pointa je v tom že betafield nesimuluje ucinek prachovejch plynu ale je zabugovanej ok? nerozumis jeste necemu?
-
ne tys to video nepochopil
-
... aj to by mohlo byť *7*
-
že...si dobrý *1*
-
hm ... to je pravda *1*
-
...prečo nerobíš trénera v nejakom športovom streleckom klube? Podľa tvojej teórie, by sme boli všetci dobrí strelci. Len by som zamieril a bác ...prvé miesto na súťaži... Tak isto ťa nenapadlo, prečo nieje každý dobrým sniperom? Podľa teba by to šlo ľahko. Namierim a strelím...Čo tak realita, čo si nikdy nevidel aspoň nejaký dokument o strebe či sniperoch? Táto debata nemá cenu. Držíš sa za každu cenu svojej pravdy. Pritom by ti stačilo trošku zagoogliť a prečítať si niečo o streľbe... a videl by si, že ja som to nevymyslel. Je to fyzika chlapče...Zbohom
-
Samozřejmě, že nelze střílet "full-auto" (či prostě jak ďas) a čekat, že to všechno poletí na jedno místo. Já si spíše myslím, že oni mají problém s animací střelby a s následným dopadem kulek. Hlavně u toho "suppressive effectu" to jde vidět - jak to lítá všude možně, i když se míří vesměs stále na stejné místo. Je to směšné? Ano. Ale jak nějak funkčně přenést do hry jakousi tu psychickou stránku boje? Extrémně rozmazanou a rozhoupanou kameru? Raději bych každých pět minut nezvracel...
Ale jinak tyhle hádky nechápu (a tím i smysl existence inkriminovaného videa). Proboha, je to jen hra! Sám ji nehraju, bad company 2 mi stačilo a tady v tom nevidím moc velký rozdíl, imho. To už můžem začít řešit i takový blbosti, jako že jsem právě utíkal vedle tanku jeden kilometr v plné polní, zastavím se a jen tak ve stoje picnu jedinou ranou hňupa 200 metrů daleko...*2*
Teď jsem si vzpomněl na první mafii, jaká to byla sranda snažit se ukočírovat tu mrchu thomspsona *15*