Přejít na výpis diskuzí
Blizzard: Activision nám do designu nikdy nekecal
12.9.2012 | Adam Homola
126 příspěvků
-
Vůbec nevím, co se mi tu snažíš říct. Když v Diablu 2 jsem měl já dva itemy, ty žádnej, tak jsme oba měli jeden? Tady už je na mě moc vymeteno.
A to s tou Afrikou..no na to ani nemá cenu nic psát nebo mi něco začneš říkat o umirajících dětech a já se rozbrečím. -
a do kelu, úvaha o nadřazenosti konceptů. to je vždycky cesta do žumpy
-
Takze v africe neni hlad, protoze obchody jsou plny jidla :D A nebo jinak, ja mam dva itemy, ty zadnej ale kazdymu padaj, pac dva lidi maj dva. *5*
-
Protože ty itemy do aukce nakráčely samy. Nas*at na logiku, zaplačem si, jak všechno bylo dřív lepší ačkoliv nafarmit něco v D2 trvalo staletí.
Je mi na blití -
Díky za tip, ale KOTORy mám dohrané. *3* A je pěkné, že vytahuješ zrovna KOTORy ve vztahu k linearitě... Navíc, odkdy je linearita přímo-úměrná kvalitě hry? Chceš snad říct, že chabě nadesignovaná hra s pěti možnostmi přístupu k řešení úkolu je z povahy věcí lepší než dobře nadesignovaná hra se dvěma přístupy? Chceš snad říct, že sandbox je už sám o sobě lepší než koridor?? Jestli jo, pak se nemáme o čem bavit, protože taháš do hry aspekty, které se nezavázala mít a následně jí tím prasíš hodnocení. Já bych v Grand Turismu taky rád vystoupil a začal diváky na tribuně třískat bejzbolkou (kecám, je to dětinský a trapný), ale nebudu hře brát body za to, že tam tenhle aspekt nemá, a naopak GTA cpát absolutní hodnocení jen proto, že to povoluje...
ME3 je desítková mainstreamová hra, protože v mých očích naplňuje to, co si předsevzala. A držkovat že nemá to, co mít nechce nebo že není tím, čím být nechce, je prostě mimo. Adam Jensen z Deus Exu byl svými tvůrci navržen jako týpek, co se může skrz úroveň buď prostřílet, nebo ji prolízt schovanej za krabicema. Komandér Shepard byl navrženej jako neohroženej velitel údernýho týmu, kterej má za úkol se za epický hudby a přepálený akce brobojovat skrz nepřítele. Designéři očividně nechtěli, aby se komandér někde plazil a já tudíž hře absenci stealthu fakt nebudu vyčítat.
Co ME navozuje, nebo nenavozuje je ryze subjektivní věc a jako taková nemá v argumentaci co dělat. Za sebe říkám, že mi navozuje. *3*
Co je a není RPG neví snad nikdo. Vím jen to, že hranice je hodně neurčitá a zároveň jemná... -
Moje taktika je mit rozjetejch vic postav a vybavovat si je navzajem. Protoze sance, ze padne predmet presne pro tebe je hodne mala, ale ze se bude hodit na postavu jinou uz je docela slusna.
-
Me farmit bavi, od patche mam cca 130h. Akorat me nebavi skladat gear tak ze prodavam crapy po par set tisicich, obcas neco lepsiho za par mega a az mam prachy na gear tak ho koupim. Vetsi radost bych mel kdyby mi to padlo.
Dalsi vec je, ze kdyz pul noci farmim a3 a pak identifikuju 250 itemu a vsechno to jsou crapy a jde to k vendorovi, tak je to k placi. By me zajimalo jak hrac co nemuze hrat 6 hodin denne farmi gear.
e: Nejspis asi nijak, gear mit nebude. Ale celkove ta hra proste malo odmenuje grind. -
wow je stále najlepšie mmo na trhu
-
Jo, tak z komercniho pohledu jo. Ja to myslim trochu jinak. *5*
-
Jestli je to pravda, tak je spis k placi. Znamenalo by to, ze uz Blizzardu tezce dochazej napady a dech :( Takhle aspon muzeme na Activision, ze zklidoval nejlepsi herni firmu.
-
questy
-
ME 1 8,5/10 ME 2 6/10 ME 3 5.5/10... dávat hře 10/10 která je linearní jak dálnice a jenom po tobě vyžaduje střílet a střílet je nesmysl ,zahraji si KOTOR a uvídíš jak má vypadat desítková hra.... PS Cahir absolutně nechápeš pojem RPG... RPG system má navodit pocit,že člověk se má těšit na další level rozdělovat body a tyto body ti pak ulehči postup(dobře zvládnuto v poslední době v da:orogins nebo witcher). ME nic nenavozuje prostě jen klikneš další bod nebo to necháš na automatovy a on ti to odklikne za tebe..ME není RPG,jednička byla zajímavá protože to bylo nové a neokoukané a další díly jenom utrpení a radost maximálně pro casualní hráče.
-
No když už jsme u toho univerza - řekl bych, že právě až W3 a WoW přinesly pořádný Lore. Před nimi to bylo, jak ostatně napovídá i podtitul jedničky, prostě Orcs and Humans.
-
A proč? WoW je pořád nejhranější a D3 přepsalo PC rekordy, já bych se takovými produkty klidně pochlubil...
-
WarCraft 2 i 3...zatimco pro tebe začal WarCraft existovat s Wowkem, možná s třetím dílem...to že si pleteš pojmy s dojmy je věc další, zatimco já komentoval celý universum, tak ty jak to v něm chodí...jinak řečeno, film z žánru Thrilleru se nestává komedií jen pro to, že tam hlavní postava pronese dva vtipy
-
Problem je ze dnesni generace je ubrecena a pokud jim nepopadaj itemy do jednoho tydne uz brecej nad spatnym game designem. u D2 se taky farmilo hodne hooodne dlouho. Takovej Windforce nez padnul to byl treba taky pul roku. To, ze nekoho farmit nebavi je uz druha vec.
-
Wowko jsem nehrál, to je fakt...ale zato jsem hrál WarCraft 1 v době vydání, tak si tydle hloupé dotazy nech pro babičku
-
Já nikde netvrdim opak...humor tam byl, ale z PAndarenů udělali přímo komickou rasu...to už neni o humoru
-
A proč by ne? Tým se od D2 změnil, nový měl jiné cíle při vývoji... Blizzard není jeden člověk v garáži.
-
je mi to úplně jasný, že Blizzard si sám vymyslel, že v Diablu 3 budou padat jen samý trapný itemy a jediný dobrý vybavení bude k sehnání v aukci :D designérský triumf ;)