Přejít na výpis diskuzí
Britská rada pro reklamu vyšetřuje, jestli propagace No Man's Sky nebyla zavádějící
29.9.2016 | Petr Poláček
98 příspěvků
-
Islám je rakovina planety. Hezky si můžeš hodit klidně 0,0001 %, ale to neznamená nic. Jejich schopnost se neskutečně rychle radikalizovat z toho činí stovky milionů potencionálních teroristů. A arabští muslimové? Takhle se ženskýma zachází všichni muslimové a podívej na průzkumy jejich mínění i v západních zemích.
-
nevím, jestli by se zhroutila ekonomika (to psal Švankmajer), rozhodně bychom zde ale měli jiný svět. Ale o to mi nešlo. Šlo mi o to říct, že reklama je svým způsobem špatná a mění uvažování (ty sám se o ní zmiňuješ jako o nějakém nástroji totality :)). Proč potom hnát k soudu něco co je špatné jen o něco víc, než všechno ostatní?
Nepřijde mi to fér... Fér by bylo, kdyby mohli vrátit hru bez udání důvodů, neb dnes již neexistuje fenomén demoverzí (netuším, jak to měl NMS). -
Pardon ale to je blbost. Ludia ako masa su stado a aj sa tak chovaju, nemyslim to v zlom. Rozdiel by bol ze spravanie sa "stada" uz nebolo kontrolovane a hlavne ovladatelne, o co ide PR agenturam a predajcom, ale spravalo by sa navonok chaoticky. Cast by sa rozhodovala podla svojich vzorov, co nakupuju (to ostatne robia ludia aj dnes, chcu sa podobat uspsnym, slavnym), dlasia cast by dala na rady blizky a pribuznych a podobne. V zasade by sa nic velmi nezmenilo len by to rozhodovanie co nakupim nebolo uz kontrolovane. A dost zalezi aj od druhu tovaru a trhu. Na uzko specifickom trhu kde nieje silna konkurencia nieje ani potrebna silna reklama lebo proste zakaznik ked to potrebuje tak to kupi a najde si toho vyrobcu. Tam kde sa predava masovka a je silna konkurencia, no tak tam je aj silna marketnigova masaz. Skor naopak je docela mozne ze by zacalo vznikat viac lokalnych firiem ktore by mohli lepsie konkurovat velkym spolocnostiam.
-
Ale tady nejde o to, zda hra je dobrá či ne, kolik lidí baví apod.
Tady jde o to, že trailery a mnoho informací o hře, je zavádějících, možná i lživých. A na matení zákazníka a podvod máme paragrafy i tady *3*
Chápu propagaci a reklamu, chápu že vývojáři (a každý, kdo propaguje svůj projekt) chtějí ukázat svůj produkt ve vší kráse. Ale musí odrážet skutečnost. -
kolik z těch stovek milionů muslimů jsou teroristi? 0,01%? Ono taky všechny házet do jednoho pytle není moc pěkné, spíše mám problém s arabskými muslimy a jejich zacházení se ženami, to se mi hnusí.
-
Srovnavat nenavist prit zidum za druhe svetove valky se soucasnym odporem k muslimum asi neni primo trestne, ale minimalne na prezdrzku to je. Premyslej, nez vyplodis takovou hovadinu podruhe a radeji to neventiluj v realnem zivote, snadno bys prisel k urazu.
-
Nejsmutnejsi na tom je to, ze ta hra je dobra a krasna. Neni pro kazdeho, ale to zadna hra. Mne osobne se treba libi. Ale holt se proti ni zvedl masovy hate a s takhle usmernenou silou nenavisti se nada nic delat, byt je to sebevetsi nesmysl. To je stejne jako s masovou nenavisti proti zidum (miliony jich museli umrit, nez se ta nenavist vybila a lidstvo se vzpamatovalo) nebo dnes muslimum.
-
A co reklamy a trailery vůbec nesledovat?
Neviděl jsem v životě ani jeden trailer úmyslně, na nic, ani na film, leda když se někde spustí sám, než ho vypnu. Radši si o tom přečtu POTÉ co to vyjde, v případě her si pak najdu záběry přímo z hry.
Lidi si to dělají sami, že jsou nedočkaví jak děcka naa novou hračku. -
Tvůj názor, já 100 vidím adekvátní
-
Je toho hromada, vsechno je shrnuto zde https://www.reddit.com/r/Games/comments/4y1h9i/wheres_the_no_mans_sky_we_were_sold_on_a_big_list/
-
Neni pravda, ze jen nezvladl PR. On celou dobu vedome lhal az do posledni chvile. Na blogu oficialnich strankach NMS sam Murray napsal post (3 dny pred releasem), kde vynasel
do nebe vsechny ty featury, ktere nasliboval a ktere ve hre nejsou. Navic tam dal vsechny odkazy na prezentaci hry behem poslednich dvou let, kde tyto lzi rika.
To neni nezvladnute PR, to je klamani zakaznika a lhani. -
Jenomže i 100 Kč je za tuhle sračku moc peněz . A jako oddechovka to nefunguje . jelikož to baví ,tak první půl hodinu hraní . Potom jen děláš jak tupá ovce to samé dokola . Jdi seber , jdi seber , jdi sebe , jdi seber , jdi seber ,jdi seber :D :D :D :D Opravdu super hra . Lituju lidí ,co si hru koupili .
-
Souhlas, bohužel je jednodušší si vždycky posvítit "na ty menší" (i když tady v tom hapruje trochu Valve ;), ale v tomhle momentě tu není jako vývojář, ale jen jako digitální distributor). Obávám se, že jedině právník, který by stál o urychlený konec své kariéry, by si troufnul na "větší rybu".
-
Ja to moc nesledoval a hra mne nezklamala. Ale je fakt, ze sliboval, co ve hre nakonec neni. Hlavne multak. Napr slibovali tohle:
planetary physics, ship classes with meaningful differentiation,faction reputation with meaningful,ameplay impact,homogenous resource availability,asteroid landings,space station and fleet destruction,large fleets,traveling freighters, large scale battles the player can join, in-atmosphere battles, NPCs outside trading posts and other docks, ringed planets, sand planets, flying between stars (as opposed to warping via the Galactic interface), complex creature behaviour including environmental interaction, rivers, points of interest such as large structures and crashed freighters, hacking locked doors, radio chatter, interaction with other players... -
Zpochybnit se da vse. O inteligenci to nic nevypovida...
-
Nemůžu si pomoct a ačkoliv ta hra nesplňuje tolik, co slibovala, tak mi přijde, že se ten shitstorm mohl v klidu snést (a možná i víc oprávněně) na tolik dalších vydavatelů a vývojářů... Zvláštní, že se takovéhle věci nedějí pokaždé, když vyleze nějaký nedodělek a že se to stává poměrně dost často.
-
U SE jsem byl docela rád za free-weekend na steamu. I na foru bylo připnuté, jak se omlouvají hráčům, že těsně před víkendem byl nějaký větší update a ten se (jak jsem pochopil z dalších postů, tak jako obvykle) vůbec nepovedl. Povedlo se mi spustit snad jen nějaký tutoriál, který stejně po nějakém čase padnul, cokoliv jiného padlo prakticky hned. Nicméně už jsem pochopil, proč to tak rádi dávají do slev, zabugovanější hru jsem snad neviděl.
Přemýšlím jestli vůbec z EA vzešlo něco opravdu kvalitního, zatím je to buďto průšvih nebo je to tak tak na hraně jakože ok, ale žádný předem slibovaný zázrak. -
Meanwhie in London
Seane, pojď ven.
Ne, nepudu.
Ale jo, lidi to pochopěj, tak jim aspoň něco řekni
Ne nepochopěj, řikaj že sem prolhaná ku*da, chtěj po mě házej rajčata
Ne nechtěj *plesk* no tak možná ne všichni
Ale jo, chtěj, zůstanu doma, pod peřinou, nikam nejdu, ať si trhnou
Ale no tak, nedělej Zagorku a vylez, takhle se chová chlap?
Když já to myslel dobře *smrk* jen se to celý nějak podělalo, já jim chtěl dát vesmír, chápeš, vesmír!
No to víš źe jo, když vylezeš ven, koupim ti zmrzlinu -
To mu pěkně propočítají teda spočítají buhehehAHA *10* *10* *10* *12* *16* *16*
-
A co tyhle.. https://youtu.be/xlTuC18xVII a https://youtu.be/Yu32OisFgWI. Nerekl bych, ze jsme tam neco prikraslili, prihnuli nebo ofejkovali vuci release verzi ;)