Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt vzdává boj s piráty, apeluje na své fanoušky
13.1.2012 | Aleš Smutný
188 příspěvků
-
(určeno pro OCD)
-
Na druhou stranu ja ale fakt že hry celkem dost zlevnily a je spousta akcí i v eshopech u nás. A pak jsou tu saozřejmě akce na steamu.
-
Driv jsem piratil fakt hodne, ale ted se snazim podporovat tvurce, kteri si to zaslouzi a CD Projekt k nim rozhodne patri. Straslive me ale vytaci kroky spolecnosti, co strkaji prachy do vsech moznych i nemoznych ochran a snazi se tak zabranit piratstvi, ale paradoxne k nemu, podle me, prispivaji. Hrat warez verzi hry je ve finale casto mnohem pohodlnejsi. Premrstena cena taky predstavuje (alespon v CR) velky problem, proto vetsinou kupuju starsi hry. Zaklinace 2 planuju koupit, ale drive asi pujdu do Dragon Age (da se sehnat za 300 Kc). Zadnou z techto her jsem neupiratil...
-
Pirátství nesnáším, CD Projektu jsem už dal 3000 jen za Zaklínače + dalších několik tisíc za hry, distribuované jeho sesterskou firmou, ale naprosto chápu, co chceš říct.
Každopádně by bylo dobré, abys nestahoval novinky, to je totiž opravdu neomluvitelné. Tím, že si danou hru stáhneš po víc jak roce už ničemu neuškodíš. V té době už navíc většinou stojí 250, takže by ses občas mohl plácnout přes kapsu. Sám mám peněz relativně dost ale nekupuju víc jak 3 novinky ročně. Protože mě novinky nikdo kupovat nenutí a tebe taky ne. Tak o tom přemýšlej. -
třeba http://www.thehut.com/games/platforms/pc.dept
-
"...az nepude krast hry, prestanu je hrat."
Myslím si, že tohle dost dobře odráží realitu mnoha hráčů. -
4 miliony piratskych kopii != usly zisk ze 4 milionu kopii
to cislo je mnohem, mnohem mensi
uvedomte si, ze vetsina lidi na svete je chuda a kdyz jim znemoznite hru ukrast, nepudou si ji koupit, protoze na to jednoduse nemaj prachy a/nebo jim za ty penize hra nestoji
(predtim nez nekdo zacne argumentovat, ze kdyz maj na silny PC, maj i na hru - jedna vec je usetrit si 15k na solidni PC, ktery mi vydrzi roky a da se na nem delat i neco jinyho nez hrat hry, druha vec je dat na stul 1000 korun za vec, jejiz hodnota je po dohrani nulova, casto hra neni ani zabavna a zazitek se pocita na hodiny)
Kdyz budu mluvit ciste za sebe, az nepude krast hry, prestanu je hrat. Nemit me za to rad je imbecilita - z myho piratstvi nikdo penize netrati.
Vyvojari by se meli probrat do realnyho sveta - je celosvetova krize jak prase a jejich produkt je pro lidi zcela postradatelnej, penize ubyly z celyho zabavniho prumyslu od casopisu az po hry. -
Jaké obchody máš na mysli? Dej sem nějaký kontakt prosím:-)
-
Jak už psal "fiLLkiLL" souhlasím. Je zarážející že si z Anglie koupím hru a i s poštovným to vyjde na menší peníze než z obchodu tady v ČR. Koukal jsem a britské obchody a dokonce rozvoz po celé Anglii je zdarma.
-
Náhodou teď mi došlo, že jednička byla jedna z mála her co sem si koupil po zahrání dema, který bylo parádní a ta první kapitola toho ukázala (a vtáhla) fakt hodně. Nevim jak je na tom s demem dvojka, tý už sem věřil po jedničce tak nějak hned ;).
-
Grifus : obávam sa, že práve ten rozdiel do maximálne kvóty tvoria predovšetkým piráti ... inak práve si narazil na zásadnú vec, že pri rastúcich nákladoch na výrobu hier budú mnohé skupiny hráčov ochudobnené o úžšie zamerané hry, pretože daná skupina hráčov jednoducho neutiahne cenu jej výroby, keďže si nemôžu (často i iracionálne) dovoliť zvýšiť cenu svojich hier - developer bude preto teda nútený zamerať sa na väčšiu skupinu hráčov alebo ukončiť svoju činnosť.
-
"(...) protože obecně platí, že když se něco málo prodává, tak je nutno zvednout cenu."
Vždyť tohle je přece nesmysl. Pro výrobce čehokoliv je lepší, když prodá více kusů zboží s malým výdělkem než kdyby neprodal nic (nebo jen minimum). Jinak ale naprosto souhlasím. -
Ale ovšem že ne, nicméně urychluješ proces, ve kterém se Online passy změní na Offline-Online passy a i v singlu bude pravidlem jedna hra, jeden účet. Prostě konzolový Steam-GfWL - pak by bylo ale milé snížení průměrné ceny her.
-
Jsem částěčný pirát,když hry na PS3 kupuju použitý(bazarový) v JRC?
-
CDProjekt se svým Zaklínačem 2 nabídl přesně to, o čem mluvíš a přesto je výsledek takový, že na jednu prodanou kopii připadnou čtyři pirátské.
Je to o něčem jiným. Je to a) o tom, že lidi jsou sv*ně a b) nejsou dostatečně poučeni/neuvědomujou si problematiku pirátství se všemi dopady. Asi si to chce počkat, až bude internetové pirátství vnímáno celou společností jako hnus, nikoliv jen námi nerdy. -
Ale je.
X360 potřebuješ buď flash nebo JTAG a ani jedno si sám doma podle návodu z netu neuděláš. Potřebuješ k tomu spec. HW.
Na PS3 sice CFW jde, ale jen do FW 3.55 a takové PS3 se už blbě shání. Jo, existuje downgrade pomocí E3 Flasheru, ale ten je složitej, blbě se shání, je drahej a bůhví jestli reálně fuguje. -
Pardon za chyby, je patek a jeste k tomu 13teho :D
BTW jen tak pro ulehceni, overovaci kod jsem mel ted PRD :D -
Takova ochrana existuje - WoW nebo i jine placene mmo, cili dostupnost hrani a obsah uzamcen na offi serverech vyrobce ( a nepiste tu o free serverech, moc dobre kazdy vi jak stoji za prd a jak tam vse nefunguje ), jenze tim padem by se idrizla skupina lidi co u PC proste internet nemaji nebo neni dostatecne vykony na to, aby to v plynulosti utahl.
Cili nasledovat bude to uz se ted deje a to prvotni vyvoj na konzole, ikdyz doma sam podle google how to navodu jak si cracknout x360 nebo PS3 neni problem. -
Jenže rozdíl mezi pirátem a zákazníkem není až tak velký, kdo myslíš, že na webové stránky uploaduje hry např. v lokalizovaných verzích?
-
Jenze maximalni kvota platicich zakazniku nebyla zdaleka naplnena. A pokud by se tak treba hypoteticky nedejboze stalo, je na case pretahnout onu potencionalni (dle me tech 30%) klientelu z rad piratu opet bojem kvalitou a kvantitou. Pripadne v krajni mezi zacit podnikat v jinem oboru, kdyz se dotycne studio nemuze uzivit.