Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Náhodou teď mi došlo, že jednička byla jedna z mála her co sem si koupil po zahrání dema, který bylo parádní a ta první kapitola toho ukázala (a vtáhla) fakt hodně. Nevim jak je na tom s demem dvojka, tý už sem věřil po jedničce tak nějak hned ;).
  • Jsem částěčný pirát,když hry na PS3 kupuju použitý(bazarový) v JRC?
    • Ale ovšem že ne, nicméně urychluješ proces, ve kterém se Online passy změní na Offline-Online passy a i v singlu bude pravidlem jedna hra, jeden účet. Prostě konzolový Steam-GfWL - pak by bylo ale milé snížení průměrné ceny her.
  • Kr.Pa
    Prvně jsem zwarezil knížky, ty ale poslední 3 roky dokupuji.
    Pak jsem zwarezil 1. hru, tu jsem pak za rok koupil.
    Dale jsem si koupil stolni hru.
    2. jsem koupil ihned, jak vysla (a to si si ji zatim nemuzu ani zahrat).
    Ted uz jen sehnat serial na DVD, popřípadně i komix.

Proste pan Sapkowski, Geralt a Reinmar jsou sympataci.
  • MickeyMutant
    Východopolské vojvodství CD Projekt Red vyslyšelo rady sympatizujících svobodných pánů evropských zemí, osvícených městských písmáků a kurie papežské a zastavuje protipirátskou křížovou výpravu do východního Pruska mající za cíl rozvrátit a zastrašit pirátské síly celého světa křesťanského a nějakou tou hřivnou německého stříbra pokladnu svou zalátat.
  • Stejně vždycky bude mít největší vliv na pirátství cena a z toho vyplívající ekonomická situace dané země. Dokud bude většinový plat lidí v ČR kolem 15k čistého, tzn. cca asi takový jaký je dneska(průměrná mzda, které je přes 20k má prámalou vypovídající hodnotu,protože ji zvedají např. manažeři, kteří berou závratné platy), tak se nikdy moc hry, hlavně teda PC, prodávat. Samozřejmě, že v zemích jako Velká Británie či Něměcko se prodává lépe, když tam jsou hry o pár stovek levnější(500-800 stojí AAA PC tituly) a přitom tam lidi vydělávají tak 5x více(minimální mzda kolem 50k). A náklady na život tam nejsou už dneska o tolik větší. Např. potraviny a hardware, tam jsou taky často levnější. Distributoří by měli změnit cenovu politiku v zaostalejších, v našem případě postukomunistických zemích a ne za každou cenu vydělat. Ale to je začarovaný kruh, protože obecně platí, že když se něco málo prodává, tak je nutno zvednout cenu.
    • "(...) protože obecně platí, že když se něco málo prodává, tak je nutno zvednout cenu."

Vždyť tohle je přece nesmysl. Pro výrobce čehokoliv je lepší, když prodá více kusů zboží s malým výdělkem než kdyby neprodal nic (nebo jen minimum). Jinak ale naprosto souhlasím.
      • No něco jsem si z hodin ekonomie zapamatoval. Opravdu to tak realně chodí. Pro firmu, které méně prodává, je lepší zvednout cenu a zaručit si tím aspoň nějaký zisk. Zákazník se vždycky nějaký najde. Oni ví, že člověk, který ten produkt chce, v tomto případě hru, tak za ni dá třeba o 100,- více. Ten kdo má sotva na nájem a jídlo a i přesto ho baví hrát hry, tak si tu hru nekoupí ani kdyby stála třeba stovku. Obchody tohle ví a proto nemají důvod zlevňovat, protože žádné větši prodeje jim to nezajistí(krom nějakých nárazových slev,třeba na vánoce) a naopak jim poklesne zisk. Tohle samozřejmě neplatí jenom u her, ale i jiných produktů.
    • Tak minimalnei mzdu nemaji kolem 50k, ale jinak nelze nesouhlasit.
      • Pravda, můj překlep. Těch 50 bude možná většinová průměrná. Ta minimální je asi zhruba o polovinu menší. Pro lidi nad 21 let.
  • Pamatuju si ze sem driv piratil co slo,bylo to spis ale proto,ze sem nemel prachy na vsechno co sem chtel hrat,sledovat nebo poslouchat.Po stredni skole prisla prace,a opravdu nemam potrebu piratit,ovsem znam spoustu lidi co sou notoricky warezaci porad...Tohle se nikdy nevymiti,je to volne na netu a lidi proste stahovat budou.
  • No ja ji ani piratit nemusim. Az budu mit na Zaklinace 2 HW, bude na GOGu za 10 dolaru.:D
  • Ja som napr :) mal piratsku verziu zaklinaca 1 :) nasledne som si kupil :D original :D potom este medailon a z 2 ky tricko a tak :D takze nie podal mna vsetci pirati su az tak zly :) napr ja som tu hru podcenil :D kedze to bola ich prva hra chcel som ju vyskusat :) A teraz som precital aj knizky :) a na zaklinaca nedam dopustit :)
    • Nj aby v dnešni době vydavali dema už vyvojaře skoro nenapdane.
  • Jedinym prostredkem jak "donutit" lidi koupit original je kvalitni hra bez zasadnich bugu, trvajic dele nez jedno odpoledne. Pridana hodnota v podobe dlc zdarma a mod tools nastroju pro podporu komunity. K tomu zadny drm a rozumna cena. Porad nechapu, kde se tak moc navysuje cena her, kdyz se prodavaji online, protoze krom akci stoji vetsinou jeste vic nez v kamennem obchode nebo minimalne stejne.
    Pokud by ani toto neprimelo toho kdo hry stahuje koupit, tak uz nic...
    • Cahir
      CDProjekt se svým Zaklínačem 2 nabídl přesně to, o čem mluvíš a přesto je výsledek takový, že na jednu prodanou kopii připadnou čtyři pirátské.

Je to o něčem jiným. Je to a) o tom, že lidi jsou sv*ně a b) nejsou dostatečně poučeni/neuvědomujou si problematiku pirátství se všemi dopady. Asi si to chce počkat, až bude internetové pirátství vnímáno celou společností jako hnus, nikoliv jen námi nerdy.
    • Mechwarrior_bw
      zrejme budem umínuskovaný ale to čo píšeš je síce veľmi pekné a dobre sa to číta ale nehnevajte sa na mňa, vidíte to iba z jednej strany, akoby pirátstvo nebol žiaden problém, akoby stačilo iba rozširovať skupinu potenciálnych kupcov a všetky problémy odrazu zmiznú. Lenže ono to len touto jednou cestou nepôjde. Pretože ako sme svedkom u mnohých hier ani kvalitná hra neznamená vysoké predaje. Toho kto si hru pravidelne sťahuje nedonúti ku kupovaniu hier prakticky nič okrem buď radikálneho zníženia ceny možno na desatinu tej pôvodnej (to by ale štúdio mohlo rovno vyhlásiť bankrot) alebo nepritomnosť pirátskej verzie na internete. Výroba áčkových hier bude čím ďalej tým drahší špás, preto ak sa niečo nezmení tak PC platformu v tomto smere čaká veľmi tažká doba... a ono tá doba je vlastne už tu.

Jednoducho nestačí bojovať iba na jednom fronte, pracne sa snažiť získať viac a viac klientov pokial na druhom fronte dostávate na frak.
      • Me by celkem zajimalo procentualni cislo z tech piratu, kteri by si hru koupili kdyby nesla stahnout. Podle me je to sotva tretina. A pokud by se tato tretina nenechala zlakat ani kvalitou a prijatelnou cenou, tak uz by jim nepomohlo nic. Takze jsem narozdil od tebe toho nazoru, ze studio musi shanet dalsi potencionalni kupce, nez resit potencionalni ztratu co jim "zpusobuji" pirati...
        • Mechwarrior_bw
          To je predsa jednoduchá matematika, pokial u hre typu Crysis 2 ktorú si stiahne 30 ľudí a kúpy iba jeden tak v prípade, že by tretina z pirátov C2 kúpila tak by zisky stúpli 10x ... To je samozrejme vrcholne nereálne, ale keby len jeden z tých 30 sa rozhodol C2 kúpiť tak zisky sú dvojnásobné. Je to jednoduchá matematika prvých ročníkov základnej školy.

Tak ako som ti odpovedal, ak si myslíš, že stačí bojovať iba na jednom fronte a druhý nechať otvorený tak budiš, ja s tým určite nesúhlasím.
          • Ani hrozba pokutou nezabrala. Takze ano uz jsem nejakou dobu presvedcen ze je cesta pouze hyckat platici zakazniky a ziskavat nove...
            • Mechwarrior_bw
              Grifus : obávam sa, že práve ten rozdiel do maximálne kvóty tvoria predovšetkým piráti ... inak práve si narazil na zásadnú vec, že pri rastúcich nákladoch na výrobu hier budú mnohé skupiny hráčov ochudobnené o úžšie zamerané hry, pretože daná skupina hráčov jednoducho neutiahne cenu jej výroby, keďže si nemôžu (často i iracionálne) dovoliť zvýšiť cenu svojich hier - developer bude preto teda nútený zamerať sa na väčšiu skupinu hráčov alebo ukončiť svoju činnosť.
            • Jenže rozdíl mezi pirátem a zákazníkem není až tak velký, kdo myslíš, že na webové stránky uploaduje hry např. v lokalizovaných verzích?
            • Jenze maximalni kvota platicich zakazniku nebyla zdaleka naplnena. A pokud by se tak treba hypoteticky nedejboze stalo, je na case pretahnout onu potencionalni (dle me tech 30%) klientelu z rad piratu opet bojem kvalitou a kvantitou. Pripadne v krajni mezi zacit podnikat v jinem oboru, kdyz se dotycne studio nemuze uzivit.
            • Mechwarrior_bw
              v tom prípade skôr či neskôr narazíš, niektoré skupiny hráčov sa totiž rozširujú veľmi obtiažne, čím máš užšie zameranú hru tým máš menej potenciálnych klientov a tieto skupiny sa roširujú iba v jednotkách percent ročne. To je jednoducho z dlhodobého hladiska neriešiteľné ...
  • Nejde mi do hlavy, že zatim nikdo nebyl schopnej vytvořit ochranu, která by zamezila kopírování a zároveň měla minimální dopad na komfort platícího hráče.

Při všech těch finančních možnostech co maj velký vydavatelé k dyspozici Beneath the Planet of the Apes
    • Stupidni psani na mobilu. Ti opičáci tam samozřejmě nepatří ;-)
      • Takova ochrana existuje - WoW nebo i jine placene mmo, cili dostupnost hrani a obsah uzamcen na offi serverech vyrobce ( a nepiste tu o free serverech, moc dobre kazdy vi jak stoji za prd a jak tam vse nefunguje ), jenze tim padem by se idrizla skupina lidi co u PC proste internet nemaji nebo neni dostatecne vykony na to, aby to v plynulosti utahl.

Cili nasledovat bude to uz se ted deje a to prvotni vyvoj na konzole, ikdyz doma sam podle google how to navodu jak si cracknout x360 nebo PS3 neni problem.
        • Jediná 100% ochrana bude clouding, kam to ostatně přes MMO atp. už směruje.
        • Ale je.
          X360 potřebuješ buď flash nebo JTAG a ani jedno si sám doma podle návodu z netu neuděláš. Potřebuješ k tomu spec. HW.

Na PS3 sice CFW jde, ale jen do FW 3.55 a takové PS3 se už blbě shání. Jo, existuje downgrade pomocí E3 Flasheru, ale ten je složitej, blbě se shání, je drahej a bůhví jestli reálně fuguje.
        • Pardon za chyby, je patek a jeste k tomu 13teho :D

BTW jen tak pro ulehceni, overovaci kod jsem mel ted PRD :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit