Přejít na výpis diskuzí
České RPG Kingdom Come na vlastní oči – svébytná cesta do historie
22.1.2014 | Petr Poláček
278 příspěvků
-
Projekt ktery vypada slibne a byl odmitnut vydavateli si podporu urcite zaslouzi. Tady nejde o zisk, tady jde o penize na jeho dokonceni. Pokud by Tiscali takto protezoval hotovou hru, taky by se mi to nelibilo.
-
Zapominas na jednu zasadni vec, nemuzes porovnavat mluvu podle pisemneho projevu. V cestine se pisemny projev prázpusobuje mluve, v anglictine nikoliv. Proto cesky pásemny projev z ruznych obdobi bude mnohem odlisnejsi nez anglicky, ale o mire vyvoji samotneho jazyka to nema prislusnou vypovidaci hodnotu.
-
Vskutku umělecké dílo ale zdější moralisti tě umínuskují *1*
-
Dejte pokoj s nějakou fantazy, nicméně možná by nebylo trošku od věci tam nějak zapracovat anděly a ďábly, zvlášt když se to jmenuje "Přijď království tvé". Ale asi fakt jen jako zjevení. Zasezení do Ratají nad Sázavou, kde dlel pan Ptáček (který se proslavil dobytím hradu Sion patříci Janu Roháči z Dubé,což měl být jeho vlastní strýček.) a tím pádem se naskýtá možnost setkat se nejen s panem Ptáčkem, ale zřejmě i Roháček z Dubé či Jiříkem Poděbradským a to samo v době kdy ještě nebyl králem. Myslím že tvůrčí záměr proč je to zasazené tam kam to zasazené je, je nejen kvůli dvěma hradům (byť je to zajímavost) ale že díky místu a skutečně žijícím osobám lze hru - jest - li rozdělena na tři části - datovat do doby předhusitské - husitské - a jaggelonsko-poděbradské - přičemž bude určitě začínat těsně po Lipanech...Wau ! Tohle se mi prostě líbí !
-
Rešpekt, 14. storočie v tom jazyku fakt nedávam. Je vidieť, že to je obrovský skok už odvtedy.
-
V zásade suhlasim, ale musím Varvovi vytknuť tu šiltovku na hlave. Ten tien v očiach, to je fail ktorý tam nemá čo hladať.
-
Příspěvek hodný dvanáctiletého blba.
-
prvni kickstarter na ktery prispeju, nastesti tam maji jeste 28 dni, coz bych vzhledem ke sve lennosti mohl stihnout, pokud to po me nebude chtit zadny registrace... mozna si mohli zazadat i o vic penez
-
no krása, tohle dám, to je jasný, vypadá to na lobovost
-
Hej lidi, nekamenujte ho! Ja se u toho i pousmal... ze si vubec dal tu praci otevrit skolni tazku, vytahnout tempery a udelat neco pro ostatni *4*
-
Je to pěkná prasečina *1* , ale asi bych to nevkládal do diskuse zrovna sem... přeci jen Games.cz navštěvuje spousta děcek...
-
Jo máš pravdu nejsem nějaký extra angličtinář ale mě nejde o to jestli umím nebo ne mě jde hlavně o ten princip, když budu vědět, že ty lidi v té hře jsou z mojí země a mluví anglicky. Představ si, že ti bude nějaká historicky významná osoba mluvit anglicky a já si připadám docela jako debil,je to česká hra v českých zemích a nemá dabing. Taková mafie má dabing jak anglický tak český a to se ani neodehrával u nás. Tak to myslím .
-
A draci teda budou jako DLC? *5*
No zatím to nevypadá špatně, jen si myslím, že by nebylo od věci začít reálně počítat i s 3rd person pohledem. Jsem si dost jistý, že absence magie a vůbec dnešního standardního herního nadpřirozena nebude na závadu, ale podle TES nebo Zaklínačské komunity (a počtu různých modů) je evidentně vizáž hlavního hrdiny pro hráče dost důležitá - kromě očividného faktu, že postava tak lépe zapadne do prostředí... A pokud vím, všechny hry, na které na ofiko stránkách autoří odkazují, 3rd person pohled mají... -
Vážně? Bavíme se totiž o středověku, ne novověku.
Tady máš pár příkladů z pozdního středověku: http://en.wikipedia.org/wiki/Middle_English#Wycliffe.27s_Bible.2C_1384 -
Ryse jsem nehrál, ale nebyl tam hlavní záporák císař Nero? Tolik jenom k té republice. Jinak souhlas.
-
Pokud jsi uz starsiho data vydani, tak te absolutne chapu. Pokud jsi mladik, tak se vzpamatuj a mazej se ucit jazyky.
-
Ale stahovat můžeš, viď?
-
Nemáš smysl pro humor a hnusně maluješ
-
Nesouhlasim, i moje omezena anglictina me vpohode staci na to, abych si precetl Locka nebo Hobbese v originalu, ironii je, ze kdyz se pokousim cist originaly staroceskych autoru, tak je to pro me mnohem narocnejsi. Hra ve stare anglictine je nejenom realna, ale verim, ze by mela i sve esteticke plus.
-
Ne, ze bych projektu nefandil, ale tohle mi prijde jako PR clanek, nikoliv neutralni clanek, o ktery by se media mela snazit.
Misty vyzniva jakokdyby ho Petrovi nekdo nadisktoval, respektive to puste opsal, treba ta cast popisujici souboje. Tam si myslim, ze jsou pozita slova, ktera by urcite on sam nepouzil.
Co mi jeste v clanku chybi, je jasna definice co tedy zkousel a videl. Protoze misty to zni, ze autor skutecne hru hral, misty se zase vyjadruje natolik neurcite, jako kdyby se koukal jen na nejaky video - viz urcite hodnoceni spousty prvku, ktera nezni jako realna herni zkusenosti, ale jak PR kecy.