-
A co AC4: BF? To má nejvíc nejlepší hudbu z celé série (mám dokonce i pocit, že ve vaší recenzi k ní putovala pochvala) o.O
-
-
Opravdu ? To máš v tom případě opravdu zajímavý vkus,když říkáš že to má nejlepší hudbu z celé série. http://www.youtube.com/watch?v=O0i6YFrSs6c
-
-
Asi to The Last of Us, i když tam mě soundtrack na samostatný poslech moc nebavil, ale ve hře samotné sedl naprosto parádně. A GTAV má taky parádní ST, ofc nemluvím o licencovaných skladbách, ale originální hudbě při akci, loading screenu, nebo v samotným menu při pauze.
Remember Me, Bioshock Infinite, Tomb Raider, či Amnesia mi v hlavě vůbec neutkvěly. Teda krom parádní Irene skladby z Bioshocku. (:
A co se týče jednohubek, tak se mi líbilo třeba úvodní theme z Crysis 3 (asi nejlepší skladba roku), Army of Two, či tenhle song z DMC (a to tenhle styl hudby neposlouchám). -
Podle mě má nej. soundtrack the last of us.
Je to ale podle vkusu člověka *3* . -
Ja hlasujem za OST roku --- Deadly Premonition PC :D
Ale fakt výborný OST -
Soundtrack k RM je něco, co bych osobně nazval kýčovitým, super-předvídatelným použitím toho nejzákladnějšího z glitche.
Lidé, kteří mají glitch opravdu rádi a zajímají se budou, troufám si hádat, preferovat jiné tvůrce.
Jen můj názor. Pokud se vám líbí, tak nerušeně vychutnávejte! -
-
Glitch jakožto žánr je samozřejmě jinde a Derivière není žádnej Ryoji Ikeda, ale ty předvídatelný postupy nasadil do originálního (tedy nepředvídanýho) kontextu - na velkolepý orchestrální pasáže. Navíc ne jen tak samoúčelně, ale pro účely myšlenek, se kterejma hra pracuje, a taky konkrétních pasáží, který tím velmi dobře rytmizuje nebo graduje. Jo, na první dobrou mi to taky klouzalo hodně ke cryovskýmu kýči, ale jak píšu v článku, zpětnej poslech mě překvapil svou silou.
-
-
Pohoda. Koneckonců, je to jen otázka subjektivního vkusu. Myslím si, že na herní hudbu dost v v klidu a určitě by to v kontextu s obrazem vyznělo lépe.
Pro mě v historii vede kakofonie z Portalů a atmosférické soundtracky Swat 3 a 4. Hitmani měli taky dobré soundtracky.
Jinak Ikedu jsem zrovna nemyslel, i když jeho Dataplex mám docela v oblibě. U mě vedou spíše Autechre, nebo Oval. Tihle jsou (Oval spíše "byl") podle mého názoru fakt na míle od ostatních z žánru.
Mimochodem Prefuse 73 bude v březnu v Praze...
-
-
dodatek: hodnotím jen glitch stránku kompozice, co se klasiky týče, tak funkční filmové melodie.
-
-
Za me urcite Crysis 3, tam byl skvelej soundtrack.
-
-
Jo...ale oproti dvojce byl slabej. *4*
-
-
Ve dvojce byl geniální *4*
-
-
-
Robot Unicorn Attack: Heavy Metal *16*
-
Kde je nominace Far Cry: Blood Dragon, ktery se veze na vlne hipsterskeho okouzleni eighties estetikou? Je snad ignorace jeho kvalit ultrahipsterina, tak bezna na tomto SERveru?
-
-
SOUHLAS s tim, že Blood Dragon by si nominaci zasloužil.
NESOUHLAS s tim, že okouzlení osmdesátkama je nějaká hipsteřina. Doma s bráchama všichni žerem 80s a hipsteři fakt nejsme... ale koukám, že je dnes asi v módě dost věcem přizazovat přízvisko "hipsterský"... -
Kdy konečně pochopíte (všichni tobě podobní - a že jich je tady dost), že jde o výběr toho, co se líbilo redakci (v tomto případě Grygar). Je to jeho subjektivní názor, tak proč tak blbá otázka? Je zbytečné se dokola ptát v každé kategorii, proč v ní není to či ono. Není, protože se to autorům nelíbilo.
- Hodně se mi líbi soundtrack k "The Wonderful 101", ten je moc povedenej. -
Naprosto souhlasím, Blood dragon přišel s opravdu originální hudbou na které sem dlouho ujížděl a to se mi už dlouho u hry nestalo, rozhodně by si zasloužil být aspoň v prvních pěti. *16*
-
-
Zrovna poslouchám OST Remember Me. A jsem rád, že zvítězilo. Také jsem nic podobného nikdy neslyšel a myslím, že to bude jeden z prvních (ne-li úplně první) případ většího díla, které vychází z klasické hudby a moderní elektronické zároveň.
Těžko říct, jak by se toto dalo předvést live – vzhledem k četnosti postprodukčních úprav si to nedovedu představit bez samplů. Proto si nemyslím, že by tento řekl bych nový hudební žánr v brzké době nějakým způsobem eskaloval na popularitě (v síních pro klasickou hudbu by to neprošlo), avšak jsem přesvědčen, že otevřel vrátka cestě, na jejímž konci bychom mohli vidět obrodu současné moderní vážné hudby, která co vím stále nemá pochopení pro elektronické nástroje.
Takže za mě palec nahoru vítězi, vskutku dobrá volba. -
Největší masakr byl soundtrack k Devil May cry 5 http://www.youtube.com/watch?v=NHGF_ekAuzk, ale faktem je, že Remember me má také něco do sebe, nicméně mě tam chybí více energie a jako samostatně je docela nudný. http://www.youtube.com/watch?v=m4CdLgfMxQ0