Přejít na výpis diskuzí
Black Mesa strčí do kapsy spoustu stříleček z posledních let
3.11.2012 | Jan Smejkal
274 příspěvků
-
nemám rád fanoušky. každou kritiku berou až moc emocionálně *15*
-
-
Tak si přečti ty "kritiky". Jeden je GGG, což je je trol nejtěžšího kalibru, pak je tu legrační Jindra a pak dva, co to ani nehráli:)
-
-
A netoulá se tu ještě někde Pán cody zvaný bezmozka z trollného háje?
-
-
-
Jeste me napadlo nemohl by zase Smejki psat pro Games - nebo aspon napsat sem tam napsat recenzi treba na Wasteland 2 az vyjde jeho clanky patri mezi to nej na herni scene
-
-
No nevím, do té hry jsem až moc zažraný a dal jsem na ní až moc peněz, než aby mi někdo věřil nestrannost. Já osobně bych se jí ale nebál. Nicméně WL2 zrecenzuji minimálně pro Brahmínu.
-
Nebo na Natural Selection 2 .))) (tajně doufám, že se toho někdo chytne)))
-
-
Schovaval jsem si Black Masu na horsi casy ted vidim ze si ji musim zahrat :) - jeste vzpominam na Red Faction to byla taky velmi dobra strilecka bohuzel sla krute do kelu
-
bohužel v dnešní uspechane dobe neni čas číst články o hrách a pokud ma byt tohle recenze chybí mi číselne hodnocení abych vedel jestli ma vubec smysl to číst.
-
-
"pokud ma byt tohle recenze "
nemá -
KDyž si dyslektik tak chápem, že titakovej článek zabere víc jak pět 10 minut...ale pro postižený jsme "tolerantní" ))
-
-
Hlavně že ty jsi si to napsal jako zdravý jedinec
-
-
To víš, neni každý den posvícení
-
-
-
-
Problémom väčšiny týchto moderných fičuriniek spočíva v tom ,že svoje opodstatnenie majú ale len na konzolách. Gamepad skrátka neumožňuje tak presné a hlavne rýchle mierenie ako kombo myš+klávesnica. preto je podstatne ľahšie sa dopustiť chyby, čo môže v hre využívajúcej lekárničky skončiť dosť tragicky.
Taktiež to často pretriasané nabiehanie pred hlaveň, je hlavne zmysluplné na gamepade, kde skrátka každá otočka trvá o dosť dlhšie ako na myši. Keby sa na vás nepriatelia hrnuly z všetkých strán(ako normálne uvažujúce bytosti) tak by väčšina FPSiek bola na konzolách nehratelná.
Žiaľ dneska sa hry v prvom rade robia na konzole a na PC potom končíme len s chabými 1:1 portami a potom to aj tak vyzerá *9* -
-
Je vidět že nemáš konzoli a nevíš jak se na ní hraje. *1*
-
-
Je vidět, že nemáš mozek a nevíš jak ho používat.
-
A jde vidět, že ty ji nemáš....Jelikož bez "pomoci" než by jsi s gamepadem zamířil, tak ten s myší a klávesnicí Tě naprosto zničí.
-
-
Např. Killzone 2 a 3 na PS3 žádný autoaim nemá. To co meleš je jen typický žblept PCčkářů co nedrželi gamepad nikdy v ruce. Když se s ním naučí člověk zacházet a zvýší si v nastavení hry citlivost pohybuje se stejně dobře a obratně jako s myší.
-
-
GGG .. tak dost lidí je háklivých na HL hry a já třeba HL2 vidím jako jednu z nejlepších FPS co sem hrál .. Hl1 sem pravda zase tam nemusel. Ale když napíšeš že radši MOH než BM tak to je prostě mínusková smršť na obzoru.
-
-
Tak epizody k Hl2 nebyli nová hra a nikdo od toho novou hru nečekal ...
Jinak mě to jaké je COD nevadí ... já si to stáhnu zahraju si SP smažu a už si na to víckrát nevzpomenu ... je to jak většina filmů z holywoodu. Mp sem hrál u MW1 a World at war a další nemám chuť hrát. Ale i tak je prostrě škoda, že tu sérii nikam neposunuli. -
Hmm já si teda z HL 2 pomatuju jen úvod kdy jsem přijel na nějaké nádraží, pár bitek ke konci kdy se do toho zapojili partizáni a toho robopsa.
Jinak Toto platilo hlavně o HL2 i když BM zas tak rozdílná není.
PS: Pokud píšeš že je MW od prvního dílu stejné (což v podstatě je já taky nehraju hned každej díl CoD, BF, nebo MoH jen sem tam něco na oddych) co potom episody k HL2. U kámoša (hroznej HL fanboy něco jako lidi tady) jsem hrál episodu 1 a 2 (alespoň mylím už si to moc nepamatuju) a bylo to jak přes kopírku. -
Jo Hl2 neměl žádné zapamatovatelné scény to je pravda ... ja si pamatuju celou tu hru i po několika letech ... mě opravdu bavila, pamatuju si ten pocit jak sem poprvé vylezl v ravenholmu a potkal rychlé zombie.
Cod je imho vynikající hra .. první a druhý díl, potom MW1 která ve své době úžasně posunula žánr ... co je bohužel škoda tak už se ta série od MW1 vůbec nikam neposunula a hra je furt stejná ... narozdíl z HL2 si pamatuju si z těch her pamatuju jenom pár útržků.
Ty body co si tu napsal je na Hl2 nebo na BM? .. pokud na Hl2 tak s něčím souhlasím s něčím ne pokud Hlavně mě třaba vozidlové pasáže v Hl2 strašně bavili ... jak vznášedlo tak bugina, grafika mě přišla ve své době tj. rok 2004 výborná a dodnes se nemusí v porovnání s některýma hrama stydět. S hudou tou sohlasím ... pamatuju si pár pasáží hudby když člověk ujíždí před vrtulníkem, který na něho pouští min.
Jinak já sem far cry nehrál, Doom 3 sem nikdy nedohrál protože mě nebavil a Hl2 sem prostě miloval. -
No ale tak to prostě je. Dnes tu výjmečně netroluji a pouze tvrdím co si myslím a že mě někdo dá mínuska mi je celkem jedno.
Na celém HL mě štvou zejména tyto věci
1. Bezcharakterní postava. Vlastně jen levitující ruce, hl. hrdina nemluví, nejsou vidět jeho nohy, nijak nereaguje atd. jestli to někomu pomáhá sžít se s postavou dobře pro něj. Já měl akorát pocit že mě to celé od hry vzdaluje.
2. Nezajímavý příběh. CoD, B3 atd. mají příběh který člověk může brát jako filmy od M. Baye. Je to béčko, ale dobře se u něj bavím a díky tomu že se v podobných hrách hraje za víc postav může se to i trochu zamíchat. HL si hraje na dospělý příběh, ale ve skutečnosti ho nelze brát vážně. Kdo někdy četl nějakou na příběh bohatou knihu nad HL se pouze pousměje.
3. Nudné okolní postavy. To je prostě fakt. Kromě toho robopsa jsou všechny postavy nudné a nezajímavé, pouze odříkají svoje a zmizí. Ani nepřátelé nebudí respekt. Vojáci Combine jsou celkem dobře nadizajnovaní, ale jinak je to klišé a průměr. koho taky překvapí zombíci a mariňáci.
4. Dobré zbraně, špatný pocit ze střelby. HL má sice dobrou fyziku, ale pokud jde o nepřátele a jejich reakce na vaše zásahy, je to jako střílet do plastové figuríny. Nemluvě o tom že ani pocit ze střelby není kdovíjaký.
5. Nic moc grafika. To se ale dá odpustit takže to neberte jako chybu.
6. Nezapamatovatelná hudba. Vzhledem k tomu že asi nestála za poslech si ji ani nepomatuji. 7. Hloupí nepřátelé, ze kterých hráči dělají génie. Nevím co se to tu rozjelo za diskuze ohledně skvělé AI v HL serii, ale pokud si vzpomínám byly enemáci tupí jak tágo. 8. Otřesný pocit jízdy ve vozidlech. 9. Nula zapamatovatelných momentů. 10. Nijaký pocit z okolního konfliktu. Pocit že válka mezi rebely a emzáky se odehrává i jinde než v uličce kde bojujete je nulový
Jediné co se dá chválit je občas zajímavé prostředí, jinak je to obyč. průměrná hra.
Vzpomínám si že když někdy v roce 2004 vyšlo kombo Doom3, Far Cry a HL2 koupil jsem všechny tři a první dvě z chutí nejednou dohrál, bohužel u HL 2 jsem se začal už v půlce nudit a u BM se nuda dostavila ještě dřív.
-
-
To ,že nepoužíva autoaim ešte neznamená ,že nemá žiadne iné barličky, napr. v prípade killzone autoheal, nereálna výdrž alebo tupý nepriatelia(http://tinyurl.com/4dw29wk). Ku všetkému ja sám vychádzam z svojich skúseností ešte z Gamecubu, kde som hral napr. Geist, Timesplitters 2 a 3.
Je pravda ,že s dostatkom tréningu sa medzera medzi klávesnicou a gamepadom zmenšuje ale to nič nemení na tom ,že mnoho vecí stále ostáva nepomerne ľahších na myši ako na gamepade. -
-
PS nevím jestli jde o nějakou sofistikovanou urážku, nebo ses prostě upsal, ale příště piš gamepad a né bamepad. Jsem na chyby v pravopise dost háklivej
-
No však já netvrdím že je gamepad lepší (sám dávám přednost myši) ani že by mi na BM vadila nepřítomost autoaimu a autohealtu. Nebo snad že bych tvrdil že jsou konzolisti obratnější než PCčkáři. Jen tvrdím že ten týpek co má na profilovce Ulquiorru nemá pravdu když tvrdí že je tak obrovskej rozdíl mezi rychlostí zaměření na myši a gamepadu. Nevím jak na xboxu, ale na PS3 si vždy nastavím citlivost na max a pak dokážu páčkama zaměřovat ještě líp než ten týpek na videu co jsem sem hodil.
Hlavní důvod proč tu sbírám mínuska a vedu diskuzi s pleskoslavem je že jsem napsal co se mi nelíbí na BM a ani jeden z mých problémů nesouvisel s ovládáním. *5* -
To už je sice lepší, ale pořád je tam vidět, že gamepad na myš nemá ... na FPS je prostě lepší. Teda na cokoliv, kde je potřeba zaměřovat je myš lepší ... ale pokud bys do druhé ruky vzal něco co bude mít analogovou páčku na pohyb tak už bys mohl mít celkem dobré kombo, které vyřeší jak neduhy gamepadu tak myši a klávesnice.
Edit: lol bamepad ... to sem se upsal. -
Když už řekneš pi. řekni i ča. To vydeo je pravda pěknej fail. To taky gameplaye z E3 bývaj. Sám však vím že se dá s gamepadem pařit mnohem líp, např tady
http://www.youtube.com/watch?v=FGAXl2d3_jY -
Stačí se na to video chvíli dívat a už podle pohybu crosshairu vidím, že gamepad je stejně dobrý jako myš. *1* *1*
-
-
A proto mám doma Xbox. A Killzone "autoaim" má a jestli tvrí tvůrci opak, tak se je vážně legrační, že tomu věříš, jelikož se to rozhodně "zaměřuje" zcela jinak než kdyby jsi měl myš. Navíc je "absence" vyvážena naprostou tupostí nepřátel, kteří snad běží po lince naproti Tobě povětšinou.
-
-
2GGG - rika clovek,ktery povazuje Killzone serii za jednu z nej fps her vubec *1* *1* *1*
-
Hráls to? ne tak nevím co tu žvatláš ta hra žádný autoaim nemá. A já tak úplně nechápu o co go. jestli Vás všechny BM fanatiky baví na tý hře jen to že nemá autoaim a autohealth tak ste fakt jelita *5* . BM je po všech stránkách průměrná hra stejně jako celé HL a o demenci enemáků není pochyb.
Pro toho týpka co má na profilu Ulquiorru
V killzone sice autohealth je, ale lehká ta hra rozhodně není. Na těžkou obtížnost určitě o dost težší než HL. Navíc autohealth ti je k ničemu když jde člověk po dvou třech zásazích k zemi.
A jinak já radši hraju na myši, ale ať už lze dnešním hrám vytýkat cokoliv rozhodně né to že jsou lehčí pokud jde o počet zásahů atd. A navíc ani HL 1 nebyla nijak těžká.
-
-
-
-
-
Tak ona takova "strelnice" na konzolich ma taky neco do sebe. *4* Jinak moc dobrej postreh, co se tyce toho zjednodusovani na konzolich.
-
-
No nějak tokto mají vypadak remake. Ne to, co předvedlo iD s posledním Doomem, kdy si hodlám tvrdit, že finančně na to měli mnohem větší než to nezávislé studio, co udělalo tuto hru. Jde vidět, že když se chce, jde to samo a když se chce vytřískat prachy, tak to jde ještě snadněji.
-
Tak takto má vypadat remake hry a ne jako ten counter-strike:global sr***a co je horší než counter-strike:source!!!!! *3*
-
-
Vidíš a mi se GO líbí. Koupil jsem ho prakticky okamžitě co vyšel. Co ti konkrétně na něm vadí? Odlišný recoil? Věc názoru. *5*
-
-
Teda, za mě GO dobrý, hraje se to dobře, obměna zbraní potěšila, všechno... ale co mě vážně s*re, je optimalizace... na každý mapě je místo, kam když se dostanu, hra se začne nelidsky trhat (0,5-1 FPS), pro příklad třeba v mapě Office je to T spawn atd. Stává se to taky někomu, už se to pokouší nějak vyřešit...?! *4* Rád bych si zahrál, ale takto je to jen sebevražda.
-
-
ale GO neni remake, ne?
-
hele já si to teď zkusil o free weekendu a dobrý. ale srovnání s CS si nedovolím, už jsem ho neměl v rukách deset let.
-
-
Já to chtěl taky zkusit...ale nedostal jsem se přes lobby...asi jsem levák ale nevim, co jsem měl po tom co jsem odklikl "ready" dělat...a následně mi to napasalo, že jsem neodklikl "ready" a proto jsem byl odpojen...docela vtipný
-
-
-
Ale no tak, na co si tu hrajeme. Black messu jsem chvíli hrál a byla to celkem nuda vážení. Pomalý rozjezd a potom jen chození a střílení hloupých panáčků, bez jediného epického momentu. Předvýdatelný příběh, nijaká hudba a mdlé dialogy + problém všech HL bezcharakerní levitující ruce držící v ruce zbraň. Vím že např poslední MoH Warfighter nestál za nic, (to si nebudeme nic nalhávat) ale pokud bych si měl vybrat mezí MoHem a Black messou volím MoH. Ale pokud si někdo chce hrát na znalce ať si hraje BM, já se vrátím k B3 a bude mít klid.
PS: Abych zdůraznil že to myslím vážně a víjmečně netrolluji nezmínil jsem grafiku, na tu se celkem koukat dalo. -
-
Ty si chceš hrát na hrdinného vojáčka s cool momentama, chápem...mi znalci se vrátíme v BM a přenecháme ti válečníka )))
-
-
No jo znalci, přímo elita hráčské obce *7* . Na BM není téměř nic zajímavého a příběh horší než u filmů se S. Segalem. *6*
-
-
Kamaráde, ty si tak nechápavej, že tě trumfle i kuře co vysí hlavou dolů půl metru před nabroušenym ostřím...
-
No za to ty jsi odpad hráčské obce. To jsi chtěl slyšet?
-
-
Pokud je každej komu se nelíbí HL odpad, pak má tvůj přízpěvek stejnou váhu jako názor žvýkačky seškrábnuté z podrážky.
Nevím jak vůbec může takový hňup mít na profilovce takový obrázek. Jen mu děláš ostudu.
-
-
Náhodou filmy se Segalem jsou super! :)
-
-
yy
-
-
Jde vidět, že jsi mladý hráč a nezažil jsi Half-life ve své době, kdy to byla revoluce. Ale to není výtka vůči tobě, to je zkrátka fakt. Musím však říct, že se moc nedivím dnešním hráčům, že jim Black Mesa (potažmo Half-life jako takový) nesedne. Half vypráví příběh velice jednoduše - žádné cut-scény, žádné vyloženě wow momenty (z dnešního pohledu). Co mu však upřít nejde, je genialita v mnoha věcech. Po spuštění Black mesa jsem si teprve uvědomil, jak moc hry za poslední dekádu degradovaly v mnoha směrech. Design misí BM je naprosto úžasný a málokterá dnešní hra mě právě z pohledu designu takhle bavila. Jo, v podstatě je to koridor, ale tak skvěle vymyšlený! Ačkoliv se celá BM odehrává v jenom komplexu, není nouze o střídání prostředí, stále je na co koukat a hlavně člověk musí zapřemýšlet, jak se dostat dál (část s teleporty je prostě dokonalá). Vedle toho samotný boj je hodně intenzivní a musí se u něj přemýšlet taky (zdravím codaře). Ale hlavně ta atmosféra. Tohle Half-lifu prostě neodpářeš. Chápu, že to tobě a spoustě dalších mlaďochů nemusí sednout, protože je to míle daleko od většiny dnešních akčních her, a prostě na tenhle styl FPS nejste zvyklí, ale pro mě to byl návrat do mládí a jsem strašně rád, že BM vzniklo. A už ať je tu Xen :)
-
-
Ono obecně tu akci jako takovou Valve umí jako málokdo. Tam, kde si tvůrci CoD a podobných musejí pomáhat rádoby epic momentama, cutscénama nebo kdo ví čím, tam Valve ukáže čistou, krystalickou akci, která mě osobně ale zvedne ze židle daleko více. Viz. tahle scéna z epizody 1. Chtělo by se říct, že to je klasické vytřílení pár chodeb, ale je to tak stylové a tak adrenalinové, že na to vzpomínám dodnes... a první Half (potažmo BM) je na tom samozřejmě podobně.
https://www.youtube.com/watch?v=Niov4T1Z6aE -
-
Tak to bylo epický div že jsem se vůbec zvládl nadechnou. Skoro nelze uvěřit že se vývojářům podařilo dát do chodby pět zombíků a tři vojáky. Ujoviša to bylo fakt maso. A pocit ze střelby, no jako bych držel v ruce skutečnou zbraň.
Jestli je toto nejlepší FPS tak je tento žánr mrtev. -
-
Původně jsem chtěl vysvětlovat, čím je zrovna tahle akce dokonale vyvážená, ale uvědomil jsem si, že to nemá cenu. Jen hloupě trollíš, takže nemá smysl, abych s tebou ztrácel čas.
-
-
Aha velká akce, precizní hra. *1* *1* *1*
Díky bohu že existují i kvalitní studija a ne jen taková jako Valve. Jediný dobrý hry od Vlave Left4dead a L4D2
-
-
-
-
-
Tím chceš říct, že příběh, dialogy, inteligence a tak dále v tom tvém B3 (předpokládám, že máš na mysli Battlefield) nejsou? *1*
-
a) douč se pravopis
b) jaká je pointa výkřiku "tahle hra A je o ničem, raději si zahraju hru B, ta je totiž super" - co je komu do Tvých herních preferencí? Prober se a zamysli se nad tím, jak by to asi vypadalo, kdyby všichni u všech her vykřikovali "fuj, co to je, tahle je na ho*no, jdu si zahrát něco jinýho". Tisíc lidí tisíc chutí. A že Ti kult HL není milý? No to máš hochu smůličku, budeš se s tím muset naučit žít.
Běž si zahrát něco jinýho a stav se až budeš mít co říct :) -
áno, všetci vieme, že si zástupca dnešného mainstreamu ... nechaj HL napokoji a hraj si svoj MOH, to je panečku iná výzva http://is.gd/z5HVRn AI tam vyslovene "prekvitá" inteligenciou :)
-
-
Ano pořád je to stokrát lepší než chodit hnusnou šedou chodbou a střílet panaky kteří na zásahy reagují asi stejně jako by na zásahy ragovala kamená socha. Vrcholem skriptu je pak přilétající vrtulník to bylo fakt epic. Hra šla z disku.
-
-
Hráči ako ty udávajú smer ktorým sa hry uberajú ... a to je dôvod prečo sú stavané ako pre retardov.
-
-
V čem je prosímtě HL víc pro HC než, battlefieldy, MoH a CoDy? Všechno jsou to koridorovky kde by se člověk neztratil ani se zavřenýma očima. Jenže MoH, B3 a CoDy mají alespoň zajímavý příběh, grafiku (no to neplatí pro CoD) pocit ze střelby (to taky neplatí pro CoD) a tuny skvělích momentů o multasu ani nemluvě. Co má BM? pár logických hádanek aby se neřeklo, paňáky s nimiž je radost bojovat asi stejná jako okopávat bosou nohou obrubník, nezajímavé postavy, včetně neuvěřitelně klišé G-mana a nijakou grafiku. Já nehraju singl. v CoD a spol. proto abych si připadal jako voják, ale protože si chci užít trochu popkornové zábavy a pořádného Bééčkového story. Když chci pařit něco pořádného dám např zaklínače, dishonored nebo bioshocky. U CoDů a spol. se však dokáži bavit skvěle. BM to je jako arkádová střílečka ze které odděláte všechno dobré a necháte je střílení do terčů.
-
-
Call of Duty a zajimavy pribeh? hahaha to jsi me pobavil, zrejme jsi jeste vetsi hidiot nez ze sebe delas.
-
Rádoby experty co jen remacají jak bývaly hry lepší a jaký se dnes dělaj srač*y bych vykleštil a dokonce života jejich praprapravnuků zakázal mu a komukoliv z jeho stejně smýšlejících příbuzných přiblížit se k PC nebo konzoli na 500 metrů. Hlavně si před spaním nezapomeňte zahrát nějakou klasiku, aby jste byly jako fakt hustí gameři
-
Ty ses krasne ukazkovej nenarocnej mainstream hrac, ktery hraje vsechny ty nove CoDy a BF a potom vetsina soucasnych her vypada tak jak vypada.
-
"Hráče" jako jsi ty GGG bych nejraději naházel na hromadu, postřílel, pak spálil a ten popel pro jistotu ještě vypustil do vesmíru...
-
Neztrapňuj se už více.....
-
-
-
-
-
být tebou, raději vybírám mezi MoH a učením pravopisu ;)
-
-
Tahle hra je naprostá bomba. Přesně takhle si FPS akce představuju. Žádný vodění za ručičku, žádný šipky přez půl obrazovky, žádný "you have left combat zone 1, 2, 3 ... konec" V porovnání s Black Mesa jsou moderní FPS vyloženě trapný. Jediné co autoři podle mě trochu nezvládli je doprovodná hudba, která mohla hrát na mnoha místech déle a jinde by se hodila trochu jiná než ta co použili, ale tak to je spíš otázka vkusu a vpodstatě detail. Už se těším na Xen, mezitím si to dám ještě jednou *1*
-
Ja to smaznul po hodine pac v nastaveni nebylo rozliseni 1680x1050
-
-
JInak receno jsi se hodinu (!) trapil s resenim jak nastavit 1680x1050 rozliseni. No je dobre, ze jsi to "smaznul", tahle hra neni pro blbce.
-
Jindra opet boduje *1*
-
Zajímavé, já to v tomhle rozlišení hrál. Těžký fail, Jindro:) Asi jsi měl těžký víkend, co? Maminka po tobě chtěla pomoct s úklidem?
-
haha fail
-
nastavil sis správný aspect ratio?
-
-
Owned! *15*
-
ne a stejne to byla dost nuda oproti prvnimu half-life...zajimavy
-
-
Hlavně že je to remake HL (asi nechápeš pojem remake, tak se zeptej maminky;)). Prosím Tě neztrapňuj se až tak moc. Nestačí to jednou?
-
-
jestli pak uhodnes vyznam slova "zajimavy" v mem komentari?! *8*
-
-
-
-