Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Hmm, tudíž jakákoliv akce z her THQ opět nebude na Steamu......S tímto přístupem ať vymřou na něco hodně bolestivého.
  • Wyder
    Tak, co jsem četl články v zahraničí o minulém managementu THQ, tak se nedivím, že s tím nezvládli dělat zázraky.

Já to hodnotím z pohledu člověka hrajícího na konzolích. Pro CENEGU bude Dishonored první hrou na konzole, kterou přeloží od Mafie 2 (ano CENEGO, mi konzolisté to vnímáme a pamatujeme si to!). Proto se bojím, že získávají dalšího vydavatele. V posledních letech platilo totiž pravidlo: hra na konzole od CENEGY = automaticky nehrozila žádná lokalizace.

Tajně doufám, že Dishonored je důkazem, že se u nich někdo probudil, dokázat to budou moct hned na jaře 2013, kdy vychází Tomb Raider.

P.S. A pro případného chytráky, anglicky umím velmi obstojně, nicméně i tak považuji lokalizaci za důležitou. Nepotřebuju také vysvětlovat, jak je lokalizace na konzole riziková a často ztrátová. Ano, je, ale jiní distributoři v ČR v posledních letech do pár lokalizací na konzole šli, zřejmě to brali jako investici do trhu (co já vím), ale CENEGA ne. Proto ty obavy...
  • Amen. Presne tohle me stve.
  • Ano presne tohle jsem myslel. Ja pouzivam steam rad dokonce jinde moc hry nenakupuji protoze jsem pohodlnej a nechce se mi cekat na postu nebo jit do obchodu(navic jsem zamestnanec a tak vetsinou v oteviraci dobe obchodu jsem v praci). Samozrejme mam i origin kvuli ME serii (mam rad veci pohromade a mel jsem stesti ze jsem ME odolaval do vydani 3. dilu ) A proto me stve cenega a dany vydavatel kteri si domlouvaji regionalni exkluzivitu viz. Rage, Skyrim atd. nastesti se to da obcas resit pres preprodej klicu na netu ale neni to idealni situace.
  • Ne všechny, ale ty "velké AAA hry", na které udělají češtinu, jsou pak na Steamu pro náš region zablokované, aby si je v ČR člověk nemohl legálně koupit jinak než od nich jako přeloženou krabicovku, takže ikdyž bude na Steamu sleva 50% na tu hru, tak má člověk smůlu, na Steamu jí prostě nekoupí, ani kdyby jí chtěl v angličtině a nepotřeboval tu češtinu. Schválně si zkuste najít na Steamu Rage nebo Skyrim....
  • Robotron3
    Taky se hlásim, vysvětlení by se hodilo...
  • Robotron3
    Zase Comgad se ale na trhu neudržel...
  • Proč si myslíte,že nepujdou od nich hry koupit na páře?nerozumím tomu.Moc to nesleduji.Díky za odpověď
  • Wyder
    Comgad dělal dobrou práci hlavně v tom, že hodně "svých" her lokalizoval. CENEGA v tomhle nemá moji důvěru (Dishonored nicméně budiž pochválen), tak jen doufám, že se to v tomhle směru nezhorší.
  • Absence češtiny u většiny věcí, u balení člověk většinou může být rád za černobílý manuál s návodem k instalaci ve 3 jazycích a disk se hrou a taky ta blbá praktika, že hru si člověk musí koupit jako krabici a pak jí stejně provázat se Steamem, kde je taky hra pro náš region zablokovaná a tak si člověk nemůže na našem území tu hru ani pozdější datadisky nebo DLC koupit na Steamu samostatně, ikdyby jí nakrásně chtěl hrát jenom v angličtině a samozřejmě pokud je taková hra pak za 50% v akci, tak má u nás člověk taky smůlu, to přímo miluju! A navíc podpora na dvě věci....
  • trolo
    http://nooooooooooooooo.com/

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. takze si metro last lightnekupim na steame. skoda nechcem krabice takze si to stiahnem. nemam nic proti cenege ale tie oneskorene cestiny, nekompatibilne hry a region locky atd atd.....

keby to radsej bral comgad tak by som sa tesil. zaklinac bol perfektne urobeny.
  • prudislav
    zrovna u Dawnguardu problém s lokalizací nebude - spíš je problém s dohodou mezi 1C a Bethesdou
  • Neschopná podpora, odfláknuté lokalizace, ignorování hráčů....
  • Ja len dufam ze si nevydupu u THQ regionalne omedzenie pre Steam, rovnako ako to maju s Bethesdou :(
  • Robotron3
    Do toho sice nevidím, ale ze zkušeností vím, že právě s lokalizací bývají potíže všemožného druhu. A nemusí jít přímo o lenost. Ale nechci zase někoho obhajovat, když ten konkrétní případ neznám.
  • Blokovic
    Achjo zase si děti hrají s mínusy napsal jsem podle mě dobrý názor a za to dostanu - nechápu to.
  • Hlavně, že si to umíš zdůvodnit.
  • Blokovic
    Já nesnáším Cenegu od doby co kvůli jejich lenosti nejde na steamu koupit Dawnguard protože pánové místo toho aby začali překládat s pomocí XBOX verze tak si váleli šunky a když vyšel DG na PC tak nebyla čeština a já byl nucen siDG stáhnout abych si zahrál.
  • Robotron3
    Vím, že je to hloupá, ignorantská, ba přímo kacířská otázka, ale stejně se musím zeptat. Proč je ta Cenega tak špatná? Ptám se, že fakt nevim, tak abych věděl :)
  • No to snad ne. Řekněte mi, že je 1. dubna. Prosím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit