Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • další Mass Effect? :-DDDDDDD
  • Je mi celkem jedno, kdy nebo kde se to bude odehrávat, pokud budu tentokrát hrát za kapitána vesmírné lodi a ne za Ramba, který loď používá jen na svezení k nejbližší přestřelce nebo dance klubu. Chci vesmírné bitvy, náhodná setkání s jinými loděmi a objevování nových planet!
  • No nevím, snad kdyby trochu ubrali RPG prvky které třetí díl zbytečně spomalovaly a vrátili se k akčně provedené dvojce a trojce
    • :D máš ještě nějaký další?
    • N7N7
      Trolling? *4*
      • Ne upsal jsem se. Chtěl jsem napsat k akčně provedené dvojce a jedničce
  • Nenapadlo tě, že ze Sovereigna zbyli věci jako zbrojový systém atd. a ne databáze (archiv)...
    Použití té tvé metody (pokud jsem správně pochopil zavisí na uhlíku v tělesu, ale co když reaper nemá v sobě žadný uhlík nemá?) by se zničil příběh jak sám říkáš a kvůli čemu? Metodě kterou budou znát max. 1 procento lidí? U reaperu nastává to samé co tady na Zemi s UFO. Spousta lidí je vidělo(důkazy atd.) , ale nikdo tomu nechce věřit (považují je za blázny, ostatně jako Liaru Tsoni v ME). Já sám si myslím, že Alieni u nás nebyli.... ikdyž je spousta lidí kteří to říkají, že je viděli jsou důkazy atd., valná většina lidí tomu nevěří.

K Cerberovi v ME2:
    Shepard se přidává ke Cerberusovi, protože mu to přijde jako nejlepší řešení(Aliance nemá takové finance armády jako Cerberus a aktivně něco dělá než Aliance která sedí a dělá lepší obranu, podle toho co ví Shepard)
    • A srovnavat s UFO je dost divne. Nejak si nevybavuju, ze by havarovalo UFO uprostred New Yorku po ohromne letecke bitve, kterou by videly miliony lidi. A uz vubec si nevybavuji, ze by prisel vysoce dekorovany hrdina s dukazy o tom odkud a co zac to UFO je. A ted si predstav, ze by se tohle stalo a vlada USA prohlasila, ze to nebylo UFO, ale nove Cinske/Ruske ci jine letadlo. A presne to nam serviruji v ME2.
    • Eh, Reaper do sebe absorbuje organicke bytosti, ze? A kazda z nich v sobe ma uhlik. A promin, ale to, ze nekdo nezna zakladni metodu urcovani stari veci, coz je ucivo zakladni skoly, je jeho problem. Ano, takze misto pribehu, co ma hlavu a patu dostaneme paskvil, ktery nekdo vymyslel nejspis v opilosti.
      A to ti opravdu neprijde divne, ze teroristicka organizace ma vetsi zdroje a armady nez mezihvezdne imperium? Prestav si Al Kaidu ovladajici svetove oceany s flotilami letadlovek a atomovych ponorek a na zemi ovladajici armady s tanky a bitenimi vrtulniky. Dost uchylne, ze? A o tom to prave je, totalne stupidni scenar, kde Aliance (a koncil) nedela nic. Proto rikam, ze to musel psat r*tard.
    • Cerberus je jedna z nahjorsich casti ME3, zatial co v ME1 a ME2 to bola jedna mala teroristicka organizacia za 6 mesiacov medzi ME2 a ME3 sa stalo z Cerberusu nieco ako Nove Sithske Imperium s obrovskou armadou s nespocetne velkym vojenskym potencialom...
    • omlouvám se překlik jsem se
  • me by zajimalo jetli to delaj na starickem Unreal Engine 4 a nebo dalsi dil bude delany na Engine urceny pro next generation. Bylo by zajimave vydet hru na Unreal Engine 4 ktera nebude kreslena (ta hra od epic co delaji na UE4 pripada kreslena).
    • Frostbite 2 - http://www.ign.com/articles/2012/11/12/mass-effect-4-will-use-frostbite-engine
    • "Protože teď přecházíme na úplně nový engine a musíme předělat většinu herních systémů ..."

Osobně to vidím na Frostbite.
    • Viktor_H
      Sázím na to, že to bude Frosbite - viz EA
      • Nový "Mass Effect" poběží pravděpodobně na Frostbite 2. Tady na Games.cz už to v jednom článku psali.
    • safra je tu chyba melo bejt "starickem Unreal Engine 3"
  • Podle mého skromného názoru se bude jednat o sequel, události před ME 1 - objevení ruin na marsu, válka prvního kontaktu, spory s batarianama, skylianský blizkrieg a následná dveta...to by sice mohli být zajmavé události na prequel ale nutno si uvědomit, že se odehráli v dlouhém časovém horizontu na to aby byli v jedné hře (celá ME trilogie se odehrávala v rozmezí 3 let?

Navíc by to podle mne trochu trpělo syndromem "Hobbit" kdy by každej očekával stejně epickou story jako u původní trilogie...což z logiky věci být nemůže, protože se těžko může ať už válka prvního kontaktu nebo bojůvky s batarianama rovnat invazi Reaperů a tomu co jí předcházelo, navíc když víme, že ani jedna z daných událostí nevedla k žádné pro lidstvo fatální události a události po trojce jak bylo zmíněno by mohli rozbít to, jak hráč serii ukončil...leda, že by si konec mohl hráč importovat což k následkům různých akončení, což je docela nereálné.

Takže bych řekl, že to bude sequel...možná nějaká postava z původní trojky a dlc...ta turianka z omega, Mordin v STG, Garrus...nebo někdo úplně jinej ))
    • prequel o eventoch ktore su uz v univerze ME su zname by bol strata casu, prequel ineho cyklu by bol taktiez strata... mid-quel by bol zbytocny z rovnakeho dôvodu, jedinou alternativou je sequel ale tu mas zase kravinu zvanu ending ME3 ktory vedie 4 rozdielnymi cestami teda 3 ak berieme za canon iba cesty robene vdaka Cruciblu.

P.S: Valka prveho kontaktu by trvala asi tak dlho ako Rambo Countdown na youtube...
    • Viktor_H
      Vzhledem k tomu, že se velmi silně zvažuje možnost hrát za ostatní rasy (což mě osobně štve), bych to na prequel neviděl (minimálně ne ve smyslu z doby před zahrnutím aliance do prostoru Citadely)...
    • nebo Tali...to co předcházelo tomu, jak dostala záznam o Sarenovi...
  • CRYPT
    Ano ted se prechazi na dom*dany frostbite crap, tak jsem zvedav co z toho za paskvil vyleze... A to se povazuji za skalniho fanouska ME serie.
  • Už teď to lidi odmítnou pokud to nepřejmenují. Už teď mi to příjde jako drzost to nazývat Mass Effect a tak nějak už mě to i přestalo zajímat *10*
  • Každému remcalovi kterému se nelíbí dnešní hry nechť je nehraje a všude o tom nemele. Třeba si hrajte nějakou retro sra*ku a nepruďte dnešní hry jsou nejlepší co kdy byly
    • Možná už jsem trošičku staromódní pač už je mi bezmála třicet let. Byl jsem zvyklý na hry Fallout 1,2 a byl jsem velkým zastáncem série Resident Evil, která pro mě skončila dílem RE 3: Nemsis. Ovšem dnes se hry snaží spíše přiblížit mladší generaci, čímž se z nich stává spíš komerční záležitost pro dnešní teenagery. R.I.P old games.
      • Mels to napsat nadovinu, soudoby hry se delaj pro dementy. Netreba u nich namahat mozek, dokonce cim min tim lip. Nekdy mam pocit, ze kdybych nekde ze zmetiste dejin vytah interaktivni filmy, ze by dneska mely primo gigantickej uspech. Staci klipat next->next ... a sem tam si vyberes, jesli dotycnyho zapichnes/uskrtis/zastrelis
    • Vtipalku.
    • kecy v kleci
  • Robotron3
    Tohle se mi nelíbí. Nedávno jsem dohrál trojku a uplně mi to stačilo. Rád jsem si zahrál všechny tři díly, i když ten poslední už mi přišel slabší, ale nevim proč vytvářet další hru po ukončení série. Přijde mi to jako dojení značky, který ničemu neprospěje. Lepší by bylo začít s něčím novým.
    • Viktor_H
      Nový ME bude, protože je to úspěšná série a navíc je to univerzum vytvořené Bioware (žádná licence jako DnD či Star Wars). Valná většina vývojářů by rádo pokračovalo v dělání dalších a dalších dílů svých vlastních "dětí", kdyby měli tu možnost. Navíc se tu bavíme o úplně jiném designovém přístupu, nových mechanikách apod. Není to tedy tak, že by vývojáři byli univerzem omezeni ve své kreativitě. Proč posílat k ledu univerzum, které trvalo vybudovat roky? Takové Piraně by dělali hry ze světa Gothicu doteď, kdyby měly možnost. Patlat se pro každou hru s novým univerzem mi zrovna u RPGéčka přijde dosti neekonomické.

BTW, oni začali i s něčím novým. *3* ME sérii má na starosti hlavně relativně čerstvě otevřená pobočka v Montrealu, Bioware Edmonton dělá na něčem úplně novém...
    • shmeck
      Já proti tomu nic nemám. Proč uložit k ledu dobře vymyšlený svět a značku která už má trochu "jméno" ?
      • Robotron3
        Protože byl v ME3 konec? Mě je to jedno, říkám jen za sebe, že další hry ME už mě zajímat nebudou, protože v ME3 se série viditelně vyčerpala.
        • shmeck
          Konec to byl, ale jen pro příběh Sheparda. Svět Mass Effectu dál pokračoval... A navíc další hra se nemusí odehrávat v době kolem půvoní trilogie, tzn +- 150 let. Může být, že se bude příběh odehrávat v době války Protheánů a Reaperů - to by pro mě bylo celkem poutavý období :)
          • x_ander
            Válka Protheanů a Reaperů = bez lidí. Což si EA nedovolí vydat, ta hra by komerčně propadla. A to tvrdím i přes to, že mě samotnému to poutavé přijde taky.
            • Lukyz
              Mě by se moc líbilo období First contact war - lidi vs. turiani, okupace Shanxi a třeba potkat i dědečka Ashley *14*
            • shmeck
              Třeba tam budou neandrtálci :)
        • ZvacA
          Právě proto asi uvažují o restartu. Je mi jasný, že kolega Robotron3 se na to dívá jen čistě z herní stránky, ovšem proč se bránit rozšiřování univerza ME?
        • On ME neskonšil 3 ale jen příběh hlavního hrdiny, ono to universum vlastně pokračuje dál, takže je pochopitelný že vyjde i další díl. Pokud vim tak to čekalo hodně lidí.
    • Overwatch
      Třeba proto že to vydělává peníze?
      • Robotron3
        A jiná nová série by je snad nevydělávala, kdyby byla dobrá?
        • Ferdis2
          To že je hra dobrá prinúti ku kúpe možno 10 percent konečných zákazníkov. O zvyšok sa postará kombo ZNAČKA+HYPE...
          P.S.
          Zrovnávanie predajov Mass Effectu s najlepšími (Tetris, Zelda, Mario, COD ?) je scestné, kedže je nutné sa pozrieť na žáner. A v kategórii RPG (akčné RPG) je jednoznačne na špičke.
        • Overwatch
          Jistě že by vydělávala, ale ti kdo o financování rozhodují, často dávají desítky milionů dolarů raději do něčeho, co svoji schopnost vydělat už prokázalo, než do nejistoty.
          • Robotron3
            Zaprděnost...
            • davidBray
              představ si, že bys měl něco financovat z vlastní kapsy
            • shmeck
              Byznys...
    • seria ako taka ani skoncit v ME3 nemala, BioWare vzdy hlasil len koniec pribehu o Shepardovi/Shepardovej

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit