Přejít na výpis diskuzí
Best of 2013: Výsledky čtenářského hlasování o hru roku
30.1.2014 | Redakce Games.cz
497 příspěvků
-
Tak bych taky přidal svou trošku do mlýna. To, že je k vybrání několik titulů a možnost dopsat vlastní anketu určitě ovlivní, protože spousta lidí si vybere z nabízených titulů, a i když určitá část napíše svůj vlastní, už kvůli větší diverzitě nemají tito tituly proti nabízeným příliš velkou šanci, prostě se tyto hlasy rozdrobí mezi mnohem větší množství her, takže logicky nemohou nabízené překonat.
Sám jsem se do Best of diskuzí moc nemíchal a v anketě nehlasoval, protože jsem moc 2013 titulů nehrál, mám rozsáhlou Steam knihovničku, kterou se prokousávám postupně a nové tituly kupuji až ve slevách se zpožděním, protože stejně bude nějaký ten pátek trvat než se k nim dostanu. Oproti spoustě diskutujících si myslím, že Best of redakce celkem zvládla, ne kvůli tomu jaké tituly vybrala, ale kvůli tomu, že si své volby dokázala zdůvodnit. A to je přece to, oč v těchto žebříčcích jde.
Co se týče on-line sekce, osobně si myslím, že redakce poskytla relevantní důvody, proč do výběru zařadit i tituly se starším rokem vydání. Tyhle hry se neustále mění a prochází vývojem. Takže zrovna LoL rozhodně kromě základního principu už není ta stejná hra jako v roce 2009. Sám bych ty hry asi do výběru nezařadil, už kvůli míře kontroverze a očekávanému negativnímu ohlasu, nicméně nedokážu redakci zazlívat, že to udělali, jde jim přece o návštěvnost, a podobné diskuze, jaká se strhla pod tím vyhlášením je bezpochyby zvyšují.
Na závěr bych rád poděkoval redakci za tuto sérii článků, která mi zpříjemnila moje přestávky na cigaretu při učení na zkoušky a částečně i diskutujícím, přestože mě některé názory dovedou občas docela vytočit. -
Chtěl bych pouze vytknout, že většina her z kategorie nejlepší Online hra nevyšla roku 2013.
-
-
U téhle kategorie bereme v potaz, že online hry jsou specifický případ a vyvíjejí se v čase, takže se jejich kvalita / zábava, kterou nabízejí, může výrazně měnit.
-
-
Spousta "offline" her se mění v čase (patchováním atd.) a zároveň spousta "online" her zůstává řadu let zcela stejná.
-
-
Bezpochyby. Ale pořád mám(e) za to, že v online žánru je to daleko výraznější faktor - kvalitu hry může ovlivnit například i úroveň (nejenom objem) aktuální hráčský základny.
-
-
To je sice pravda, ale takhle se spousta her do žebříčku nikdy nedostane, na úkor her, které se sice v daném roce dobře hrály, ale hrály se dobře i loni, předloni, předpředloni...
-
-
-
Ale i přesto by nebylo od věci tam dát hry, které opravdu vyšly minulý rok.
-
-
-
U mě celkem dobrý. Jediný co mě teda hlava nebere je Rome 2 na druhym místě. Nám hráčům už fakt můžou klidně i na hlavu a my jim za to ještě poděkujem. Kam ten svět spěje.
-
No, pokud dobře počítám, tak ve třinácti případech redakce hodnotila nejlepší hru jinak než čtenáři, ve dvou případech hodnotila stejně. Čekal jsem víc shody.
-
Myslim, ze bychom tu meli drzet stejnou atmosferu jako u vyhlaseni nejlepsich her redakce, aby to chlapcum nebylo lito. Takze; co to je k*rva za vyj*bany vyber? Tem lidem nekdo vymr*al mozek z hlavy?? Jak muze byt AC IV druhej? a dvakrat?? To tu uz jako mame krome ci*anu i plnou republiku indianu? A kdo volil ty hispstersky indie sra*ky?? LOLKO JE AZ ZA DOTOU????? Lidi, vzpamaujte se, tohle neni normalni. Neni mozny aby vas vsechny zaplatili, takze vy budete prachobycejne tupi. Ja sem sice zadnou z tech her nehral, ale me staci videt sreenshoty!!!
-
-
Ty jsi kus dementa...
-
-
detekovaná ironie ... víme?
-
-
-
Ach jo. nejlepší strategie a Rome II na druhém místě. To snad ne lidi. Jinak se zbytkem víceméně souhlas.
-
-
Ta Rome 2 , která se i na předváděčce trhala a framerate osciloval kolem ůžasných jednociferných hodnot ...skončila druhá . S druhým místem bych souhlasil .....ale v absolutně jiné kategorii ....
-
-
Z mobilních her - Real Racing 3 .... ;)
-
-
Z nějakého důvodu bohužel zcela ignorovaná... Ale taky jsem jí to hodil.
-
-
tak vysel teba Helm´s Deep o tom se slovem nezminite, pritom ta atmosfera bitvy prekvapive odpovida knizni predloze, hlavne ze je tam treba LoL.
-
koukám že jsem nehrál žádnou letošní hru
-
Asi stárnu, nebo nevim... ať už mě kterákoliv hra zezačátku ohromí (BlackFlag, TombRaider,...) dohrávám ji dá se říct jen z nudy a pak stejně skončim u Footbal Manageru - tím rozhodně nechci tvrdit, že ty tituly byly špatné. Ani to GTA V letos nebylo taková pecka jak sem čekal. Prostě to chce zlom... chce to něco u čeho vám spadne brada u intra a zaklapnete ji až u finálních titulků... tak snad letos. *3*
-
-
Já ti nevím, zkus DmC. Bojovky moc nemusím, ale tohle je absolutní pecka. Rozhodně mi z toho spadla huba dolů. Ať už dokonalá hudba nebo nepřekonatelně ujetý level-design. Ta hra je prostě masakr. Přišel jsem k tomu jako slepý k houslím, a baví mě to nehorázně.
-
Taky to na sobě pozoruju, mám teď najednou rozehraných asi pět her a hodně často se přistihávám, že už se mi je ani v podstatě nechce dohrát (proto jich vlastně hraju pět)... Ale dávám jim šanci. :)
V roce 2013 byly jen dvě výjimky - Bioshock Infinite a Brothers: A Tale of Two Sons (Brothers jsem dokonce dohrál na jediný zátah) - a obě tyhle hry mě dost hluboko zasáhly. Bioshock dokonale ztvárněnou ukázkou zvrhlého fanatismu (nejmíň dvě lokace byly pro mě naprosto zničující) a Brothers příběhem, který dojme snad každého... -
-
>playing Bioshit
http://www.youtube.com/watch?v=l_u18_BKczg
-
-
jestli to není třeba i tím, že jsi zhýčkaný, máš velkou knihovnu, tak si řekneš, že máš co hrát jiného a někdy se k tomu vrátíš. já to tak třeba mám. až ted jsem se rozhodl, že na to pujdu systematicky a nenainstaluju nic, dokud nebudu mít dohráno několik her, které mám "rozehrané" i rok... jinak ten takový pocit jsem měl zrovna u tomb rider, předtím u mass effect celé trilogie, kterou jsem hrál taky minulý rok :). to jsem ale nejdřív chtěl za každou cenu rozjet jedničku, protože prostě mě ta hra nebrala ze začátku. pak se to ale pořádně rozjelo až do konce trojky :)
-
Stárneš, chlapče... *1* Nic si z toho ale nedělej, vidím to velice podobně, včetně zklamání z GTA V. Snad jen ten Tomb Raider mě loni pobavil, jednoznačně překvapení roku !
-
Není se čemu divit. Mnoho velkých her se tě snaží ohromit nějakým efektem a není v tom nic extra.
Hlavně jestli jsi hrál staré hry, tak víš jak byly rozdílně a s nápady. Dnes to taky je na poli nezávislých her ale v minulosti se takové hry hráli hodně. Dnes se hrají hodně ty hry které píšeš.
-