Přejít na výpis diskuzí
Blizzard potvrdil, že chce ve World of Warcraft zkusit mikrotransakce
9.7.2013 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
No co sem slyšel max by měl být 100, ale neboj v dalším datadisku bude max lvl příbývat už jen po 1 lvlu:-) (no to s přibýváním po 1lvlu je jen má dedukce jak hru co nejdéle ždímat, ale to první je fakt , který je většině už dlouho znám)
-
o to sa neboj urcite si to bude moct zapamatat tvoje visa cislo :D
-
Na gankovani s guildou v black rock mountain, battlegroundy s pve itemama ve vanille a progress MC,ZG,BWL ale asi nikdy nezapomenu, protoze to byla neskutecna zabava v te dobe. Navic diky nehrani na trash'thulu jsem si perfektne zdokonalil anglictinu v mezinarodni guilde a poznal lidi ze vsech koutu evropy, takze na wow proste nadavat nemuzu, ale co z toho udelali je smutny.
-
1) a právě pro to zkreslování a záměrné lhaní takový flame, reagovat pořád dokola na smyšlenky a pohádky, uvádět na pravou míru výmysl za výmyslem - nebaví a rezignuju. Vypláchnutý mozek po jednom dnu, bez chuti vůbec diskutovat. Jak píšeš, vidí všechno omezeně - z pohledu wowkomila :-)
2) on se ukázal jako ještě lepší model třeba model PoE, kde f2p hráč dostane celý obsah hry, a platící dostane ještě něco navíc ke hře. Jedna ze služeb je, že za 10 000 kč cca si můžeš koupit svůj vlastní skin na item, který po konzultaci s grafikem, po odeslání vlastního návrhu on upraví a po zaplacení implementuje do hry. S tvým názvem ofc. Skvělá záležitost. -
100% souhlas chlapci
A ještě dodám že každé 2 roky hráč za investici 13 000kč paymentu + 1000kč krabice s datadiskem dostane obsah hry na týden. A pak jen daily a ten samý raid s rozdílem počtu HP mezi LF/normal/HC...
Jen průměrně dementní člověk přistoupí na takový obchod. První datadisk ze zvědavosti, druhý a třetí už jen z blbosti. -
Zkusenej hrac pochopil uz u WOTLK, ze kvalita jde a pujde dolu a skoncil.
-
ingame store se hodi. pokud to vyresi problem s podvodniky, kteri prodaji kody na pety, mounty a nasledne zrusi platbu a ......, bude to jedine dobre.
mne osobne nevadi ani exp boost, kdyz to bude v nejake rozumne mire. pri expeni prvni postavy by si podobnou vec koupil jen blazen. u altu uz se to muze hodit, ale diky heirloom vecem se muzete dostat na 50% boost a vice opravdu neni potreba...
Lesser Charms of Good Fortune uz je trochu vetsi problem, ale i ty jde ziskat ve hre hodne rychle. v soucastnosti "potrebujete" 50 za tyden a to je otazka pul hodinky.
neprijemny vliv by to mohlo mit na "FIRST on sever" achievementy vcetne raidovani, ale neverim, ze by blizzard do tohoto pustil nejake pay to win.
free to play model v dohledne dobe nebude. na druhou stranu uz ve hre je :-) protoze muzete hrat za dara do 20 levelu tusim, kdyz by se to rozsirilo na vsechny expanze krome te aktualni, tak by jiste blizzard ziskal nejake nove hrace, ale v nejaky kompletni prechod na free to play to v dohledne dobe nevidim -
Že jsou z toho raději preventivně psychicky v prd*li, s pesimistickým pohledem na věc, aby nebyli tak v prd*eli až to skutečně přijde. Říkejte si co chcete, ale prožívat takhle něco, do čeho mě nikdo nenutí rvát prachy, je fakt jen obraz postižené mysli jedince(ů) a ne "morální úpadek" firmy, která dělá jen to co potřebuje (tzn. vydělává), jak tu někteří píšou.
-
WoW - hra kterou jsem vydrzel hrat 3 roky a dnes si kladu otazku proc ? Co me porad vedlo k tomu, ze jsem se do hry vracel ? Co to bylo ? Online kamaradi ? Zavislost ? Nutnost mit nejlepsi equip ? byt hero ?
Pravdepodobne odevseho trochu, ale ted kdyz se nad tim vsim zamyslim si rikam, nebyl ten cas naprosto zbytecny a promrhany ... byl a to hodne moc
Kdyz se podivame na princip hry, ktera se sice hodne zmenila, tak v konecnem dusledku je hra porad dokola totez, co mozna nejrychleji doexpit MAX.lvl zacit chodit dungeony, raidy= equip, pak prijde patch = lepsi equip, dalsi patch = jeste lepsi equip a pak to prijde - DATADISK a vsechno vase usili je razem zdevalvovano a tak pokud chcete jit s dobou, musite delat vse pekne od zacatku, rychle doexpit 60lvl, 70 lvl, 80lvl ale pozor, zde prichazi zmena, jen 5 lvl v dalsim datadisku, to aby ovecky mohli vice platit a dele si hru uzivat :-) , no a pak zase to same 90lvl 95 lvl 100 lvl 105 lvl 110 lvl atd atd atd ... az na veky Amen ...
Proste tohle jiz opravdu nema smysl hrat, kazdy "normani" jedinec co hru hral, nebo hraje jeste dele nez ja, musi byt bud uplny zavislak a magor, anebo byt absolutne znechucen a prehran timto modelem hrani ...
Ja protoze hry hraji od dob Dooma, tak nejspise budu hrat i nadale, ale jiz zadne dalsi MMO-RPG hrat neminim, vsechny MMO-RPG jsou modelove postaveny na neprimerenou casovou dobu ztravenou ve hre a cim vice hrajete, tim vice chcete a musite ve hre byt ... protoze ja jeste nemam tam toho mounta, peta,tak musim zabit 1000 000 mobu a budu ho mi ... krasny priklad pandadisku je nucene delani Daily Questu, to je opravdu vysmech z Blizzardu ... a fakt na palici a na mensi Chocholouskovou lecbu.
Preberte si to jak chcete, ale WoW je neustale se opakujici, zastarala a velice nudna hra, kde pokud netravite polovinu vaseho realneho zivota, nema smysl hru ani hrat.
p.s. Malem bych zapomnel na svou vlastni kapitolu ve hre a to je PvP, ale ve WoWku vlastne jiz zadne PvP neexistuje, protože resilkovej kolotoc a equipovej cap pro vstup do PvP instanci + megaunbalance povolani v arenach, udelalo opravdu sve .
Ale i tak Vam vsem preji mnoho uspechu ve hre -
je to šit na rejžování, kdo chce ať se nechá podojit klidně na několikrát ;)
-
Presne. Predstavte si ty tisice hodin ceskych hracu investovane treba do sazeni stromku, fackovani politiku nebo jine užitečne cinnosti. Jak by se tady kráááásně žilo. :-)
-
Skvele! WoW se posouva do posledni faze zivota Online titulu. Do pul roku predstavi obchod a do dvou let dojde k postupne devalvaci vseho. Pak uz musi Titan vydat at chteji nebo ne. Hura :-)
-
Samozřejmě že nezůstanou, budiž ti příkladem LOTRO, které v komentáři výše zmiňoval Petr. Také začínali při přechodu na F2P s podobnými řečmi o tom, že v obchodě budou pouze kosmetické věci atd. No a v současnosti tam jsou věci, které ti za peníze hodně urychlí progres postavy, takže spíše model P2W.
-
No je to do 20lvl a funguje to celkem slušně, co vím z vlastní zkušenosti tak tak 50% hráčů si to pak koupila ale to mi furt jako F2P nepřipadá spíš jako takové demo.
Já nevim no LoL má třeba 32M hráčů WoT je na tom asi podobně a to sou asi největší dva matadoři toho klasického F2P modelu i když ne RPG, ale ani ty co sem koukal(z neověřených zdrojů, jejich výroční zpráva asi nejde sehnat, byli to spekulace v článcích a td. co kde kdo z tech firem utrousil) a zdaleka ani s takovou základnou se tomu číslu neblížili a u těch menších už se o takových číslech nedá mluvit vůbec.
WoW by dle mě muselo přilákat o dost víc hráčů aby se jim to F2P vyplatilo ale takové číslo u MMO-RPG neni možné si myslim, ani kdyby se nějakým zázrakem trhli lid z ostatních MMO-RPG. -
Tak jako to bylo již v jednom nedávném článku - každý by rád úspěch jako Wow, ale nikdo ho nedosáhne. Nicméně současné onlinovky o tom možná sní, ale jsou jinak stavěné na mnohem menší hráčskou základnu, která je potom bez problémů uživí. WoW se drží především ohromnou silou setrvačnosti, dnes je prostě takřka synonymem onlinovky, proto má stále tolik hráčů. Ostatní tak dobrý přirozený marketing nemají, ale spokojí se i s menším počtem hráčů. A v těhle omezených měřítcích se jim možná pár opravdu hodně platících hráčů vyplatí víc jak stálý, avšak menší příjem jen o málo většího publika, které by v případě P2P systému přešlo prostě a jednoduše rovnou k Wow:)
-
No, mně spíš připadá, že zavádí klasické F2P, jak je provozováno jinde, akorát to tak nenazývá :D Hru je možné tak nějak si zdarma a omezeně hrát do... 30 levelu?, pak už je sub nutnost (což je F2P styl v bledě modrém, kde je sub "jen" prakticky nutnost); přes mikrotransakce bude možné si kupovat pety, oblečení, nově třeba zrychlení expů (opět typický znak F2P); no a jediné, co se liší, je, že zatím nebude možné kupovat si přímo jednotlivé lokace (což stejně volí spíše menší část hráčů). Rozhodně proti mikrotransakcím navíc k membershipu nic nemám, jak jsem psal, rád vývojáře dodatečně podporuju, když mě hra fakt baví :)
Pokud to není pay to win, to souhlasím.
Těch 1,3b ročně... Je otázka, kolik by WoWko vydělávalo dnes, kdyby bylo začalo s dnešním F2P modelem. Osobně si myslím, že víc, že na velikosti základny v tomto případě nezáleží a obecný fakt, že F2P vydělává víc, by se mohl aplikovat i zde. Težko říct, nejde moc srovnávat příjmy her, které mají 8M hráčů a 800k; už jen proto, že třeba nevím, jestli náklady na servery a support nerostou exponenciálně. Spíš jsem myslel, že s malou základnou je jednodušší přestup z P2P na F2P, protože je mnohonásobně menší ztráta z vyrovnání s původními hráči, kterým by každá slušná společnost doživotně platila membership. U WoWka by to znamenalo odškodnit dnes 8M hráčů, což by byla asi nemalá investice, ani by nebylo moc možné najednou hru utvořit stylem Guild Wars 2; kde stačí koupit hru a další poplatky neexistují, protože by se musely připravit servery na dalších 8M nových hráčů, což by 8M nově prodaných kopií nejspíš nezaplatilo. A spíš, než že by základna postupně klesla na onu hodnotu, kdy by se to vyplatilo, tak podle mě přijde nějaká hrozně super reforma MMORPG hraní a WoWko to buď znovuzrodí, nebo totálně pohřbí. Uvidíme, jak to bude, nejsem ekonom :)
Kdyby ovšem na F2P přešlo, tak by určitě získalo další hráče, kteří by platili ty 3 kila, protože by se prostě nalákali na ono "free" a tak nějak by tam už zůstali a začali by platit. Když jsme s přítelkyní hledali novou hru, když se nám vývoj předchozí přestal líbit, tak jsme taky kategoricky odmítali WoWko, že přece nebudeme zase utrácet tři kila měsíčně; no a nakonec utrácíme někdy až dvojnásobek u "F2P" *1* -
A zapomněl sem na to s těma altama, jo s mainem se dostaneš kamkoliv, výhoda jich je když seš v HC guildě kde je omezený počet hráčů a třeba i class a dost často se teď stává že při určitém fightu je potřeba určité classy aby byl fight třeba o 30% lehčí a to je dost při progressu. A pak teda co se týče goldů tak vždycky je výhodnější mít alty když na mainovi můžeš mít jen 2 profese...
Ale to taky bylo spíš bokem, hlavní je to že blizz nejspíš nezůstane jen u toho jak sám naznačil už. -
Tak věrný WoW se hraje ale nejde to pořád a když už člověk neraiduje tak se dá hrát celkem relaxačně, osobně miluju třeba Total war strategie, rád si občas zabušim v BF3, z F2P hraju se třídou LoL které má báječný F2P systém, zkusil sem i WoT ale to je přesně ten systém F2P který mi opravdu nesedí. A moje velká srdcovka je Vietcong... R.I.P ale to jen tak bokem...
Jn právě ale otázka jestli tohle elitní stádo dokáže nahradit 8,3M platících hráčů, proto argumentuju těma 1 300M dolarů protože to se zatim žádnému "stádu" nepodařilo...
Proto naprosto souhlasim s tím co řikáš, WoW na F2P pude, ale až klesne základna na opravdové dno a to eště potrvá. -
Pravidla pravopisu... na to můžu říct jen jedno... chodil sem na IT střední .D... ale už to píšu pozdě a rychle...
Jo jasný já proti F2P v zásedě nic nemám pokud to neni úplné pay to win, co mě štve že blizz teď zavádí obojí najednou.
Ano právě jak si řikal F2P je dlouhodbě výhodnější u hry která nemá silnou základnu, ale WoW? Jak sem řikal, 1 300M dolarů ročně, kdo se timhle může chlubit? A to klidně ne jen v MMO-RPG ale MMO obecně.
Kdyby byl ve WoW nějakej VIP pas, tak by byl nejspíš stejná cenová relace jako teď měsíčné předplatné, pak je otázka jestli by bylo natolik výhodné aby si ten pas kupovalo všech 8,3M a ano přibyli by jim tam hráči ale ti co sou ty 300 měsíčně za WoW utratit už tam sou, takže co by blizzu přibylo? Možná pár milionů hráčů kteří by jim zatěžovali prostředky, ale našlo by se víc platících lidí než teď? Podle mě ne.
Osobně věřim tomu že WoW na F2P přejde ale bude to za hooodně dlouho, právě ve chvíli kdy hráčská základna klesne na určité minimum, ale tou 8,3M není...
Btw sem rád že se našel někdo s kým se o tom dá diskutovat bez urážek :) -
SWTOR jsem nehrál; zkusil jsem ho po přechodu na F2P model, ale nějak mě nechytl. Co popisuješ to zní docela naprd... To už byl lepší třeba RuneScape (nevím, jak to funguje teď, myslím tam už taky přibyly mikrotransakce...?), kde F2P část byla dost plnohodnotná a nabízela mnoho hodin zábavy, aniž by sis to omezování oproti platícím hráčům pořádně uvědomoval (malou banku nepočítám), ovšem pravá hra začínala s membershipem.
Nicméně sub + F2P může fungovat docela v pohodě. Viz LotRO, na cokoli si můžeš vydělat, pokud máš dost času a trpělivosti (tedy nákupy za ingame měnu, kterou průběžně získáváš třeba za zabití 300 orků v dané lokaci), nebo si prostě platíš poplatky (což je volba většiny). Je tam taky omezení třeba na goldy, nicméně než si jich dokážeš našetřit tolik, aby ti limit přetékal, tak už máš dávno vydělány herní peníze, aby sis to odemkl zdarma. Je to vlastně takový mix tebou popisovaného F2P a zmíněného GW2, a už dlouhou dobu to krásně funguje :)