Přejít na výpis diskuzí
Best of 2012: Nejlepší strategie
29.12.2012 | Redakce Games.cz
129 příspěvků
-
Takovyhle zapadly tahovy perly vychazej kazdy 3 mesice, akroat se o nich nevi a ani poradne nevi clovek kde je koupit. http://www.matrixgames.com/
-
Crusader Kings II na druhou stranu ale rozhodně neselhala jakožto STRATEGIE, na rozdíl od nového XCOMu. Nechci tím říct že by byl XCOM špatnou hrou, ale strategické elementy jsou tam prostě omezeny na minimum. Nerozumím tomu jak může někdo prohlásit že je to strategie roku.
-
A nejdorší na tom je, že to asi bude pravda ... ale ne díky tomu, že by Xcom byl nějak dobrý. Prostě jenom hry celkově dneska stojí zaprd. I když třeba tu tento rok byla nějaká zapadlá tahová perla o které nevím.
-
Pro mě je XCOM nejlepší tahovkou roku a to přesto, že k ní mám dost výhrad. Autoři mají i tu velkou výhodu, že nemají pořádnou konkurenci. Že jsem xcom sérií nepolíben je moje výhoda. Překvapila mě obtížnost, stačí malá chyba a už se umírá ve velkým.
Musím si ale zakritizovat.
Grafika: Textury vostrý jak bláto a stylizace jak to někdo úsměvně nazval do animáku Toy Story. Hodně přehnaný přirovnání?
Mapy: Hlavně ty country mise jsou příšerně repetativní, mám z toho pocit, jako když sem v nějaké časové smyčce. Pořád ten samý kaskádový terén, stromy a emzácká loď.
Mapy jsou malé a nedá se na nich manévrovat a ani to nemá smysl. Některý sem odehrál téměř na místě! Jakýkoliv větší i menší pohyb na vás strhává další enemy.
A další: % pravděpodobnost zásahu je spíš ukazatel nepravděpodobnosti. Systém krytí je minimalistický, nelogický a nenutí manévrovat. Špatně se odhaduje kdy bude enemy v dostřelu při přesunu panákem ze zadních řad, když ho vlastní parťáci vpředu vidí. Mizerná realizace (ne)průzkumu. Nemožnost si vytvořit nároďák. Nepřátelé se chovají občas prapodivně, když do mého vojáka stačí jen dloubnout, aby padl pro dobro celku, emzák se otočí a začne pochodovat kamsi, neútočí na nikoho. Stíhačkové souboje jsou o ničem. -
škoda že letos nevyšla nějaká strategie kterou bych hrál. Ze zmíněných jsem o většině ani neslyšel. Snad příští rok vyjde aspoň StarCraft nebo Command and Conquer.
-
Podívej se pravdě do očí a přiznej si, že Crusader Kings 2 jakožto strategie z války proti mimozemské invazi naprosto selhala.
-
Po X-Com uz ted nestekne ani pes, navic je to parodie na puvodni Ufo. Takovej Wargame ma porad plnej zivej MP. Tak jak tu kdo co hodnoti?
-
To už něco podobného bylo ne? Ze stejného období.
Ale toho stavění zkádny je škoda, já sem odkojený strategiema jako Supreme Commander takže strategie, kde se jenom ovládali jednotky mě vždycky přišli celkově oničem. -
No nestavis budovy, ale prakticky branis pristupove body pro prijezd posil, ktere si pred bitvou navolis a ze je z ceho vybirat ;)
-
Asi Crusader Kings není dost mainstream ..... v čemž Xcom vyloženě exceluje (asi jediná věc ve které exceluje.)
-
Opravdu je ten novy XCOM lepsi nez Crusader Kings 2? Jsem si myslel, ze vitez je dany uz davno dopredu a ejhle! :)
-
Ve Wargame není stavění základny že?
-
Tak jestli nejlepší strategie roku vyhrál X-com , tak to se bojím jak dopadnou další kategorie...
-
Prohlásit nový XCOM za nejlepší strategii roku a postavit jí před hry jako jsou Crusader Kings II nebo Wargame.... to chce hodně odvahy. *7*
-
Více druhů RTS možná je, ale XCOM není ani jedno z toho, když je na tahy, střevo. Myslels asi víc druhů strategie, páč to "realtime" u RTS není jen z pr*ele.
-
veskoslav: nechápu proč někdo jako ty se tu vůbec zmiňuje o ceně, když si beztak každoročně COD stáhneš z torrentu, jen aby si měl v PC nějakou koridorovou odreagovačku, nemám pravdu? Nebo to snad děláš jako Miserius, koupíš si to za plnou cenu a když tě to přestane bavit, tak to hodíš na Aukro a proděláš tak max 200-300,-?
A jinak nevidim problém vyhodit 1299,- za hru, která má sice 5-6 hodinovou (kulervoucí) kampaň, ale nabízí i Spec Ops mise a ∞ hodin zábavy v MP. -
Bohuzel to je tak, v tomhle by si meli udelat v redakci jasno co a jak chteji hodnotit a meli by mit jednotna kriteria. Je nejlepsi hra ktera oslovi nejvice lidi a ma nejvetsi hype? Nebo jsou nejlepsi hry, ktere jsou nejhezci (po tom volaji hodnepc hraci)? Muze to tak byt vnimano, ale radsi bych, kdyby se hry hodnotily podle kvalitativnich meritek daneho zanru a kdyby vitezily hry, ktere jsou kvalitnejsi i kdyz treba urcene pro narocnejsi mensinove publikum a tedy treba i slabsim vizualnim zpracovanim.
-
A to je tu přitom pod třicet jenom pár externistům..
-
Presne tak, je smutne, ze tento sterilni oklestenec je hrou roku. Pritom i v teto dobe vychazi vysoce kvalitni hry, ale bohuzel v jinych zanrech nez jsou tahove takticke hry.
-
bude v sekci DLC