Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • maros.goc

to je snáď vtip ....

v 2020 vyšlo Final Fantasy VII Remake, remake Demons Souls, Yakuza : Like a Dragon a vy na tretie miesto date japonsky free to play nezmysel na na prve Cyberbug 2077

• Cyberpunk určitě rpg je, máš možnost stealth akce, využívat prostředí pomocí hacků a dostat se k cíli bez nutnosti násilí, máš možnost Rambo stylu a všechny postřílet to vše v závislosti na tom který styl hraní preferuješ a do jakých atributů a perků investuješ své body, máš možnost ovlivňovat příběh svými volbami, máš hromadu vedlejších úkolů, které mohou ovlivnit závěr hry. Podle mě jsi to jenom tak projel a nepochopil jak komplexní ta hra je. Ps: Zaklínač 3 i s datadisky je perfektní rpg. A teď obvinění: jsi prachobyčejný HATER opravdu skvělých her!

• omiklon

Nomád úvod a poté únikovka s Jackiem, z mé strany nepadl jediný výstřel.. asi víš jak to dopadlo. :)

• Najdi si někde na netu jiný outcomy

• To by mě zajímalo co se to děje na ulicích v Deus EXu za nesmírně uncripted NPC interakce, co si pamatuji a klidně mě vyveď z omylu, ale moc toho nebylo, maximaálně se panák zasekl při chůzi o jinýho panáka. To že nemají NPC v CP denní rutiny to jasně živosti (míněno lidskosti NPC) nepomáhá, ale to že je ve městě vidět život ať už skriptovaný nebo designerský (grafity, rozdílné vybavení domácností,  zápisky, hudba, styl vozidel oblečení...) z něj nutně činní živé město nikoliv zcela mrtvé.

Klapky má ten kdo se řítí jen po přímce či úsečce a zapomíná na to, že se může podívat doleva, doprava a spousty jiných zábavných a pro někoho novátorských směrů a skutečně jsem si dovolil naznačit že jsi to ty, ty s tvým absolutním jednostraným zaujatým názorem. Howgh

• surlys

ano, ty questy znám samozřejmě. V čem je tam ta variabilita tedy?

• Hledej to v těch prázdných frazích. Jestli nechápeš jejich obsah kup si slovník a pak si to vyzkoušej ve hře výš-li jak. Qusty s variabilitou: The Pickup, The heist, Automatic love, The Space In Between, I Walk The Line, Ghost Town, Life During Wartime, Gimme Danger etc. (vybíráno postupně jen z hlavní dějové linie, v sidequetech je těch možností taky kopa)

• jack

Respektuji názor redakce. Mají právo na svůj subjektivní pohled.  Definice RPG je tak široká, že by se tam klidně vešel i Hades. Jestli to chápu správně, v této kategorii se nejvíce oceňuje ten "role playing" prvek. 

Zda ze všech her 2020 měl CP tuto stránku nejlepší, neumím říct.  Nehrál jsem ho. 

Ale mám čerstvě za sebou Witchera 1, 2 a 3 se všemi DLC a musím říct, že bych celou sérii přirovnal k interaktivnímu a moc hezkému filmu v enginu hry, který má různé rozhodovací stromy.

Pro mě Zaklínač dobré RPG není - zdůrazňuji, že se jedná jen o můj osobní pohled. Ne konstatování faktu. 

Nebavila mě akční stránka hry, kde všechno vyřešíte kotoulem (W3), nebyl jsem motivován craftingem si věci vylepšovat, za pracně nalovený loot jsem odměňován nebyl. Scházela mi stealth možnost. Příběh bez znalosti lore z knih je dost hutný, takže mi trvalo dlouho vše pochopit. Připadal jsem si, že jen musím chvilku levelit postavu, abych mohl pokračovat v hlavní dějové lince.

• surlys

na ulici se dějí jenom skripty. Nic jiného tam není. Kdo má ty klapky?

• To je dost absolutní tvrzení s kterým muže souhlasit snad jen někdo kdo se v těch kulisách pohyboval s klapkama na očích. Teda ne, že by tam teď bylo to město tak v uvozovkách živý jako třeba v KCD, ale na ulicích se toho i tak děje dost. To že je v deus ex na těch pár NPC a v jejich bytech co tam jsou vidět nějáký známky větší promyšlenosti než u běžnýho pouličního NPC v CP je super a je t o jedna z velkých deviz DE, ale je to pořád jen těch několik NPC v několika rozdělených lokacích. Podívej se někdy v CP do bytů, domů na konverzace NPC...

• surlys

počky, tak to zkus znova. Nic jsi nenapsal. Vůbec nic. Ty prázdné fráze si nech. Řekni mi, kde to mám hledat, vím kde to hledat nemám, to jsem ti popsal. Zkus alespoň pět questů, kde uvitím variabilitu, o které mluvíš. Třeba jsem je minul, to je možné.

• Tak jo: v rámci story, v rámci dialogů (ač pravda ne u každého side jobu) i v rámci gameplaye (různé způsoby řešení questů, perky u zbraní, výroba a vylepšování věcí, cyberware etc).  Možná se po každém questu nepohne země a nevyskáčí mimozemšťani, aby ti pogratulovali k záchraně světa, ale pocit že způsob řešení problému je v tvých rukách (v rámci možností hry) nebo že jsi prostě  v nějáke cyber clase o dost schopnější než v jiné tam rozhodně je. To že jsou erpégéčkovitější RPG  o tom není žádný pochyb, ale rozhodně nelze CP srovnávat s hrami jako je FarCry GTA či AC (ač to si v RPG trochu vymáchalo držku) etc.

Co zamrzí je ta osekanost, ale snad tam něco z toho ti idioti CD projektu dohodí, jak tvrdí jisté (snad pravidvé) posty

• surlys

Schválně udělejte si pokus. Já to udělal. Dejte si nějakou akční honičku v autech, nahrajte zpátky pozici před honičku a dejte si ji znova. Uvidíte, že ty auta vybuchnou úplně na stejných místech.

Call of Duty.

• Nejlepší jsou ty "závody". Jel jsem na prvním místě a koukal za sebe jak je to AI totálně neschopné řídit a furt si resetuje auta aby drželo krok. Totální amatérismus CDProjektu.

• surlys

skill tree je jeden velký gimmick a má nulový dopad na hru samotnou, to samé dialogy a vše co děláš, má nulový dopad na svět. I ty akční honičky v autech se nedají ovlivnit a vždy auta explodují na předem daném místě.  

Ta hra je fakt Codko křižené s Telltale hrami, to mi nikdo nevymluví.

• Vždyť Cyberpunk je stěží RPG.

RPG roku na Games.cz právě vyhrála hra která má v skill tree perky které doslova nic nedělají. Která má asi nejhorší crafting systém který jsem kdy viděl a která má branching stories asi jako Call of Duty.

Questy to má tak repetitivní, že si je soudruzi z Polské Lidové republiky museli snad půjčit od soudruhů z Ubisoftu.

• skaven

Wasteland 3 napriklad je velke RPG...hoci mensie nez W2

• surlys

myslíš rozsahem toho zcela mrtvého města a mrtvých kulis pro mnohem lineárnější hru než jakýkoliv Deus Ex? I Dont think so...

• surlys

poprosím tě, v jaké časti jde cítít RPG. V rámci story, v rámci dialogů, v rámci gameplaye tam RPG prostě není. Popiš, kde ho mám hledat. Já si to dám snad znova, abych to tam našel. 

• Kritizovat můžeš. Ale proboha!!! neadresně a ne aby ses někoho dotknul.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit