Přejít na výpis diskuzí
Blizzard nevidí pokles počtu hráčů WoW tak černě
10.9.2011 | Redakce Games.cz
112 příspěvků
-
co tauren paladin vole tauren priest v clothu O.o
-
Tady je zase znalců lore a frajerů z vanilly. Né wow neupadá jen byli servery vyčištěny od farmeru tak to trochu kleslo *15*.Teť určitě ale počet lidí co hraje klesne ale žádna hra zatím wow nemůže ani trochu ohrozit, teť to říkali v re-play tak jim budu věřit. *5*
Může mi někdo vysvětli proč by tauren nemohl být paladin? -
Zde na games.cz se scházejí ty největší analytické mozky republiky, tos nevěděl?
-
To jses nejaky vykonny super pocitac, ze vsechno prevadis na %?
-
Si ty cisla mužou videt klidně ruzovofialově, ale wowko jde dolu, už dosáhlo sve nejvetsi formy a ted jde pomalu, ale jiste dolu, samozrejme se to číslo občas zvedne až vyjde patch, datadisk, ale pak to pojede zase hezky rychle dolu na puvodni cisla.
Wowko na trunu bude jeste dost dlouho a GW2 ani SWTOR ho neprokonají na 99,9% , ale urcite mu seberou naký ten milion hračů s přehledem. -
u nás častejšie Crossroads...
-
Čísla podle mě půjdou určitě dolů a hlavně ve chvíli kdy dorazí na trh Old republic a Guild Wars 2. Ja jsem hrál wow přes 5 let a musím říct, že PVP je v posledním datadisku nejslabší. Je to hlavně tím, že se blizzard zaměřuje na PVE, tím pádem tomu podřizuje i skilly a talenty postav. Outdoor PVP už neexistuje což beru jako největší pokles celé hry, kde sou to ty časy na lvl 60 s bitvami v South Shoru :-)
-
Během hraní WoW jsem se dostal do podobné fáze, o které píšeš. Odešel jsem znechucen, že Blizzard na jedné straně byl schopen vytvořit krásný a zajímavý svět, ale na druhou stranu je ochoten udělat cokoliv, z čeho kápne dollar ve střednědobém horizontu (je otázka dlouhodobého, jak píšeš, kvůli devalvaci lore a tím potencionálně atraktivity světa). Důkazem "ochoty cokoliv za dollar" je zmíněný Tauren paladin, což je nechutnost a gradace předchozího směru, kdy Horda/Aliace dostala Paláta/Šamana, aby se děti nehádali, která frakce je výhodnější. Nakonec je dali dohromady a posílali na svět tisíce vnějších nepřátel.
Každým datadiskem nastavili umělou kaši a rozšířili hru pouze kvantitativně (když pominu opravy a balanc, které jsou otázkou patche), místo kvalitativně - prohloubení mechanismů, nové mechanismy, míra komplexity. Pokračoval trend zjednodušování hry, kdy odpadli různé prequesty, znižovala se obtížnost a s rostoucím levelem a kvantitativním nastavováním hry se naprosto znehodnotil dosavadní progress hráčů a hráčských gild, které pracně procházeli raidy a trávili na nich tisíce hodin, aby jejich postava byla virtuálním machrem. Až vyšel datadisk, posunul hranice, jejich equipu se zasmál 6 letej kluk, který dostal podobné itemy z questů - doruč obálku a pobij 20 orků, o pár levelů výše.
Blizzard se chová úspěšně jako byznysmen, ale WoW pro mnohé ztratilo své kouzlo, díky čistě fin. orientaci. Podobně jako jsou nechutně pokřiveny herní mechanismy World of Tanks z důvodu snahy maximalizovat zisk v krátkodobém horizontu za cenu očividného poškození gameplaye (-2 body z hodnocení). Nicméně vstup na nové trhy Blizzardu může krátkodobě obnovit počet hráčů. Je to dobrý krok. Úpadek WoW to samozřejmě pouze oddaluje, ale prachy - z už hotového, zaplaceného, dobrý a o tom to je. -
Byla by to nádhera, kdyby vyšly Guild Wars 2 a překonaly by WoWko...
-
Počáteční fázi čeho? Závislosti?
-
Na lidske naivite se vzdy vydelava nejvice!
At se na me nikdo nezlobi, ale platit hru "2x" je fakt nehoraznost.
V dnesni dobe se vsude jen rejzuje rejzuje a rejzuje... Zachvili si toho vsimnout ti nasi mocipani (prasata v zitech) a jeste to dodatecne zdani :D -
Jednoznacne to pujde dolu.... Blizzard znicil wowkem kompletne cely lore puvodniho warcraftu a od doby kdyz pobiha po serverech tauren paladin tak zkoncilo wow i pro mne :-)