Přejít na výpis diskuzí
Blizzard nevidí pokles počtu hráčů WoW tak černě
10.9.2011 | Redakce Games.cz
112 příspěvků
-
Je len otazkou casu kedy sa pocty uctov na WOW zacnu prepadat, pridu nove hry ktore ich postupne vytlacia (blizzard pripravu Diablo 3 co sice nieje onlinovka ale vela ludi na nu prejde) a vychadza spusta novych MMORPG ako SW TOR (co mozno bude uplne fiasko ale hracov zas prilaka) pripadne Guild Wars 2...
-
Co nevim povídej... O lore toho vim dost.
-
Očividně nic nevíš tak si takové otázky ani nepokládej, věr že zrovna tohle ma blizz více než obstojně vysvětlené.
-
Přeně tak, ja jsem HC hráčem a WoW jsem hrál od samotného začátku, moc mě bavila ta obtížnost, ten pocit, že jsem něčeho dosáhl a teď? Jen nuda a nuda...nebudu se rozepisovat, protože jsou lidé, co vědí a ti druzí(skákací na bance v Ogrimmaru). A když tohle napíše už i casual(nic ve zlým) Framer, tak lze z toho odvodit závěr. A proč se WoW stále teší takové oblibě? To si každý domyslí, ono to už totiž není o hraní, ale 'jen' o zábavě. Osobně bych to pojmenoval World of Face(book)craft. Lidé tam zustávají, kvuli oné obří komunitě. Žadné jiné MMO nepokoří WOW, dokud nezíská na svou stranu víc hráčů. Bohužel to tak je. Achievementy, sdílení kdečeho na soc. sítích, statistiky o top hráčích/guildách atd. Všechny tyhle aspekty ve hrách značí už zaběhlou socializaci her...a ve světě MMO tomu nebude jinak.
-
Jenže tady vyvstává trochu jiná otázka, jestli vám to nedochází. Když vidim jak byl Blizzard schopen dvěma posledníma datadiskama WoW zprasit takovym způsobem, že sem to přestal hrát i já - Nolifer, pak sakra s čím může přijít "Titan". Myslim, že WoW nikdy nebude překonán jinou MMORPG, ale je to hlavně tim, že na vanille a TBC je vidět, že to ty lidi dělali "s láskou", to co se děje nyní je pouze rejžování peněz a plivnutí do oka veteránům. Nu což, jim je to fuk, prachy mít stejně budou...
-
on je problém že vzniká plno kvalitních her co se dají hrát zadarmo a hlavně kupní síla lidí také klesá...
-
Vím že je to neslušné, ale spíš bych položil otázku proč Night elfové tak brutálním způsobem šikanovali Blood elfy, imho zákaz kouzlení night elfů a teď se najednou nadšeně bratříčkují s Shandalar - Night elfama kouzlomrskama. Dost mimo, to je v podstatě neokecatelnej lore paskvil. A dál mi to připomíná proč by tedy nemohl být Night elf Paladin? Věřej v bohyni, pravděpodobně stejnou jako Taureni a Trollové, akorát ji řikaj Elune... Každopádně jsem ještě zkousnul draenei shamany a blood elf "anti" paladiny, to bylo alespoň celkem solidně vysvětlený. Ale tohle je vážně moc. Night elf kouzelník.... Gnome priest... Dwarf shaman... Snad jedině human hunter, kterej již měl být od začátku.
-
A keď už prestanú pomáhať nové datadisky, patche, príde na radu Free-To-Play ... Podobne Ako aj pán prsteňov.
-
Jenže problém je v tom, že většinu těch co s WoWem skončili, co znám, tak učinilo nikoli kvůli tomu, že by je to přestalo bavit, ale čistě kvůli tomu, že jim Blizzard hru znechutil. Bohužel se k nim počítám také a to mě na tom trochu mrzí, že hra mě nepřestala bavit, ale tvůrci mi ji svými stupidními zásahy a úpravamy naprosto zhnusily. Krom toho z tý archaický grafiky je mi již dnes na blití, na začátku to své kouzlo mělo, ale to bylo před pěti lety.
-
všetky tie questy a tieto haluze... zahral by som si to znovu ale zastaralé herné mechanizmy ma jednoducho odradzujú...
-
tak world pvp je zavisle na poctu hracu vu hordy a aliance ne na datadiscich.
Kdyz je ted na DT 1alik na 100hordaku a z toho polovina aliku jsou hordacti alti,tak se neda divit,ze world pvp je mrtve. -
Já se nerozčiloval, ačkoli text tak mohl vyznít ...špatné vyjádření. Bavil jsem se. Emoce neutrální :-)
-
Nemusí ...relativně, kdyby fungoval proces řízení inovací lépe. Ale ano, každý projekt jednou skončí.
-
Casual gaming znamená přiležitostné hraní. Sám jsem nehrál WoW ZDALEKA 8hod denně jako jiný a přesto se zastávám původních mechanismů. Přestože jsem nehrál tak často, byl jsem rád za těžší úrovně, za prequesty ... dalo to práci, ale měl jsem radost, že jsem to nakonec dokázal. Radost z vydobytých epik z raidů, na které jsem se hůře dostáváal, protože jsem byl takový spíš Casual právě.
Co by pro mě jako "casual" mohl Blizz býval udělat, kdyby mu o to šlo, byl nějaký systém řízení investic, abych nemusel platit za měsíc, ale třeba jen za dny, co hraji nebo ... nějakým systémem dnes známím z FTP - (pouze) jako alternativu, rpávě proto, že jsem hrál třeba 2x do týdne. Dobře, trvalo mi daleko déle sehnat equip, vyexpit postavu ... ale bavil jsem se. Po zjednodušení všechna snaha byla tam tam, stejně jako motivace pokračovat a dál se "o něco snažit". -
Samozřejmě když uděláme "čistej stůl", můžeš si ve fantazy navrhnout co chceš. Palan ve Warcraftu se u Taurenů předtím nikdy nevyskytl. Že to tak nemá být pociťuješ už tak nějak "z přirozenosti" - WoW není založen na čisté fantazii - chci tím říct, že jednotlivé rasy vycházejí z existujících kultur a ras. Taureni jsou něco jako indiáni v kravském těle.
Tohle rozmělňování světa, tendence "všechno všem" každopádně ubíjí rozmanitost světa a ten se stává šedým.
Nejsou pak podstatný rozdíly, za jakou rasu hraješ a jde spíš o to, jak chceš vypadat. Ani frakce spolu pořádně neválčí. Doufal jsem, že se WoW bude vyvíjet jiným směrem - Blizzard z mega peněz vyřeší problémy s boji v exteriérech (lagující hra při útoku na město) a naopak tyto hráčské aktivity podpoří - více inovace, větší míra interakce, více zapojení hráčů - PvP. Paladinové aliance budou běhat po Elwině lese a krouhat taurenský šamany ...
No nic, uvidíme, s čím přijde Titan. Budu na něj čekat se zdravým konzervatismem :-) -
Kratkodobe vynosnym myslis vsechny ty roky, co se WoW uz hraje? Podle me zvolili dobry pristup, akorat mozna nepocitali s tim, ze nikdo nevytvori konkurence schopne mmorpg, takze je jejich ditko tak trochu prezilo.
-
Já vidím největší problém v tom, že se hra zaměřuje na casual gaming. Jelikož ten je krátkodobě hodně výnosný, ale ti hráči nejsou věrní. Nebudou tu hru hrát stále. Celý model co Blizz prosazuje je "hraj co nejmíň, ale dostaň vše". To je na jednu strašně moc krásné, že nemusíte ani moc hrát aby jste ve WoW dosáhli všeho. Ale na druhou stranu to strašně rychle začne nudit. Nemusíte dělat vůbec nic pro postup nic. Máte všechno k dispozici když doděláte maximální lvl. Nic Vás u té hry nedrží. Neříkáte si "ještě nafarmím tohle" a budu na zítra připravený" nebo "musím jít tohle abych se vůbec dostal do raidu". A to je špatný model.
-
lepe bych to nerekl - uzasne shrnutej problem wow
-
wowko som uz hrat prestal a okrem toho som hral za alianciu,ale Tauren paladin v podstate nie je paladin,oni su ''sunwalkers'' pokial sa nemylim ich sila nepochadza z holy light atd vsetky tie ''normalne'' paladinske veci ako kostoly atd,ale zo slnka..
http://www.wowpedia.org/Sunwalkers
takze to nie az take debilne ako sa na prvy pohlad zda,ingame problem je ten,ze by museli taurenom ''paladinom'' robit vlastny equip a prerabat spelly/talenty aby to nevyzeralo debilne pretoze to ma vsetko temu ''holy light'',co samozrejme robit nebudu lebo je to vela roboty,kazdopadne ne vsetko je take hlupe ako na prvy pohlad vyzera a aspon s tym si dali robotu,ze to trochu vymysleli,kazdopadne milujem ludi co nemaju absolutne tusenie co sa s tym lorom deje a pisu posty ako ''lol lol lol wowko uz nie je co byvalo,ked som videl taurena paladina skoncil som s tym'' uvedomte sa trosku wow hateri -
World of Warcraft musí zemřít aby se mohlo něco nového a lepšího zrodit.