Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak tak čtu tady tuhle diskusi, tak se nestačím divit, co za lidi hraje dneska hry. :) Tahle hra vůbec není nudná, jen to není klasická střílečka/doomovka/válečná simulačka, kde na příběhu skoro nezáleží, hlavně když je po kom střílet...
    Tady je zásadní příběh a hlavně celkový "dojem" z Columbie - a nemyslím jen grafická dokonalost, ale právě ten zvrácený kontrast mezi tím, jak je všechno navenek dokonalé a uvnitř prohnilé a zkažené do morku kostí. Když jsem si v jednom okamžiku uvědomil, na čí sochu právě koukám, tak mi běžel mráz po zádech. A takových silných okamžiků tam bylo víc. Je to jedna z mála her, která ve mně něco zanechala, něco mi dala. A těch zatím bylo opravdu málo (vybavuju si Planescape: Torment, Syberii, z letošních třeba ještě Brothers: A Tale of Two Sons).
    Takže já recenzi chválím - nemusí být vždycky plná technických údajů, pro mě je nejdůležitější subjektivní dojem, jestli je hra dobrá, nebo ne, a ten jsem dostal. Pro mě j B:I hrou roku (v těsném závěsu jsou Brothers).
  • Baldur52
    Díky za fajn recenzi.

Jinak docela rád bych si připomněl ten rozhovor s Levinem, který jste dělali pro Level. Je to někde k dispozici?
    • janchor
      Jestli mě pamět nešálí, vyšel tehdy na DVD příloze.
      • Baldur52
        ha, tak je to Level DVD 197
  • Dámy a pánové, dohráno a za mě jednoznačná spokojenost. Možná nedoceníte příběh, který je postavený na znalosti myšlení lidí z USA a to i na znalosti minulých i současných východiscích jejich politiky. Ačkoliv Levine popřel, že odráží přímo realitu dneška, já jí tam cítím. Příběhově je hra velmi pěkně poskládaná a na střílečku vynikající. Za mne spíš - proto, že se z hlavního hrdiny stává člověk, který jde přes mrtvoly. A i když by hra MOHLA umožňovat jisté zásadní volby, což umožňuje jen v nedůležitých chvílích - ale mě osobně čistá linearita v podstatě vyhovuje, stačí jen k zásadním rozhodnutím dospět skrze různé cesty (jak to třeba uměl Dishonored). Ke hře jsem přistupoval trošku s despektem, protože mě první dva Bioshocky zas tolik neoslovily. Po Dishonored po nějaké době hra, kte které se vrátím, abych vyzobal achievmenty. Pro ty z Vás co máte rádi život a historii USA ponechte si hodnocení na 9, pro ty co Vás to zas tak nebere odečtěte -1 bod. Žánr FPS může tuhle hru umístit na piedestal.
    • Já americkou historii moc nemusím a ke všemu ani moc neumím anglicky, takže si hru neužiju? Ach jo, neříkej mi, že sem vyhodil 1300 oknem.
      • ucho
        proč si kupuješ hru za 1300,- když se prodávala v předprodeji za 900,- ? to sis koupil nějakou sběratelku?
        • Hanzales
          no... a kluč jde koupit za 660, legal, eng, se zarukou, zadne vpn a podobne prkotiny ;o) Ale tu, kdybych nebyl ted tak lenivy, radsi vemu krabku za tech 890, by se i pekne vyjimala.... Nicmene od ctvrtku 4 dny volna, zacnu na nejtezsi, ten 1991 mod odemknu regulerne a pak to pojedu znova nacimpr campr, ať si kdo chce kde chce píše co chce :) Já jsem totiž jeden z těch, co si doukážou na hře najít to pěkné a i když jsem taky dost řízlý nostalgií, bavím se i u spousty "nových her" a za ty střípky které vybočují jsem pak obvzláště rád. Hra musí být hodně odfláknutý port s technickými vadami, nebo spraseným celkem jako tomu bylo např. u toho colonial marines, abych nad ni ohrnul nos. Ale myslím, že je to hlavně o vkusu každého z nás. Např. v tom Steam Library můžou mít dva lidi pár her společných (stejně nejvíce hraných) a pak navzájem rozdílné hry, které by si ten druhý nekoupil ani omylem ;o)

Edit: aha PS3, ale i tak vždycky mrkni aspoň na nějakou tu heuréku či tak... Jinak těch češtin na konzolové verze je celkově škoda :/ Pokud je na nějaké konzolovce čeština, tak to alespoň mně vždycky docela potěší... obvzláště u těch textově obsáhlejších her obsahující logy atp...
          • Já kupoval na GMG za 900,-. Za tu cenu jsem měl Bioshock 1+2 a k tomu XCOM: Enemy Unknown.
          • GlaDOS
            Jsem na tom podobně. Plánuji si to pěkně užít a vychutnat si to prostředí, ať je to akční jakkoliv.
        • Tato cena je v našich obchodech běžná.. Kupoval jsem PS3 verzi, protože na PC mám XPcka, na kterých bych to nerozjel. Glados: já o hře vím dost, jen mě MiloSlav zaskočil tím, že je až tak hodně kladen důraz na americkou historii a mentalitu.
          • Nemyslel jsem to tak, že je kladen velký důraz na americkou historii a že bez ní si příběh neužiješ, ale že tu příběhovou omáčku kolem příběhu si užiješ a procítíš, až když trošku chápeš americkou mentalitu a víš co se tak zhruba v USA za dobu jejich existence událo. Viz. třeba ty odkazy na rasovou segregaci v úvodu hry, o kterých se často hovořilo před vydáním. Nicméně není to stěžejní a i sám Levine popíral nějakou přímou návaznost.
          • GlaDOS
            Jo takhle. Tak na PS3 se asi češtiny nedočkáš. Myslím si, že historii ameriky nemusíš znát do detailu. Hru si užiješ i tak.
          • ucho
            na surtepu vidím 1159,- , megahry 1199,- a anglie 1140,- (poštovné zdarma)
      • GlaDOS
        Když si kupuješ hry, o kterých si dopředu nic nezjistíš, je to tvá blbost. Jinak češtinu nakonec určitě někdo připraví.
  • No já nevím, je to bez diskuze jedna z nej věcí které za poslední roky vyšly, ale upřímně mě o dost víc táhlo tajemné Rapture než tahle naleštěná "stars and stripes" pouťová utopie (chvílema mi ty pohádkové omalovánky s vysmátýma jabkama a včeličkama lezly dost krkem)
  • shmeck
    Bože! Ať už je výplata...
    • h0p3
      říkám si úplně to samý *1*
  • Inquisitor
    Konečně zase jednou povedená FPS.
  • Tak po noční seanci, kde jsem asi zhruba v polovině. V recenzi zcela chybí a já doplňuji: AI - není uplně hloupá, ale nijak zvlášť nekooperující, a v podstatě střílí-li do vás, moc vám to neubližuje, a naopak pokud střílíte vy do nich, v podstatě animace nepřátelů jede a nereaguje na střelbu nějaký pohybem od zásahu. Hra je krvavá, ale mohla by být více - chybí mi třeba ustřelování končetin. Grafika - stylisticky přepěkná a hodně barevná, je znát snaha o vytvoření unikátního prostředí, a občas jsem se zasnil, jak když jsem četl Julia Verna - hodně rychle Vás ze snění probudí další kroky dopředu, kde tak zhruba od první třetiny hry se kroky přemění v pěkný běh nebo pěknou jízdu na kolejnicích. Zbraně jsou klasika, ale využití společně s vigory dává hře teprve náboj a prostor pro taktizování. Zatím, to ale za těch 900 Kč stojí za to - a mě osobně to chytlo více než první dva Bioshocky, ke který jsem se musel 2x vracet, abych je dohrál s chutí.
  • Art Deco je skvělý styl.
  • Nechá přičuchnout, ochutnat, polaskat, rozkmitat vlákna představivostní a pak vychřastí jakýsi numero a je fuč. A proto víc takových... recenzí!
  • Pokud by byl někdo zvědav na tvorbu Elizabeth, české titulky.
    http://www.youtube.com/watch?v=PnK1Duzu3zw

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit