Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt vzdává boj s piráty, apeluje na své fanoušky
13.1.2012 | Aleš Smutný
188 příspěvků
-
5€ za hodinu? většina MMO her u kterych lidi tráví obrovske množství času je většinou 10-15€ za měsíc... prakticky všechny onlineovky ale i singl Diablo, Starcraft, Skyrim atd., spousta (snad většina) lidi tam ma 50+ hodin = přes 6000KČ+ v prdeli, ne? ses zblazil...
-
Nezlob se na mě, ale když někdo mluví, jako kdyby žil celý život v bublině a argumentuje absolutně zcestným ODPADEM, tak je pro mě nula. Zopakuji to, co jsem napsal k jinému jeho příspěvku. Obhajovat krádež? OPRAVDU?! Pakliže pracuješ, musíš moc dobře vědět, že když ti někdo něco ukradne, je to stejné, jako kdyby ti zkrátil život, protože zcizí produkt tvé práce a tím pádem tě připraví o hodiny strávené dřinou!
Hlavně mi vyráží dech kolik lidí s ním souhlasí. To opravdu nikdo nevidí, že se ten podivín, následovaný prachsprostými alibisty, snaží obhajovat kradež, a to ke všemu argumenty, které jsou občas trapné, častěji však totálně mělké? -
Lidi nejsou všude stejní. Bohužel.
-
Asi to delaji moc poctive. Kdyby pouzili ctrl+c a nejak to spatlali, tak by prodali 10 mega krabic jak COD poosme. *11*
-
Ja taky myslim, že by se mohl uplně zastavit vyvoj her na PC. Protože poslouchat ty neustale nařky PCčkařu, že konzole brzdí pokrok a maji hnusnou grafiku atp. to je k zblazněni. Když to zastavime, konečně to nebude jak porovnavat, nebude třeba pořad vyvijet vykonější počítače, a všichni budem mit 360/PS3 dalších nekolik desítek let a budou všichni happy!
A díky tomu, že nikdo nebude kupovat nový hardware můžeme zvýšit cenu konzolí alespoň na 3000€ protože by to byla taková životní investice :) A hry pěkně alespoň za 100€ za kus, protože jednou do toho vyvojaři investovali obrovske prachy a čas, takže koho sakra zajímá jestli to bude nudná zabugovaná hovadina co tě nebude bavit ani deset minut! -
Tvůj příspěvěk aspiruje na nejdebilnější v této diskuzi (pominu-li ty warezácké). Někdy mě fakt štve, že sdílím stejný typ konzole s takovými nenávistnými individuy.
Zk. jen na konzole, to by se ti líbilo viď? A to se jako vývojáři mají vzdát minimálně 1/3 celkových prodejů?? A že mnohé konzolové hry mají problémy s tím dát milion i na konzolích (např. Enslaved a desítky dalších) "bez pirátů" řekneš co?
Kolik dal od září Dark Souls? 1.5M na DVĚ KONZOLE (kdyby to rovnou vydali na PC mohli mít už přes 2 mega) - Kolik od května Zaklínač 2? I s digitálem mezi 1.2-1.4M i s digitálem. To ti na východoevropskou hru připadá málo? "Budete se cítit líp" Copak CDP někde prohlásil, že je nespokojen s prodeji Zaklínače?? LOL
Jo a s řečmi o východní Evropě jdi taky někam, už to není in - lidi jsou všude stejní a tráva všude stejně zelená a jak koukám i trollové stejně otravní. *2* -
A kdyz te bude bavit 100 hodin, tak doplatis 60 €.
Pekny nesmysl, dnes je herni doba vetsiny her daleko mensi nez 40 hodin. Smysl by to melo pri cene tak 5€ za hodinu, to se rovna cene listku do kina. -
Taky se mě jeho přístup nelíbí, ale co s tím můžeme dělat. Rozhodně je vždycky lepší šance promluvit do duše zmírna, než se s dotyčným bavit jak s odpadem. *1*
-
Chyba je na obou stranách, proč autoři her neprodávají hru jako službu? Přes platformy jako steam můžeš hru koupit a mí i statistiku jak dlouho jsi ji hrál. Kdyby to udělali tak, že hru koupíš dejme tomu za 40 eur a pokud ji po 2 hodinách odložíš s tím že tě nebaví tak ti Steam 40-2=38 eur vrátí a hru ti z účtu smázne. Pokud tě hra baví 30 hodin vrátí ti 10e a pokud tě hra pobavila na víc než 40 hodin tak si svou cenu 40eur kvalitou a zábavností zasloužila.
Hry kupuji, ne všechno co vyjde a obvykle až na srdcovky ne hned ale tehdy kdy padne pod 20 eur, což mi přijde adekvátní cena za hru (stejně tak jsem koupil i Zaklínače 1 a 2 v akci na steamu).
Problém je, když vydavatel vyhypuje hru, nevydá ani demo a pak se ji snaží prodat a zákazník defakto nemá nárok na vrácení peněz za to že podlehl klamavé reklamě.
Možná, jestli se uchytí systém fungování Cloudu časem dospějeme i k takovémuto nebo podobnému stavu. -
Kvuli patologickym bezohlednym svin1m jako jsi ty podporuju protipiratske akce. Svet musi mit zpusob, jak se branit proti h@jzlum jako jsi ty.
-
tak jako tak herni studia tu hru dostanou preplacenou a kdyz taky vezmu v potaz ze uz moc nevychazej dema tak proc to nestahnout a nezkusit a rozhodnout se... jelikoz systemove pozadavky napsane na krabici bejvaj nekdy dost zavadejici ta hra pujde spatne a k cemu mi pak je
-
Mily CD projekte, PC hraci jsou svin€. Asi je to tim, ze pc je oblibene hlavne ve vychodnich postkomunistickych zemich. Muzes nad tim plakat, ale nic s tim nenadelas. Ale dam ti dobrou radu, delej hry na konzole, na nich je piratstvi mensi a co vic, daleko vetsi prodeje. Kdyz budete delat hry pro konzole, budete se citit lip, budete po zasluze odmeneni a nebudete se citit jako zneuzite d€vky.
-
A já zas zcela nedávno četl někde na RockPaper´n´Shotgun, že vlivem drakonických ochran Ubisoftu sice výrazně klesl počet zpirátěných kopií, ale aniž by se to projevilo v odpovídajícím nárůstu prodejů PC her společnosti. Ubi ochrana je tedy v konečném důsledku docela fail.
Jinak souhlas s tím, že piráti jsou schopní stahovat i hry za pajcku. No a to právě nejlépe ukazuje, že by se na veškeré ochrany mělo rezignovat, poněvadž piráti vlastně neznamenají žádnou reálnou ekonomickou sílu. Ano prudí tím, že stahují (negativní statistiky), ale kdyby to nešlo, tak pár promile by si jich hru moožnáá koupilo, proto by s nimi neměly společnosti vůbec kalkulovat. -
stahnem hru, kuknem, vymazem asi tak fungujem niekolko rokov. jedine co ma este bavi je GW a free WoW ked tak HoN.
-
Já tedy nevím jak tebe, ale mě jeho ,,příspěvek" opravdu naježil, a to dokonce víc než trollové, které bych jinak stavěl čelem ke zdi.
-
trapak si akorat ty. Jsi hloupy cesky honza. Ale porad mas sanci trochu vyrust a prestat byt tim mantakem jakym se prezentujes.
-
takze panacek se dotycneho dotkl tzv hrebicek na hlavicku ze? bacha na zilku uploadere :D
-
Nesmyslný řeči především vedou pošuci, kteří věří v existenci pirátství, nic takového neexistuje, je to jen výplod chorých hlav stejně jako třeba globální oteplování, pozdravuj v Bohnicích.
-
Já to zkoušel po dobrém a ty jsi koukám, ten zlý policajt. *15* Škoda, že ani jeden OCDa nepřesvědčíme, aby začal platit za svůj sh*t.
-
1. reagoval som na tvoje zaškatulkovanie PC hráčov iba do skupiny "teenageri a studenti" ktoré je nepravdivé.
2. miešaš hrušky s jablkami:
- sw ktorého materská firma vďaka etablovaniu sa na trhu a vytvoreniu prakticky monopolu vo svojom odvetví, neohrozuje ani vysoká miera pirátstva ale naopak napomáha jeho šireniu.
- sw na pár použití vo veľmi zložitom trhovom konkurenčnom prostredí kde vysoká miera pirátstva existenčne ohrozuje jeho výrobcu.