-
Aspoň někdo tu má rozumné názory:)
-
Ja si myslim ze neni dulezite resit DA:I. PC game of the year podle gamespotu je Divinity: Original Sin a ja s tim nemuzu nesouhlasit. Dragon Age je dobra hra ale bohuzel nedotahuje na kvality Divinity. Navic kdyz se porovna financovani tak nerozumim tomu proc Dragon Age neni pecka v zanru a je jen pouhou dobrou hrou.
http://www.gamespot.com/articles/divinity-original-sin-pc-game-of-the-year/1100-6423910/ -
Ja teda hram na PS4 a niektore tebou zmienene nedostatky sa ma netykaju (optimalizacia, hra nie je zabugovana, takticka kamera je pouzitelna uplne bez problemov).
Combat je presne to co ma byt, je zabavny a ze tam je len 8 abilit mi skutocne nevadi, podla mna je to dost. Nie je - a ani to nema byt - kopia DnD alebo niecoho podobneho. Jednoducho je akcnejsi, niekomu sa to pacit nemusi, ja si myslim ze to hru nezhadzuje. Zastavam nazor, ze pri combate nejde o system ako skor o prevedenie - toto je zabavne, podobne akcny combat v inych hrach nutne nemusi byt. S MMO to moc spolocne nema - skor by som to prirovnal k Mass Effectu.
Dalej sa stazujes na questy, na writing a podobne. Netvrdm ze je to to najlepsie co herny svet dokaze ponuknut, ale urcite nie je uplne tupe (vo vacsine pripadov, heh). Charaktery napriklad su napisane velmi dobre, coz je nieco co tak casto nevidime v hre ktora nie je JRPG. Ano, je to high fantasy. Lebo to ma byt high fantasy. To je ako stazovat sa, ze hokej sa hra s pukom a nie s loptou.
Jedine s cim bezvyhradne suhlasim je AI (ona je defaultne celkom slusna, ale proste by som prijal viac moznosti ju nastavit). Takisto je pravda, ze crafting je lepsi ako loot, coz nie je uplne idealne (aj ked da sa najst aj vyborny loot).
A aby som napisal ak niektore pozitiva ktore si vynechal - napriklad sa odvazim povedat ze je to jedno z najlepsich spracovani open world hry na ktore si pametam. Svet je pomerne plny vsetkeho mozneho, od bitiek medzi templarmi a magmi, cez rozne collectibles (shardy, landmarky) az po logicke hadanky (spajanie suhvezdi). Teda ta variabilia qustov nie je uplne tak ako si povedal, ze 90% je fetch questov. Graficky je podla mna krasne hlavne prostredie a ked sa clovek pozrie do dialky napr. na Redcliffe tak su to skutocne velmi pekne obrazky.
Co by som este vytkol (co si uplne nespomenul) je character progression - pride mi nic moc, hlavne oproti hram ako Suikoden ci starsie Final Fantasy (myslim teda po stranke statov atp, nie po scenaristickej, lebo ta je celkom slusna). -
Souhlasím, že Soundtrack DAI je nejlepší. nejvíc se mi líbí Theme, Return to Skyhold ,Empress of fire. The dawn will come je hodně silný okamžik ve hře. Jinak z těch soundtracků co jsou nominované mě žádný nezaujal, přijdou mi dobré, ale nic zvláštního. Ještě se mi hodně líbil soundtrack z Child of light.
-
Taky jsem na ty klady zvědavý
-
Zapomínáš, že je trochu jiná doba. Dneska nevadí, když jsou věci povrchní a mají krátkou životnost. Vznikají filmové i herní série. Proč vymýšlet něco nového, když to lidi zatím kupujou ? Konzole to časem převálcují. Lidi se chtějí bavit rychle a moc nepřemýšlet. Takže DA bude mít úspěch i s několik let starou grafikou a hloupým příběhem. Hlavně, že to má barevná kouzla *3*
-
Neboj, má to rozhodně více kladů než vogonská poezie.
-
Jmenuj. A chci jich u South Parku aspoň stokrát víc, jak píšeš ty.
-
Tak spusť.
-
A která hra podle tebe všechno, co jsi tady tak důkladně zkritizoval má? Dej mi tip, protože o ní nevím.
-
Už jsem to psal dříve v této diskuzi. Máš vesměs pravdu, ale jaksi jsi vynechal ty klady, které to mělo.
-
Technicky vzato, nebyli by lidi ovce, kdyby následovali tvůj příklad a hlasovali pro South Park? Jak si vlastně představuješ skupinu lidí, která se nechová jako stádo ovcí? To z hlasování vypadne 5000 her, z nichž má každá po jednom hlasu? Ty nekonečné blemsty o ovcích už mě docela vytáčí.
-
Co takhle raději hlasovat podle vlastního uvážení???
-
Překvapení i hra roku jednoznačně Alien a hned v závěsu South Park. Od prvního jsem nečekal nic a vyrazilo mi to dech a na druhé zas šílené nároky a strach jak to dopadne.
-
Přesně takový questy mám na mysli
-
To by mě zajímalo, co se lidem na DA:I líbí? Combat je lehká MMO klikačka s čekáním na cooldowny (consolovejch 8 abilit); taktickej mód nepoužitelnej; poměr fetch questů ke kvalitnímu contentu 90/%10%, Party AI neexistující (consolovejch 5 pokynů), příběh stojí za starou belu - neinvenční 100 zopakovaná záchrana světa s trapným záporákem; C&C velmi povrchní až na závěrečnou slideshow, která ovšem nemá vliv na hru; kvalita psaní osciluje mezi high fantasy a něčím od Josse Whedona; loot nepoužitelnej (nekonečné klikání na "zaklínačskej" radar a sbírání surovin, protože v lootu kvalitní výbavu nenajdeš); herní svět je statickej - žádný D/N cyklus či cykly pro NPC; grafika celkem hezká, ale takové postavy jsou místy až repulzivní (naolejování, hrozné vlasy a celkový design - Sera je zločinem proti lidskosti) a některé animace poznávám až z prvního Mass Effectu... a mohl bych pokračovat. A to nemluvím o tom, že hra je uspěchaná, zabugovaná (EA to asi chtěl dostat ven před Zaklínačem) a PC optimalizace jakoby neexistovala.
-
sice jsem to nehrál ale nejlepší českou hru jsem dal Poldu 6
-
DAI asi pro hodně lidí není uplné zklamání, ale že by to byla nějak úžasná hra.
-
Náhodou... Quest, kde jsi se opil s tulákem v hospodě a probral se v městě na druhým konci mapy, později zjistil
že ses oženil a že nevěsta je hagraven byl podařenej. -
Verbal je nemocný