Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Don Diablo - Origins (Arkham Origins)
  • To by mě taky zajímalo. Já herní soundtracky vnímám úplně stejně jako ty filmové (resp. jejich OST). Samostatně, bez znalosti onoho díla (filmu, hry), bych si je nepustil.
  • Kdy konečně pochopíte (všichni tobě podobní - a že jich je tady dost), že jde o výběr toho, co se líbilo redakci (v tomto případě Grygar). Je to jeho subjektivní názor, tak proč tak blbá otázka? Je zbytečné se dokola ptát v každé kategorii, proč v ní není to či ono. Není, protože se to autorům nelíbilo.

- Hodně se mi líbi soundtrack k "The Wonderful 101", ten je moc povedenej.
  • Pro mě je soundtrack roku jednoznačně Bioshock Infinite. Podle mě je to jedna z mála her, kde jsou písničky a skladby přímo součástí děje a vytvářejí "kamínek v mozaice" příběhu Bioshocku Infinite. Plus další detaily typu, že hlavní dabéři nahráli/nazpívali hlavní písničku atd. Líbila se mi i práce s tématem, volba skladeb k jednotlivým scénám atd.

Škoda, že se tento skvělý soundtrack nedostal ani do nominace.
  • Za mě The Last of US (pun intended). *4*
  • Kategorie, kterou kvituji s povděkem, jen by mě zajímalo, zda byl hodnocen soundtrack jako takový (tedy CD/MP3 apod.) bez ohledu na jeho roli v samotné hře či to jak se s ním pracuje ve hře jako takové, jak do ní zapadá a jak vytváří její tempo/atmosféru? Protože to jsou mnohdy dvě zcela rozdílné věci... Protože sebelepší hudba může ve hře zcela zapadnout a naopak. Případně předem děkuji za autorovu odpověď.
  • tomocz
    A co AC4: BF? To má nejvíc nejlepší hudbu z celé série (mám dokonce i pocit, že ve vaší recenzi k ní putovala pochvala) o.O
  • celoush
    Dodal bych jen, že hudba je stejně důležitá složka hry jako každá další....
  • yuri.sidius
    Naprosto souhlasím, Blood dragon přišel s opravdu originální hudbou na které sem dlouho ujížděl a to se mi už dlouho u hry nestalo, rozhodně by si zasloužil být aspoň v prvních pěti. *16*
  • DevCageR
    No jooo. Vždycky když vidím žebříčky, tak zapomínám, že to není "of all time" :)
  • cumpi3
    A ještě bych zapomněl, že úplně skvělou hudbu mělo Call of Juarez: Gunslinger :)
  • Já jsem z toho výběru hrál jen Kentucky Route Zero a soundtrack, jako podkres té mysteriózní snové atmosféry, byl naprosto úžasnej. Ale třeba to vyhreje letos, až vyjdou všechny kapitoly.
  • Kozy
    2012
  • cumpi3
    Já teda moc moc žeru soundtrack k ARKHAM ORIGINS, neboť Drake je skvělý skladatel a napsat naprosto famózní hudbu...:) Jinak jsem neslyšel vše z nominovaných a určitě si pustím a poslechnu. Miluji kvalitní filmovou a herní hudbu *4*
  • DevCageR
    A kde je Spec Ops: The Line?? *9* ten jsem mezi nominovanými čekal na stopro...
  • Souhlasím. Zvedal bych palec i pro to, aby se redakce mohla soundtrackům věnovat víckrát za rok, než jen jejich hodnocením na konci. Sem tam se tu pravda objevují zmíňky o nějakým tracku nebo přípravě toho a toho OST tím a tím, ale celkově by nemuselo být špatný tuhle kategorii ještě rozšířit. Nejspíš v rámci možností, nasazení a lidí, ale třeba taková blbost typu "Soundtrack měsíce..." a nebo něco podobnýho, napříč mainstreamem nebo indie scénou, kde by redakce představila svůj typ a nebo doporučila další, co je sluchově z her zaujalo, by mohla možná fungovat.
  • Souhlas, Horste! A jelikož jsem první volající, dostanu k tomu příborovou kolekci zdarma? *4*
  • Příteli, neléčil jsem vás kdysi na malomocenství?
  • Mortuus
    Sice jsem ani jednu z nominovaných her nehrál a můj výběr by byl jiný, ale chtěl bych jen poděkovat, že vůbec tahle kategorie vznikla. Soundtrack je velmi důležitá složka každé hry a zaslouží si ocenění. *3*
  • frantisek_nejezchleba
    Zrovna poslouchám OST Remember Me. A jsem rád, že zvítězilo. Také jsem nic podobného nikdy neslyšel a myslím, že to bude jeden z prvních (ne-li úplně první) případ většího díla, které vychází z klasické hudby a moderní elektronické zároveň.

Těžko říct, jak by se toto dalo předvést live – vzhledem k četnosti postprodukčních úprav si to nedovedu představit bez samplů. Proto si nemyslím, že by tento řekl bych nový hudební žánr v brzké době nějakým způsobem eskaloval na popularitě (v síních pro klasickou hudbu by to neprošlo), avšak jsem přesvědčen, že otevřel vrátka cestě, na jejímž konci bychom mohli vidět obrodu současné moderní vážné hudby, která co vím stále nemá pochopení pro elektronické nástroje.

Takže za mě palec nahoru vítězi, vskutku dobrá volba.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit