Přejít na výpis diskuzí
BioShock Infinite - videorecenze PC verze
28.3.2013 | Pavel Dobrovský
265 příspěvků
-
Neví někdo jestli už se pracuje na češtině.Diky
-
-
Určitě bude, ale kdy? To je ve hvězdách.
-
Na nečem se pracuje ale nedavám tomu moc šancí na uspěch. Tohto by se musel ujmout něaky tým. Textu je tam opravdu moc a ještě k tomu ty souvislosti....
-
-
nevíš co říkáš .. už na tom dělaj .. a Tým to opravdu není ... přístě víc myslet a víc se zajímat a míň psát
-
Věřím, že zrovna na Infinite si dá někdo záležet a časem tu budem mít dobrou češtinu. Když jsme u té kvantity textu a souvislostech, tak to jsi měl vidět ty v The Walking Dead. Vzhledem k různým postupům hrou jich tam bylo asi 3x víc, než jich při prvním dohrání uvidíš. Pak ještě ta návaznost v ostatních dílech. Tomu říkám opravdu moc texu.
-
-
Už byla hotová ještě před ohlášením hry. *7*
-
-
*9*
-
-
-
Za Full HD chválím. Pokračujte v tom. Ohledně samotné recenze toho moc neřeknu. Bojím se spoilerů, takže jsem to měl puštěné bez zvuku a když se tam objevil "indián", tak jsem to vypnul. Chci se nechat překvapit *1*
-
Já se pomalu prokousávám příběhem a za sebe hodnotím zhruba 8/10. Hodnotil bych výš, ale neuvěřitelně mě otravuje (no spíš otravovala) neinteraktivita přihlížejících. Vím, že to nemá být RPG, neleží na rozhovorech, ale mě prostě strašně vadilo, když jsem na začátku přišel k prodavači párků a nemohl si od něj legálně nic koupit a ani se ho na nic zeptat.
Columbia je nádherná (no byla... ), postavy mají hloubku a Elizabeth je naprosto úžasná (pasáž, kdy jsem si sedl na židli, hrál na kytaru a ona dala jablko nebo cosi tomu sirotkovi na mě udělala dost velkej dojem, i když je to jenom skript).
Popravdě nejslabší jsou na hře souboje, bez těch bych se klidně obešel nebo rapidně zmenšil jejich počet a jenom se procházel po městě a objevoval jeho tajemství. Ale taková hra by se asi moc neprodávala. -
-
Tak jsem skončil. Za bonus v titulcích přidávám bod, za konec bych klidně bod strhnul, ale zatím jsem ho tak úplně nepochopil, takže nestrhávám nic. Výborné.
EDIT: Už mi došla pointa. Celkem dobrá zápletka a mnohem lepší twist než v prvním díle.
-
-
Jeste jeden pridavny mindfuck:
Kdyz se na konci primotate do Rapture, Elizabeth zmini neco jako "ale, jen jedna z mnoha moznosti." - coz se da vzit doslova, a v tom pripade by to znamenalo ze Booker/Comstock = Jack/Andrew Ryan z jednicky.
Jo a jeste, vsimli jste si, ze Elizabeth ma na sobe naprosto presne to samy, co nosily little sisters v Rapture =)? -
-
No to bych asi vyloučil, když Ryan je Jackův otec, ale spíš bych zdůraznil to, jak Elizabeth na pláži "oživý" Bookera a řekne mu, že vstal z mrtvých a během umírání mu píchá něco co vypadá dost jako Adam takže je možný, že Anna je v jiným vesmíru lil sis. To by podle mě musel být Comstock otec Bookera, aby se to takhle spojilo, ale to už jen selsky uvažuju :) -
-
Jo, ta narazka s tou injekci je uplne jasna, nevim, jak sem to prehlid... a ze je Ryan Jackuv otec (i kdyz spise mozna klon) neni nijak na zavadu, jak rika Liz kdyz chodite kolem tech majaku - jsou konstanty a jsou promenny, v jinym vesmiru podle me proste Ryan = Comstock, respektive Booker = Jack, konstanta, ze jednou sou de fakto ten samej clovek a jednou tak nejak otec/syn, to uz by byla ta promenna...a vubec, ono to je fuk, ale mindfuck solidni teda, tahle hra =D. -
Comstock je Brooker ktery se nechal pokřtít v tý řece po bitvě -
No nějak tak víme, že Comstock = paralelní Booker. A podle toho, co jsem kdesi četl, tak má Booker stejnou DNA jako Andrew Ryan, protože může ovládat ty miniponorky, nebo co to mají v Rapture. Tenhle twist si už moc nepamatuju, ale údajně to tam tak bylo.
-
-
-
Líbilo by se vám víc, kdyby v Infinitu byly výraznější RPG prvky (třeba inventář nebo aspoň možnost syslit salty/lékárny) nebo větší důraz na konverzace?
-
-
Jen RPG prvky tak jak byly řešený v jedničce a trošku je třeba rozvést (myslím foták, víc pasivních vlastností a jejich kombinace ale třeba i druhy nábojů, víc zbraní u sebe...)Celkově mi střílení v infinite přišlo trošku ořezaný oproti jedničce... u konverzací podle mě ne - bioshock není a nějakým ukecávání atd - je tam hrozně silnej příběh kterej směřuje jedním směrem...není potřeba aby tam něco takovýho bylo ...
-
Určitě. Inventář a práce s předmětama třeba ve stylu Deus Ex by nebyla špatná, ale to tu v podstatě zastupujou ty trhliny a ty jsou cool.
Hodně bych ale ocenil, kdybych mohl ovlivňovat ty konverzace a celkově Bookerovo chování, protože mi ta jeho osobnost a výstupy vůbec neseděj. -
Bez inventáře bych se klidně obešel, ale co se (pro mě) důležitějších RPG prvků týče, tak bych určitě ocenil (aktivní) konverzace, docela podstatný RPG prvek, víc by to vtáhlo do příběhu kromě pouze pasivní interakce. Ale tolik asi nemůžu chtít, když Infinite není RPGčko.
-
Obojí, i přes to, jak je to zábavné pro mě na té hře není tím hlavním boj, ale příběh a prostředí, ikdyž zase bych to s tou RPGčkovitostí nepřeháněl, ale základní inventář nebo pořádná úprava zbraní, vigorů či schopností by nebyla rozhodně proti ničemu. A pokud by se u konverzací povedlo stále zachovat tu živost a nerozplizlo se to v generické věty a hlášky, tak rozhodně taky rozšířit. Ale i bez toho zatím pro mě hra roku a vzhledem k tomu, co ještě letos má (nebo spíš nemá) vyjít, to tak asi i zůstane....
-
Musím říct ne.
Jak jsem psal v jednom z komentářů dole. Tu hru bych si zamiloval kdyby to byla klasická adventura - víc možností konverzace, průchod světem pomocí hádanek,... to by bylo perfektní.
Řekněme takový Trine na steroidech :-) -
-
I když je mi bohužel jasný, že kdyby odstranili souboje, přidali konverzace a hádanky, tak by si ta hra na sebe ani nevydělala, protože v žánru adventur bohužel ta masa lidí prostě není.
Nicméně bych si takovou hru moc rád zahrál :-) -
-
To je otázka, třeba vydělala. Problém je, že takhle ambiciózní adventuru jsem dlouho neviděl (snad z "poslední" doby jen Heavy Rain?), tak nevím. Každopádně jsem měl hroznou chuť se jen tak toulat Columbií a povídat si s lidma, však ona ta akčnost by nemusela zmizet úplně a o to víc by si jí člověk vážil.
-
-
-
interaktivnější prostředí včetně možností konverzace by bylo fajn, ale hloubější RPG prvky už bych tam ani moc netahal... kdybychom si mohli syslit lékarny/salty, tak by pak trochu ztratila smysl ta pomoc v boji od Elizabeth
-
Větší důraz na konverzace určitě (ty mi tam vyloženě chybí, bez nich mi Columbia připadá dost umělá - příjdu k prodavači hotdogů a nemůžu si od něj nic koupit, nemůžu si promluvit s prodavači v obchodech nebo s lidmi na ulici...). Druhá věc jsou interakce Bookera a Elizabeth, včera jsem sem dával odkaz na video z E3 2011, kde byla jejich interakce mnohem lepší než v dokončené hře, což mě celkem mrzí.
Inventář jako takový mi nechyběl.
-
-
Rozehrál jsem to ,ale nevím zda dohraji.Kreslená grafika mě moc nechytla.Opakujici se věci podobné z Bioshocku 1 a Dishonored.Uvidim dnes večer zda mne to pohltí nebo zda odinstaluji.
-
-
Tak zrovna ta stylizace (kreslená grafika jak říkáš) je za tím jediné co mě láká *1* ale asi to budu muset zkusit, snad budu příjemně překvapen
-
-
No grafika je výtečná tady Achillova pata hry rozhodně není, ale podle mě hra má tak půlku z atmosféry z jedničky a souboje mě postupem času vyloženě nudily. Čekal jsem trošku víc 8/10
-
-
Kreslená grafika? Já myslel, že je to 3D.
-
-
Já bych to neřešil, prostě WoWko+omalovánky.
-
-
A je nutné pořád dávat stylizovanou a pastelovou grafiku do souvislosti s wow? Vždyť jsou tam zásadní rozdíly. Imho díky Bohu za hry s unikátním grafickým stylem.
-
-
-
ta grafika mi prijde taky divna, takova kycovita. Asi to byl zamer, ale me to celkem odrazuje.
-
-
Jo a recenze super! Ty akční části jak vypichuješ jsem nějak neřešil. Byl jsem do toho tak zažranej, že to sjel na 2 zátahy. Ještě, že dneska na finančáku nebyla fronta :)) jsem rád, že k tomuhle skvostu vlastním steelbook a poster za sklem. Nevíte, kde sehnat ten kufřík s klíčem, fotkou atd? :)
https://www.youtube.com/watch?v=WuMFXCKPCSg - nádhera prostě -
-
celá verze..........https://www.youtube.com/watch?v=vV0bSshmHAA
-
-
Opravdu krasne hra - se vsim vsudy. Od HL 2 pro me zatim nejvetsi pecka na poli strilecek. Jedine minus vidim v ne prilis spolupracujici a povedene AI nepratel. Hudba je treba krasna a v akcnich pasazich epicky adrenalinova :)
http://www.youtube.com/watch?v=fgF1HREvxos -
Tak jsem to včera, vlastně dneskam dohrál a jsem zmaten:D
Proč jsme musel umřít, když jsem věděl, kdo jsem a mohl jsem se na druhou budoucnost prostě jen vykašlat?
Jinak hrozně mi chyběl ve hře quicksave (a nebo alespoň ukládání checkpointů) a syslení lékárniček a saltů v inventáři, ostatně i víc zbraní by se přiblížilo modu 1999 nebo alespoň původnímu Bioshocku. Na druhou stranu Elizabeth dodávala náboje lékárničky a salty jako o život, takže umřít byl problém.Mimochodem v původním Bioshocku se příběh a konec hodně lišil podle toho, jak se člověk choval, je tady něco podobného? Jediné, čeho jsem si všiml bylo, že jsem mohl jednoho týpka zastřelit nebo ušetřit, když jsem ho nechal být, tak byl pak ve vězení am a moc si nepomohl. Vlastně jsem mohl Elizabeth vybrat náhrdelník a vybrat si na koho hodím míček, ovlivnilo ot nějak příběh a závěr? Podle mě pták na náhrdelníku znamenal klec na pohlednici, ale to vůbec nevím, co znamenalo. -
-
Opravdu dobre vysvetleni pribehu a hlavne konce.
http://venturebeat.com/2013/03/28/understanding-bioshock-infinites-ending-ending-explanation/ -
-
Toho jsem většinu i pochopil, ale stejně mi nejde do hlavy, jak mohla Elizabeth zabít Comstocka, když bez Comstocka nemohla existovat. imho je to klasický paradox, který se řešit nedá. A když se s paradooxem smířím, tak to znamená, že Elizabeth nakonec nikdy neexistovala a je/byla/bude jen Anna. Trochu smutné -
-
Jestli jsem dobře pochopil konec, tak po utopení Comstocka se nikdy neuvede do pohybu řetězec událostí, který vede k BI, takže Elizabeth přestává existovat (a taky postupně mizí). Ale bolí mě z toho hlava, protože domyslet všechny důsledky (např. řekněme, že Booker příjme křest a stává se Comstockem, je z něj najednou rasista? Nebo je rasista všude a pořád? Kdo mu řekl, aby postavil Columbii? Kdesi jsem četl, že to měla být nějaká verze Elizabeth, ale kdyby to měla být pravda....). A úplně na začátku je Booker kde? V jeho původním dimenzi? Protože v něm Columbia neexistuje, takže tam asi ne, takže ho museli nějak dostat do Comstockovi a ... no prostě bordel.
-
-
-
Vlastně byla ještě volba mince head or tail, ale to se imho také projevilo jen tím, kam napíšou čárku na tabuli. -
-
To není volba ale skript, dopadne to vždycky stejně.
-
-
-
Could not load plugins:
File not found -
-
Ono to občas ještě pořád blbne.
-
btw. video nejede v IE, Chrome ani na tabletu (android 4.1 samozřejmě výchozí prohlížeč s flashem).
-
-
Na games mi videa chodí normálně: android 4.0, google chrome
-
iOs safari - funguje
Win Firefox 18.0.1 - funguje
Win IE 9.0 - funguje
MAC OSX Safari ML - funguje
edit: PS Vita - funguje -
bud jsi lhar a nebo mas sprasenej pocitac . Pouzivam Chrome a se zdejsima Videama nemam problem . Nekdy se teda nacitaj dyl ,ale aspon jsem si je pustil .
-
-