Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt oznámil hardcore RPG Cyberpunk a novinky na GOGu
30.5.2012 | Aleš Smutný
172 příspěvků
-
Pen and paper jsou (překvapivě) RPG, který se hrajou u stolu s papírem, tužkou a kostkou...takový předchůdci počítačově zpracovanejch RPG.
Tady je pár informací o pravděpodobně nejznámějším systému, kde se většina informací dá vztáhnout i většinu ostatních her z tohohle žánru.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dungeons_%26_Dragons -
Vůbec bych se nedivil, kdyby nějakej podtitul přibyl nebo se název změnil úplně. Očividně ještě uplyne hodně času, než to bude ve fázi, kdy to začne bejt důležitej prvek PR masáže...
-
Myš potřebovat budeš. Hra se ovládá asi patnácti klávesama v okolí WSAD + myší na klikání po obrazovce, střílení a podobně. Funguje to trochu jinak než v moderních hrách, ale na ten základ se dá jakž takž zvyknout.
Divným ovládáním jsem myslel třeba to, že na lezení po žebříku musíš použít podivný kombo asi tří kláves (a vůbec jsem nezjistil, jak se leze dolů). -
V tomto případě ti musím dát za pravdu, opravdu to může někdy způsobit nedorozumění, ale stejně si myslím, že to je to nejměnší.
-
Já jsem jedničku v pohodě rozběhl na W7 x64 odsud:
http://www.systemshock.org/index.php?topic=211.0
Dle avataru je asi jasný, který hry zbožňuju nejvíce ;o) Na ten Cyberpunk se velice teším taky, jen aby to dopadlo dobře no. -
No zaleží, záleží ... pokud bude hra dobrá tak ani ne. Jenže cyberpunk mám, alespoň já, zafixovaný jako žánr. A nemyslím že jsem sám, takže to může způsobit zbytečné nedorozumění.
-
No, pro stolní hru, bych ani neřekl. Je to známá značka, tak proč vymýšlet jiný název? Opravdu na něm tolik záleží?
-
Těším se na možnosti kluci , na pumpování grafiky kálí Goro .
-
Cítím to stejně . Je to tvrdé vtíravé , ale nějak se to těm plantážníkům vnutit musí aby příště věděli co to znamená Cyberpunk .
Jinak Cyberpunk 2013 (ROFL ) jako papírák fakt neznám ... ale nemusím říkat , že tímhle oznámením mne dostali k houfu svých fandů . -
Což nic nemění na tom jak to je generické. Měli přidat aspoň nějaký podtitul.
-
Jmenuje se tak, protože stolní hra se jmenuje Cyberpunk a hra vychází z ní.
-
Punk je mrtvej a Cyber Punk umrel jak Neo doufam ze ve hre pujdou dal nez jen k nahrazeni svalu a oci a podobnejch kravinek ala deus ex navic fakt doporucuji autorum hry aspon kouknout na Hyperion je tam napadu na nekolik her *3*
-
Doporučuji přečíst tento článek http://www.hrynahrdiny.cz/m-News&file=article&sid=16
-
jo a mohl by mi nekdo rict co si mam predstavit pod tim pen and paper? *9* *11*
-
Na dalších obrázcích jsou města Wasteland a Diablo.
-
to charon: zaklinac samozrejme je pubertalni, ale pubertakum to nevysvetlis.
veskoslav: takze podle tebe pubertalni = nadavani? -
jj je to skvelej svet hlavne obsahuje velky casovy rozpeti a krasne na sebe navazuje sice je pak znat ze to uz dopisuje nekdo jiny ale stoji to za to
-
No ten název je asi jediné co mě na tom oznámení zklamalo. To je jako kdyby se Zaklínač jmenoval Dark Fantasy.
Ale jinak jsem pumped, držím palce. -
Detail: System Shock 1 má ovládání takový hybrid - chodí se pomocí šipek a zaměřuješ myší. Myš ale "neřídí" směr chůze a ani se s ní nedá rozhlížet. Dá se na to celkem rychle zvyknout.
-
hh zrovna se nemůžu nabažit dunou, nedávno jsem kuknul na film a objednávám knihu, říkal jsem si, že by to chtělo novou hru