Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    No jako beru, že v rámci nezávislých her a hříček to má své místo. Ale hra roku a ještě na jednu platformu? No je to názor redakce, ale teda nic moc:-P Takové abychom se nemohli hádat, proč to vyhrál někdo jiný.

    P.S: Ono je zvláštní, že u Vás FC 3 vyhraje na Xbox a PC, což jsou 2 vs 1 výhra Journey a přesto je Journey hra roku. Navíc FC 3 není žádný zázrak:)
    • ringmancz
      jenom bych dodal, že moc nezávislá hra to není, když jsou titulky několikrát delší pro marketing a vydavatelství než pro vývojáře
      • sleepless
        Ano, důležitá poznámka, díky. Není to nezávislá hra ani kouskem svýho kódu.
    • sleepless
      Hra roku není součet výher v kategoriích. A kdyby Journey vyšla i na ostatních platformách, bude první také. Prostě tu hru milujeme :)
      • Veskoslav
        No ještě štěstí, že jsme zapomněli na Miami:-D Nevýhoda Journey je šíleně krátká herní doba.
        • sleepless
          Herní doba pro nás není rozhodující, o filmu také neřeknu, že je lepší, protože trvá tři hodiny namísto dvou. Zážitek, na tom záleží.
          • Veskoslav
            No to je sice pravda, ale od hry očekávám kromě herního zážitku i odpovídající herní dobu:) A dvě hodiny na hru roku je opravdu žalostně málo a může bavit sebevíc.
            • Veskoslav
              Já do restaurace chodím na dobré a kvalitní jídlo:-P Nevím, jak ostatní:) Navíc hru roku 2011 považuji třeba Batman Arkham City a tam je skvělá herní doba a vše okolo toho:)
            • Vrook
              Tak tohle je prostě o preferencích. Hold většina lidí (kór v čechách, ale nejen) chce, jako ty, od her tučnou herní dobu, podobně jako se většina lidí jde do restaurace najíst hlavně proto, aby vyšli ven nažraný k prasknutí. Zážitek je pro ně vedlejší a kvantita>kvalita, což se pak snaží vysvětlovat tim, že kvalita na kvantitě závisí, což neni pravda..
              Za*raný materialisti.

              sorry, sem se nechal unýst..
            • sleepless
              Oukej, nám to holt nevadí.
  • Ve Fight Clubu jste rikali ze hra roku bude prekvapeni. Journey pro me prekvapeni ale neni. Me bylo hned jasny ze to bude bud Journey nebo Hotline Miami. Spis je pro me prekvapeni ze pul roku vsude vychvalujete Dishonored, a ten nakonec nevyhral vubec nic.
  • karliczekk23
    Heh, velmi chytrý a diplomatický výběr vítěze vzhledem k tomu, že tu hru vetšina lidí nehrála a zbytek má jak velké množství zastánců tak i odpůrců :D. Takhle může být každý spokojen :D
    • Alebo všetci nespokojní *1*
    • Viktor_H
      A nebo je tu ještě možnost, že se redakci Journey prostě a jednoduše opravdu líbilo *3* ...
      • karliczekk23
        Osobně jsem Journej taky nehrál, ale stejně si myslím, že vzhledem k velkému množství her za rok 2012, které alespoň splňují kritéria pro plnohodnotnou hru jako takovou je Journey nešťastná volba, jelikož se uplně o hru, jako o hru, kterou bychom si představovali, že dneska hra vypadá, úplně nejdedná. A to nemluvím ani o krátké herní době. Ale jak říkám, ideálně vyplňuje místo a tvoří jakýsi kompromis mezi celkovou nabídkou, jelikož je to "hra" dobrá a nikdo si nemůže stěžovat, neboť se nejedná o žádný specifický žánr, který by herní komunitu rozděloval.
        • ales.smutny
          Víš jak moc jsem myslel na čtenáře a jejich reakce, když jsem hlasoval? Vůbec :)
          Sorry, ale tyhle konspirační teorie "udělali to proto, aby reakce byla tohle" jsou hrozně úsměvný :)
        • janchor
          ".. jelikož se uplně o hru, jako o hru, kterou bychom si představovali, že dneska hra vypadá, úplně nejdedná."

          Není od věci představivost trénovat.
          • Proto je to podle mě i adept na to ukázat ho lidem který se normálně o hry nezajímaj a zároven nadchne i klasický hráče protože je příjemná tím jak je kulturní...a zábavná. Což se u her vidí jen výjmečně...v takový míře.
  • Veskoslav
    Jo a málem bych zapomněl:) Osobní žebříček, jak nás prosila redakce:)

    1. Dishonored
    2. Borderlands 2
    3. Legends of Grimrock
    4. Mass Effect 3
    5. Hawken

    Ale nejlepší hrou, co jsem letos hrál, tak byla edice Batman Arkham City GOTY:)
    • sleepless
      Díky! :)
    • Dobrá volba toho Batmana. Tam máš spoustu konceptů (freeform boj, gadgety, stealth, příběh, volný svět, ...atd.) a jejich kombinace (gadgety ve freeform boji, přecházení mezi stealthem a bojem, ...atd.) a funguje to všechno do hromady skvěle.

      Má to svý chybky taky, ale výsledný žážitek stojí za to.

      Journey je prostě one-trick-pony a takový hry by se měly chválit za jejich jeden trik a ne jako hry roku.

      - J-kun@IAmBatman
  • Nechápu co jste z toho FarCry3 všichni tak posmolení. Jako na té hře je vidět, že je to poctivě udělaná práce, ale na ME3, Dishonored, XCOm nejdejbože Walking Dead to nemá ani náhodou
    Jinak Journey je moc dobrá hra, ale jako hru roku mám jiné favority.
    samozřejmě můj SUBJEKTIVNÍ názor *1*
  • No čekal jsem trošku něco jiného... Čekám na to od té doby co ste vyhlásili 1. kategorii a celkem tohle mě celkem zklamalo...
  • Mass effect powa moje 1 :)
    • me too
  • KaloSaper
    Kde je Borderlands 2? To to v redakci nikdo nehrál, že se to nedostalo ani do tý TOP 10? Pro mě určitě hra roku.
    2. místo má Max Payne 3
    3. Mass Effect 3
    4. Euro Truck Simulator 2
    • http://www.youtube.com/watch?v=Ka4AWj2pGlg

      - J-kun@Manipulated
      • rancor1223
        Ano, recenzent ve videu vyjádřil svůj názor. Mě ta hra baví (ano pořád ještě mě baví a hraji ji) a klidně bych jí hru roku dal.

        EDIT: Mimoto mi přijde, že recenzent vůbec nepochopil o čem ta hra je. Bere hry zřejmě jako hluboká filozofická díla. BL2 je podle něj tedy špatná hra, protože těchto filozofických hodnot nedosáhla. Pak si ještě plete grafický styl se zápletkou hry.
        • Ano, recenzent se dívá trochu hlouběji než jen na bezmyšlenkovou zábavu.

          Také tam zmiňuje, že dnešní hráči prostě neumí a nejsou schopni přijímat kritiku her. Toho jsi příkladem. A KaloSaper taky. Je mu všechno jedno, měl zábavu. Co takhle mít zábavu a nemít všechno na háku?

          - J-kun@ThinkMore
          • rancor1223
            Ale on srovnává hry které mají společné pouze umístění kamery (FPS) a to že se v nich střílí. Bioshock a Borderlands jsou ale v jádru naprosto rozdílné hry, vytvořené pro jiné publikum s naprosto odlišným základem zábavy. Bioshock je postaven na skvělém příběhu a atmosféře. Borderlands na neutuchající zábavné akci a do určité míry RPGčkovém grindování. To prostě nejde srovnávat.
            Očividně není cílovou skupinou Borderlands a přesto vyjadřuje tento svůj názor z mě neznámého důvodu tímto všeználkovským způsobem.
          • Autor tohoto videa len vymenuváva čo sa nepáči jemu samému a čerešničkou na torte je jeho porovnávanie príbehu Bord2 a Bioshocku.
            Ak to mám považovať za kritiku dnešných herných pomerov, potom sa jedná o kritiku dosť neštastným a nesprávnym spôsobom formulovanú.
            Ak sa snaží kritizovať to, že aj napriek nedostatku (v jeho očiach) kvality v ohĽadoch ako je príbeh a hratelnosť, hra ľuďí baví, potom nekritizuje hru samotnú ale ľuďí (a ich štandardy v hraní), ktorí sa ňou bavia a ich pozitívny a nekritický názor na ňu a to považujem za nezmyselné a nerelevantné v žiadnom zmysle spojenom s hrou.
            Ak autor považuje zábavu zažitú ľudmi ktorým sa páči Bord2 pri jeho hraní za menejcennú alebo nedosahujúcu úroveň zábavy ktorú on prežíva pri hrách ktoré ho bavia , potom je to jeho osobný problém a nie problém Borderlands 2 alebo ludí ktorých jej hranie zabavilo.
      • KaloSaper
        Čím jsem jako zmanupulovanej? Když mě ta hra baví, tak ji snad můžu mít jako mojí osobní hru roku, ne? Mě je jedno, že asi ukradli někde uměleckej styl těch her: Mě je jedno, že se to někomu může nelíbit. Hlavní je, že mě to baví. A o tom přece hry jsou, ne? O zábavě.
        • Sám ActionPTS se k tomuto "argumentu zábavy" už vyjadřuje.

          Zábava je super věc a samozřejmě, že hry jsou o ní, ale osobně preferuju i uvažovat o tom, co se za ní skrývá. Ty očividně ne. Tvoje volba. Můžeš odhodit zájem o širší pravdu za hlavu, prohlásit "mě je to jedno" nad jakýmkoliv kritickým faktem a jen mít zábavu. Ale pak se nesmíš divit, že někteří se nad kritickým fakty (ukradený artstyle) budou pozastavovat a dělat o nich videa.

          - J-kun@YouDon'tCare
          • rancor1223
            Neukradli artstyle. Ukradli zápletku. Ten film kterým se to inspirovali jako BL nevypadá ani trochu. Cellshade ten tvůrce filmu nevymyslel. Post-apo taky ne. No a když už zjistil, že mu ukradli zápletku (a to nepopírám, to je z videa očividné), měl se s nimi soudit.
            • Jo a rancore, plagiátorství je plagiátorství, i když za něj není nikdo žalován.

              Jo a rancore, krádež je krádež, i když si nikdo nevšimne, že něco bylo ukradeno.

              Jo a rancore, Borderlands si zaslouží kritiku. Fakta jsou fakta.

              - J-kun@ClarifyingLogicHaveFun
            • Rancore, logika ti nic neříká.

              - J-kun@NoMoreThinking
            • rancor1223
              Ovšem pokud je nežaloval, zřejmě se nedopustili ničeho špatného, ne? Pak nevím na co bych si měl stěžovat.
            • Um, Rancore, příteli, takhle plagiarismus nefunguje. Plagiarizované díle je nedá takto rozdělit na části.

              Vault Hunters je cellshadovaný, v post-apo světě s danou zápletkou. Borderlands je o léta později cellshadovaný, v post-apo světě a se stejnou zápletkou. Nezáleží na tom, kdo vymyslel post-apo a cellshading a onu zápletku. Záleží na tom, kdo vymyslel danou kombinaci.

              Měl je žalovat? Asi měl. Očividně se nestalo. To neznamená, že už ten fakt, že Borderlands je plagiát, nemůže už nikdo nikdy vyslovit.

              - J-kun@CombinationMatters
        • Asi sa im to nepáčilo až tak ako ostatné hry.
  • Tenhle rok to byla velká herní bída když se stalo Far cry 3 hrou roku...
    • Veskoslav
      Ale FC 3 se nestalo hrou roku, co třeba si přečíst článek:)
      • no ja ctu clanek a je v nem toto: HRA ROKU pro PC FC3, pro PS3 2.misto FC3, pro XBOX FC3....
        • Veskoslav
          To ale autor nenapsal:)
  • Pinkamena
    Bohužel jsem nehral "hru roku" takže nemám co říci k tomu. Což je velmi nemilé

    Jináč ze her které jsem já hral tento rok bych asi vybral The Walking Dead, žádná hra neměla tak velký efekt na mě jako tato hra. Tato hra byl něco jako můj sen, vylepšená verze Heavy Rain, já vím, lidi teď asi na mě budou házet PS3 ovladače (nechci tím říct že PS3 je špatná konzole, vůbec) Já vím, voleb je tu méně než u Heavy Rain. A grafika je lepší atd...ale sakra..Ten příběh, to nemůžu ignorovat, ne jenom že Heavy Rain podle mého měl příběh který byl docela hloupým, ale také akční scény vypadaly jak z parodie na Matrix. Lidi mě kvůli tomuhle budou nesnášet, ale to co Heavy Rain na mě hodil se Scottem Shelbym byla pitomost. Zatím co ve Walking Dead se taková věc nestane, je to docela vtipné. Hra která má zombie má reálnější příběh než Heavy Rain. Ano, Heavy Rain má lepší grafiku, má víc voleb. Ale tohle je adventůra, kde hlavním faktorem je příběh, a podle mého názoru Walking Dead vyhrává, bez váhání. Aspoň u mne, já vím že většina lidí semnou souhlasit nebude.
    • Amylee.Anderson
      To je sice hezký, ale nemáš prochu problém s identitou? Ještě před půl dnem ses prezentoval jako holka a spíspěvky si upravil z "hrála" na "hrál". :D A nechal si v jednom příspěvku "Já docela měla rád jedničku"
      • Lawliet
        Mě osobně je jedno jestli má fyzické koule nebo ne. Má kvalitní názor a to se počítá!
        Pinkamena@tiscali.cz: Sice jak už tu kdosi psal stůj si za svým, tvůj názor to je fakt ať chceš nebo né. Máš v tom trochu bordel, ale rozhodně nemáš bordel v názoru na tuto hru. Po přečtení tvého příspěvku jsem se rozhodl zjistit o ní trochu víc, nebýt tebe tato hra by mě zřejmě proklouzla mezi mými prsty! A to přeci nechceme, že-né milášku?
        • Amylee.Anderson
          Mě to je taky jedno, ale na tuhle vcelku zvláštní věc jsem se zeptat musela :)
      • GlaDOS
        Myslím, že problém s identitou tu může mít někdo jiný :D
      • Pinkamena
        Eeemh, ááno..když už se o tom zminujem...stiděl jsem se zamojí ikonku a nechtěl jsem si jí něják měnit...ted už vím že to moct chytré nebylo, to uznávam. *2*


        Edit

        Ano vím, docela hloupá věc, ale jsem mladý a trochu jenom trochu stydlivka.
        • Amylee.Anderson
          Ty jsi jouda *1*
          • Pinkamena
            Ano, jsem docela tím známý
            *1*
        • Veskoslav
          Nestyď se a ukaž prsa! *1*
          • Pinkamena
            Ty seš na mužská prsa? *15*


            (Jestli jo tak na tom neni nic špatného. *1*)
            • Kozy
              No tak co? Ukážeš je nebo ne?
    • sakra, chlape, třikrát se v jednom odstavci omluvit za svoje názory... stůj si za nima trochu! :)
      • Pinkamena
        Já jenom tím sem chtěl říct že můj názor neberu jako fakt. A že respektuji názory jiných, ale máš pravdu.
        • Chápu, to je tady potřeba *3*
          • Pinkamena
            To já vím. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit