Přejít na výpis diskuzí
Blizzard: Activision nám do designu nikdy nekecal
12.9.2012 | Adam Homola
126 příspěvků
-
To už jsou čistě subjektivní preference, které nemá smysl do argumentace tahat... Cheme-li se držet faktů, pak trojka v rámci děje obsahuje více podstatných !voleb! (nevěříš-li, viz wiki) než dvojka a je tedy z definice více "role-playem" než dvojka.
Tímto debatu končím, nechci žádný flame. Můžete ME3 nenávidět za konec a já nevím co ještě, ale že by byl ještě větším zakčněním série než dvojka prostě není pravda a to je vše, na co jsem chtěl poukázat. A tím tedy popírám tvrzení, že by EA nutila BW zbavovat jejich hry RPG prvků a tedy jim kecala do vývoje... V žádném případě ale nepopírám smutný fakt, že jim dává pěkně zkur*ené deadliny. *9* -
kazdemu ide o peniaze, ziadna firma nie je vinimkou, ide len o to, ci to robia rozumne alebo ako activision....
-
"Run and gun" je už jednička, je to koncept celé Mass Effect série. Stejně jako konceptem Baldur's Gate je "point and click". S tím už asi nikdo nic neudělá, takováhle byla premisa už od začátku a já na ní nevidím vůbec nic špatného. Ostatně, vždy záleží na provedení a ne na konceptu (není-li koncept už sám o sobě zhovad*lý...).
Já ti na tvojí otázku odpovím trochu oklikou. Co dělalo jedničku oproti dvojce rpg hrou? Podle tzv. rpg znalců ( *1* ) to byl inventář, tedy vybavování si panáčka a pořádná dávka skillů. Ve všem ostatním jakoby si z prd*le vypadly: běháš a střílíš, vykecáváš se a sem tam si dáš nějakou volbu, jež zpravidla osciluje mezi přepáleným tvrďákem a pravdoláskařem. Dvojka inventář vyškrtla a zredukovala skilly. Trojka skilly přidala, dokonce je i rozvětvila, navýšila chudý počet zbraní a měnitelných částí zbrojí ze dvojky (bez DLC), čímž v podstatě nahradila všechny ty jednodílné červené, zelené a růžové zbroje z jedničky, takže vlastně smysluplně nahradila i inventář. K tomu navíc přidala možnost si zbraně upravovat.
Je-li krokem od rpg k akční hře tabulka a baťůžek, pak je trojka návratem k rpg, protože oba aspekty přináší zpět. -
Luftwaffle? *15*
-
Jako kdyby ve StarCraftu začal pobíhat Jar-Jar Binks
-
No hlavně že Warcraft 2 nebyl vůbec kreslená blbina *1*
-
Více role-play mi přišel ME2 v ME3 jsem prostě jenom šel a kosil. Druhý díl mě daleko více vtáhl do děje a nepustí a nemusí to být jenom RPG prvky, ale dojmem jak vypadá hra jako celek. Za mě ME2 10/10 a ME3 7,5/10.
-
Je to jednoduchý...pusťte si postupně trailery na Warcraft 3, WoWko...WoftLK, Cataclysm a následně na Pandy...svět Warcraftu byl dycky branej celkem vážně, Pandareně tam možná patřej, ale Kung-Fu pandy určitě ne...od samotnýho Blizzardu je to celkem nevkus stylizovat je do takový role jakou naznačil trailer
-
Blizzardovskej Warcraft 3 byla taky prvni vlastovka nove priserne baculate stylizace do ktere blizzardu bohuzel nikdo nekecal.
BTW: "The pandaren started as a creation of the Blizzard artist Samwise Didier and an April Fool's joke, but they got a massive response from Warcraft fans." -
Zahraj si este raz ak tvrdis, ze nie je ziaden rozdiel
-
No jo, co naplat, muj post uz vyrostl, opustil dum a je zcela samostatnej. :)
-
Le Vavle!
-
A jaké firmě ne?
-
Menuj tych 7xkrat RPG prvkov, lebo medzi ME2 a ME3 nie je ziadny rozdiel a to som to hral pod tym ich "RPG" rezimom...Je to akurat take iste run and gun s rozhovormi a minimom rpg ako dvojka...
-
Do pristiho datace tam pridaj pikachu
-
Vcelku nic. Ale o tom jeho (MidnighTův) první post fakt nebyl.
-
souhlas... ne ze by ji to v mych ocich nejak ublizovalo, beru ME jako celek, v zasade je mi skoro fuk, jak se kterej dil hral (v jednicce mi vadila ta spousta neuzitecnyho bordelu, co sem jednou za cas musel cistit), ale kdyz to zkoncilo a ja byl mesic po dohrani porad jeste dost mimo, tak sem si uvedomil, ze je to pro me osobne asi fakt nejlepsi serie, co sem kdy hral.
-
No tak easter egg asi sotva, když se oběvil v kampani za orky a mohl sis ho i v normální hře najmout. A jasně už tehdy bylo řečeno, že pochází z Pandarie kontinentu kterej je někde na světě ukrit hluboko v mlze a najde ho jen ten kterej ví kde ho hledat.
-
Co to meni na vyzdimanosti znacky Warcraft? MMOcko ji vubes nesvedci.., blizzardim penezenkam naopak.
-
Takže seš úplně zbytečnej člověk? No, měl jsem při tvým trolení menší podezření...