Přejít na výpis diskuzí
Blizzard musel kvůli sankcím odříznout hráče z Íránu
27.8.2012 | Aleš Smutný
330 příspěvků
-
a to je spravne, nejdriv at prestanou vyvijet jadrove zbrane a zacnou se chovat jako lidi
-
-
Pravděpodobně, žádné nevyvíjí a pokud ano, kde je psáno, kdo má a nemá právo vlastnit zbraně???Jedná se jenom o další agresi USA a Izrael.Podle scénáře z Iráku.Jinak chovat se jako lidi:USA je nejagresivnější světová velmoc, která likviduje suveréní státy v honbě za ropu...
-
-
Je to psáno ve smlouvě o nešíření jaderných zbraní
-
-
*1* Hm a kdo ji podepsal??? *1* Například Izrael do dnes nepřiznal držení jaderných zbraní, takže tu máme 2 metry ???Taková smlouva je na nic.
-
-
Izrael ji nepodepsal, Irán jo.
-
-
Bohužel taková smlouva nemá váhu.Buď to na této planetě podepíší všichni, jinak je to cár žvástů.
-
Třeba Iran87 nebo lran. ÜberHaxorIran
-
a to je ponaucenie pre nas vsetkych, aby sme nic nepodepisovali, lebo potom nas budu stale sikanovat a co viac budu sikanovat aj nasi potomkov po 100 generaciach. Hold pokial Iran nezrusi stat a nevytvori novy s inym menom tak ho bude amerika buz3rovat
-
-
-
-
-
a sakra, tak to aby to vypli nejdriv americe, rusku a cine. ze dokud se nezbavi tech stovek mozna tisicu jadernych hlavic, tak jim ani to diablo nepusti, njn neni metr jako metr.
nicmene ja byt v situaci iranu, tak vyvijim jaderne zbrane jak nejrychleji by to slo s tim vsim co se kolem mne deje, kdo vsechno do mne ryje a vyhrozuje a omezuje. -
-
To nemá smysl, pevnej a stabilní režim proti ne zrovna stabilní Islámské republice (už jen skrz to, že moc v rukou má doživotně rahbat). Asi to přežiju u té Ameriky, Rusky aj u Číny, než aby atomovkama strašil každej magor, co na to má prostředky.
-
-
*rahbar
-
-
-
JO! Tak jím zakážeme hrát, FUCK YOU, IRAN!
-
Ale je zajímavé, že vývoj jaderných zbraní hlídají země jako je USA a Rusko ... obě žádné jaderné zbraně nemají a v minulosti se chovali jako andílci. *1*
-
-
na svete by bylo urcite mnohel lip kdyby takovou vojenskou moc jako USA mel Iran nebo Cina *3* hamba USA *16*
*7* -
-
No tak v součastnosti má čína takovou vojenskou moc ... a nidke nic žádná válka, žádná invaze.
-
-
tak v tom regionu ma porad navic USA + spojenci, az Cina ukaze novy "neviditelny" letadla atd. tak se uvidi *4*
-
-
-
Na druhou stranu kdo jinej by to měl hlídat než země, které s tím mají největší zkušenosti a vědí asi nejlíp ze všech co za svinstvo to je ?
Nedovedu si představit, že by v tom měl hlavní slovo třeba Turkmenistán *1* -
-
Hmpf, já s Walltarem to klidně do párady vezmem, o plat se šibnem spolu. Máš s tím zkušenosti, viděl jsem pár dokumentů na discovery a když to bude nějakej závažnej problém, přečtu si to na wikipedii.
Vezmem aj plat tlumočníků, mám v mobilu google translator.
-
-
-
-
America f*ck yeah!
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=sWS-FoXbjVI *1* *1* *1*
-
-
chudak blizard, oddnes to maju Iranci zadarmo. Myslim ze USA to robi naschval, zakazuje ludom kupovat legalny soft a robi z ludi piratov. O mesiac ich zacnu bombardovat a urcite spomenu ako okradali americke firmy o software.
-
Už zase se mi chce zvracet ...
-
No, takže jsem trochu pátral a vypadá to, že nedošlo k zostření sankcí jako takových, jak se píše v článku, ale k tomu, že Blizzardu asi někdo dal hlášku, že by mohl mít problémy, tak zpřísnil svoje vlastní policies týkající se sankcí. Páč pokud jsem to správně vypátral, pořád se to opírá o Clintonovo nařízení z roku 1997 (Executive Order Nr. 13059, který navazuje na obdobné nařízení z roku 1995), které zavádí v podstatě plošné obchodní embargo. Ve vztahu k informačním technologiím pak došlo k částečnému uvolnění, ale počítačové hry tam nespadají (řek abych ani při hodně volném výkladu). V kongresu je zatím ve stádiu návrhu zákon na další uvolnění především v oblasti internetu, ale je tam od roku 2009 a zatím se na něj jenom práší. Pokud někdo máte lepší info, sem s ním.
-
-
Samozřejmě, že došlo k zostření. Nevím z čeho vycházíš ty, já z faktického neustále se zvyšujícího omezování služeb směrem do Íránu. Pokud se domníváš, že jde jen o zmiňovaná nařízení, jsi poněkud mimo reálná fakta. Víc a víc firem je nuceno přerušovat kontakty a přestat nabízet služby. Ne, není to veřejné, ale je to faktické a konstantní. Sorry, cestu do Íránu plánuju teď už rok a za tu dobu vidím, jak se to utužuje a odpadá jedna firma a možnost za druhou, ať už v bankovnictví, poskytování služeb, dovozu určitých potravin atd.
Navenek to možná vypadá OK, zevnitř se to fakt hodně zhoršuje. -
-
Vycházím z toho, že sankce jsou dané právním aktem. A na prakticky absolutním obchodním embargu už není co zostřovat. Pokud v poslední době americké úřady více kontrolují dodržování embarga, není to zostření sankcí. Zostření sankcí proběhlo teď v létě a týkalo se ropy, ne software nebo el. komunikací. Asi si nerozumíme kvůli tomu pojmu. Že se Íránci nemaj úplně dobře, na tom se samozřejmě shodnem.
-
-
Ne, já mluvím o faktickém tlaku, který se vytváří přes soukromé společnosti i u zahraničních, neamerických partnerů. To jsou věci, které si nikdo nehodí na papír, ale je to čím dál zoufalejší :)
-
-
Jo, tak ta novela zákoníku mi utekla. Obecně mi ale jde o to, proč se podle tebe nedá říct, že v Íránu se aplikuje právo šarija. Protože nikde jsem nenašel, že by to tak nebylo. A jak jsem psal, vím, že tam neplatí v čisté podobě, že se převzaly obsahové kusy, a vedle toho platí i jiné předpisy. Ale na druhou stranu doufám, že to není jenom o tom, že pokud chybí/přebývá/je jiná část x, tak už se tomu nedá říkat "šarija", protože to by pak byl akorát ten pojmový spor. Pro mě, pokud tam jsou skutkové podstaty ze šarija a tresty ze šarija, tak to je šarija. Klidně se nechám poučit, nebo si to někdy víc načtu, když mi řekneš, jak se ty tvé články jmenujou.
-
No vždyť píšu, že si nerozumíme jen pojmově. To zase v mém pohledu nejsou "sankce". Osobně doufám, že ten režim padne brzy, a s ním hlavně šarija.
-
-
První moratorium na kamenování vláda uvalila už v roce 2002, posílila ho v roce 2005, 2008 šlo jeho kompletní vyškrnutí před parlament, před pár měsíci bylo vyškrtnuto ze zákoníku. Samozřejmě je tu problém, že pořád může někdo z imámů vydat dobrozdání, na které se soudce může odvolat jako relevantní, ale od roku 2002 byly dva rozsudky o ukamenování, které stály soudce místa. Ty články jsou bohužel v plcených systémech s registrací, ale dá se to vykutat googlem :)
Jinak ta ženská dostala deset let a zaplacení díji zavražděnému a dneska už je na svobodě. -
Já bych řekl, že se opět neshodujeme na nějakém pojmu, ale pokud to máš načteno, možná ho blbě používám já. Jestli chceš, odkaž ty svoje práce, abych to měl s čím porovnat, a jestli nechceš... tak to nedělej. *4* V tom případě mi šlo hlavně o trest smrti ukamenováním.
-
Já to nemusím ukecávat. Já vím co obsahuje šaría, vím, jak vypadá formování´íránského zákoníku, vím jak vypadá praxe. Na téma formování současné legislativy jsem napsal tři práce a část diplomky. Sorry, prostě ne :) Je jen málo věcí, o kterých si dovolím říct, že jsem na ně odborník. Tohle je jedna z nich.
A ten trest smrti byl za účast na vraždě, ale to už ti ČT nepřižvejká. Sorry, ale nemám čas vyvracet už vyvracené, po padesáté mne to nebaví :( btw - ani ta fotka není, je to aktivistka ze Švédska, kterou si TImesy sehnaly, aby příběh měl šťávu... toliko k relevanci většiny těhle zaručených příběhů. -
He? Je tam aplikovaná. S určitými modifikacemi, ale všechny ty svinstva včetně smrti za nevěru tam jsou. Jako držím v ruce íránskej trestní zákoník, to neukecáš. *4* A tady máš přímo jeden case: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/106032-iranka-odsouzena-k-ukamenovani-bude-obesena/
-
...která tam samozřejmě není aplikována... *7*
Zrovna o ní v češtině vyšla pěkná knížka, doporučuji :)
-
-
-
-
-
nechápu, proč dostáváš disliky... konspirátoři, kteří prohlédli pravdu o židobolševickém spiknutí ( a my jsme hloupé ovce), jsou očividně všude.. dík za info
-
-
Nemáš zač, mně to zajímá z právního hlediska a proč se nepodělit o výstupy, že. Proč disliky - taky nevím, asi nepoznali, že jim v podstatě hraju do karet, protože rozkrývám to americké spiknutí a konkrétní správní akty, které ho uvádějí v život. *4*
-
-
Jen tak mimochodem. Ty s takovou koninou jako je ucelené obchodní embargo za účelem oslabení hospodářství státu souhlasíš? Považuješ jej za mírový nástroj, který se nijak nedotkne civilistů a povede pouze k zničení současného režimu považovaného USA/Izralem za špatný/teroristický/absolutistický/nedemokratický/protizápadní?
-
-
Civilistů se to nějak dotkne vždycky. Určitě jsem radši, když Iránci jenom nemůžou hrát WoWko, než když jim hrozí, že se ocitnou v kolonce collateral damage. Jinak odstranění současného režimu vnímám jako legitimní, ostatně ti odstřihnutí hráči z Íránu vesměs taky, akorát je štve, že kromě jejich blbé vlády už proti nim jde i ta americká.
-
-
-
Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla
-
usa a jejich "demokracie" a jeste se serou do jinych statu. treba to jak usa dali sankci irano prodavat ropuy nejspis aby amerika si namastila prachma svoji ropou
-
-
To je tedy v dějinách zavrženíhodná novinka, co? *1*
-
Ne, Americkou vládu mají pod palcem Moravský naftový doly a chtějí z Koryčan udělat ropnou velmoc, tak se zbavují všech, kdo by jim mohl konkurovat díky asistenci 97 000 tun čisté demokracie. A jelikžo tam vytěží prd, tak mají před sebou dlouhou cestu.
-
*1* a kolik ty ropy amerika vyveze kdyz sama musi naprostou vetsinu zkupovat *15*
-
-
Někdo tady zmiňoval revoluce jako nějakou důležitou věc k lepším zítřkům. Snažit se rozsévat do zemí, které nemají nejmenší demokratické tradice revoluční napětí a chaos je čin hodný bezskrupulního idiota. Každá země si musí projít vlastním přirozeným společenským vývojem a ne se snažit šířit víru v demokracii třeba i ohněm a mečem. V dobách křesťanských či islámských tomu nebylo jinak, ale dnes si myslím že je to přežitek který by měl reflektovat historické souvislosti. Podívejte se kde jsou dnes státy po "barevných revolucích" nebo Rusko, a kde je země která se revoluci vyhnula se vší rozhodností - Čína. Nebýt Číny tak si dnes nic málem po eshopech nekoupím *4*
-
-
Právě v Číně zemřelo během revoluce nejvíce lidí. Důvěryhodné statistiky ani nejsou. Otec Mao se holt snažil. Kupujeme si výrobky ze země, která záměrně v ekonomice podvádí a její občané mimo hlavní města žijí prakticky v nevolnictví, děti v otrockých pracech v dolech ... to je realita, o které se veřejně nemluví. Možná tenhle režim bude fungovat a za dalších padesát let posune zemi mezi světovou špičku. Já si ale myslim, že cena za to je až příliš vysoká.
Popírat v Číně revoluci, která proběhla po roce 48 je nehorázní nevědomost.
Jinak arabský svět, to jsou stovky a stovky kmenů z "horní dolní plané"... Nemá cenu se dívat, kdo je u moci, protože je to už stovky let trvající spor mezi šíty a sunnity, který ted prostě jen vyeskaloval.
Iran je právě vyjímka z toho, že tam převládají v drtivé většině šíté, zatim co v ostatních zemí jsou to sunnité, pokud jsem to nepopletl. Sám se v tom už ztrácim. -
-
Příliš na to koukáš pohledem vytvořený na západě.
To je právě ono, některé revoluce jsou příliš "drahé" a zisk je malý. Psal jsem o novější době a žádnou revoluci nepopírám, to co se na pekingském náměstí stalo žádnou revoluci nedělá. Čína si vytrvale šla po Tengových reformách, a o tom jsem psal. Mnohem více než nějaké náměstí Číňany trápí "opiové války" které jsou pro ně národním ponížením - to je ten čínský pohled.
Čínská ekonomika je taková jaká je - úspěšná a dnes už druhá největší, ostatní je irelevantní. Že Čína všemožně podvádí - kopíruje, devalvuje...protože očividně může a upřímně, není sama. To kopírování je v Asii tradice. Nikdo opravdu nemá zájem jí v tom zabránit. Na tomhle stavu mají podíl i ti západní investoři, kteří se, pravda, za nemalý peníz nechají koupit, holt každý má svou cenu. Rychle vydělat v Číně je silnější než cokoliv jiného. To že zavírají oči nad tím je fakt. Oni přeci už dávno vědí jaký jsou Číňané a stejně do toho jdou.
Je komické sledovat jak americký demokrat kritizuje Čínu za různé podvádění jak ty říkáš a následně rychle přispěchá republikán a dodává, že je potřeba dále prohlubovat ekonomickou spolupráci a podpořit americké investory v Číně....
Než budeš psát o Číňanech žijící v nevolnictví, přečti si také něco jiného než západní propagandu, která vytváří obraz Číny jak se jí to vyhovuje. Je to obrovská dynamická země která se neuvěřitelně rychle vyvíjí. Pak budeš muset korigovat své tendenční závěry. Čína je příliš velká země a nelze ji obsáhnout či odsoudit jednou větou.
I když Íránci nejsou Arabové, tak ano, v islámském světě je kmenová společnost naprosto běžná a nejen proto si myslím, že nutit je do systémových kotrmelců je velká chyba s nepříjemnými důsledky. Podívejme se na Irák a Afghánistán. Nakonec i "arabské jaro" ukázalo jak moc to s tou západní liberalizací myslí vážně. -
-
já bych ti ze srdce přál, aby sis na pár let zkusil život prostého čínského dělníka, nebo rolníka, ten stát prosperuje, protože de fakto využívá metod otrokářství. Kde jsi ty sebral tyhle moudra co tu píšeš? A jestliže mluvim o revoluci po skončení japonské okupace a ty do toho začneš tahat pár desítek studentů na náměstí svobody, tak jsi úplně ale úplně mimo
Ano, čína se rozvijí a možná bude za pedáset let daleko před technologickým vývojem ameriky a evropy....jenom píšu, že za tu cenu, jakou se to podepisuje na lidech to nestojí.
a proč je nesoudit? českej dělník pracuje na 2-3 směny po 8/12 hodinách, týdně napracuje nějakých 42 hodin, jestli se nepletu, zákonník práce upravuje volno, které musí ze zákona dostat, nebo se musí proplatit, má státem sociální i zdravotní pojištění (i když díky státní politice nefunguje).
čínskej dělník děla 29 z 30 dní, dělá od nevidim do nevidim za 150kč na den, bez rodiny....jako v evropě za průmyslový revoluce. takhle si představuješ "vyspělý stát"?
-
-
-
-
Ja bych jim to zakazal uz davno. Jejich vlada se porad prezentuje jako nepritel USA, Izraele a celkove kultury zapadu a to jsou i nase hry *4* Az si v ty svoji "demokracii" zvoli normalni politickou stranu a nebudou zit podle neceho co bylo sepsano pred stovkami let tak se s nima muzeme bavit *5*
-
-
Můžete napsat nějaký příklad toho jak se jejich vláda pořád prezentuje jako nepřítel USA, Izraele a celkové kultury západu?
-
-
"kulturou" vychodu :-) .... na druhou stranu nektere jejich "zakony", zvyky by se nam tu hodily
-
-
nj, na ameriku nadavaji, vlajky pali, ale parit by se jim chtelo lumpikum
-
-
Zase si uvedom, ze je tam diktatura, oni si nemuzou zvolit nejakou demokratickou stran i kdyby chteli. To paleni USA vlajek a podobne je spis jen vladni propaganda.
-
-
Egypt - po revoluci vyhralo Muslimske Bratrstvo takze jim ten proti zapadni postoj zrejme moc nevadi? *4*
-
Nerikam ze ne, ale co s tim ? ignorovat to, pockat az si udelaji atomovku a pak ji ahamdinezad mrskne na izrael s tim, ze z iranu udela sebevrazedneho atentatnika ? Magor je na to veliky dost.
-
-
sk - nejvíc mi na vašem neúspěšném vysvětlování přijde úsměvné to, že podle vás je původní výrok dokonce ještě horší než ten vymyšlený, podle vás nejde jen o vymazání Izraele z mapy ale rovnou z historie! To by znamenalo, že podle světová média včetně samotného Izraele schválně používali vymyšlený překlad aby tim zmírnili původní a pravá hrozivější slova zlého prezidenta Íránu. Můžete mi vysvětlit proč to udělali? Mně to totiž logicky moc nehraje.
-
-
sk - Já se vás ptal v tomto příspěvku na něco jiného, na to jste neodpověděl, zkuste to znovu.
"Osobne si nejak nedokazu predstavit, jak nekdo chce odstranit parlamentni demokracii z nejakeho mesta - statu. (ikdyz tou atomovkou by to asi nakonec slo)"
Kde v té citaci vidíte zmínku o konkrétním režimu? Já to nevidím. A jak se dá odstranit nějaký režim? Tak třeba volbama. -
kdyz napisete...vymazeme Izrael z mapy, tak nemate sanci to jakkoli obhajit a musi na to zareagovat kazdy. Kdyz napisete ,,rezim v jeruzalemu je potreba odstranit ze stranek historie,, tak stejne jako pro vas je tady spousta moznosti jak se z toho vykroutit, ikdyz v souvislostech musi byt uplne kazdemu jasne, jak je to mysleno doopravdy. Osobne si nejak nedokazu predstavit, jak nekdo chce odstranit parlamentni demokracii z nejakeho mesta - statu. (ikdyz tou atomovkou by to asi nakonec slo)
-
-
sk - i přesto co píšete na věci nic nezměníte, slovo režim znamená režim a ne Izrael, slovo Izrael se píše Izrael. Spávný překlad říká že režim v Jeruzalému musí zmizet z historie, to je vše, je to přesně takový rozdíl jako mezi výrokem "režim v Praze musí zmizet z historie" a "Praha musí zmizet z mapy", dosaďte si libovolné město. Jeruzalém je zákonem v Izraeli určen jako hlavní město, je sídlem prezidentské residence, parlamentu, vládních úřadů a soudu, nevím proč nechápete že tím říkal jen to že politický režim, který tam panuje musí zmizet z historie, to je vše. Jakou dedukcí jste dospěl k tomu že tím je myšleno vyhlazení celého státu z historie např. atomovou bombou, to mi hlava nebere.
-
-
Nic takového jste přeci nedokázal, pouze jste tvrdil, že slovem režim je myšlen Izrael, a že je to tudíž nějaké kódové označení Izraele, což je ovšem nesmysl, však čtěte "Izrael okupující Jeruzalém musí být..." Nějak mi tu chybí vysvětlení proč chtějí nechat zmizet Izrael z Jeruzaléma místo z oblasti na které se rozprostírá a co by zmizením Izraele z Jeruzaléma dosáhli, když tu Izrael bude nadále jen ne v Jeruzalémě. To je celé přeci holý nesmysl. Dokud nevysvětlíte tyhle absurdnosti, nemůžete tvrdit, že jste něco dokázal.
Znovu opakuji správný výklad citace, Jeruzalém je tam hlavním městem což je dané zákonem. Je sídlem prezidenta, Knessetu, vrchního soudu a vládních institucí, proto byl výslovně zmíněn když mluvil o zmizení režimu z Jeruzaléma, politický režim tam má totiž sídlo jako u nás v Praze. Tenhle výklad netrpí žádnými logickými zádrhely nebo nesmysly jako vaše tvrzení o kódovém slovu. -
naopak jsem vam dokazal, ze zlocinne umysly v jeho slovech zustaly zachovany, coz bohuzel nehodlate pripustit
-
sk - váš příklad pro dokázání jeho "magorismu" a záměru svrhnout atomovku byl teda vyvrácen, jelikož zmíněná citace neexistuje a byla zfalšována. Bohužel se zdráháte přiznat že skutečná citace je bez nějakých zločinných úmyslů.
Teď bych se teda zeptal na další vaší informaci, jak víte že vyvíjejí atomovou zbraň? -
Ok, nikomu neberu pravo na nazor, kazdopadne kdyby nejaky stat, vedeny fanatickym nabozenskym rezimem a vyvijejici jadernou zbran prohlasil, ze rezim v Praze je potreba odstranit ze stranek historie, tak bych byl rad kdyby nase zeme delala cokoli, aby tu atomovku neziskali.
-
-
Jak víte že je to magor na to aby případnou vyrobenou atomovku mrsknul na jiný stát? Jak jste na to přišel prosím.
-
-
a nejsou snad na stejne urovni ?? rezimem ,,okupujicim,, Jeruzalem je pro ne asi kdo ?? Izrael a ,,musi zmizet ze stranek historie,, ??? jasne to je jen takova fraze, ktera se bezne pouziva u ostatnich statu...jinak mimochodem, pokud chcete neco odstranit ze stranek, tak vetsinou udelate co ? ano vymazete to....takze fajn, uznavam...nechce pouze vymazat Izrael z mapy, ale chce ho vymazat z cele historie. No super, hned muzou byt v Izraeli klidnejsi :DD
Btw. hrat si se slovickama a textem, ktery nekolikrat prosel prekladem a navic i samotny recnik ho muze zmanipulovat tak, aby na prvni pohled pusobil ,,neskodne,, je blbost. Kazdopadne by me zajimal vas nazor, co vlastne chtel tou vetou o odstraneni rezimu ze stranek historie Ahmadinejad rict. -
Nic proti, ale právě jsem vám ukázal, že váš příklad vlastně neexistuje, o vymazání Izraele nic neřekl a vy děláte jako by nic a říkáte že jeho skutečná slova jsou snad na stejné úrovni což samozřejmě nejsou. Koho citoval je nepodstatné a nevím jak to souvisí s falšováním jeho slov.
Máte tam tedy ještě něco nebo tohle bylo vše podle čeho jste usoudil že je to dost magor na to aby svrhnul atomovku na jiný stát? -
jako nic proti :D ale sam nevim, ktera z tech dvou vet je horsi...navic citovat zrovna nabozenskeho diktatora Chomejniho
-
Aha, tak bych vás poprosil abyste mi v jeho projevu našel kde se mluví o vymazání Iraele, inkriminovaná část je tady: "Imám ghoft een rezhim-e-e Qods ishghalgar bayad az safheh-ye ruzgar mahv shavad."
I mainstream TV Nova: "Zpráva o tom, že íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád označil Izrael za stát, který je potřeba "vymazat z mapy", obletěla svět v roce 2005. Později vyšlo najevo, že jeho výrok byl nesprávně přeložen. Ahmadínežád prý ve skutečnosti citoval vůdce íránské islámské revoluce ajatolláha Chomejního, který řekl, že "režim okupující Jeruzalém musí zmizet ze stránek historie"."
http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/ahmadinezad-nerekl-doslova-vymazat-izrael-z-mapy-pripustil-izraelsky-ministr.html
Tady to máte i se zdroji z oficiálních míst.
http://nassmer.blogspot.cz/2011/11/zadna-hrozba-vymazani-izraele-z-mapy.html
Máte tam jěště něco co by dokázalo že je to magor co chce vrhat atomovku? -
treba ty jeho kecy o vymazani izraele ?
-
-
-
-
-
-
nj, poradek holt musi byt, kdyz sankce tak sankce
-
-