Přejít na výpis diskuzí
Bethesda upřesňuje specifika PC verze Elder Scrolls V: Skyrim
6.7.2011 | Petr Poláček
85 příspěvků
-
Každá série má své klady. V Gothicu úplně chybí lore v podobě knih a dalších věcí na čtení a zkoumání. Také vedlejší "zbytečné" questy v Gothicu moc nebyly. Každý si najde to svoje, mě se více líbí TES hry (hlavně Morrowind) - přijde mi, že mají větší svobodu co se týče role-playingu a možnosti vývoje postavy.
K té havěti ve volné přírodě - to opět záleží na vkusu hráče, mě to zase v Gothicu přišlo takové moc "přelidněné" *3*.
Ale jak Gothic 1 a 2 (trojka mi vůbec nesedla, pro mě je to největší herní zklamání) tak Morrowind a Oblivion si hodně užívám.
Dungeony a jeskyně v Morrowindu jsou naprostá paráda. Obzvláště hrobky v Morrowindu mají své, pro mě nepřekonatelné, kouzlo. Z toho všudypřítomného šepotu mi kolikrát běhá mráz po zádech a moc se mi do nich nechce ještě dneska *1*. -
Nevím jak ty, ale já v Gothic narážel stále na nějaká rozmanitá monstra, npc atd. a pořád bylo co dělat, i na úkor toho že svět Gothicu byl měnší než třeba v TES, ale zase tam úplně chyběly dungeony, které mě však vůbec nescházely, neboť třeba právě v TES se dost často opakovaly.
Naproti tomu v TES jsem mohl proběhnout obrovskou plochu a narazit pouze na jednoho osamělého vlka, který padl na jednu ránu.
Takže propracovanější svět byl dle mého spíše v Gothicu. -
musí bejt. miluju tesalaci. konečně né samý shadery simulace povrchu ale konečně ten povrch je tvarovanej *5*
-
to je nesmysl. Těžko by se to dalo stihnout. Za 5 minut se člověk ani pořádně nenají. Věřil bych tak 20 minut - to ano.
-
Mě osobně levitace nijak neschází - v Morrowindu jsem jí použil až po zhruba 50ti hodinách při druhém hraní. Vývojáři se k levitaci vyjádřili ve smyslu, že se jim úplně nepodařilo jí do hry zakompnovat. Vedla v některých situacích k přílišnému ulehčení hry. To samé kouzlo Recall - jednoduché řešení jak se dostat z každé mlaty když člověku došly flašky. Podle mě je lepší nějakou věc ze hry vyndat, když nevím, jak to udělat, aby to nenarušovalo balanc. Samozřejmě se dá s levitací užít velká sranda a je trochu škoda, že v dalších hrách není, ale zas tak velkou tragédii v tom nevidím.
Pořád jsou TES hry svou velikostí a možností svobodného konání daleko před svou konkurencí. Vlastně žádnou pořádnou konkurenci zatím nemají - uvidíme, jak dopadne Kingdoms of Amalur: Reckoning.
Každopádně se těším, až do Skyrimu vypustím svého orca s dvouruční sekerou *1*. -
První DLC bude Spear & Medium Armor, druhé Levitation & Divorce. Možná jen Levitation. To samo o sobě prý umožňuje uniknout z ošemetných situací.
-
kotty- No jasný no, zas ale je spousta firem co ukazují že i s pc se dá krásně přežít. Jedna věc je totiž když udělají až později konverzi na konzole z pc verze (nebo když to tvoří současně) a jiná je když původně hru která byla vždy silně pc a má obří pc základnu z ničeho nic zcela přecílí na konzole jako by pc skoro ani neexistovala.
Ale jinak souhlas s tím co jsi psal. -
Pokud zacali primarne vyvijet na konzole uz Morrowind, tak to je jina. O tom nic nevim. Nicmene v dnesni dobe se uz neni cemu divit. Predevsim okolo konzoli se tocej obrovsky prachy a je jen malo firem, ktery si tenhle fakt muze dovolit ignorovat (alespon v tom smyslu, ze na konzole vytvori koverzi z PC).
-
Presne tak. PB svety taky fajn, ale mistama to bylo natriskany dost neprirozene.
Oblivion pak mohl pusobit prazdneji, ale pro me zaroven mnohem prirozeneji. A o to vetsi byla radost ho zkoumat. -
Quick save a load na klavesnici a ne cestou pres menu? Tak tomu rikam revolucni modifikace :-))) Ja na jejich miste bych to dal nekam na F klavesy, to nikoho nenapadlo a hned bych si to nechal patentovat... Takovemu Aplu treba, podobne forky vychazi... :-)))
-
Svet Oblivionu byl dost propracovany, objevovat ruzna zakouti jeho sveta byla jedna z mych nejoblibenejsich cinnosti. Pres kopirak byly akorat nektere dungeony, ale zas takova katastrofa to nebyla. Svet Oblivionu byl barevnejsi, takovy pohadkovejsi, oproti syrovemu svetu Gothicu, ale v nem zas byly nelogicnosti typu jehlicnaty les a za rohem poust.
A modifikace Oblivion posunuly o 2 tridy vyse... -
A já zase nechápu, proč to píšeš mně? Vždyť o tom píšu, že většina lidí na tyhle chyby kašle. *7*
-
Dc- Myslel jsem to tak že Howard dostal hlavní slovo. V Bethesdě byl již dříve ale faktem je že hlavní slovo dostal pokud vím až u vývoje Morrowindu. A tento díl se také pod jeho vedením začal vyvíjet pro konzole.
V Bethesdě je ono směřování ke konzolím prostě jeho čin. To on to tam zavedl. -
A narovinu - kolik lidí to bez návodu dokázalo? Pokud ji normálně hraješ, tak to sice teoreticky možné je, ale to spší vyhraješ ve sportce, než že by jsi hru koupil, přinesl domů a za 5 minut koukal nevěřícně na závěrečený titulky. Pokud budeš hárt poctivě bez návodu, tak na to aby jsi to dohrál za 5 minut buddš muset strávit pár desítek hodin hraním než vůbecn ajdeš, dke to končí a naplánuješ jak to s alchimií obejít.
-
Nepochopil jsem, a co jako? Já jsem v tý hře strávil vlastně přes rok občasnýho hraní a na nějaký glitche z vysoka s*ru.. Nic, no..
-
:)) Oblivionovskej vtip nestárne:)
-
ehm no tak Howard prisiel do Bethesdy uz pri dokoncovani prvej Areny a ma prsty v Daggerfalle, Terminatorovy, Redguarde aj Morrowinde atd. Nemyslim ze je to jeho iba jeho agenda, smerovanie na konzole. To je celkovy dnesny trend a pri nakladoch na vyvoj proste nemaju inu moznost ako nahrabat peniaze na vyvoj. A tazko povedat ake su predajne cisla, je fakt ze porovnavat predaj Morrowindu na PC a konzole je blbost. Jednak to bol prvy port (a tusim to ani priamo bethesda neportovala) a potom povodny Xbox nebola ziadna slava.
Momentalne tvrdili zw Fallout Bew Vegas mal na PC tusim cez 200k kusov a na konzolach to urcite islo cez 1m. To je bohuzial smutna realita :-( -
"Creatin"- holt Tiscali se nás snaží vzdělávat
-
u jinych studii by se to cekat dalo ale tady u nich v to ani nedoufam
-
Hotová hra by byla určitě super, ale v současnosti musíme být rádi alespoň za tu možnost si to sami dodělat. *1*