Přejít na výpis diskuzí
Čeští Madfinger: pirátství nejde zastavit
3.8.2012 | Adam Homola
420 příspěvků
-
Stejně je zajímavé, že tvůrci Dead Triggra za 20Kč prodali určitě míň, než svýho času leckterá hra pro Nokii N-gage, které byly cirka 1500Kč za kus a přitom produkčními kvalitami často odpovídaly tomuto budgetu. Přitom pirátění bylo už tehdy stejně snadné jako dnes.
-
Falešného právníka poznám raz dva. Jiné profese obšancované nemám.
-
zapomnel jsi na vizionare, tech je asi nejvic :D
-
A kosmonautů a potápěčů a krotitelů divé zvěře a prodavačů v cukrárně... a lidi jsou různí a nebo mají fantazii :)
-
no vidíš to, dokud mně jako vývojáři a člověku pracujícím ve filmovém průmyslu budou chodit peníze za prodaný produkt, taky se budu některým zjednodušeným názorům na pirátství smát.
pirátství bylo, je a bude. stále se najde dost lidí, kteří si věci kupují a takových lidí přibývá. a pořád jsou lidé, kteří ti z principu nedají nic. toto je svým způsobem PR článek a firma by měla chyby hledat i jinde, ne jen u pirátů... -
Dobrý nápad, dobrá vůle by měla být na obou stranách a někdo musí udělat vždycky první krok. *4*
-
Je zvláštní kolik je na diskuzích právníků, lékařů, úspěšných sportovců, co jim režim zabránil sportovat, profesorů, vědců, matematiků a kdo ví čeho ještě:)
-
Milí vývojáři, kupte mi Android a já si koupím vaši hru. Earth supports Mars, Mars supports Earth. *1*
-
stejně tak v téhle diskuzi nikdo nezpochybňoval slovo "krádež" u her a ty jsi to vytáhl, tak jak to mám chápat? :)
-
je sranda, co se zde vyrojí v diskuzi poté, co prohlásím "slovo "krádež" budiž", čímž dávám najevo, že mně osobně nevadí, když tomu někdo říká krádež, i když je to z principu něco jiného. stejně tady mají někteří potřebu obhajovat slovo "krádež", i když ho vlastně v diskuzi nikdo nezpochybňoval, jen obranáři :) tak buď ti lidé diskuzi nečtou a vždy si najdou jen část, kterou si upraví podle sebe nebo pochybuji o jejich inteligenci...
-
Dokud mi klienti budou platit faktury, budu se tvému hodnocení smát. *4*
-
Nekliknu, nevím, kam to vede. O dílech, která jsou právně volná, tahle diskuse není, že. *3*
-
Tak to zase souhlas, není všechno jenom o penězích a obchodních hlediscích.
-
špatnej ale :)
-
jasne, ja si shadowgun nejdriv stahnul nacerno a bavil me ...pak sem si ho koupil kdyz byl zlevnenej na 1 euro ze 4 nebo tak..
-
zapomněl jsi dodat, co tím porušíš. stejně jsi zapomněl dodat, že spousta hudby je na internetu k dispozici zdarma.
klikni na tohle, piráte: http://video.tiscali.cz/mp3/501a4dd7bd393.mp3 -
Myslíš v dnešním světě, kdy máš na netu milion recenzí a na youtube kompletní walkthrough buď celou hrou, nebo aspoň prvních pár levelů *3*
-
Špatné obchodní rozhodnutí to třeba i je, ale firma, která začne vyvíjet hry, se skládá většinou z lidí, kteří ty hry mají rádi a chtěli by je dělat. Podle toho co píšeš, tak by bylo dobré obchodní rozhodnutí vůbec se do takového podniku nepouštět, a dělat něco jiného. To bychom ale pak neměli vůbec žádné hry. Ještě že takoví lidé existují, kteří chtějí dělat to, co by je i bavilo, a i přes nepřízeň trhu do toho jdou. Takových lidí si važme.
-
Je hezké, jak si to omlouváš tím, že se ta mp3 "povaluje". Ona je pak taková bezprizorní, že? *3*
-
ja si to este koupil...no to ze o tom dokupovani nikde nic nepsali a o m4 flintu ze zacatku te pripravi abys ji koupil za realny penize moc fer teda neni. casem si muzes naskudlit na kalasnikov za umely penize to je pravda, ale nektery veci jsou fakt za jen za realny prachy. jasne je to za cenu jednoho - dvou piv, ale spis me vadil ten pristup ze to neoznamili predem. a ted jeste takle trapne skuhraji :)