Přejít na výpis diskuzí
Carmack se omluvil za Rage, Doom 4 bude až bude
3.8.2012 | Adam Homola
119 příspěvků
-
No, jako souhlasím že pořád tam jsou zajímavé nápady (v nápadech Carmack ještě do starého železa určitě nepatří), ale ono jde právě o to že mít zajímavý nápad je jedna věc a umět ho splnit je věc druhá.
A hlavně, on Carmack sice mluví o chybné pc verzi ale co vím tak i konzolové měly technické problémy, a to docela dost, mimo to ty textury jsou v té hře taky někdy docela dost podezřelý, třeba to když je na textuře zdi textura trubky a není to 3d model, jen prostě textura tak je to zkrátka hnus.:D
Jinak, ono mi přijde taky že záleží na tom jakým stylem ten člověk vystupuje a jakým stylem pak vysvětluje ty důvody, když celou dobu mluví pyšně o tom jak je jejich technologie skvělá a jak by dokázali klidně udělat na pc hru která využije pc na sto procent ale nevyplatí se jim to a pak přijdou s hrou která dobře nefunguje ani na konzolích tak to působí směšně, a když ten člověk pak vystoupí před hráče a řekne že za to může (přeneseně :D) pc tak je to ještě směšnější. Tedy v tom špatném slova smyslu.
Kdyby se choval slušněji a méně namyšleně (nebo jak to nazvat) tak myslím že hráči by mu to tak nedávali "sežrat" a brali by to lépe a s větším pochopením.:/ :) -
1. Protože tyto hry zrovna nepoužívají funkce, které jsou v těch ovladačích udělané blbě.
2. Nvidie takové problémy rozhodně neměly. S čerstvou hrou bude pár konfigurací mít problém vždy.
3. Je to vytrhnuté z kontextu a překroucené, řekl jen, že s kvalitou grafiky atd mířili na konzole a nedělali speciální hidef obsah pro PC. To neznamená, že kašlali na technickou stránku věci na PC.
4. Psal jsem v mém prvním příspěvku tady proč k tomu došlo, ověřené to měli a měli dánou záruku, že s ovladači bude všechno ok. Sh*t happens.
5. Ještě možná bude.
Nikde jsem netvrdil, že to byly jediné problémy Rage. Psal jsem o těch největších, kvůli kterým to půlce lidí nejelo. -
To maš pravdu, je to ešte vo hviezdach...radšej čakať menej ako viac, tym Tech Engine 5 ma teda neohuriš, aj o Rage engine sa toho nažvastalo, potom som to videl a prišlo mi nevolno...
ID Soft ma čaaas...ale to by muselo Carmackovi zaležať na PC verzii, ale asi nezaleži...predvčerom som čital novy članok, ako začal podnikať v letoch do vesmiru pre verejnosť, tak by som to už velmi ružovo nevidel...nakoniec prioritne zarabju konzole, a konzolistom to takto stači...tak čo PC hrači hrajte Crysis... -
1."kvalita OpenGL ovladačů AMD je všeobecně nechválně známá"-WTF to akože mi nejde D3 alebo Q4 ?? alebo aky problem...prave som znovu dohral D3 takže boolshit !!
2. Prečo mali problem aj Nvidie ? alebo čitaš len čo ti vyhovuje ??
3. Nič neni vytrhnute z kontextu...Carmack sa tak vyjadril po prvych problemoch s PC
4. Teraz to funguje spravne, prečo až teraz ??!! To mali na to tak malo času ? ja neviem kto nechcel s kym spolupracovať, ale myslim že ID s AMD, IDko si to malo riadne preveriť kym to vypustili do sveta, to ako neukecaš...
5. "Nějaké vyřvávání jak za všechno můžou konzole"- prečo Carmack slubil Hires texture pack na PC ??
Ako dodatočne ??!! Ty si kamo riadne mimo povieeem ti... -
Podle mě nebylo na technické stránce nic špatného (viděno očima PS3 verze), ale kde Rage zklamala, byl nedotažený level design, příběh a konec hry.
-
Kdo ví, kdy to vyjde a jak to bude, Tech Engine 5 je hotový, pokud správně chápu, nová generace za rohem... aby to nedopadlo tak, že za rok co vyjdou nové konzole, bude Tech Engine 5 zastaralý a zase se to posune o x let až neurčito :)
-
muj typ je ze Doom 4 vyjde 2014 . Tedy deset let od tretiho dilu .
-
Ano, zavinili, kvalita OpenGL ovladačů AMD je všeobecně nechválně známá. id samozřejmě s výrobci spolupracují velmi silně, mnoho grafických featur vzniklo i díky jejich popudu. S vymýšlením OpenGL nevím jak to myslíš, je to standardní knihovna, která tady je už 20 let. Říkám, že je to nešťastná situace, dalo by se bavit i o dalších záležitostech (např. že lidé zodpovědní za OpenGL to mohli výrobcům GPU trochu zjednodušit, protože dělat ovladače je dost peklo, možná to nakonec udělají). Nějaké vyřvávání jak za všechno můžou konzole a jak se na všechno vykašlali na základě nějakého výroku vytrhnutého z kontextu je prostě dost mimo, je to všechno trochu složitější.
-
Obdivujem tvoje nadšenie, ale D4 sa bude vyvijať na všetky platformy, tak už vidim ako to bude vyzerať...sračka, sračka, sračka, a mysliš že budu PC verziu nejako upravovať ? Ale prd makovy, pre Carmacka su prioritne konzole...zase sa dočkame ospravedlnenia, lebo ospravedlniť sa stači hlavne to ludia kupujte...
-
Rage byla silenost.... vše vypadalo tak skvěle otevřenej svět, rpg prvky a blablabla.
Pak čekat mesíc než hru sprovozníte, aby jste zjistili, že to je kravina a mužes si zahrát takovou lepší střílečku.
Sem rád, že to konečně přiznal.... posr*li to... mhola to byt 10x lepsi hra. -
presne tak . Doom 3 je podle mne nejlepsi hororova hra . Fear opravdu ,ale opravdu nebyl ani trosku strasidelnej . To byla spise parodie na strasidelne filmy .
-
A vzhledem k tomu, že engine nejel naplno a přesto dokázal zobrazit perfektní a velmi rozhlehlé prostory bez loadingu, tak si představte, co dokáže udělat se hrou (Doom4), která pravděpodobně bude ve většině scén v uzavřených prostorách... tuším, že to bude masakr.
-
Presne tak, ten zaverečny level mal byť večši, a premakanejši, podla mňa pôvodne, ale asi niekto povedal, že hru treba okamžite vydať, tak stlačiš tlačitko, zaverečna animačka, konec zvonec...nech žiju kravaťaci, čo všetkemu rozumeju a všetko doebuuu, lebo keby nerobili nič, len brali prachy, urobili by najlepšie, ale oni potrebuju mať pocit že su dôležiti, a že rozhoduju o niečom a to je tragedia tohto sveta...
-
Každopádně je třeba si uvědomit, že ID Software má v současné době 2 týmy ... Hlavní maká na Doom 4 a vedlejší udělal Rage.. kde si aspoň otestovali ID Tech 5 engine, který ve vylepšené verzi bude využívat i nový Doom.
-
Já mám grafiku ATI a nezaznamenal jsem jediný problém :D
-
Carmack je pořád borec.
Nedávno jsem hrál Doom RPG, Doom II RPG a Wolfenstein RPG na stým starým mobilu (SE D750i) a byl jsem překvapenej, co tam Carmack dokázal vykouzlit s milion let starou Javou. -
Navyše pan Carmack musi vyvijať aj novy engine s novou hrou, pretože vylepšiť ten stary je priliš jednoduche a trvalo by to velmi kratko...nech si ho narve do analu -ine študia su dnes už niekde inde, on totiž Carmack rad lieta do vesmiru a ma vela inych zaujimavych koničkov a PC ho už ani velmi nezaujima...
-
Až na ty bugy ve Skyrimu, že jo? :-D Rage opravili patchem, ale Skyrim ? Slovo "logika" ve studio Bethesda neexistuje, viz jejich cool hry, kde souboje a pohyb postav připomíná šílený loutkový představení. *6* Hlavně nepřirovnávej Rage a Skyrim/ id a Bethesda, to nejde.
-
Zavinili AMD, lol, AMD nemali odladene ovladače ešte 4 mesiace !!
Ale ID Soft nemusi spolupracovať s vyrobcami grafik, lebo je to ID Soft...navyše vymysleli novy OPEN GL takže načo, inak rovnake problemy mali aj Nvidie a to ako FAKT !!
Carmack sa sustredil v prvom rade na konzola a vôbec sa tym netlil, a teraz sa omluva ??!! -
Tak Rage bola pre mňa najlepšia FPS hra minulého roka.. len na začiatku boli obrovské problémy hru aspoň ako tak zapnúť, zabrániť tomu aby každú chvíľu padala a odstrániť veľké problémy, ktoré má hra s grafikami od ATI.. inak spokojnosť veľmi dobrá, ale jednu vec hre neodpustím : hra mala úplne, ale fakt že ÚPLNE najhorší koniec aký kedy som v hre videl.. to bol jeden veľký prostredník od id k hráčom