-
No nevím. I značka může pěkně zrezivět. DOOM už tu dlouho nebyl a vidím tu už daleko silnější značky.
-
Nejde jen o grafiku. Nový engine, nové AI atd. si bere hodně z výkonu stroje. Konzole jsou dnes už slabé a brzdí herní vývoj. To je jednoznačné. Na druhou stranu toto zbrždění nemusí být zase až tak špatné. Je fajn si vzít oddech a nemuset každý rok kupovat nové PC, či nové komponenty. Takové zbrždění ale nesmí trvat příliš dlouhé období. Proto je pomalu na čase vyvíjet nové konzole, abychom se pohli dál.
Mimochodem, nenávist ke konzolím je logická, když vezmeme v úvahu mnohdy velmi nepovedené porty her z konzolí na PC. Nikdo se tedy nemůže divit, když jsou tu lidé, co konzole nemusí. -
úplně nej by to bylo free 2 play (pay 2 win). Trvanlivost by byla tak 4 měsíce.
*1* -
Tak a tady to mate ID. To bylo jak skvela bude vzajemna spoluprace se Zenimaxem, sup a je po Doom 4. C-c-c... Pocitam, ze za par let prejde Carmack a par dalsich nejvyznamejsich osob ID Softu do Bethesdy a ID Soft padnou uplne. To jsem to dopracovali. *9*
-
Souhlas, že vydávat nedodělanou hru je prasárna. Taky by se jim asi nelíbilo, kdyby jim někdo prodal jen částečně dodělané auto s tím, že se to časem nějak všechno domontuje.
Na druhou stranu nesouhlasím s tím, že dříve to bylo super, když se hry dělaly jen z nadšení atd. To je pravda a byla to krásná doba. Jenže dnes jsou hry mnohem dál a jejich vývoj je mnohem dražší a ač se to zdá divné, i vývojáři a producenti musí z načeho žít a nemohou si tedy dovolit vydávat propadáky. Hry dneska stojí miliony dolarů a tyhle prachy prostě nemohou jen tak vyhazovat z okna. Tak se nepodniká a vývoj her není nic jiného než podnikání, které musí generovat zisk. -
myslis, ze je vsechno nej, kdyz je to MMO?!
-
Hry DICE nikdy nemůžeš posuzovat podle bety nebo podle první vydané full verze. DICE vždy vydává nehotový produkt, který naštěstí časem dodělává, až se z jejich hry nakonec stane víceméně pecka. Vedle toho engine BF3 je fakt hodně vyspělý engine.
-
ať raději udělají The Elder Scrolls Online! Vím, že se bethesda nechala slyšet, že online hry a kor MMO prostě nedělají a dělat nebudou, je to obrovská škoda. Zrovna TES je herní série, kde by se MMO dělalo naprosto skvěle: výborný a propracovaný svět, jasné vymezení regionů - tedy jasná možnost rozšiřovat MMO o další regiony jak je zvykem u všech MMO, silná značka atd.
Myslím si, že TES je jedna z mála herních sérií, která by na poli MMO mohla konkurovat WOWku. -
Zajimavy, ze to tentokrat nehazou na piraty. Kdyz se neco odflakne tak je jasny, ze se to neproda. Staci jen primarni vyvoj na PC a budou koukat jak se to bude prodavat a pak at si to prevedou treba na kalkulacku. Kde jsou ty vykriky o cipech na PC, aby se nepiratilo alespon v takovy mire jako dnes?
-
Bohuzel se nedivim. Rage neni zadny zazrak. Carmack evidentne stravil prilis casu zavreny v kanclu s jeho enginem a id software zatim ujel vlak v jinych aspektech jako gameplay a to jakym zpusobem by mela moderni hra fungovat a vypravet pribeh. Vysedek je zastarale pusobici koridorovka plna rozporu. Je to skoda. Bud jejich pristi hra bude naprosta pecka nebo se myslim id stane rychle historii. Nedivil bych se pokud by zacali mit problemy uz ted...preci jen hra ktera se vyviji 5 let se musi prodavat hodne dobre aby se vratili investice...nikdo neceka, ze kazdy jejich projekt redefinuje zanr ale...
-
Sorry ale v dnesnim svete jsou primarni cile pro vyvojare konzole, ty jim taky nesou penize... protoze PCckari novyho veku stahnou co se da, a uz jenom proto by jsem na nej hry nedelal, jako to psali u Heavy Rain na PS - 1000000 prodanych kopii a 3000000 lidi co ma irchievment za dohrani.... akorat ze plus k tem konzolim je to ze to ma alespon nejakej bazarovej prodej narozdil od klik klik a muzu hrat freeeeeee ....
-
Hodne blbej napad.
-
existuje mnoho vylepšených verzií a konverzií Dooma 1-2, dokonca s 3D postavami a predmetmy a už som videl aj predelávky na Doom3 engine / id Tech 4 ale žiaden z nich nedopadol slávne. Jednoducho špecifický dizajn a architektúra prvých dielov nevyzerá v modernej grafike dobre. Osobne ma najviac bavil Doom Legacy ktorý je iba nadstavbou ktorá zvyšuje rozlíšenie, pridáva akceleráciu cez opengl + niekolko efektov a umožnuje free look. Ten ma bavý najviac keďže zachováva pôvodnú atmosféru.
-
sypat proboha!!!!
-
To by krapánek nefungovalo:)
-
jako jejich konurenci myslis zrejme DICE a jejich bf3 ale ukaz mi v cem jsou lepsi? v tom ze na konzole nezvladaji poradne ani 30 FPS? a co se tyce vykraslovani textur tak to co v RAGE je opraveno patchem se mi v conquestu v BF3 stavalo celou dobu beta verze. *16*
-
pro zacatek by stacilo udelat predelavku Dooma 1 a 2 na ten jejich rage engine *14*
-
Trefná sebereflexe. *3*
-
chces mi povedat ze nie su schopny si platit tych 60 co u nich maka ? (rage vyvinu 40 ludi ;) + dalsich nejakych 40 pomocnych zamestnancov ? teda cca 100 ludi po dobu 3 - 4 roky ? pricom carmack navyse vlastni firmu ktora vyvija rakety na civilne lety do vesmiru... mne sa zda ze na to maju...
-
nechcem byť zlý prorok ale id čakajú veľmi ťažké časy ... doba kedy bol Carmack uctievaný ako Boh akčného žanru sú nenávratne preč a firma začína strácať na lesku. Konkurencia je silnejšia, vyspelejšia a finančne zaistená. Vôbec sa nečudujem Carmackovi že sa začína orientovať primárne na konzole - aby id prežil mu nič iné nezostáva.