Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • surlys

Tobě taky.

Nejhorší je na tom pokrytectví. Zdejší redakce silně vystupuje proti současné vládě, které se nechová demokraticky a přitom dělají to samé. To pokrytectví mi vadí ze všeho nejvíce.

• Pardon, já jsem omylem kliknul na nahlásit. Ale, jinak, jsme chtěl jsem souhlasit, Taky jsem prožil nucené umlčení za zhodnocení (NE)objektivní NE(recenze) na CP2077777. Tak nashle v podzemí.

• CP je RPG . Možná ne v té nejčistší formě (co z videoher vlastně je?), ale pořád je to RPG a hlavně je to v té hře cítit. S GTA to má společné jen to městké prostředí a to že tam jsou auta. Zahraj si hru, pak suď.

• dworkin

Místní Watanabe mě konečně pustil z díry a než tohle smaže a zase mě tam pošle, tak všechny zdravím a přeju jim do nového roku hlavně hodně zdraví. Zároveň děkuji uživateli ja_nic_nevim za to, že si na mě vzpomněl. Věren heslu "byl jsem tu před Pecháčkovou redakcí (see what I did there, Aleši?), budu tu i po ní" jsem pobyt v korekci snesl s obvyklým klidem indiánského válečníka a snesu i ten další, protože redakce a šéfredaktoři Games.cz se mění, ale Dworkin je tady napořád, jako příslovečná veš v kožichu hlídacího psa herní demokracie.

P.S. Tento příspěvek obsahuje důležitý osobní vzkaz pro šéfredaktora Games.cz, a pokud ho smaže někdo jiný, než on, bude se muset později zpovídat z toho, proč to udělal. 

Prekérní situace, že?

• CP a nějaké sedmičky, první místo.... OK... OK... Ne není to OK. Degradace žánru postupuje. Musel jsem toho dožít? Prý RPG :-DDD. Tak jo... 

• ravux

Myslim, ze vydani CP2077 dokazalo, ze autorum nemuzes verit ;)

• Jarisko84

Ako moze byt cyberpunk naj rpg ked sami autori povedali ze je to skor akcna adventura s rpg prvkami ... 

• surlys

dost se už opakuješ s tím mixovaním. Bohužel, jak jsem ti už vysvětlil, tady se nejedná ani o mix žánru. Z žánru RPG ta hra má naprosté minimum, proto to nemůžeme nazývat ani akční RPG. Specializace nefunguje, dialogy nefungují, pro Kristovy rány, vždyť tam jsou v možnostech i exp odpovědi a ty taky mají nulový vliv, statistiky nemají vliv. Hra je silně lineární jako filmová adventura. Nemůžeš do židlí reálně nic ovlivnit. Vždyť tam jsou i perky, co by mohly něco ovlivnit uzamčené od vývojářů, protože tvůrci RPG možnosti zcela odpískali a začli to prezentovat jako akční adventuru. Neměli ani soudnost je odstranit. Tvůj původ nemá vliv. Vždyť i ta velikost penisu, kterou si můžeš vybrat, je ve finále cenzurovaná. 

• Thanquol

No nevím milá redakce. 

CP jsem zatím nehrál, ale RPG beru jako Skyrim. - mág, heavy, lučištník, zloděj, mág-zloděj, mág heavy, etc. To jsou ty role. (Z hlediska hry) a nemyslím si, ze role-play v žánru RPG znamená primárně příběh/skripty/cutsceny. To je Adventure = dobrodružství - skvělým symbiontem v tomto ohledu je D&D, které v obou těchto směrech exceluje, ale určitě si myslím, ze se s vámi tentokrat stopro neshodnu v tom, ze CP je nějaké RPG natož jednickove RPG, ale vaše vizitka. - za me jste udělali po dlouhé době znatelný kvalitativní krok vzad  . - beru vás jako profesionály.

To srovnání s akční adventurou jménem GTA je naopak správně a ne ze si to označíte za “městskou akci” kterou Btw také CP Aby se neřeklo hodil do mixu toho co “udělá”. Je to stejný typ hry a GTA ho silne drti v te akční části a  v tom jak vypada, hraje se a reaguje.

Možná vas trochu zmatlo, ze CD projekt primixoval žánrově co mohl ve jménu ongoing Hype akce, ale nazvat to RPG? Lol. vraťte se do skoly her a velmi se omlouvám, jestli se pletu. (pac jsem to nehrál a možná je to Skvěle RPG, ale silně, silně pochybuji)

• Derp_1337

Nejdůležitější otázkou je, kdy to vyjde?

Třeba u BG3 nejsem moc optimistický, že se ho dočkáme v roce 2021. Early access nepočítám.

• Derp_1337

To je čistě jenom tvůj subjetivní názor, že "správné" RPG musí být nelineární. Ten žánr definuje více prvků.

Bohužel v posledních letech vychází čím dál tím méně her z jednoho žánrů. Prostě většina AAA produkce je mixem několika žánrů.

Je zbytečné se dohadovat, že "tahle hra nemá dost RPG prvků", bohužel je to trend mixovat žánry.

• Bumtaratabumbumbum

Problém je, že neexistují jednotné a všeobecně uznávané definice jednotlivých herních žánrů. Dřív to tak nevadilo, protože ty hry byly svým obsahem od sebe navzájem mnohem vzdálenější (v různých žánrech). Jak ale už psal Derp, tak dneska daleko častěji vznikají hry, které se svým obsahem v podstatě balancují na hranici mnohdy i několika různých žánrů najednou. Každý potom má tendenci tu hru řadit k jinému žánru podle toho, kde si on sám pro sebe tu pomyslnou hranici mezi žánry vymezil.

• surlys

Cyberpunk není ani akční RPG. Ta hra nemá možnosti ani akčních RPG. Ta hra je lineárně skriptovaná adventura s FPS modulem. Já tomu nebudu říkat ani akční RPG. Protože akční RPG mají mnohem více možnosti než jen sledovat skripty. Ta hra tě vodí za ručičku a do doby, než si sedneš na židli.

• Bumtaratabumbumbum

Na BG jsem zvědavý, ale na Solastu se fakt hodně těším. Pathfinder jedničku jsem ještě nehrál, tak mi dvojka taky zatím nic neříká (mám radši D&D 5e než Pathfinder).

• Derp_1337

Rok 2020 byl dost chudý na "klasické" RPG hry. Kromě Wasteland 3  mě nenapadá nic, co by se dalo počítat ke klasickým RPG. S přimhouřenýma očima snad Yakuza: Like a Dragon.

Dokonce i ten Genshin Impact nebo Final Fantasy 7 Remake nejsou klasické RPG, ale spíš mix s akční adventurou. Tomuhle mixu se říká akční role-playing. Do tohohle mixu žánrů spadá i C2077.

V posledních letech je to prostě trend, že už nevychází hry, které by se dali klasifikovat jedním žánrem, ale spíše jsou mixem několika žánrů.

• surlys

tak to by sis ty hry měl vskutku zahrát ASAP. Tam mají tvé volby opravdu dopad na hru, vylepšovaní postavy ti umožní hru hrát jinak, můžeš se specializovat, tady prostě ti ani hra neumožní vystealthovat sen ven ventilační rourou. Ne, ta hra není RPG. Ta hra je scriptovaná adventura ve stylu Telltale her v otevřeném světe a průměrným FPS modulem. Deal with it!

• Paul_cz

Haters gonna hate, ale Cyberpunk je RPGčko Bloodlines/Mankind Divided stylu, akorát na větší open world škále, ale při zachování smysu pro detail. Rozhodně zasloužené a těším se na druhé hraní někdy za rok a půl, až budou vydány aktualizace a datadisky.

• surlys

Kéž bych přeháněl. 98% dialogů nemá vliv na samotnou hru.

https://www.world-today-news.com/98-of-dialogue-in-cyberpunk-2077-does-not-affect-the-development-of-the-plot-igromania/

Samozřejmě podle té definici, můžeme dát do RPG cokoliv, ale proboha Cyberpunk není RPG. To můžeme nazývat RPG 90% současné AAA tvorby. Cyberpunk je Telltale hra a ne RPG. Tam neexistuje volba krom židlí skoro v ničem. Skript/skript/skritp. 

• Derp_1337

Za 1.) To trochu přeháníš. V té hře je spousta voleb a dialogů, které ovlivní hru a tvé questy.

Otázkou jenom je, jak moc to skutečně ovlivní hru. Na tohle by mohli odpovědět ti, co tu hru dohráli vícekrát.

Za 2.) To, je ale jenom čistě tvůj subjektivní názor, co by "správné" RPG mělo obsahovat. To, že sis na to zvykl, ještě neznamená, že to je v tomhle žánru nutnost.

Doporučuji přečíst definici žánru třeba tady: https://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_video_game

Když si to přečteš, tak zjistíš, že ten žánr definuje více prvků a spoustu z nich ta hra splňuje.

• Murlock

Takhle chudej rok na RPG to se jen tak nevidí. Ještěže budoucnost jistí trio Solasta, Pathfinder 2 a BG 3.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit